Loš prijem digitalne televizije

poruka: 32
|
čitano: 52.766
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Nedavno ponukan HTV-ovim reklamama o prelasku na digitalni signal odlučio sam se za jedan od ponuđenih modela. Instalacijom istog slika se pokazala bezprijekornom, ali jakost signala koja ne prelazi 20% i kvaliteta slike ne viša od 60%, ma kako okrenuo antenu (riblja kost). Iako sam od odašiljača udaljen samo cca 10km (Osijek), bio sam primoran vratiti se na analogni signal. Ne znam što raditi. Čuo sam za antenska pojačala, ali ne bih se bacao u trošak ako nema potrebe. Pa ako netko ima nekakav prijedlog ili sličnog iskustva svaka pomoć je dobrodošla.

0 0 hvala 0
16 godina

Je li stara ili nova zgrada

Benzin 20 Kn. Upaljač 7 Kn. Gledati kako škola gori, neprocijenivo ! Za sve ostalo tu je MasterCard.

0 1 hvala 0
16 godina

isti propblem i u sibeniku,imam jak signal ali slika puca svakih 5 minuta

toje dosta iritantno

analognu gledam sa kucnom antenom,slika uzasna

za digitalnu sam stavio riblju kost,visesam vremena prove na krovu nego uzivao gledajuci tv

sadmi dođe da uzmem dvbt resiver i antenu i sveto skupa zapalim ispred hrt zgrade

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Loš prijem digitalne televizije

Meni radi super u zg-u.

Jel imate set top box ili ugrađeno u tv?

16 godina

set top box

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

koji, čiji?

16 godina

haier

16 godina

kod digitalne televizije, nije bitno kamo je okrenuta antena, i nebi smijelo biti na pojacalo, nije niti potrebno, ja imam kucu tako da je to kod mene drugaciji sistem, ja imam jednu riblju kost, koja mi stoje bezveze (visi) a signal mi je bezprijekoran (na kompu)

01010100 01001001 01001111

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

imao sam isti problem, sa kućnom antenom sa pojačalom nisam mogao ništa uhvatiti...

...kupio UHF-icu 180 kn montirao na krov, uvatio signal, ali slika puca svakih 10-20 sec na 1 sec....preoviše iritantno...vratio tv na analgnu...

mislio sam da sam u "sjeni" zbog signala...

http://www.skendi.com/slike/DVB-T%20lipanj2008.jpg

ali vidim da onda nije stvar loša zbog jačine signala...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Znači nema baš neke nade! Toliko o Hrvatskoj u digitalnom dobu. Možda bi bilo najbolje da se svi koji želimo gledati dobru sliku na TV-u preselimo u ZG, jer očito da će ova 'eksperimentalna' faza trajati još milijun godina. Bitno da su uzeli novce za prijemnike. Sramota. U svakom slučaju, hvala na savjetima.

0 0 hvala 0
16 godina
Bradonja kaže...

Znači nema baš neke nade! Toliko o Hrvatskoj u digitalnom dobu. Možda bi bilo najbolje da se svi koji želimo gledati dobru sliku na TV-u preselimo u ZG, jer očito da će ova 'eksperimentalna' faza trajati još milijun godina. Bitno da su uzeli novce za prijemnike. Sramota. U svakom slučaju, hvala na savjetima.

evo, ja sam na krku, i po onoj karti sam na bijelom podrucju, a lovim signal ko blesav, nikad mi ne prekida,

16 godina
odjavljen
Bradonja kaže...

Nedavno ponukan HTV-ovim reklamama o prelasku na digitalni signal odlučio sam se za jedan od ponuđenih modela. Instalacijom istog slika se pokazala bezprijekornom, ali jakost signala koja ne prelazi 20% i kvaliteta slike ne viša od 60%, ma kako okrenuo antenu (riblja kost). Iako sam od odašiljača udaljen samo cca 10km (Osijek), bio sam primoran vratiti se na analogni signal. Ne znam što raditi. Čuo sam za antenska pojačala, ali ne bih se bacao u trošak ako nema potrebe. Pa ako netko ima nekakav prijedlog ili sličnog iskustva svaka pomoć je dobrodošla.

Da budem iskren nisam te shvatio. Instalacijom istoga slika se pokazala besprijekornom, ali si se vratio na analogni signal ?!?!

Inace cudno, prijatelj nekoliko stotina kilometara udaljen od Osijeka prima bolji digitalni signal za HTV 2 sa toga 'odasiljaca', nego s onog iz Zagreba, a koji je jedva 100 km udaljen od njega.

16 godina
neaktivan
Tionio kaže...

kod digitalne televizije, nije bitno kamo je okrenuta antena, i nebi smijelo biti na pojacalo, nije niti potrebno, ja imam kucu tako da je to kod mene drugaciji sistem, ja imam jednu riblju kost, koja mi stoje bezveze (visi) a signal mi je bezprijekoran (na kompu)

Da, valovi se ne šire od odašiljača, pa je svejedno kamo okrenuti antenu, mo'š mislit. Gdje si našao ovaj biser?

Možda si pomješao to što većina kućnih dvb-t antena ima mogućnost i horizontalne i vertikalne polarizacije pa je svejedno kako okrenuti antenu po x/y osi, međutim itekako je važan položaj z osi. A konkretno 'riblja kost' je vrsta antene koja ne može u isto vrijeme hvatati i vertikalnu i horizontalnu polarizaciju, pa je to itekako važno. Iliti jednostavnije, ta antena se sastoji od direktora (šipka s poprečnim manjim šipkama) i reflektora (mreža ili više šipki na kraju). Ako antena stoji da je reflektor u horizontalnom području i poprečne šipke direktora, tada hvataš horizontalnu polarizaciju, a ako je okreneš za 90, onda vertikalnu. Obzirom da svi odašiljači tu informaciju o polarizaciji daju, onda tako okreneš antenu, pa je onda zaokrećeš oko vertikalne osi prema odašiljaču.

16 godina
bed kaže...
Tionio kaže...

Da, valovi se ne šire od odašiljača, pa je svejedno kamo okrenuti antenu, mo'š mislit. Gdje si našao ovaj biser?

Možda si pomješao to što većina kućnih dvb-t antena ima mogućnost i horizontalne i vertikalne polarizacije pa je svejedno kako okrenuti antenu po x/y osi, međutim itekako je važan položaj z osi. A konkretno 'riblja kost' je vrsta antene koja ne može u isto vrijeme hvatati i vertikalnu i horizontalnu polarizaciju, pa je to itekako važno. Iliti jednostavnije, ta antena se sastoji od direktora (šipka s poprečnim manjim šipkama) i reflektora (mreža ili više šipki na kraju). Ako antena stoji da je reflektor u horizontalnom području i poprečne šipke direktora, tada hvataš horizontalnu polarizaciju, a ako je okreneš za 90, onda vertikalnu. Obzirom da svi odašiljači tu informaciju o polarizaciji daju, onda tako okreneš antenu, pa je onda zaokrećeš oko vertikalne osi prema odašiljaču.

onda sam ja imao hebacku slucajnost, da sam riblju kost samo stavio da stoji i na to spojio tuner, al imam karticu u kompu, ne onajj tuner on HRT-a...

17 godina
Bradonja kaže...

Možda bi bilo najbolje da se svi koji želimo gledati dobru sliku na TV-u preselimo u ZG.

Ne nužno. Ja u ZG ne hvatam nista digitalno. Prije godinu-dvije dana čak sam mogao gledati isprekidani i kockasti digitalni HD test, ali sada ne hvatam apsolutno ništa.

U ZD bez problema gledam sva 4 digitalna programa.

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
16 godina
neaktivan

Mrgud Veliki kaže...
Bradonja kaže...

Da budem iskren nisam te shvatio. Instalacijom istoga slika se pokazala besprijekornom, ali si se vratio na analogni signal ?!?!

Inace cudno, prijatelj nekoliko stotina kilometara udaljen od Osijeka prima bolji digitalni signal za HTV 2 sa toga 'odasiljaca', nego s onog iz Zagreba, a koji je jedva 100 km udaljen od njega.

Evo pojašnnjenja. Kada sam priključio digitalni resiver koji mi je poslala HTV, slika je bila odlična. No kao što sam rekao zbog slabog signala slika se 'ledila', te sam iziritiran otpojio digitalni resiver i vratio se analognom signalu (znači antena direktno u tv bez ikakvih uređaja).   Čudno jest, ako je istina što kažeš za svog prijatelja. No jesi li 100% siguran da on hvata signal baš od odašiljača iz Osijeka? Nema logike ako svaka regija ima svoj odašiljač, da on hvata to jest ne hvata signal njemu najbližega. Po toj logici i ja bih se okrenuo odašiljaču u Zg i ne bi bilo problema. Inače svaki odašiljač ima svoju frekvenciju i kanal, tako da tvrdnja tvoga prijatelja lako može biti provjerena.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2009 9:51 (Bradonja).
16 godina

a pricekajte dok se to napravi kak treba ima vremena d 2010 il koje vec

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2009 10:06 (The Wall).

0 0 hvala 0
16 godina

Imam i ja problem pa ako bi mi mogli pomoći.

Moja susjeda je dobila taj digitalni receiver i sve sam spojio, automatski skenirao programe, sve ok....

Kad je trebalo gledati bilo koji od 4 programa koji se mogu gledati, nastaje problem...

Broj trenutnog kanala piše (001, 002,003,004), ali slike nema ....doduše neznam zašto je to jer je jačina signala 70%, a kvaliteta, ili što je već ono drugo, je preko 50% pa ako znate u čemu je problem, bio bih vam zahvalan.....

16 godina
protjeran

kao i kod digitalne satelitske - uvijek se gleda ona "manja" vrijednost. jačina signala more bit 100% al kvaliteta signala koja antena prima more bit i 10% pa onda nema slike.

a pojačalo za digilani zemaljski program je itekako potrebno jer još uvijek NEMA repetitora u svakom gradu (kao što je slučaj sa repet. za mobitele)...

uosptalom zovite HRT ,odn. firmu "odašiljači i veze" i njih pitajte zašto obmanjuju ljude sa reklamom da antena više "ne treba"!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kupi pravi digitalni ne ta smeća od HRT-a.

Neznam šta da napišem?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Cerina15 kaže...

Kupi pravi digitalni ne ta smeća od HRT-a.

eh al ljudi su škrti - ne žele dat više od 200kn a onda očekuju da tuner bude kvalitetan ko kod onih koji koštaju 800kn (topfiled, strong  ili humax)

17 godina
neaktivan

Već dva dana nemam signal na TV-u.

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.8.2012 6:41 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da ne otvaram novu temu.

Imam problem  s hvatanjem signala s digitalnom.

Naime, u centru sam grada, i hvata mi sve programe osim CMC, KN, SPORTSKE TELEVIZIJE, i jos neke nemogu se sititi.

Htv 1,2 Rtl 1,2 Nova itd..hvata.

Jednom sam prilikom cak i uhvatio CMC i Sportsku tv, ali je signal bio ocajno los, a na ovim ostalima signal je jaki.

Imam GRUNDIG lcd s ugrađenim tunerom.

Može kakva pomoć?

Odi na google i upiši SEARCH...:)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

To ti je vjerojatno do antene. Probaj nju pomicat (rotirat).

Cypher: Ignorance is bliss.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Men i bez antene radi, kad ištekam antenu prvo se zaledi slika na par sekundi i onda opet proradi i slika je super ko i s antenom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ako je obična kućna (krovna) antena (najčešće "ribilja kost") ono što trebaš je obično digitalno antensko pojačalo.

Cijenom se kreću oko 30-50 Kn i trebalo bi ti riješiti problem.

No ako se radi o instalaciji zgrade, onda je to već druga priča i puno veća cijena.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Loš prijem digitalne televizije
El Maniachi kaže...

Da ne otvaram novu temu.

Imam problem  s hvatanjem signala s digitalnom.

Naime, u centru sam grada, i hvata mi sve programe osim CMC, KN, SPORTSKE TELEVIZIJE, i jos neke nemogu se sititi.

Htv 1,2 Rtl 1,2 Nova itd..hvata.

Chaky kaže...

To ti je vjerojatno do antene. Probaj nju pomicat (rotirat).

Drugi multiplex su ti kanali i malo slabija kvaliteta signala, ovisi. Ako ti pomicanje antene i ponovno skeniranje ne pomogne, vrati je gdje je bila, vratit će se oni. Meni se znalo događati, pa se za par dana vrate. Nije već odavno a tek nekoliko puta ranije.

Praetorian1 kaže...

Men i bez antene radi, kad ištekam antenu prvo se zaledi slika na par sekundi i onda opet proradi i slika je super ko i s antenom.

I meni radi bez antene. Ištekam antenu, uhvatim je desnom rukom i onda ga gurn...

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.4.2012 21:40 (caramba).
16 godina
neaktivan

ekipa   pozdrav  počela mi se lediti slika na tv -u   bilo je sve ok radilo sve bez greške dok sam gledao ligu prvaka finale   sad ovih da se  opet počelo sve lediti   iskopčao sam antenu iz tv-a opet isto stavim ponovo da traži programe opet sve isto slika se stalno zaledi užasno me iritira     inače je prije sve bilo ok sad se   slika stalno zaledi u čemu je problem?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Loš prijem digitalne televizije

Pa, provjeri signal (tipka Info), najvjerojatnije je na rubu "gubljivosti". Znači, provjeri kablove, spojeve, premjesti/usmjeri antenu itd...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice