Yarvik TAB9-200 Xenta 9.7" - mišljenje molim

poruka: 7
|
čitano: 10.988
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

naletjeh jučer u jednoj trgovini na ovaj tablet i čini mi se da bi mogao dobro ispuniti moje potrebe za relativno razumnu cijenu. potražih na netu informacije o njemu i našao stranice proizvođača (neka nizozemska firma) i jedne stranice sa testovima ovog tableta. kako nisam toliko informiran o općenitim performansama tablet računala, volio bi ,prema slijedećim podacima, vaše mišljenje o ovom tabletu i njegovim karakteristikama.

sa stranica proizvođača , njegove karakteristike:

display - Kapacitivni IPS multi-touch screen (10 točki) diagonale     9.7 (132ppi) , rezolucija 1024 x 768 pixela ,broj boja ekrana - 24-bit 16.7 M

procesor     1.6 GHz Dual Core Processor, Chipset     Cortex A9 DUAL-Core , Interna memorija DDR3  1024 MB

operativni sustav - Android 4.1.1 Jelly Bean
baterija -    8000 mAh
interni prostor za podatke -  16 GB , proširivo sa microSD karticama do 32GB

podržani multimedijski formati:

Audio: MP3, WMA, WAV, APE, FLAC, AAC, OGG.

Video: do 1080P RM, RMVP, AVI (H.264/H.263), DivX (HD), MOV, WMV, MP4, FLV, MKV, ASF, 3GP, 3D Half SBS for 3D TV output.

Slike: JPG, BMP, GIF, PNG, TIFF

Graphics adapter output connector     mini HDMI up to 1080P Full HD with 3D (Half SBS) support
Speakers    

I/O ports     MicroSD™ slot, Mini HDMI out, Micro USB host, Micro USB slave, 3.5 mm jack for earphones output, power input

težina   0.638 kg
dimenzije W x D x H     244 x 191 x 10 mm
Energy management    
Battery technology     Lithium Polymer

Networking    
Wireless technology     IEEE 802.11b/g/n up to 150 Mbps transfer speed

wireless: WEP/WPA/WPA2-PSK

bluetooth 3.0

Video    
Graphic adapter     QUAD-Core ARM Mali-400
Video card features     400MHz, OpenGL 2.0 compatible (up to 1080P Full HD playback)

ima kameru sprijeda i straga (2MP)

Bundled software     Alarm Clock, Browser, Calculator, Calendar, Camera, Downloads, E-book Reader, E-mail, ES File Explorer, Mobisoft OfficeSuite Viewer, Music Player, Photo Gallery, Video Player, Play Store, Voice Recorder

_____

a na stranici di je testiran, su slijedeći rezultati( koji su mi potpuno nepoznati što koji znači (osim onih u fps i Mflops jedinicama) i koje su referentne vrijednosti):

Android OS version during test     Android 4.0.4 (ICS)       
     Linpack     50.901 MFlops
     Linpack Multi-Thread     80.548 MFlops
     Antutu Total     7,694
     Antutu RAM     1,494
     Antutu CPU integer     2,324
     Antutu CPU float     1,723
     Antutu 2D graphics     255
     Antutu 3D graphics     1,076
     Antutu Database IO     545
     Antutu SD Write     9.1 MB/s
     Antutu SD Read     50 MB/s
     Nenamark     51.4 fps
     Nenamark2     50.9 fps
     Basemark ES2 Taiji     39.44 fps

Geekbench 2 Score     1,387
     Geekbench 2 Integer     1,098
    Geekbench 2 Floating Point     1,890
     Geekbench 2 Memory     1,399
     Geekbench 2 Stream     614
     Peacekeeper v2     562
     BrowserMark     118,935
     SunSpider 0.9.1     1,926.5 ms
     GLBenchmark 2.x Egypt Standard     51 fps
     GLBenchmark 2.x Egypt High     51 fps
     GLBenchmark 2.x Egypt Offscreen     100 fps
     GLBenchmark 2.x Pro Standard     51 fps
     GLBenchmark 2.x High Standard     51 fps
     GLBenchmark 2.x Pro Offscreen     123 fps
     GLBenchmark 2.1 Classic C16Z16     51 fps
     GLBenchmark 2.1 Classic C16Z16 offscreen     100 fps

Battery life (music via WiFi / SunSpider)    370 min.
      Battery life (play MP4 video)    600 min  

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Yarvik TAB9-200 Xenta 9.7" - mišljenje molim
Wolverine kaže...

naletjeh jučer u jednoj trgovini na ovaj tablet i čini mi se da bi mogao dobro ispuniti moje potrebe za relativno razumnu cijenu. potražih na netu informacije o njemu i našao stranice proizvođača (neka nizozemska firma) i jedne stranice sa testovima ovog tableta. kako nisam toliko informiran o općenitim performansama tablet računala, volio bi ,prema slijedećim podacima, vaše mišljenje o ovom tabletu i njegovim karakteristikama.

sa stranica proizvođača , njegove karakteristike:

display - Kapacitivni IPS multi-touch screen (10 točki) diagonale     9.7 (132ppi) , rezolucija 1024 x 768 pixela ,broj boja ekrana - 24-bit 16.7 M

procesor     1.6 GHz Dual Core Processor, Chipset     Cortex A9 DUAL-Core , Interna memorija DDR3  1024 MB

operativni sustav - Android 4.1.1 Jelly Bean
baterija -    8000 mAh
interni prostor za podatke -  16 GB , proširivo sa microSD karticama do 32GB

S obzirom kolko košta, i kad se pogledaju sve tehnikalije na njemu to je dobar Tablet a ne košta previše to je najbitnije jel.Cool

http://www.protis.hr/products/details/yarvik-tablet-xenta-ips-97-dualcore/64382

http://www.yarvik.com/en/products/tablets/tablets_97/TAB9-200/

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
17 godina
neaktivan
rambox kaže...

S obzirom kolko košta, i kad se pogledaju sve tehnikalije na njemu to je dobar Tablet a ne košta previše to je najbitnije jel.Cool

i čini se dobro napravljen, krajem je bio isti takav ali pod nekim drugim noname brandom i taj je bio puno lošije napravljen nego yarvik. yarvik se doima čvršćim, solidnije napravljenim. krajem je bilo i nekoliko modela prestigio tableta , sve sam ih malo isprobao i yarvik je bio brži u odazivu nego prestigio tableti koji su na sebi imali ranije verzije androida

17 godina
Wolverine kaže...
rambox kaže...

i čini se dobro napravljen, krajem je bio isti takav ali pod nekim drugim noname brandom i taj je bio puno lošije napravljen nego yarvik. yarvik se doima čvršćim, solidnije napravljenim. krajem je bilo i nekoliko modela prestigio tableta , sve sam ih malo isprobao i yarvik je bio brži u odazivu nego prestigio tableti koji su na sebi imali ranije verzije androida

Do nedavno si po našim WEB dučanima, mogel kupit pet različitih modela Yarvik Tablet kompova. No kolko vidim trenutnu situaciju, sad je dostupan samo ovaj spomenuti model a sve ostalo je rasprodano.Cool

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
17 godina

STa mislite o ovom:

Yarvik tablet Xenta IPS 10", TAB10-211 White = 1380kn

Osnovne karakteristike:
Dijagonala zaslona [in]: 10,1
Tip zaslona: IPS/PLS
Rezolucija zaslona: 1280x800
Vrsta procesora: Cortex A9
Jezgra: Dual Core
Procesor [GHz]: 1,6
RAM memorija [MB]: 1024
Kapacitet [GB]: 16

Ostale karakteristike:
Max. proširivost SD card [GB]: 64
Kamera prednja [Mpix]: 0,3
Kamera stražnja [Mpix]: 2
Mreža: Wi-Fi

Energija i potrošnja:
Baterija [mAh]: 6000
Trajanje baterije [h]: 4

Dimenzije i masa:
Boja: Bijela
Dimenzije [mm]: 268 x 178 x 11
Težina [g]: 646
Jamstvo [god]: 2

Konektori:
micro USB: 1
micro SD: 1
Audio In/Out: 1
Gorilla glass: ne
GSM: ne

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ja sam ga dobio neki dan .... tablet za svoju cijenu odlicno zadovoljava , cvrsto je napravljen , wi-fi odlican , rezolucija itd. itd. 
Sto se tice brzine , dosta je brz za razliku od 8" IPS (ima sam njega do prije par tjedana) Igra sam dosta High-end igrica i odlicno su isle primjetio sam mali pad FPS-a ali nista znacajno
ali kad izades iz nekog programa na Home screens triba mu malo duze da se oporavi jos pogotovo ako je bio crash na app-u onda postane ratno boiste na par sekundi ali naviknes se :P
baterija odlicno traje , za njega vridi ono "ostavis ga 50% docekas ga na 50%" ne radi puno kad je na stand-byu , dobar power save ima 
zvuk je odlican , ima 2 zvucnika pored kamere taman na nagibu kucista tako da ne prigusujes zvuk kad ga stavis na stol i dosta je glasan za slusanje muzike , gledanje filmova itd.
straznja kamera je ista ka i na 8" tako da necu bas puno o njoj ipak ne triba puno ocekivati od 2MP na 9.7" ekranu ali sluzi svrsi
prednja kamera je dobra , dobro sluzi za video call 
naravno tablet dolazi sa HD rezolucijom ali steka dosta kad je ukljucena tako da preporucujem samo da se display mode stavi na normal.

sve u svemu tablet je dobar ..... cijena i kvaliteta od 1-10 ocjena 8 ;)  

13 godina
neaktivan

Nisam vidio datum.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.12.2013 14:58 (dado123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice