S obzirom da se radi o tabletu od 2.000kn (u trgovini) vazno je odmah odbaciti sve usporedbe sa, recimo, iPad-om 3 (4.000kn u trgovini). Ovo nije iPad killer niti to pokusava biti.
Dakle, radi se o 7" ultra laganom (340 grama) dual-core tabletu (1ghz) sa Android ICS OS-om i 8gb prostora (4gb iskoristivo). Kvaliteta izrade je solidna i iako se radi o plasticnom uredaju ne ostavlja onaj dojam jeftinog uredaja. Nista ne skripi i ne djeluje kao da ce se raspasti pri grubom baratanju (kao sto ja obicno radim, vec sam ga nekoliko puta bacio na stol i sve je OK). Doduse, otisak na straznjoj strani (Samsung logo itd) je los pa ce se brzo skinuti. Lako se drži u jednoj ruci i jako je prenosiv, stane u džep (ovih kratkih ljetnih hlaca).
Ekran je rezolucije 1024x600 pixela i, iskreno, ne odusevljava prikazom. Kut gledanja je solidan, ali boje nisu najbolje i slika je prilicno zrnata. Čitljiv je na izravnoj sunčevoj svjetlosti. Definitivno treba par dana da se privikne na ekran, ali nakon toga i nije tako lose. Najbitnije je da se oci ne umaraju brzo. Nema Gorila Glass, pa obavezno nabavite screen protektor.
Baterija traje oko 6 sati konstantnog korištenja, dok za stand-by još nemam konkretni broj. Recimo da sam ga ostavio od petka navečer do nedjelje popodne i baterija je još uvijek bila iznad 60%.
Sam OS ne trza i sve je glatko. Samsungov TouchWiz ne upada toliko u oci.
S obzirom da sam kupio tablet samo radi surfanja i citanja PDFa, nisam ulazio dublje u druge primjene.
Chrome je brz, ali kao da ima problema sa touch inputom, ponekad treba 3-4 puta dirnuti Omnibar da bi registrirao dodir (ovo se dogadja samo na Omnibaru, ostale elemente dobro lovi). Scrollanje stranica je fluidno. Opera je katastrofalno spora i samo učitavanje traje 3x duže od Chrome-a. Firefox još uvijek nije spreman za tablete.
Iznenadio me ugradjeni ICS browser. Automatski synca bookmarkse i history sa desktopa i prilicno je brz. Ima i "Read later" opciju koja lijepo dodje ako ne koristite Pocket. Doduse, ne znam kako iskljuciti sync.
Ugradjeni Polaris Office tekst u PDFovima prikazuje zrnato, dok Adobe Reader nema tih problema ali je malo spor. Kad smo kod toga, iako ima Polaris Office, samo pisanje na uređaju je prilična muka, ali to je stvar navike i malog ekrana, uz malo vježbe bit će bolje.
Kindle i Pocket aplikacije rade super. Twitter aplikacija je sr*nje i zbilja je sramota (ali ovo nema veze sa tabletom).
Od ostalih stvari mogu spomenuti da se jednostavno spaja na bluetooth tipkovnice i da vecina live wallpapera radi fluidno (volim one live wallpapere sa galaksijama i Aurora Borealis). Isto tako, moze se sa jednim klikom spojiti na komp preko WiFi-ja (Kies Air) te prebaciti fotke, mjuzu i filmice. Kad smo vec kod filmica, kako nema Flash instaliran, vecina sajtova koji jos uvijek forsiraju Flash video playere nece raditi.
Na kraju krajeva, dajem za tablet. 2 soma dobro utrošenih kuna.
Svako malo pišem update, so stay tuned