Pošto imam stariji auto koji nema nikakav ekran osim običnog radija, odlučio sam kupiti tablet sa koji se montira naprijed i povezati se sa bluetoothom na android auto, jer mi mobitel ima ugrađen android auto. Dao bi nekih 100-150 eur za tablet koji podržava android auto, ima relativno kvalitetnu sliku i po mogućnosti prednju kameru za snimanje.
Problem koji čujem je da android auto nije dostupan u Hrvatskoj, ali ja ga imam na mobitelu integriran, pa ne znam da li će uopće to funkionirati bez neke daljnje zajebancije sa kabelima i skidanjem sa nekih shady stranica.
Ideja ja da tablet bude spojen na radio ili kabelom ili bluetoothom i da sa mobitelom mirroram preko android auto, da mogu bez tipkanja dok vozim koristiti navigaciju, muziku, obavljati pozive i druge stvari a da mi bude zvuk preko zvucnika u autu.
Ili je možda bolja ideja umjesto tableta ugraditi direktno u auto neki specifičan sustav koji će pasat sa starijim autom.
Uglavnom pitanje je, koji takav tablet bi bio najbolji a najpovoljniji jer na aliexpressu ih ima previše.