Ventilator na kućištu

poruka: 11
|
čitano: 8.982
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Ventilator na kućištu

Samo jedno kratko pitanje, u slučaju da ću sam sastavljati kompjuter; da li ventilator na zadnjoj strani treba ispuhivati zrak iz kućišta ili obrnuto?

LOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ventilator na kućištu

Da treba ispuhavati zrak van.

Bang!

2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: Ventilator na kućištu
WindEmperor kaže...

Da treba ispuhavati zrak van.

Vau, ovo je bilo stvarno brzo. 

Hvala :)

LOL
15 godina
Suddenly Psychotic kaže...

Samo jedno kratko pitanje, u slučaju da ću sam sastavljati kompjuter; da li ventilator na zadnjoj strani treba ispuhivati zrak iz kućišta ili obrnuto?

To ti opet ovisi i o drugim ventovima koje imas u kucistu , a najcesce se okrece tako da na zadnjoj strani izbacuje zrak van !

Raspored ventova za optimalan protok zraka kroz kuciste je sljedeci :  Prednji vent - upuhuje zrak

Bočni vent - upuhuje zrak

Straznji vent - ispuhuje zrak

Gornji vent - ispuhuje zrak

Music As A Weapon !!
11 godina
neaktivan

po meni ako imas mogucnost trebas jedan cooler staviti napred tako da usisava zrak a drugi trebas nazad da isisava topli zrak i cak ako ti centralna omogucava dva coolera na gornju stranu to je perfektno pozdrav

15 godina
neaktivan
Ventilator na kućištu

Pozdrav!

Sta mislite moze li ovaj ventilator na moje kuciste - Cooler Master HAF 922 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Almin94 kaže...

Pozdrav!

HAF 922 ne podržava 23cm ventove.
Znači - ne može. 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
15 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
Almin94 kaže...

Pozdrav!

HAF 922 ne podržava 23cm ventove.
Znači - ne može. 

Mjerio ventilator po dijagonali i ispade da je 20cm, a na kutiji pise 23cm. :/ 

11 godina
neaktivan
Ventilator na kućištu

Bok, 

Koju konfguraciju imaš? i koje kuciste?

Ja sam zagovornik "tihih" konfiguracija! 

Možda ti uopće netreba vent? :D

SOS Računala - www.sos-racunala.com
Moj PC  
1 2 hvala 0
12 godina
Ventilator na kućištu

evo ovako, upravo sam sastavio komp u novo kućište fractal arc mini 2 i ima problem s ventilatorima

prednji vent sam spojio na kontroler od kućišta, stražnji od 120mm sam spojio na matičnu kao case fan 1 i to uredno radi

no problem je gornji vent od 140mm koji je spojen na matičnu kao case fan 2 i on radi na maksimumu, a da ga fan xpert 2+ uopće ne prepoznaje

cpu fan i case fan 1 program uredno prepoznaje, mogu namještati brzine kako hoću, no za fan 2, odnosno taj gornji, piše N/A i dere ga na maksimum bez da mogu išta namjestit, što se jasno vidi u hw info

jel tko ima asusovu ploču sa fan xpertom 2+ da zna u čemu bi mogao biti problem

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Ventilator na kućištu

sad sam zamijenio da gornji od 140mm bude na kontroleru od kućišta, a prednji da bude na matičnoj case fan 2 i problem je kako se čini u matičnoj jer ne prepoznaje niti ovaj manji vent od 120mm i samo ga dere na maksimali

grrrr, jel ima tko ideju kako to srediti

EDIT: haha, uspio sam riješiti problem - instalirao sam novu verziju ai suite 3 i fan xpert sad radi kako spada na svim ventovima

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 8:48 (picajzla0707).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice