Računalo preglasno u startu... ://

poruka: 17
|
čitano: 11.308
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Puno pozdrava svima.. Ja sam novi an forumu...

Ovako zanima me naime uzeo sma u I.mj ove godine komp konfe:
Intel i3 3,06GhZ

NVidia GTX 460 768mb

Ram ddr3

Matična ploča:H55 ASrock

napajanje cooler master elite 334 

napajanje neko Cooler Masterovo 550W

I komp kad pritisnem gumbić za start upali se jedan od ventilatora koji daje zvuk u sekundi ko kod starijih računala...

pa me zanima u čemu je problem...

A inače je komp  dosta bučan ali me sa tim startom sveki put iznervira... :)
Pomagajte... 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Računalo preglasno u startu... ://
FPS 12 kaže...

Puno pozdrava svima.. Ja sam novi an forumu...

Ovako zanima me naime uzeo sma u I.mj ove godine komp konfe:
Intel i3 3,06GhZ

NVidia GTX 460 768mb

Ram ddr3

Matična ploča:H55 ASrock

napajanje cooler master elite 334 

napajanje neko Cooler Masterovo 550W

I komp kad pritisnem gumbić za start upali se jedan od ventilatora koji daje zvuk u sekundi ko kod starijih računala...

pa me zanima u čemu je problem...

A inače je komp  dosta bučan ali me sa tim startom sveki put iznervira... :)
Pomagajte... 

To ti je tako oćito su ti hladnjaci zeznuli ili, si stavio previše kablova iznad hladnjaka procesora pa je to problem.

Kalko1212 ingame
16 godina
neaktivan

Moguće da ti vent mlatara od koji kabelić, meni se jednom dogodilo.

I think a lot of cynicism has dropped away from my shoulders since I stopped drinking...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Možda ti se samo vent od grafičke počne vrtit na max rpm, tak meni kad se komp pali, prvo 2 sekunde max dela a onda se vrati kak je bilo

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Otvori napajanje, i ispusi sa kompresorom/fenom/plucima, i poslije toga jos malo procisti ventilatore ako s nicim drugim onda bar sa stapicima za usi.

Kod mene je isto tako bilo, ali se kod mene radilo o dosta starom kompjuteru.

0 0 hvala 0
16 godina

-podesi opcije u BIOSu, automatsku regulaciju za CPU-cooler.. ovisi o opcijama, otvori kućište i utvrdi koji ventilator je uzrok buke.

-nemoj se nervirati, nema koristi.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina

Meni se isto na početku glasnije čuje zato jer ventilatori se vrte na miksimalnoj brzini. Sve dok se ne podigne bios. Ali probaj očititi prašinu i pregledati da ti koji kablić ne tuće po nečemu.

0 0 hvala 0
17 godina

Obicno graficka zavrti vent na 100% dok se sve ne ucita...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

da baš sam gledao imaš li nvidiu, kod njih kada rade bez "drivera "odnosno sve dok neuđeš u windowse vent se vrti na 100 posto...ista stvar dok dižeš windowse isto vrti cijelo vrijeme...čim instaliraš driver bude grobna tišina :D

samo krupno, ništa sitniš
14 godina

Meni u pocetku cpu cooler (stock) vrti 100% pa nakon 2 sec padne i postane necujan :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Meni grafa na početku na max (1-2 sec), ali to je valjda normalno kako i drugi kažu.

★★★★★
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ljudi!!! Da ne otvaram novu temu evo pitanje! Kad upalim komp čuje se jak, dubok zvuk stvarno dubok  sve je bilo u redu dok jutros nisam čistio ventilatore. Odjednom se preglasno čuje. To sam radio već 1000 puta. Zvučnik ne dira kabel ali neznan jeli možda harda disk (ako se on uopće može čuti)

----------------toni---------------------
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ToniCizmic kaže...

Ljudi!!! Da ne otvaram novu temu evo pitanje! Kad upalim komp čuje se jak, dubok zvuk stvarno dubok  sve je bilo u redu dok jutros nisam čistio ventilatore. Odjednom se preglasno čuje. To sam radio već 1000 puta. Zvučnik ne dira kabel ali neznan jeli možda harda disk (ako se on uopće može čuti)

Naravno da može, jeli HDD dobro zašaarfljen?

I want to taste you but your lips are venomous poison, you're poison, running through my veins
13 godina
protjeran
ToniCizmic kaže...

Ljudi!!! Da ne otvaram novu temu evo pitanje! Kad upalim komp čuje se jak, dubok zvuk stvarno dubok  sve je bilo u redu dok jutros nisam čistio ventilatore. Odjednom se preglasno čuje. To sam radio već 1000 puta. Ventilator  ne dira kabel ali neznan jeli možda harda disk (ako se on uopće može čuti)

There I fixed :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.5.2012 16:32 (Ghettoblaster :)).
13 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...
ToniCizmic kaže...

Naravno da može, jeli HDD dobro zašaarfljen?

Je, dobro je zašarafljen. Samo se čuje kao da ventilatori rade duplo brže i glasnije a rade isto. Ja se već navikao na zvuk.

----------------toni---------------------
13 godina
protjeran

Imaš li onu prozirnu stranicu na kućištu?Meni se ona odvojila od aluminijskog dijela i od vibracija je udarala i stvarala buku...

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
ToniCizmic kaže...

Koliko ventova imaš?

I want to taste you but your lips are venomous poison, you're poison, running through my veins
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice