Komp se gasi kada igram igrice

poruka: 19
|
čitano: 8.664
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran

Pozdrav,

Trebam pomoc u vezi slijedeceg problema. Znaci komp star oko 4-5 godina sve super radi samo sto ovih tjedan dana me poceo nervirati. Znaci bilo koju igricu online da igram ( dota2, l4d2) uvijek se odjednom resetira.

Ventilator na grafickoj mi se bio pokvario pa sam ga bio zamijenio ali to je bilo prije godinu dana i tada se to nije pocelo dogadati.
Prije sam imao windows 7 i isto mi se znalo to dogadati, ali sada kada sam presao na windows 8 to se cesce dogada!

Windows 8
Intel core 2 duo CPU E7300 @ 2,66GHz

ATI Radeon HD 4800

ako netko mozda zna u cemu je problem neka se javi!

hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Temperature??

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

oko 45-50

0 0 hvala 0
13 godina

Skini HWMonitor, instaliraj, i pokreni. Nakon 15-tak minuta igranja neke zahtjevnije igre, odi na HWMonitor, pogledaj temperature grafe i procesora i napiši ih ovdje.

Napiši koje točno napajanje imaš.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Progaj napravit update drivera za graficku karticu..

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

kada si zadnji put čistio komp i posebno grafulju od prašine. To je najčešći kvar. Probaj očistit i zamjenit termalne paste proca i Gpu-a

EDIT: imam staru HD4850 i isto mi se događalo u igricama. Kada sam zamjenio termalnu pastu više nisam imao problema..

PRAVOPIS JE ZA SAVRŠENE LJUDE, JA NISAM SAVRŠEN A SVI ME RAZUMIJU...
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.3.2013 22:01 (AdolvHilter).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Komp se gasi kada igram igrice
erowashere kaže...

oko 45-50

Predpostavljam da je to temperatura procesora,provjeri temperaturu grafičke kartice pa napiši možda se ona pegrijava pa se računalo ugasi!..

Softwer
12 godina
protjeran

Driveri su azurirani
komp i ventilatori ocisceni
temperatura: 50
napon: neznam kako provjeriti
Znaci meni se komp ne gasi uopce nego samo kada igram igrice i sada je poceo prvo da prikaze neku boju na ekranu ( cijelom ekranu jedna boja) i tako stoji

0 0 hvala 0
17 godina

Ako su temperature pod opterečenjem uredne, a komp se i dalje pod opterečenjem gasi (bez BSOD-a i sličnog) onda je moguće da je u pitanju neispravno napajanje, napuhani kondenzatori na matičnoj ili nešto tome slično. No ako ti, kako kažeš, slika pozeleni (ili dobije artifakte) prije nego se komp ugasi - onda treba isključiti grafičku kao problem -> dakle provjeriti tu grafičku u drugom računalu i drugu u tom...

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Jesi li zamijenio pastu? Ja sam imao isti problem i pasta je bila uzrok. Provjeri i jer ti ventilator dobro leži na čipu. {#}

PRAVOPIS JE ZA SAVRŠENE LJUDE, JA NISAM SAVRŠEN A SVI ME RAZUMIJU...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Komp se gasi kada igram igrice
erowashere kaže...

Driveri su azurirani
komp i ventilatori ocisceni
temperatura: 50
napon: neznam kako provjeriti
Znaci meni se komp ne gasi uopce nego samo kada igram igrice i sada je poceo prvo da prikaze neku boju na ekranu ( cijelom ekranu jedna boja) i tako stoji

Stavi minidump file ode ako ga ima

12 godina
neaktivan
Imao sam isti problem na mojoj konfi (Pogledajte na mom profilu).I sve što sam uradio je to da sam kompjuter ispuhao sa zračnom pumpom.Neki će možda reći da je to suludo,ali to mi je pomoglo,sad mi kompjuter radi normalno.
I evo ti jedan savjet,skini windows 8 sa kompjutera jer je to čisto sranje,windows 7 je dosad najbolji windows,isto kao i windows XP.Mnogo ljudi ovdje će se složit sa mnom.
Sretno sa kompjuterom!
Moj PC  
2 3 hvala 0
13 godina

Dao sam ti TU zato što si me dobro nasmijao kolega, ali nisi daleko od istine. Ustraj i izbori se za sebe jer tu na forumu ili jesi ili padaš u zaborav.{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.3.2013 1:30 (Mile 74).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Šta sam ja to napisao da sam te nasmijao.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

kd mene se kada uđem u igricu sve normal stisneš start play i onda sve pocrni , to je do grafe

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Erowashere je ovdje Znaci kada sam malo testirao svaku komponentu na racunalu, otkrio sam da su mi kondenzatori na grafickoj prosfirali i sad me zanima dal da popravljam to, kupim novi pc ili samo novu grafu Grafa je stara negdje 4-5 godina i prije 2 godine mi se pokvario ventilator na grafi pa sam improvizirao i zaserafio novi ventilator pa sad neznam kako su ti kondenzatori popucali ( 5 njih ) jel to do ventilatora ili je od starosti Hvala

0 0 hvala 0
13 godina

Vjerojatno kombinacija jednog i drugog.

Kupi drugu grafu tipa HD5750/57770/6770/7750 ili GTX550ti/650.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
A neznam nekako mi je glupo dat 1000kn za novu grafu a proc mi je slab i sve ostalo jer je komp star 4-5 godina Neznam sada dal da saljem grafu na popravak i koliko ce me kostati to ili a kupujem novi pc

0 0 hvala 0
13 godina

Tih 5 kondića nije preskupo zamjeniti, samo je pitanje da li je sa njima još nešto otišlo na grafi. Tvoj E7300 iako je dual core može bez problema gurati grafe koje sam ti nabrojao u prethodnom postu i najskuplje od tih grafa (HD7750/GTX650) koštaju 700kn nove, a ove druge se mogu naći polovne za 450-600kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice