Tražim informatičara

poruka: 112
|
čitano: 24.991
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Tražim informatičara
daseparo kaže...

Opet gledate usko i samo iz svoje guzice.... 

Pogledajte malo oko sebe koliko ima ureda (firmi) di radi nekoliko ljudi (5-10-20). Imaju desetak radnih stanica, nekoliko printera, jedan server i njegov backup. Misliš da te firme trebaju tvoje advanced znanje koje košta kao svetog petra kajgana.  One trebaju minimum da mogu djelit podatke, primiti mail i radit svoj posao nesmetano. AKo im nešto crkne nisu kritični, samo im treba backup i mogu čekati i po nekoliko dana.... Nije im potrebno kod planiranja mreže računati rute jer je u igri jedan (16-24 glavni switch) i vjerojatno nekoliko manjih. Sve D-link, Netgear itd itd... oprema. nisu ZABA pa da im prekid poslovanja znači milijune minusa na računu.  Jednostavno im treba sve iz oglasa navedeno, ali ne advanced znanje.... Vjerojatno imaju neku web stranicu za koju je potrebno minimum znanja gore traženog i to je sve...

e sad ti gledaš "usko i samo iz svoje guzice"

preko 80% firmi bez obzira na svoju veličinu i svoj profil smatraju da im redundancija nije potreba, i da mogu kad im nešto crkne, kako ti kažeš čekat po nekoliko dana....sve dok im nešto ne crkne....e onda kreće pravi show: jer firma koja im je to sve isporučila nije složila redundanciju, nije im čak niti rekla za tu mogućnost; jer nemaju neku firmu koja ih stalno održava; jer pozovu nekog malog od tetke koji niti zna kako su stvari posložene niti kuži zašto su tako posložene al je kompetentan za taj posao jer po kvartu sve probleme rješava sa reinstalacijom windowsa što naplaćuje 50kn po intervenciji.....da se razumijemo takvoj firmi koju si naveo (5-10-20 zaposlenih) prekid poslovanja neće prouzročit milijune minusa na računu ali može prouzročit tisuće što je za takvu ipak puno

kod mene normalno radi.....
13 godina
protjeran
Tražim informatičara

Sori, ali ja ti one stvari iz oglasa ne bih radio niti za 10.000, a nisam na državnoj sisi. Možda sam jednostavno prestar za takve fore. {#}

TD za ne kuženje sarkazma i ironije.

0 0 hvala 0
17 godina
daseparo kaže...

Oglas je više manje na mjestu.

Iz oglasa se čini da firma ima puno više servisa od onog što treba maloj firmi. To je bomba koju ne bih volio uzeti u ruke ni na koji način.

17 godina
cekpi kaže...
daseparo kaže...

Pogledajte malo oko sebe koliko ima ureda (firmi) di radi nekoliko ljudi (5-10-20). Imaju desetak radnih stanica, nekoliko printera, jedan server i njegov backup. Misliš da te firme trebaju tvoje advanced znanje koje košta kao svetog petra kajgana.  One trebaju minimum da mogu djelit podatke, primiti mail i radit svoj posao nesmetano. AKo im nešto crkne nisu kritični, samo im treba backup i mogu čekati i po nekoliko dana.... Nije im potrebno kod planiranja mreže računati rute jer je u igri jedan (16-24 glavni switch) i vjerojatno nekoliko manjih. Sve D-link, Netgear itd itd... oprema. nisu ZABA pa da im prekid poslovanja znači milijune minusa na računu.  Jednostavno im treba sve iz oglasa navedeno, ali ne advanced znanje.... Vjerojatno imaju neku web stranicu za koju je potrebno minimum znanja gore traženog i to je sve...

preko 80% firmi bez obzira na svoju veličinu i svoj profil smatraju da im redundancija nije potreba, i da mogu kad im nešto crkne, kako ti kažeš čekat po nekoliko dana....sve dok im nešto ne crkne....e onda kreće pravi show: jer firma koja im je to sve isporučila nije složila redundanciju, nije im čak niti rekla za tu mogućnost; jer nemaju neku firmu koja ih stalno održava; jer pozovu nekog malog od tetke koji niti zna kako su stvari posložene niti kuži zašto su tako posložene al je kompetentan za taj posao jer po kvartu sve probleme rješava sa reinstalacijom windowsa što naplaćuje 50kn po intervenciji.....da se razumijemo takvoj firmi koju si naveo (5-10-20 zaposlenih) prekid poslovanja neće prouzročit milijune minusa na računu ali može prouzročit tisuće što je za takvu ipak puno

Ah ta redundacija (ovo ljeto imali disaster i niti jedan podatak nije bio izgubljen YEAH!!!!) ...........

Koliko sam vidio ja sam napisao da je potreban backup, a i u oglasu je napisano da je potrebno poznavanje backupa i vraćanja iz istoga. Stoga ovo tvoje o malom od tete, nepostojanju backupa itd. itd. ne stoji u ovom primjeru, iako se slažem je to problem kojeg mnogi nisu svjesni odnosno ne želu potrošiti....

Tehnika narodu!!!! ...narod kaže: Tko ne pije! Virovat mu nije! ...
17 godina
daseparo kaže...

Ah ta redundacija (ovo ljeto imali disaster i niti jedan podatak nije bio izgubljen YEAH!!!!) ...........

Koliko sam vidio ja sam napisao da je potreban backup, a i u oglasu je napisano da je potrebno poznavanje backupa i vraćanja iz istoga. Stoga ovo tvoje o malom od tete, nepostojanju backupa itd. itd. ne stoji u ovom primjeru, iako se slažem je to problem kojeg mnogi nisu svjesni odnosno ne želu potrošiti....

Možda općenito nismo bili jasni - što znači poznavanje backupa?

Postoji toliko alata (jednostavnijih i kompliciranijih, besplatnih i skupih) samo za backup da ih nitko ne može sve znati.

A da ne govorim da sve stavke imaju jako kompleksnu priču iza.

17 godina
Old Iggy kaže...
daseparo kaže...

Možda općenito nismo bili jasni - što znači poznavanje backupa?

Postoji toliko alata (jednostavnijih i kompliciranijih, besplatnih i skupih) samo za backup da ih nitko ne može sve znati.

A da ne govorim da sve stavke imaju jako kompleksnu priču iza.

Sa ovim se slažem...

Od samog "USB stick" backupa, pa do backupa servisa (useri, prava, podaci, baze obuhvaćene servisom), udaljena "radna" kopija cijelog sustava.... Pa komercijalna rješenja, besplatna. U mom primjeru i vmware backup je priča za sebe....  Pa sama dinamika i količina backup-a, dnevni, tjedni, mjesečni (većinom se svede na jednu kopiju)....

Ali opet kažem da ako se gleda neki entry level (SSS) i ako se ne traži advanced poznavanje svega ovoga, oglas može proći.

Da ne duljim više. Ja pokušavam naći opravdanost ovog oglasa, i zaista on može proći za neko ne preduboko znanje, ali sa tim ne kažem da svako od ovih područja nije kompleksno. Nemoguće je pronaći jednu osobu koja je zaista stručnjak u svemu ovome, ali male firme često trebaju uslugu ovakvih i sličnih kadrova.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.1.2012 11:04 (daseparo).
13 godina
protjeran
daseparo kaže...

Redundancija nije backup.

Backup nije redundancija.

i iz svog iskustva znam da nitko ne zeli backup ali svi zele restore

colonello bastardo
17 godina
daseparo kaže...

Da ne duljim više. Ja pokušavam naći opravdanost ovog oglasa, i zaista on može proći za neko ne preduboko znanje, ali sa tim ne kažem da svako od ovih područja nije kompleksno. Nemoguće je pronaći jednu osobu koja je zaista stručnjak u svemu ovome, ali male firme često trebaju uslugu ovakvih i sličnih kadrova.

Jasno je da trebaju. No problem u tome jest što mu je jedino realno rješenje outsourcing, umjesto zapošljavanja jednog čovjeka (a realno mu trebaju bar dva, dok je ovaj na GO, bolesta, na školicama i slično).

colonello_Bastardo kaže...

Redundancija nije backup.

Backup nije redundancija.

i iz svog iskustva znam da nitko ne zeli backup ali svi zele restore

Uuuu, fino rečeno. {#}

17 godina
Tražim informatičara

Možda čovik ima outsource firmu pa traži radnika da mu upotpuni ekipu...

Ugl neznam, ali sam tragom ove teme pregledao ponudu poslova na moj posao i mogu reći da je katastrofa. Split ima ukupno 5 poslova u kategoriji IT, Zagreb 20, a cijela Hr. 156. Od toga masu poslova nije core IT (programeri, sistem inženjeri...) već ima poslova tipa Stručni savjetnik u OTP banci za pripremu i vođenje projekata financiranih iz EU fondova

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
daseparo kaže...

Možda čovik ima outsource firmu pa traži radnika da mu upotpuni ekipu...

Možda bi bilo dobro da se autor posta javi i obrazloži o ćemu je rijeć .

( ako to već i nije ).

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.1.2012 12:20 (woodgamesfx).
16 godina
neaktivan
daseparo kaže...
cekpi kaže...
daseparo kaže...

koliko ja vidim ti malo pričaš o imaginarnim firmama a malo o konkretnoj firmi koja je dala oglas.......

kod mene normalno radi.....
14 godina
neaktivan
Tražim informatičara

cuvaj mi radno mjesto..sad sam 2. razred tehnicara za racunalstvo, al znam podosta ovog sta si naveo :D kad zavrsim srednju, ak ne upisem neki fax, ici cu jos na dodatne razne tecajeve :)

Sve me zene oko kuce jure kaze majka to je zbog frizure
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
strbi kaže...

cuvaj mi radno mjesto..sad sam 2. razred tehnicara za racunalstvo, al znam podosta ovog sta si naveo :D kad zavrsim srednju, ak ne upisem neki fax, ici cu jos na dodatne razne tecajeve :)

Ruđeraš, spusti se na zemlju. Shvaćam da želiš sebi sve najbolje i upijati znanje kao spužva, ali ti s 16 godina neznaš "podosta" o tome jer si premlad za to. Za ono sve je potrebno iskustvo i to godine iskustva. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.1.2012 18:50 (Ziga).
14 godina
neaktivan
Ziga kaže...
strbi kaže...

Ruđeraš, spusti se na zemlju. Shvaćam da želiš sebi sve najbolje i upijati znanje kao spužva, ali ti s 16 godina neznaš "podosta" o tome jer si premlad za to. Za ono sve je potrebno iskustvo i to godine iskustva. 

znam da treba iskustvo :) ne idem u rudera :D srednja skola sesvete

Sve me zene oko kuce jure kaze majka to je zbog frizure
17 godina
daseparo kaže...

Oglas je više manje na mjestu. Ostaje pitanje plaće. Sigurno da je plaća od 5000 kuna premala, ali plaća od cca 8000-10 000 kuna za gore navedeno je u Hrvatskoj itekako dobra. Ostali koji tvrdu suprotno (a radu, nisu seratori bez pokrića) su ili na državnoj sisi ili mali postotak (1%) stručnjaka koji su uspješni u svome poslu (ali se na njih ovaj oglas ne odnosi).  Ali na kraju, mi smo ipak u u Hrvatskoj, tako da vjerujem da je plaća puno bliže 5000 nego ovom mom preporučenom iznosu.

ovo boldano! jesi normalan! mi smo firma u tom rangu i ne možemo biti pola sata bez internet,a kampli par dana bez laptopa ili podataka sa servera! u kojoj ti galaksiji koegzistiraš?!

zar misliš da cijela IT branša postoji da bi ti mogao, kada negdje serveri riknu, flaksati i testirati neke gluposti?! pa tu se krv lije, noći ne spavaju!

IT je nama, kao i velikoj večini firmi, support poslovanju i mora raditi savršeno!

mi smo do 20 usera firma, ali trebamo i server i AD i Exchange i backup i ozbiljnu firmu koja nam sve nadgleda, provjerava i održava. i imamo! ali nije jedan čovjek nego cijeli tim ljudi.

i da, nama jedan dan može značiti stotine tisuća €štete ako nam sve rikne,a netko tvog stava održava sustav.

zato, probaj pogledati na amazonu koliko knjiga ima o AD, koliko o DNS, koliko o networkingu, koliko o backupu (koliko je smao vendora različitih), koliko svih drugih detalja...

stvarno je tema postala smiješna i količina srednjoškolaca koja misli da zna sve jer su kroz 2 tutoriala ko mali majmuni bez imalo razumijevanja složili AD i umrežili ekipu za LAN party ili slično....

tužno, jako tužno!

17 godina
sasa kaže...
daseparo kaže...

ovo boldano! jesi normalan! mi smo firma u tom rangu i ne možemo biti pola sata bez internet,a kampli par dana bez laptopa ili podataka sa servera! u kojoj ti galaksiji koegzistiraš?!

i da, nama jedan dan može značiti stotine tisuća €štete ako nam sve rikne,a netko tvog stava održava sustav.

stvarno je tema postala smiješna i količina srednjoškolaca koja misli da zna sve jer su kroz 2 tutoriala ko mali majmuni bez imalo razumijevanja složili AD i umrežili ekipu za LAN party ili slično....

tužno, jako tužno!

Ako prodajtete preko interneta (bilo šta), ili ste hositng provider ili programerska firma (ili nešto slično) onda mogu priznati da vam ovo gore predstavlja problem. Ne bi bio u vašoj koži ako van npr nakon team buildinga na Cetini gripa i prehlada pokosi nekolicinu, morat ćete zatvoriti ured kad vam toliko gubitaka stvara jedan dan :-). Šala mala, ali ja ipak stojim pri svome i mislim da je moj primjer puno realniji, a da su tvoji zahtjevi specifični.

Mi smo u mojoj firmi proizvođači (nismo uslužna djelatnost, a ni trgovina). imamo osim "informatike" masu strojeva i ljudi koji nam radu (mogućnosti zastoja su i bez informatike velike i realne). Radimo sa razvojnim uredima u EU i Hrvatskoj, uvozimo sa svih strana potrebnu opremu i prodajemo po svijetu di stignemo. Sa svima, pa i mi sami imamo zastoja, kašnjenja, pa i nedostupnosti i to ne samo zbog informatike, da nam ovo gore zvuči više kao da si ti u nekoj svojoj galaksiji (u biti vama je po ovome IT jedino oruđe za rad). Opet ponavljam, ako ste nešto iz prve rečenice onda je nedostupnost usluge veliki problem, ali to je ipak posljedica toga što ste specifični... 

Ja se slažem da je tema postala smješna, ali opet počinjem i vraćen se na početak od oglasa (što je većina zaboravila i ode prosipaju pameti, kako ZABA ne smi pasti, a ZABA i ne traži radnika). Smatram da oglas nije pretjeran jer da postoji realno tržište gdje je potreba za ovakvim kadrovima. Ako ne viruješ pročitaj ovaj blog, pa ćeš vidjeti da čovik ima većinu znanja traženog iz oglasa i da imaju/imali su posla i tržišta. Njegov poslodavac bi sigurno tražio slične zahtjeve kod oglasa. Autor bloga čak ima i goru situaciju, osim što radi sa firmama, još k tome servisira i prodaje stvari privatnim strankama.. 

Ne treba svima informatički ekspert čija je dnevnica 1000Kn, ali mnogima treba mreža od nekoliko računala di je važno samo da se podaci ne izgubu... Vjeruj mi i ne moraš nas zbog toga nazivati srednjoškolskim majmunima. 

I na kraju da ne bi bilo zabune - svako područje koje se traži je kompleksno i u velikim sustavima postaje kritično i nužni su stručnjaci, ali to ipak ne znači da nema i mali firmih di ta kompleksnot i stručnost nisu potrebne, već je potreban all-around igrač. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.1.2012 9:10 (daseparo).
17 godina

dupli post

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.1.2012 9:06 (daseparo).
14 godina
neaktivan

Htio sam i prije komentirati, ali sam nekoliko puta pregrizao jezik ( i sada se suzdrzavam :)  )....

Jako me nerviraju srednjoskolci koji su CULI za neki dns, neki ad...neki /server/ i misle da sve znaju! Da li je itko od vas ikada konfigurirao neki server od nule, integrirao ga u postojecu mrezu, radio pen-testove...ono..ista!? Ja sam od osnovne skole bio lud za kompovima, gutao sve sto se moglo nauciti..u srednjoj sam slagao relativno "velike" mreze ( 200injak racunala ) i tek kada sam dosao na sadasnji posao sam shvatio da neznam apsolutno NISTA! Niste ni svjesni koliko sirokog znanja je potrebno imati da bi se samo jedno AD okruzje ISPRAVNO i SIGURNO slozilo.

Dan danas mi nije jasno zasto ljudi misle da im backup ne treba ili da to nije toliko bitna stavka!? Pa hebemu, mi radimo backup od backupa servera u treci datacentar i jos razmisljamo kako to poboljsati....

Malo on-topic - oglas je jako nerealan, tj. ocekuju se cuda, a poznavajuci danasnje poslodavce, to "cudo" nisu spremni platiti.

13 godina
protjeran
Tražim informatičara

<trauma>

I onda kada složiš taj AD kak treba ti uleti direktor koji veli da nema šanse da kupi nove servere i stera te da na DC-ima dižeš IIS6. Tjedan dana kasnije taj isti direktor dijeli 25k kn laptope drugim direktorima. 

</trauma>

{#}

TD za ne kuženje sarkazma i ironije.

4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Langsdorff kaže...

<trauma>

I onda kada složiš taj AD kak treba ti uleti direktor koji veli da nema šanse da kupi nove servere i stera te da na DC-ima dižeš IIS6. Tjedan dana kasnije taj isti direktor dijeli 25k kn laptope drugim direktorima. 

</trauma>

{#}

a ne to je korisno ulaganje u nove strojeve, još si i dobro prošao... {#}

veća je fora kad ti kažu da nema love za server, a upravni odbor na račun firme ode 2 tjedna u švicarsku na skijanje i skure 25K eura samo tak {#}

14 godina
Alesandro kaže...

Htio sam i prije komentirati, ali sam nekoliko puta pregrizao jezik ( i sada se suzdrzavam :)  )....

Jako me nerviraju srednjoskolci koji su CULI za neki dns, neki ad...neki /server/ i misle da sve znaju! Da li je itko od vas ikada konfigurirao neki server od nule, integrirao ga u postojecu mrezu, radio pen-testove...ono..ista!? Ja sam od osnovne skole bio lud za kompovima, gutao sve sto se moglo nauciti..u srednjoj sam slagao relativno "velike" mreze ( 200injak racunala ) i tek kada sam dosao na sadasnji posao sam shvatio da neznam apsolutno NISTA! Niste ni svjesni koliko sirokog znanja je potrebno imati da bi se samo jedno AD okruzje ISPRAVNO i SIGURNO slozilo.

Dan danas mi nije jasno zasto ljudi misle da im backup ne treba ili da to nije toliko bitna stavka!? Pa hebemu, mi radimo backup od backupa servera u treci datacentar i jos razmisljamo kako to poboljsati....

Malo on-topic - oglas je jako nerealan, tj. ocekuju se cuda, a poznavajuci danasnje poslodavce, to "cudo" nisu spremni platiti.

Bravo. A još jači su mi oni koji odslušaju CCNA, ne izađu na ispit, zabriju da su specijalisti za mrežne tehnologije i počnu se prodavat pod vrhunske "sistemce" koji ko iz p***e održavaju Win2k8 R2 servere. Prebolesno nešto, ima ih ko dreka.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2012 14:15 (W1ck3d8u2z).
16 godina
odjavljen
.....
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2012 10:24 (Tonči).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice