Traže se iskusni programeri za rad na video-igri

poruka: 4
|
čitano: 2.704
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Tražimo programera/programere koji bi htjeli sudjelovati u izradi video-igre.
Ono što takav programer treba imati je iskustvo u programiranju kompleksnijih video-igara (znači ne neke male igrice tipa x-o), dovoljno slobodnog vremena svaki dan (treba raditi 4 sata dnevno,tj.28 sati tjedno - moguce si je napraviti raspored) , a osim toga treba biti ozbiljan (u programiranju :D) , učinkovit i voljeti taj posao. Također bi bilo dobro da nam pokažete na kojim projektima/igrama ste prije radili.
U timu nas trenutno ima troje ( 2 programera i 1 dizajner/vođa) te surađujemo sa domaćom firmom Cateia Games (www.cateia.com) sa kojom bi nakon što se sve sredi i isplanira trebali potpisati ugovor.
Oni će raditi svu grafiku,zvuk te marketing. Na kraju projekta svi dijelimo zaradu ovisno o udijelu napravljenog posla u projektu.
Programiramo u Python-u i Pygame-u , igra je 2D side scroller akcijski platformer.
Nešto slično igri Jazz Jackrabbit 2 , ali mnogo naprednije naravno. Budući da nam je ovo prva video-igra koja će se prodavati odlučili smo ne postavljati previsoko ciljeve (imali smo par mnogo kompleksnijih dizajnova koje planiramo ostvariti u budućnosti) i krenuti polako ,ali sigurno.
Pa ako ste oduvijek sanjali da radite u industriji video-igara , a zadovoljavate gore navedene kriterije javite nam se naš forum http://gamedev.dailyforum.net/index.php ili mi se obratite preko msn-a : xraven13@windowslive.com
Pozdrav!
p.s. ako imate pitanja samo navalite ;)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Odlučili smo raditi cijeli kod isponova ,ali ovaj puta sa Pythonom i PyGlet-om.
Razloga zašto je to tako ima mnogo,ali nam se isplati da to tako radimo.
Pa ako vam je bio problem što ima već koda puno i mislili ste da ćete se teško snaći ovo je pravo vrijeme da se pridružite! Ostala pravila vrijede kao i ona gore.
Osim toga možete si samo odrediti satnicu , nije potrebno raditi svaki dan 4 sata.
Evo napisat cu primjer kako mislimo to izvesti :
-svaki član bira koliko sati radi na tjedno pa mu se prema tome definira zarada (naravno ako mi mislimo da je satnica premalena da nećemo pristati)
-naprimjer da ja radim 30 sati na tjedan,a vi radite 15 sati
-to znači da ću imati duplo više zadataka za napraviti nego vi (zadatke jednake težine)
-ali će zato moj postotak od ukupnog profita biti duplo veći nego vaš
Tako da je fer prema svim članovima,ovisno tko koliko i kako radi , tolika mu je zarada.

Inače sve će biti definirano ugovorima naravno tako da netko ne misli da to sve ide na riječ itd.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

jel će bit noćne smjene? Smijeh

Kondomi su zakon, koristite ih i vi!

0 0 hvala 0
16 godina

Malo mi je nelogicno ovo podjela zarade po satnici, sto ako sam ja puno iskusniji od tebe i napravim 3x vise posla  za istu satnicu.

I sto ce vam toliki programeri za obicnu 2D igru tog tipa ?

Kad se uzme u obzir da postoji jos cijeli drugi tim koji radi zvuk i grafiku, cimi mi se da je previse usta na jednom loncu.

Pogotovo st ose za takvu igru ne mogu dobiti neki veliki novci.

Da bi se ovo isplatilo raditi smije sudjelovati max 3 -4 ljudi koji dijele zaradu, inace svako dobije sitnis, tj vise se isplati raditi u nekoj fimi za placu.

Meno ovo vise lici da se traze ljudi koji znaju napraviti igru jer vi imate problema s realizacijom.

Nemoj se ljutiti, samo mi ovo sve malo nategnuto zvuci, imam puno iskustva u tom poslu pa znam kako stvari idu.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice