Koje noževe koristite? Koje bi preporučili? Klasična upotreba - meso, riba, povrće, ...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koje noževe koristite? Koje bi preporučili? Klasična upotreba - meso, riba, povrće, ...
Što očekujem od kuhinjskog noža? Koliko si voljan platiti 1 nož?
Najbolji, profesionalni noževi su Dick-ovi noževi. Ali računaj da ćeš 1 nož platiti više stotina kuna!
Ako ti je to previše, kao što je većini, gledaj koji ti se nož sviđa po izgledu, ležaju u ruci i da oštrica nije tanka i savitljiva pod prstima! Znači, izbjegavaj najjeftinije setove.
@ministar
Zdravo, frende! Volim noževe između ostaloga. Inače, ljudi većinom za kuhinju koriste noname noževe.
Za kuhinju mogu preporučiti Victorinox noževe. Nisu toliko skupi, a opet vrijede svake kune uložene u njih.
Topla preporuka.
Inače, iako to nije bilo pitanje, al'.... za svoje EDC koristim u svojoj rotaciji, nešto poput Chris Reeve Sebenza 21. Vrhunska kvaliteta i inžinjersko remek djelo.
Nisam gledao noževe kod nas, ali ovaj sam kupio preko AliExpressa za 21,36 euro pred dvije godine.
Koristim ga samo za sjeckanje povrća. Super leži u ruci, oštar je, ali i prilično siguran, jer je jako visok pa ti prsti lijeve ruke lijepo mogu biti u kontaktu s njim, bez neke bojazni da ćeš se porezati.
Ikea, cuo vec dosta preporuka sto od obicnih ljudi tako i od kuhara, sebi uzeli takoder jako zadovoljni(neki od 100+kn), tu i tamo ga naostriti, peremo ih u perilici svakodnevno!
Prije godinu i nesto sam odlucio pocastiti samog sebe setom nozeva.
Sto sam stariji sve vise uzivam u kuhanju pa rekoh ajde.
Uglavnom, ne bi vjerovao, ali dok sam trazio neke dijelove za komp na Alzashopu naletih na OVO
Odlican set nozeva, cca svaka 2 do 3 sata rada im treba navuci "zicu" a recimo svakih 30-tak sati naostriti ga.
S obzirom da sam panj za naostriti noz obicnim brusom, kupio sam i OVO i stvarno ga naostrim da se mogu brijati s tim nozevima.
Prezadovoljan nozevima.
Za kučnu i profesionalnu upotrebu dovoljna su ti samo 2 noža s kojima možeš obavit 90% poslova, a to su šefov nož(16-24cm) i mali nož(6-10cm). Veličine si izabereš po svojoj građi, iskustvu il nečem trečem.Noževa imaš od 20-pa do nekoliko tisuča kuna, pa biraš.Gore je kolega spomenuo victorinox i on je odličan izbor za ne previše novaca šefov nož 200 i neš sitno i mali nož 30kn.
Ako imaš kaufland u svom gradu možeš kupit i one zwilling noževe na markice, ak ih još ima, vjerovatno najbolji noževi koji su bili na takvim akcijama. To je od ovih jeftinijih solucija, ak bi neš skuplje mogu ti i za njih dat koji savijet.
Koje noževe koristite? Koje bi preporučili? Klasična upotreba - meso, riba, povrće, ...
Što očekujem od kuhinjskog noža? Koliko si voljan platiti 1 nož?
Najbolji, profesionalni noževi su Dick-ovi noževi. Ali računaj da ćeš 1 nož platiti više stotina kuna!
Ako ti je to previše, kao što je većini, gledaj koji ti se nož sviđa po izgledu, ležaju u ruci i da oštrica nije tanka i savitljiva pod prstima! Znači, izbjegavaj najjeftinije setove.
Hvala! Realno, ne treba mi previše noževa, par komada samo. S obzirom da bi i dugo trajali, a dobio bih puno s njima, možda se onda odlučim i za Dick-ove.
@ministar
Zdravo, frende! Volim noževe između ostaloga. Inače, ljudi većinom za kuhinju koriste noname noževe.
Za kuhinju mogu preporučiti Victorinox noževe. Nisu toliko skupi, a opet vrijede svake kune uložene u njih.
Topla preporuka.
Inače, iako to nije bilo pitanje, al'.... za svoje EDC koristim u svojoj rotaciji, nešto poput Chris Reeve Sebenza 21. Vrhunska kvaliteta i inžinjersko remek djelo.
Hvala! Sad imam neke polu-noname. Dobro su služili koju godinu (oštrio sam ih sam), ali sad se već počela raspadati guma na drškama i zbog toga postaju manje-više neupotrebljivi.
Samo keramicki, razlika izmedu celika i keramike je kao izmedu HDD-a i SSD-a.Jest da su malo osjetljiviji al navikne se covjek da nozem ne otvara konzervu.Crna keramika je bolja od bjele ali i skuplja.
Koristim ovaj i za tu su cjenu odlicni.