Pomlađivanje ekipe je jako bitno, a naše pomlađivanje je dosta uspješno, jer gotovo uvijek osvajamo medalje.
Pa pogledaj Švedsku koja je sve osvajala do tamo negdje 2002/2003. Tad su se pomladili i vidiš li ih gdje zadnjih 10 godina ?
Evo još jednog srčanog hrvatskog navijača, odakle se kotite zavjerenici.
sve je to ok sto si ti rekao, ali stvar je u tome da smo mi pozvali neiskusne ljude a imali smo igrace koji su mogli dati abnormalno vise.
Mi smo realno bili najbolji? A po čemu smo to bili bolji od Danaca koji su isto suvereno došli do polufinala kao i mi. Pregazili su sve. Drugo je sad što su svi mislili da nam pobjeda protiv penzionera iz Francuske automatski osigurava zlato.
Pa kroz sve ove utakmice smo bili bolji od Danaca, Danci još uvijek na ovom turniru ne igraju svoj najbolji rukomet, danas su nas mogli izgaziti a nisu, a zašto nisu? Prije svega Danci jako dobro tempiraju, i u svakoj utakmici odigraju onoliko koliko misle da je potrebno i tako odmaraju svoje igrače za sljedeću utakmicu. Ne igraju ko konji, vrlo su razumni, i igraju pametno. A mislim da će tek u finalu eksplodirati, kao na EP u Srbiji.
Mi smo realno bili najbolji? A po čemu smo to bili bolji od Danaca koji su isto suvereno došli do polufinala kao i mi. Pregazili su sve. Drugo je sad što su svi mislili da nam pobjeda protiv penzionera iz Francuske automatski osigurava zlato.
Pa kroz sve ove utakmice smo bili bolji od Danaca, Danci još uvijek na ovom turniru ne igraju svoj najbolji rukomet, danas su nas mogli izgaziti a nisu, a zašto nisu? Prije svega Danci jako dobro tempiraju, i u svakoj utakmici odigraju onoliko koliko misle da je potrebno i tako odmaraju svoje igrače za sljedeću utakmicu. Ne ihraju ko konji, vrlo su razumni, i igraju pametno.
Danci su i prije ove utakmice više pokazali od nas, druga je stvar što mi nismo gledali njihove utakmice i mislili smo da smo sve rješili kad smo dobili Francuze. Pogledaj samo statistiku, prije ove utakmice su na ovom natjecanju zabili 50-ak golova više od nas, imali bolju realizaciju.
sve je to ok sto si ti rekao, ali stvar je u tome da smo mi pozvali neiskusne ljude a imali smo igrace koji su mogli dati abnormalno vise.
Ma znam, očito je da smo mi to pomlađivanje odradili prenaglo, ali činjenica je da gotovo svaki turnir naša pomlađena ekipa osvaja medalje. Nisam bio za Golužu od početka, jednostavno ne volim kad imamo seljačinu na klupi, a upitno mi je i njegovo rukometno znanje.
Uglavnom hoću reći da se to pomlađivanje moralo odraditi jer bi završili kao Šveđani, ali jbg ne znam zašto to nismo napravili na normalan način lagano ubacujući mlade igrale, a ne odjednom ubaciti klince
Pa kroz sve ove utakmice smo bili bolji od Danaca, Danci još uvijek na ovom turniru ne igraju svoj najbolji rukomet, danas su nas mogli izgaziti a nisu, a zašto nisu? Prije svega Danci jako dobro tempiraju, i u svakoj utakmici odigraju onoliko koliko misle da je potrebno i tako odmaraju svoje igrače za sljedeću utakmicu. Ne igraju ko konji, vrlo su razumni, i igraju pametno. A mislim da će tek u finalu eksplodirati, kao na EP u Srbiji.
Pa no. I zato će zasluženo postati svjetski prvaci.
Ma znam, očito je da smo mi to pomlađivanje odradili prenaglo, ali činjenica je da gotovo svaki turnir naša pomlađena ekipa osvaja medalje. Nisam bio za Golužu od početka, jednostavno ne volim kad imamo seljačinu na klupi, a upitno mi je i njegovo rukometno znanje.
Uglavnom hoću reći da se to pomlađivanje moralo odraditi jer bi završili kao Šveđani, ali jbg ne znam zašto to nismo napravili na normalan način lagano ubacujući mlade igrale, a ne odjednom ubaciti klince
zato jer goluza hoce na silu nesto. to su sve njegovi iz zagreba.
Ne treba tako žestoko napadati repku, današnji rezultat ima objektivne i subjektivne razloge koji su doveli do njega. Objektivni razlog je da smo ostali bez dva bitna igrača (prije ove tekme) a danas se ozlijedio treći bitni igrač. Drugi objektivni razlog je taj što su Danci super momčad protiv kojih moraš igrati 100%. Sve manje od toga nije dovoljno, to smo svi znali a to su nam danas ponovno pokazali. Bili su bolji i svaka im čast na pobjedi.
Što se tiče subjektivnih razloga, već sam prije rekao da bi Balić kod mene bio u repki. Da li nužno treba sve otpisati ako se suprotstave? Ne znam odgovor na ovo pitanje.
Ipak kad pogledam prosjek godina naše repke i kad vidim da su stigli u 4 najbolje repke na svijetu, mislim da je to uspjeh. To što nisu kalkulirali protiv Španjolaca mi je drago, možda bi došli do finala da smo kalkulirali ali ovako je poštenije. Uvjeren sam da će se to kad tad vratiti.
Dancima želim da budu prvaci svijeta, zaslužili su.
Pa trebali bi to ostvariti, Danci su i bili jedni od favorita. Ali recimo da smo ih dobili u četvrtfinalu pobijedili ih u to ne sumnjam. Problem je jednostavno ta prezadnja utakmica. A sa Golužom sigurno nećemo ostvariti i vidjeti 1.mjesto, pa čak ni drugo. Jer u ovih zadnjih par godina nije ništa naučio.
I da, igrače stvarno ne treba napadati, oni su dali maksimum, kao što je več rečeno problem proizlazi iz drugih stvari. Rukomet je igra gdje najspremniji pobjeđuju, a to su Danci jer imaju sjanog Wilbecka, šta reći nego pametan čovjek.
Meni su igrali solidno, imali su prilike za priključiti se, ali su forsirali šuteve. Duvnjak igrao pod temperatorum što se vidno osjetilo jer nas je direktno koštao 4/5 izgubljenih lopti samim time prouzrokovajući nervozu u napadu... Ne znam što pljujete po Aliloviću, za razliku od danskog golmana on brani rukama i nogama dok Danac brani trbuhom. Usprkost svemu tome imali su prilike za priključiti se, ali i dalje ostaje činjenica da Duvnjak nije bio 100% svoj pa sumnjam da bi trajalo. Osobno mislim da nas je suša ubila koja je traja po 7 min u prvom kada su pobjegli na +4 i što nismo iskoristili drugo sušno razdoblje također od 7 min kada su zabili za + 3 pa smo se raspali te nam još uvaljali 3 gola.
Za reprezentaciju koja ima najviše blokiranih udaraca da ne napravi niti jedan blok, ne znam šta reći na to.
zato jer goluza hoce na silu nesto. to su sve njegovi iz zagreba.
Na stranu sad da li je dobro da izbornik trenira i klub, ali meni je to sasvim logično ako je takva situacija. Zna točno što ti igrači mogu, oni se dobro poznaju, uigrani su. Po meni je ovo pomlađivanje i više nego uspjelo. Treće ili četvrto mjesto, svejedno, ali još smo jaki. Tko zna hoće li biti Vorija i Lackovića na slijedećem natjecanju. Pomlađivanje je uvijek rizik, ali to je nešto što se mora provesti. Slijedeća 2-3 velika natjecanja će pokazati koliko uspješno je bilo.
ma sta nego hrvatsko postenje i moralna pobjeda. zato mi vec skoro 10 godina nismo zlato osvojili a kao na svakom natjecanju najbolji. ma najbolji k*tu jer da smo najbolji onda bi bilo i kojeg zlata. najbolji igraju pametno i tempirano i cilj je doci do pobjede na najlaksi moguci nacin.
Ispalo je i bolje nego što sam mislio.
Zašto?
- zato što sam znao da će nakon one euforije doći razočaranje. Nama je najveća satisfakcija bila uništiti Francuze.
To smo i dobili. Lijepo servirano sa 7 razlike.
Što smo dobili na kraju?
- osvetu za OI 2012 u obliku 6 krugova.
Mogli su nas pokidati! Doslovno kako smo baletanski igrali.
Kopljara više ne želim vidjeti u našem dresu. Sramota za napadački rukomet. Obrana još nekako, ali imati 210 cm i u utakmici se dići 3 puta?!
Što mi to govori? - nema mu*a, nema srce!
Za obranu mu se nema što reći, ali on je dvo-linijski igrač, barem ga tako Goluža/Gobac tretiraju, a on to vidjeli smo nije.
Vori? Što je s njim bilo u ovoj utakmici? Ili bolje pitanje što je bilo s Golužom? Marić je dao par lijepih i važnih golova, ali nije to to.
Alilović je dao svoj maksimum i u njemu ne treba tražiti krivca. Golman je dobar koliko je obrana dobra. Da nisu curili tako s krila, znamo da bi to drugačije bilo.
Lako sada biti pametan, ali dobro. I bronca ima svoju čar, samo što ih mi imamo previše.
Sve u svemu, treba se skoncentirati na Slovence, pokazati im zube i dobro.
Opet se pokazalo da nemamo ekipu spremnu za završnice. Što znači lomiti u skupini, prošetati kroz prvi dio natjecanja kada se u biti ili ne biti fazi ispada?
Žao mi je što Hansena samo nisam gledao u njegovom boljem svjetlu.
3 udarca, 2 prečke (valjda su ostale u komadu) i jedno paranje mreže.
3 udarca, 2 prečke (valjda su ostale u komadu) i jedno paranje mreže.
Hansen je svoje napravio, koliko je samo lopti podijelio suigračima i koliko je golova namjestio. Zato je on meni najbolji igrač, lik ima top u ruci, a i kad ga ne ide šut, dobar je u svim drugim segmentima.
Nakon ovakve utakmice naših, jedino mi je žao Duvnjaka, lik je igrao bolestan i pod temepraturom, a toliko se trudio i držao nas u igri koliko je mogao. Da smo došli do finala sigurno bi bio proglašen za najboljeg igrača na prvenstvu.
Hansen je svoje napravio, koliko je samo lopti podijelio suigračima i koliko je golova namjestio. Zato je on meni najbolji igrač, lik ima top u ruci, a i kad ga ne ide šut, dobar je u svim drugim segmentima.
Nakon ovakve utakmice naših, jedino mi je žao Duvnjaka, lik je igrao bolestan i pod temepraturom, a toliko se trudio i držao nas u igri koliko je mogao. Da smo došli do finala sigurno bi bio proglašen za najboljeg igrača na prvenstvu.
"u boljem svjetlu" sam mislio da utrpa barem 5-6 mrežoparajućih golova.
Onih par lopti sa srednjaka na krila, na pivota, majstorski. Kao što je nekada Balić davao Džombi i Voriju.
A Duvnjaka namjerno nisam spominjao jer mu se nema što reći, kapa do poda.
Ovo sve što si naveo je točno, dao je svoj maksimum i više od toga. Šteta što bez Balića sada, nemamo 2 dobra srednjaka.
Bez Duvnjaka, što možemo. Vidjelo se kada je izlazio da je to bez ideje, lopta se samo prenosi, kruži i ništa.
No dobro, sva sreća pa je u rukometu svake godine neko prvenstvo, brzo će dobiti novu priliku.
Nisam previše čitao što ste pisali, ali sve u svemu dijelim mišljenje sa nekima. Uglavom frend je baš kao i ja rekao da sumnja u pobjedu. Da se razumijemo rukomet pratim vjerovatno ko i većina, onda kada se igraju veliki turniri, ali mislim da je to dovoljno da dođem do nekih zaključaka. Danas nas nije pobjedio nitko drugi, osim nas samih i naš tkz. "balkanski" mentalitet, isti onaj koji je kriv što smo godinama bili potlačeni od Francuza. Razlog tomu je trener kalibra, Goluža koji je "sirovina" i sve samo ne psiholog koji može stvoriti pobjednički mentalitet. Francuzi su nam došli u momentu kada smo bili u naletu, a oni pregaženi godinama i na zalasku jedne velike generacije. Poslali smo ih u mirovinu, ali smo ostali na tome, a u glavama igrača se i dalje vrtila ta pobjeda kao da turnir i zlato na njemu nepostoji. Zato je tu potreban jedan Balić(njegovo tjeranje iz repke ne razumijem, makar sam se pomirio odavno) i jedan trener puno boljeg mentalnog kalibra i znanja o samom rukometu. Danci nisu ništa kvalitetniji i nisu napravili ništa spektakularno, igrali su pametno i što je najbitnije imali su hladnu glavu(jako dobrog trenera) na klupi koja ih je znala voditi, pametno kroz svaki segment tekme. Suprotno k tome mi smo imali Slavka Golužu kojem su domet neki manji rukometni klubovi, a ne vođenje reprezentacije koja cilja na zlato. Igrački dio je bio dobar i nije nitko iscrpljen bio fizički, koliko je falilo daška motivacije, a umjesto toga smo dobili obješenog pimpeka koji nakon 6min utakmice računa na poraz. Rukomet je kolektivni sport i ako se nemože uspostavit dobar kolektiv na terenu, netreba tražiti krivce u igračima, nego u treneru.
OFF-Ista stvar će nam se desiti i u nogometu, gdje pak imamo Štimca kojem je domet izdrka*vanje u medijima, a kad dođe prvo veće natjecanje, vjerujem u hladan tuš. Treneri tipa Goluža, Štimac i sl. su samo budale željne medijske pažnje, veliki egoisti, koji blage veze nemaju o svome poslu. Hvala lijepa na igračkim sposobnostima, ali za trenera je ipak potrebno malo mozga i pameti. Zato dok je tako i dalje ćemo biti "samo" brončani, a bez problema možemo biti zlatni.
Ma Goluža je seljačina, kako sam se smijao kad sam vidio lika kako je zabio onaj karton za timeout u hlače rofl.
Treba nam jedan gospodin na klupi, jedan stručnjak koji može dovesti sve to u red.
Koga bi točno doveli za trenera? Osobno ne pratim klupski rukomet uopće pa nemam pojma tko se uopće kod nas danas smatra velikim trenerom.
Koga bi točno doveli za trenera? Osobno ne pratim klupski rukomet uopće pa nemam pojma tko se uopće kod nas danas smatra velikim trenerom.
bilo koga iz ove teme, ocito
Pa teško da u rukometnoj zemlji nema ni jednog trenera da zna nešto o rukometu i da nije redneck.
Meni osobno ne smeta toliko sto smo izgubili od Danaca, pa cak ni nacin na koji smo izgubili koliko mi smetaju ove potpuno nebulozne price i izjave od kad je Goluza posta trener reprezentacije.
Ispada da mi svaki turnir pomladujemo reprezentaciju i onda stotine natpisa i komentara kako su mladi super, mladi su buducnost, mladi ce nositi igru, mladi ce ovo, mladi ce ono, mladi, mladi, mladi, mladi. Ma ko je odi lud vise?!?! Koliko ja znam, meni se cini da u reprezentacijama igraju najbolji igraci iz neke drzave koji nisu odabrani samo po kriteriju godina. Jos sto mi nezamislivo dize tlak je spika da mi nismo imali dovoljno dugacku klupu i da smo imali puno ozljedenih igraca. Pa cekaj malo, valjda su ti mladi tamo da igraju i sad ih u porazu nitko fala bogu ne krivi jer su oni jos mladi. Sto bi znacilo da su oni tamo odvedeni da sjede na klupi i "uce", a to sto kad zagusti u utakmici nemamo prave zamjene to nema veze. Radi ovakvih stvari mi se rukomet pocea gaditi.
Za kraj cu modificirati slavne izjave Goluze i Cervara koji su u vise navrata isticali da je obrana kljuc pobjede, dragi moji obrana je kljuc pobjede protiv drugorazrednih reprezentacija, a napad je kljuc pobjede protiv prvorazrednih reprezentacija.
Čestitke našima !
Imali smo sportski karakter, nismo izbjegavali najvece, zato je bronca zlatnog sjaja :)

Opet oni o bronci zlatnog sjaja.
Šta propaganda uradi, pa ljudi počinju vjerovati u p*zdarije. A šta ne kupiš brončani nakit ženi/curi, kad je to ionako zlatnog sjaja?
Ajd, 1 poraz na turniru i medalja u džepu. S obzirom na igrače koje smo imali, super. Svaka čast dečkima!
Ovi španjolci imaju više sreće nego pameti, da nisu domaćini ne bi ni skupinu prošli...
Ovi španjolci imaju više sreće nego pameti, da nisu domaćini ne bi ni skupinu prošli...
nije stvar sreće, nego su išli lakšim putem. Da smo mi izgubili od njih, mi bi također s lakoćom došli do finala. Ovako smo u 2 dana razmaka imali utakmice protiv Francuske i Danske, ipak malo previše.
Stvarno su imali sreće, izbjegli su sve jake repke do finala. Eh da ih sad Danci izbuše ko švicarski sir, to im želim.
Stvarno su imali sreće, izbjegli su sve jake repke do finala. Eh da ih sad Danci izbuše ko švicarski sir, to im želim.
također se nadam da Danska osvaja, najbolji su bili na turniru i zaslužuju zlato. Nikad dosad nisu bili prvaci svijeta.