Vidim u Dinamovoj temi se povela priča o nacionalnom koeficijentu (i kolike su zasluge Dinama za njega)
Nacionalni koeficijent ima mali značaj - više služi za novinske naslove, nego li je za nas bitan. Daleko je važniji klupski koeficijent, koji svatko sam stvara i baš zbog toga je prošlo tjedni krah sva naša tri predstavnika bolan (i to daleko najviše za njih same).
U nacionalnom poretku od 15 do 35 pozicije (mi smo trenutno 20) svi imaju po 4 predstavnika i svi imaju po jednog predstavnika u LP, EL i dva u KL, samo je razlika tko se od kojeg pretkola uključuje u natjecanje.
Mi i da uđemo među prvih 15 (dva predstavnika u LP) ispali bi ekspresno jer bi nas predstavljalo 5 klubova, dijelili se bodovi, to bi bila katastrofa.
Tu smo gdje smo i to je naša realnost. Uopće se se nacionalnim koeficijentom ne treba zamarati, nego klupskim.
Tragedija je što su i Osijek i Hajduk (osobito Hajduk) propustili priliku najpovoljnijeg mogućeg ždrijeba da dignu svoj klupski koeficijent. Pitanje je kad će im se opet pružiti ovakav prilika za realno ostvariv prolaz do PO faze.
Nadajmo se da će Rijeka iskoristiti priliku i ući u KL, realno Šveđani su bili neugodan protivnik, ali Olimpiju bi morali pobijediti.