Savjeti za mršavljenje,vježbe

poruka: 298
|
čitano: 114.976
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Savjeti za mršavljenje,vježbe
maniak kaže...

Zanima me ma  li itko dobar plan zagrijavanja i istezanja tijela tako da obuhvati sve mišićne skupine tako da spriječi ozlijede.

Isto tako bilo bi dobro da ne traju više od 15 (zagrijavanje) i 10 (istezanje) minuta.

Sa zagrijavanjem nisam baš zadovoljan, ne "zagriju" se sve mišićne skupine podjednako, a za istezanje nisam pogotovo zadovoljan (kao da se ne istežem, nema nikakvog efekta., vjerovatno nepravilno radim {#}).

Idem u teretanu (ako išta pomaže ta informacija {#}).

Unaprijed se zahvaljujem {#}.

BEZ ISTEZANJA NA POČETKU!!!!

lagano zagrijavanje 10 min na biciklu ili kaj več očeš.

I onda radiš serije za zagrijavanje: 15 ponavljanja s praznom šipkom 

zatim ovisno kolko koristiš možeš dodavati polako težinu npr. (15 ponavljanja s 10 kg, pa 15 s 25kg i onda krenuti radnu s 40 kg)

To radiš prije rada svakog mišića npr. ako radiš kosi bench, kontrakosi pa ravni trebaš zagrijati prsa i ostalo samo na kosom benchu.

Zagrijavanje ne brojiš u izvršene serije.

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
16 godina

Bio sam u nike-u danas. Vidio sam da imaju one neke specijalne patike za trčanje, koštaju 1000kn. Jel opravdavaju cijenu?

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
17 godina
neaktivan
ROFLOLMAO kaže...

BEZ ISTEZANJA NA POČETKU!!!!

lagano zagrijavanje 10 min na biciklu ili kaj več očeš.

I onda radiš serije za zagrijavanje: 15 ponavljanja s praznom šipkom 

zatim ovisno kolko koristiš možeš dodavati polako težinu npr. (15 ponavljanja s 10 kg, pa 15 s 25kg i onda krenuti radnu s 40 kg)

To radiš prije rada svakog mišića npr. ako radiš kosi bench, kontrakosi pa ravni trebaš zagrijati prsa i ostalo samo na kosom benchu.

Zagrijavanje ne brojiš u izvršene serije.

Pa i ne istežem se na početku :)

Zagrijavanje obično radim 15-ak minuta preskakanje konopa, međutim na spravama odmah idem na radnu težinu (znači - to nevalja).

A što se tiče istezanja, imaš li ijedan dobar program istezanja??

EDIT: cuspajz - ja sam imao ovakve tenisice (platio sam ih oko 900kn) već dvije godine i to su najudobnije tenisice koje sam imao. Te od 1000kn su vjerovatno još bolje.

Sada imam još i Adidas Stabil Optifit (platio sam ih 1000kn) i isto su jako dobre, stim da su mi nikeice bile bolje

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2011 22:01 (maniak).
15 godina
neaktivan

Trening, svaki na ovom planetu, po pravilima struke je trodijelni trening:

•  zagrijavanje (warm up) 
  •  glavni dio (main part)
  • hladjenje (cool down)

Rekreacijski, fitness, a i mnogi drugi treninzi, bi trebali izgledati ovako:

• zagrijavanje -  rotacije zglobova (vrat, ramena, podlaktice, rucni zglobovi, cijele ruke, kukovi, koljena, nozni zglobovi - tim redosljedom) 7 puta u svaku stranu. Nakon toga pet minuta laganog cardia odnosno jogginga. Zatim, dinamicno istezanje, nikako staticko ili pasivno.

• glavni dio - glavni dio jel

• hladjenje - nakon zavrsetka glavnog dijela, nekoliko minuta laganog hodanja, dok ne osjetite da su se puls i disanje smirili. Nakon toga staticko istezanje uz lagano disanje. Nikako ne raditi to istezanje na nacin da pokusate povecati fleksibilnost, tipa spaga, nego cisto da vratite misice u prijasnje stanje. Ako se zelite ohladiti bas kako treba, kleknite na koljena, zazmirite, potpuno ispravit ledja i ruke stavite na koljena ;  i cetiri puta duboko udahnite i izdahnite.

Zagrijavanje i hladjenje bi trebalo trajati po 15 minuta. Znaci pola sata sveukupno. Za vecinu treninga o kojima se ovdje prica, glavni dio bi mogao biti sat vremena. 

Pojmovi za googlanje: types of stretching

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2011 0:11 (Dragon23288).
16 godina
neaktivan
cuspajz kaže...

Bio sam u nike-u danas. Vidio sam da imaju one neke specijalne patike za trčanje, koštaju 1000kn. Jel opravdavaju cijenu?

Za tebe, ne.

Moj minimum je oko 40km tjedno, jucer sam se neckao dobrih 15 minuta da li da platim Asicsice od 200$ (cca 1000 kn). Na kraju, kupio sam ih cisto jer znam da cu ih iskoristiti.

Prije toga, kupovao sam iskljucivo Nikeice na popustima za 50ak dolara (250kn). Nike je nevjerojatno izdrzljiv kad dodje do parkoura, te tenisice kao da su napravljene od celika.

It is loneliness that makes the loudest noise... This is true of men as of dogs... - Eric Hoffer \n http://alone.pleasantnightmare.com
16 godina
Deus ex machina kaže...

Asicsice od 200$ (cca 1000 kn). Na kraju, kupio sam ih cisto jer znam da cu ih iskoristiti.

Jel osjetiš razliku u tim od 200$ i 50$?

Kakv je dojam?

16 godina
neaktivan
cuspajz kaže...
Jel osjetiš razliku u tim od 200$ i 50$?

Kakv je dojam?

Iskreno, ne bas.

U trgovini sam malo trckarao prije kupovine, i ove Asicsice su definitivno bile laganije. No imaju svu silu tehnologije oko necega sto je vec rijeseno ispravnom tehnikom.

Primjerice, imaju gel oko pete, tako da amortiziraju udarac noge - however, pravilna tehnika trcanja ukljucuje izricito slijetanje na prste, a ne na petu. Doduse, imaju i gel oko prstiju pa je to OK.

Nakon toga, ucvrscene su oko noge tako da potpomazu pravilno slijetanje stopala, tako da ne trcis po vanjskom ili unutarnjem bridu i da ne uganes nogu - ovo je opet korisno za ljude koji ni ne znaju trcati.

Tu su neke druge stvari u djiru, kao sto je pojacanje s vanjske strane stopala, pojacanje na zakrivljenom dijelu stopala, vezice nisu u centru vec oko kosti stopala, etc etc etc...

Ono, razlika se osjeti, ali ne vjerujem da je vrijedna 150$ nikako. Pored toga, s ovim patikama ne mozes/ne smijes na parkour, jer ce se unistiti u roku od keks, tako da imam vrlo skupe patike samo za trcanje :-\

Nije da ih necu iskoristiti, ali iskreno, punu ocjenu Isplati se/Ne isplati se moci cu donijeti tek kad ih unistim i kad budem morao kupiti nove.

Jucer sam istrcao oko 14km u njima, osjetilo se da je feeling drugaciji - ali s obzirom da su moje stare Nikeice toliko istrosene, nisam siguran da je to zato jer su to patike od 200$, vec zato jer su to samo nove novcate tenisice.

It is loneliness that makes the loudest noise... This is true of men as of dogs... - Eric Hoffer \n http://alone.pleasantnightmare.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2011 19:06 (Deus ex machina).
14 godina
neaktivan
taj gel pretpostavljam da im je onda skraćen životni vjek ili...
Bolje živiti sto godina u bogastvu nego jedan dan u bjedi
17 godina

...to ga pitaj slijedeće godine:)

Ali kod nas, ako nisu na nekoj akciji, stvarno su ozbiljnije trčalice oko 100 eura.

No da se naći "demode" modela po kojekakvim pitarello/intersport itd dućanima

i za 50% popusta. Naravno ako je sreće za broj, jer u pravilu takvih ostane

samo pokoji proj u čudnoj boji.

Evo upravo vidim Gel Asicsice na sličnoj akciji, poprilično ok cijena, ako

imaju brojeva.

Poptisujem za izdržljive Nikeice, iako meni izdrže i New balance i Adidas.

Imam barem 5 pari za trčkaranje, pa šaram - vjerojatno je do toga :P

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2011 20:54 (overhaul).
16 godina
neaktivan

Nasao sam ih vrlo brzo:

No, iskreno - meni je ta lista featureova bas lagano besmislena. Tko hoce trcati, trcat ce i bos, tko nece - ne pomognu mu ni naskuplje cipelice.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2011 21:24 (Deus ex machina).
17 godina
Deus ex machina kaže...

Nasao sam ih vrlo brzo:

No, iskreno - meni je ta lista featureova bas lagano besmislena. Tko hoce trcati, trcat ce i bos, tko nece - ne pomognu mu ni naskuplje cipelice.

Nadam se da nisi baš te uzeo, jer kako su ženski model, nije ni čudo da su slabije konstrukcije ;)

16 godina
neaktivan
overhaul kaže...
 Nadam se da nisi baš te uzeo, jer kako su ženski model, nije ni čudo da su slabije konstrukcije ;)

Cicibaba!

Cjepidlaka!

Zapravo, ovo je i tocna boja, one prije su bile (cinilo mi se) isti model... ovo su bas moje nove patike.

http://www.asicsamerica.com/footwear/running-shoes/gel-kayano-17-t100n-mens/

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2011 21:46 (Deus ex machina).
17 godina

Išao sam prije u teretanu ali sada mi se neda, previše obaveza oko faksa, nekada jednostavno nemam 20 minuta za odlazak u teretanu i natrag ovo ono. Kako god bilo i dalje želim vježbati pa si planiram kupiti 2 utega od 20 Kg svaki, rukavice i klupu. Pošto želim vježbati samo zbog malo definicije i utegnutosti dosta mi je tih 20 Kg, uzeo bih one podesive po kilaži pa s tim mogu raditi i biceps i triceps. Klupa bi mi trebala za prsa i leđa. Gledao sam na netu da ubiti puno vježbi mogu odraditi samo s uzetima i kako se namjestim, nije baš kao teretana ali meni će poslužiti svrsi :D Znači gdje je najeftinija oprema. Btw klupa je ona obična kao za bench samo bez ikakvih stalaka za šipku ili slično :D Znači Hervis, Itersport ili nešto treće, gdje je najjeftinije? THX

Vrhunska odlučnost nije u dobivanju svake bitke, nego u poražavanju neprijatelja bez ulaska u boj - Sun Tzu - The Art of War (6th century BC)
17 godina
neaktivan
ParaNO1d kaže...

Znači Hervis, Itersport ili nešto treće, gdje je najjeftinije? THX

Najjeftinije je po oglasima uzet nešto rabljeno. Inače nisam ljubitelj rabjenih stvari ali kila željeza je kila željeza - nema se tu što pokvariti i biti oštećeno{#}

Blue Gym u Rijeci prodaje rabljene sprave, klupe  i utege. Mislim čak da imaju i dostavu

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.11.2011 13:53 (Paolo2612).
14 godina
Imate kakve savjete za prehranu,vjezbe i(ili) slicno.Naime svaki dan sam nekako jako umoran,kao da sam odradio nekakvu maratonsku utrku.Nakon skole dodjem doma i najradje bi isao spavat.Koncentracija mi takodjer nije dobra kada mi se tako spava.Jedem i spavam normalno.Treniram sport.
This post is signed by Ivanoile
15 godina
neaktivan

može savjet kako povećati 

14 godina
neaktivan
Pozdrav!

Ima li itko kakav savjet da ojačam mišiće ruke ( bez teretane,naravno) ?

Ovo ljeto sam puno vozio biciklu i tom voznjom sam pao sa 110 na 96kg uz normalnu prehranu.
Osjećam da su mi listovi ojačali,ali mene zanima jel ima koji nacin da ojačam mišiće ruke,al bez teretane?

Zahvaljujem na odgovoru.
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1878407
14 godina
neaktivan

Ima, odi na bauštelu.

A što ti smeta teretana?

17 godina
mstaglicic kaže...
Pozdrav!

Ima li itko kakav savjet da ojačam mišiće ruke ( bez teretane,naravno) ?

Ovo ljeto sam puno vozio biciklu i tom voznjom sam pao sa 110 na 96kg uz normalnu prehranu.
Osjećam da su mi listovi ojačali,ali mene zanima jel ima koji nacin da ojačam mišiće ruke,al bez teretane?

Zahvaljujem na odgovoru.

Sklekovi? Ili kupi one gume za stiskanje, njima jačaš podlaktice. Kupi si neke bučice, imaš 1000 vježbi koje možeš raditi s njima za ruke.

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
14 godina
neaktivan

Ok,počet ću tako ,jer eto taman sam smršavio još 2 kg - dakle došao sam na 94kg (imam 182 cm) i sad samo mišiće moram ojačat i oblikovat.

Mogu i sklekove radit,gume za stiskanje imam doma u ladici :D ,a bučice ću vidjet pa i njih uzet.

A u teretanu mi se jednostavno ne ide,jer nemam toliko vremena preko tjedna - škola ,a doma bih nekako i mogao to vježbat.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1878407
14 godina
neaktivan

Trenutno imam 70.00kg i 182 cm visine.Nisa baš ono debeo,al ima dost masnih naslaga koje se vide(na sisama,bokovima,nogama,guzici).Eh,sad me zanima dal mi je s tim karakteristikama bolje ići na masu ili na skidanju tih masnih naslaga i onda na definiciju?Zahvaljujem.

16 godina
Unworthy_For_Life kaže...

Trenutno imam 70.00kg i 182 cm visine.Nisa baš ono debeo,al ima dost masnih naslaga koje se vide(na sisama,bokovima,nogama,guzici).Eh,sad me zanima dal mi je s tim karakteristikama bolje ići na masu ili na skidanju tih masnih naslaga i onda na definiciju?Zahvaljujem.

To o tebi ovisi. Jel želiš smršaviti ili ojačat mišiće?

Ja bi ti za početak preporučio da radiš kardio vježebe, pa onda kasnije odluči oćeš se zadržat na tome ili ideš na definiciju

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2011 22:49 (cuspajz).
14 godina
neaktivan
cuspajz kaže...

To o tebi ovisi. Jel želiš smršaviti ili ojačat mišiće?

Ja bi ti za početak preporučio da radiš kardio vježebe, pa onda kasnije odluči oćeš se zadržat na tome ili ideš na definiciju

Trenutno mi je cilj skinut kilograme.A poslije ću vjerovatno ići na masu.Masa je majka {#}.

13 godina
neaktivan

Koliko bi ja trebo skinit kg.....

imam 96-97 kg i 187-188 sam visok..

imam stomaka ...mislim ne smeta meni ..

ali xD

haha

16 godina
neaktivan

Najbolji nacin skidanja sala je nabijanje misica.

Radi puno s nogama - to su najveci misici u tijelu.

Get out of your apartment. Meet a member of the opposite sex. Stop the excessive shopping and masturbation. Quit your job. Start a fight. Prove you're alive.
15 godina
neaktivan

Imaš teretanu.Ako već ne želiš u teretanu nabavi z šipku ili bučice bar od 20 kg i pići i samo udaraj po sklekovima uz to.

E naravno za  mene zgibovi i mrtvo ditanje zakom+trčanje (na kraju treninga) ili posebno min 45-1 h.

15 godina
neaktivan

No pain no gain;)

14 godina
neaktivan

Pitanjce jedno.Da li se svakodnevnim trčanjem od cca 30-45 minuta može postić nešto il ipak treba uzet 2 dana odmora da se tijelo odmori?

13 godina
neaktivan

Pitanjce jedno.Da li se svakodnevnim trčanjem od cca 30-45 minuta može postić nešto il ipak treba uzet 2 dana odmora da se tijelo odmori?

Najbolje ti je ponedjeljkom,srijedom i petkom.

xf:donatorbubrega steam:donator_bubrega R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan

Ovisi sta smatras trcanjem... bitno je koliko ti brzo radi srce.

Ja za 45 minuta pretrcim 10km, i nema sanse da sutra istrcim isto toliko bez ozljede. Ako ti za 45 minuta istrcis oko 3-4km, onda nema problema, ali nema bas ni puno napretka :-\

I am falling - to see what's left behind....... I am fallen - to you I must be blind.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice