- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

To se događa i događalo se. Ista stvar je bila u doba McLarena sa Sennom i Prostom, Williamsa s Mansellom, Ferrarija sa Schumacherom... To je takav sport. Nije kriv Mercedes već drugi timovi koji su mu nesposobni parirati. Nije fer uvoditi promjene samo da bi se usporio trenutno Mercedes jer se tako negira umješnost, inovacija, znanje njihovih inženjera, čime se ustvari štiti nesposobnost, neznanje drugih. I to se nonstop dešava kad uleti neki dragulj kao što je bio svojedobno Sennin McLaren, Schumacherov Ferrari, Mansellov Williams, Vettelov RB...
Nemoj se ljutit, ali Senna i Prost su se borili do krvi. Senna je 93' pokazao od cega je, a bome i 92' kad je Williams imao svoj show. Ferrari je 05-06' pogubljen bio, nije ni 07' dominirao, a ni 08'. Ovakvu dominaciju ni Red Bull nije imao jer je Ferrari 2 od 4 godine bio vrlo vrlo blizu, pa se isplatilo gledat do kraja sezonu. Mercedes je 6 godina nedodirljiv, to nije dobro za ijedan sport, a bit ce jos i godinu nedodirljiv jer 2021 je isti shit. 7 godina dominacije nije dobro u ni jednom pogledu, ne po pitanju Hamiltona kao #1, nego kao sporta opcenito.
Ocito je da FIA ima ruke u tome, kao sto je imala u Ferrarijevom motoru prosle godine jer se pokusalo izbjeci potpunu dominaciju Mercedesa. Tako i FIA(i Pirelli) ima ruke da Mercedes bude u vrhu, od uvodenja hibrida 2014. Svijet pokrece novac, razumljivo je, ali ne ovoliko ocito.
/Senna je vozio s titanima, ne ovim danas vozacima, 80ih i 90ih su u onim bolidima sjedili titani, drugacija pravila, pravi auti, nema tu Hamiltona koji place za tlak u gumama.
Ne znam da li ta dva "gospodina" zaslužuju takvu titulu nakon namjernih izbacivanja konkurenata sa staze.
Da i , to osporava njihov talent i stvari koje su radili na stazi?
Isto tako nitko ne osporava Hamiltonovu brzinu i prirodan talent koji ga stavlja medu najbolje vozace koje su vozili F1 ali ovo trenutno je smijesno lik vozi trke sam sa sobom, ti ozbilijno mislis da jedan npr. Verstappen,Vettel,Riccardo,LeClerc i neki od mladih jazavaca nebi priustili borbu Hamiltonu da imaju konkurentan bolid? ( vec su ga pobjedivali i sa slabijim bolidom bez problema)
Jedini koji su mu konkurencija su Verstappen dok gume sljakaju i Bottas koji je prosjecan vozac i nikad da jos 100 godina voze ove bolide nece ugroziti Hamiltona.
FIA je najveci krivac za ovo sranje od F1 vec 7 godina ali jebiga novac je novac.
Ta izbacivanja sa staze su se dešavala u nekim drugim vremenima kad je F1 izgledala i funkcionirala drugačije. Ne kažem da je to i tad bilo OK ali crta normale je bila na nekom drugom mjestu u odnosu na danas.
To se događa i događalo se. Ista stvar je bila u doba McLarena sa Sennom i Prostom, Williamsa s Mansellom, Ferrarija sa Schumacherom... To je takav sport. Nije kriv Mercedes već drugi timovi koji su mu nesposobni parirati. Nije fer uvoditi promjene samo da bi se usporio trenutno Mercedes jer se tako negira umješnost, inovacija, znanje njihovih inženjera, čime se ustvari štiti nesposobnost, neznanje drugih. I to se nonstop dešava kad uleti neki dragulj kao što je bio svojedobno Sennin McLaren, Schumacherov Ferrari, Mansellov Williams, Vettelov RB...
Nemoj se ljutit, ali Senna i Prost su se borili do krvi. Senna je 93' pokazao od cega je, a bome i 92' kad je Williams imao svoj show. Ferrari je 05-06' pogubljen bio, nije ni 07' dominirao, a ni 08'. Ovakvu dominaciju ni Red Bull nije imao jer je Ferrari 2 od 4 godine bio vrlo vrlo blizu, pa se isplatilo gledat do kraja sezonu. Mercedes je 6 godina nedodirljiv, to nije dobro za ijedan sport, a bit ce jos i godinu nedodirljiv jer 2021 je isti shit. 7 godina dominacije nije dobro u ni jednom pogledu, ne po pitanju Hamiltona kao #1, nego kao sporta opcenito.
Ocito je da FIA ima ruke u tome, kao sto je imala u Ferrarijevom motoru prosle godine jer se pokusalo izbjeci potpunu dominaciju Mercedesa. Tako i FIA(i Pirelli) ima ruke da Mercedes bude u vrhu, od uvodenja hibrida 2014. Svijet pokrece novac, razumljivo je, ali ne ovoliko ocito.
/Senna je vozio s titanima, ne ovim danas vozacima, 80ih i 90ih su u onim bolidima sjedili titani, drugacija pravila, pravi auti, nema tu Hamiltona koji place za tlak u gumama.
Ne bih rekao ovo boldano,
FIA je otkrila prošle godine da je ferrarijev motor nelegalan pa se dogovorila s ferrarijem da ove sezone "budu loši" da ne bi došlo do velikih sankcija koje su ih vrlo izvjesno čekale.
Ovo je moj stav oko te priče, jednostavno je nemoguće da jedna velika momčad poput ferrarija toliko izgubi na brzini tijekom stanke između sezona gdje se pravila nisu mijenjala.
Možda Netflix otkrije nešto
Hamilton je u istoj poziciji kao što je bio Schumacher u vrijeme kada je ostvario većinu pobjeda. Schumacheru se micao Barrichello da dođe do pobjede, Hamiltonu se micao Bottas.
Jedina razlika, neka me netko ispravi, je u dominaciji bolida. Ne sjećam se da je Ferrari bio toliko ispred McLarena kao što je danas Mercedes ispred svih ostalih. Današnji Mercedes je sekundu ispred svih. Mislim da Ferrari kao bolid nije bio toliko dominantan.
Bottas nije ni 5% potrčko Hamiltonu kao što je Rubens bio Schumacheru. Bottas je jednom (Rusija 2018) predao pobjedu Hamiltonu u 16. utrci sezone kad je već ispao iz bitke za naslov. Bilo je i 2017. u Mađarskoj, gdje je Bottas pustio Hamiltona da proba napasti Raikkonena, ali nije uspio i na kraju je vratio Bottasu poziciju. Dok je recimo Barrichello dvije godine za redom morao pustiti Schumacheru pobjedu u Austriji u 6. (šestoj!, ne šesnaestoj) utrci sezone, o čemu uopće pričamo, ovakve usporedbe nemaju veze sa realnošću. A da ne spominjem ugovore u kojima je Schumacher tražio crno na bijelo da bude prvi vozač, i Barrichellov ugovor u kojem je fino pisalo da je drugi vozač i da mora pomagati Michaelu.
Ono što vi mijenjate je Bottasova nesposobnost (u nekolicini vikenda) da bude prava konkurencija, sa time da je on potrčko. Nije da uzmu njegovo novo prednje krilo i daju Hamiltonu jer je ovaj svoje razbio. Kao što je to bilo kod Webbera i Vettela.
Ta izbacivanja sa staze su se dešavala u nekim drugim vremenima kad je F1 izgledala i funkcionirala drugačije. Ne kažem da je to i tad bilo OK ali crta normale je bila na nekom drugom mjestu u odnosu na danas.
Tako je, druga vremena...Samo što HC fanovi Ferrarija/MSC-a i Senna na te stvari doslovno odmahuju rukom, i niti se ne spominju. A za ime boga MSC je diskvalificiran iz prvenstva zbog namjernog sudaranja sa Villeneuveom u nadi da mu syebe bolid i uzme naslov. S druge strane, Hamilton ima sudar sa Albonom (koji možda i vuku na trkači incident) i odma se sipaju uvrede i žuć jer je jadnom Albonu uništio utrku.
Razmjer neobjektivnosti kod Tifosa je legendaran, ali razumijem ja to. Momčad im je u rasulu zadnjih 10 godina, se vodi na komičan način, a šefovi smijenjuju svake sezone...Čak i oni sami to prizanju, ali kako onda biti fan momčadi kojoj je ponos ispred svega (uspjeha) i čiji je bezobrazluk nevjerojatan, pogotovo prema vozačima (Alonso, Vettel). Recimo sad samo ovo sa Vettelom, micati čovjekovo ime sa jakne usred sezone je ful đubretarski potez. A pregovori oko ugovora tj. manjak istih i onda laganje oko toga da ne spominjem...
Ne znam da li ta dva "gospodina" zaslužuju takvu titulu nakon namjernih izbacivanja konkurenata sa staze.
Imao je i Hamilton podosta svojih poteza kojima je izbacio konkurenta, pocevsi od 2008.
Razloga zašto Mercedes dominira ima više, a jedan od njih je definitivno što su korak ispred ostalih, ali na to ne mislim znanjem nego varanjem od kad je počela turbo era. Kad netko drugi nešto izmisli (čitaj Ferrari) onda je nelegalno i kažnjavaju ih. Kad Mercedes radi čuda, onda je legalno i normalno je da su brži 1 sekudnu po krugu od drugog, što ne znam kad je bilo. To je normalno i to je ok. Kad je Ferrari lani napravio nešto s motorom, Toto je odmah plakao da kako sad to da je Ferrari brz ?? Da varaju, da ovo da ono. No, kad oni sabijaju i rade na temelju inside informacija i varanja konstantnog, onda je to ok i ne plače. Dakle, da se razumijemo, svi pokušavaju naći "edge" ali je jedino i isključivo Mercedesov uvijek nekako kao legalan, dok drugi svi dobiju po packi. Kad netko drugi napreduje onda "nešto muti", kad Mercedes apsolutno nenormalno dominra već 7. godinu, onda tu nije ništa sumnjivo. Tako da, gledam F1 od 90-ih ali ovo sada je apsolutno i toalno smeće. Sreća je jedino što je bar zanimljivo iza vrha.
Što se tiče Bottasa i Hamiltona. Hamilton je vrh vozač i teško drlog od čovjeka, ali to je neka druga priča. Ja sam za Bottasa odmah znao šta i kako će bit, kad je najavljeno da ide u Mercedes. Tip je savršen za tu situaciju u kojoj se našao. Dobar je, ali ne dovoljno dobar ni vozački ni mentalno ni karizmom da zaprijeti Hamiltonu. Jasno je odmah bilo da će on ovdje bit broj 2, bez obzira kakva lažna propaganda se trubi, ili što Bottas misli da nije broj 2 a je. Rosberg je bio svoj čovjek i pravi vozač pa znamo kako je to izgledalo, a izgledalo je fenomenalno u duelima i prava borba. Bottasa nisam u tome vidio s Hamiltonom evo do sad ni jednom ako se dobro sjećam. Tako da, sve jasno. Sad je samo pitanje što će biti 2022. ali sve se nekako bojim. Ferrari je kastriran, ne znam kad i kako će moći parirati Mercedesu. Loše je to sve kupa.
https://www.formula1.com/en/latest/article.breaking-williams-announce-sale-of-f1-team-to-us-investment-company.5hjIdxTo9MOBOlHkmfGjo.html
Kraj jedne ere, nadam se da će novi vlasnici uspjet malo popravit rezultate narednih nekoliko godina.
Razloga zašto Mercedes dominira ima više, a jedan od njih je definitivno što su korak ispred ostalih, ali na to ne mislim znanjem nego varanjem od kad je počela turbo era. Kad netko drugi nešto izmisli (čitaj Ferrari) onda je nelegalno i kažnjavaju ih. Kad Mercedes radi čuda, onda je legalno i normalno je da su brži 1 sekudnu po krugu od drugog, što ne znam kad je bilo. To je normalno i to je ok. Kad je Ferrari lani napravio nešto s motorom, Toto je odmah plakao da kako sad to da je Ferrari brz ?? Da varaju, da ovo da ono. No, kad oni sabijaju i rade na temelju inside informacija i varanja konstantnog, onda je to ok i ne plače. Dakle, da se razumijemo, svi pokušavaju naći "edge" ali je jedino i isključivo Mercedesov uvijek nekako kao legalan, dok drugi svi dobiju po packi. Kad netko drugi napreduje onda "nešto muti", kad Mercedes apsolutno nenormalno dominra već 7. godinu, onda tu nije ništa sumnjivo. Tako da, gledam F1 od 90-ih ali ovo sada je apsolutno i toalno smeće. Sreća je jedino što je bar zanimljivo iza vrha.
Što se tiče Bottasa i Hamiltona. Hamilton je vrh vozač i teško drlog od čovjeka, ali to je neka druga priča. Ja sam za Bottasa odmah znao šta i kako će bit, kad je najavljeno da ide u Mercedes. Tip je savršen za tu situaciju u kojoj se našao. Dobar je, ali ne dovoljno dobar ni vozački ni mentalno ni karizmom da zaprijeti Hamiltonu. Jasno je odmah bilo da će on ovdje bit broj 2, bez obzira kakva lažna propaganda se trubi, ili što Bottas misli da nije broj 2 a je. Rosberg je bio svoj čovjek i pravi vozač pa znamo kako je to izgledalo, a izgledalo je fenomenalno u duelima i prava borba. Bottasa nisam u tome vidio s Hamiltonom evo do sad ni jednom ako se dobro sjećam. Tako da, sve jasno. Sad je samo pitanje što će biti 2022. ali sve se nekako bojim. Ferrari je kastriran, ne znam kad i kako će moći parirati Mercedesu. Loše je to sve kupa.
Dali je legalno ili nije to bude vrijeme pokazalo, na autsportu je vec u par navrata pisano da Mercedes ima prednost jer su poceli daleko prije od svih razvijati za ovu turbo eru, to im je bila garancija da se vrate u F1.
Npr. ako se sjecam 2017 ili 2018 svi su bili zadovoljni sa gumama osim Mercedesa koji se mucio i vidi vraga odma su dobili dozvolu za dodatno testiranje i pireli je promjenil komponentu jer nedaj Bože da bi bilo malo zanimljivije.
Moderna F1 je u teskom kurcu pocevis sa kosilicama od motra,glupih pravila i previse ovisnosti o aoerodinamici te ove mizerne gume di nakon doslovno 2 brza kruga moraju posusati da ne explodiraju.
Prije su se motori vrtjeli do samih granica,frcali su ti motori na svakoj trci neki kvar islo se preko limita a ovo danas nesmiju vise od 2 kruga brza napraviti sve se pregrijava u 3pm i gume se raspadaju odma
Vidjet ćemo šta će biti od ovoga: https://www.planetf1.com/news/ers-storm-brewing/
Svatko je imao loših, pogrešnih poteza koji su racing incidents ili na granici racing incidentsa. Okay, možda bude i trunke podsvjesne namjere u svemu tome, ponekad, ali sumnjam i...pokušavam se sjetiti sad na brzinu da li je itko ikad otkada pratim F1 (počeci Jamesa Hunta) napravio ono što su napravili Senna Prostu i Schumacher Hillu i Villeneuveu. To je bila očigledna namjera gdje te nije briga gdje ćeš i sam završiti.
Senna je Prostu ucinio isto sto i Hamilton Massi u Indiji, gdje je Massa bio kaznjen.
Svatko je imao loših, pogrešnih poteza koji su racing incidents ili na granici racing incidentsa. Okay, možda bude i trunke podsvjesne namjere u svemu tome, ponekad, ali sumnjam i...pokušavam se sjetiti sad na brzinu da li je itko ikad otkada pratim F1 (počeci Jamesa Hunta) napravio ono što su napravili Senna Prostu i Schumacher Hillu i Villeneuveu. To je bila očigledna namjera gdje te nije briga gdje ćeš i sam završiti.
Senna je Prostu ucinio isto sto i Hamilton Massi u Indiji, gdje je Massa bio kaznjen.
Pa Massa je kažnjen jer je naravno bio kriv...Hamilton je bio s unutrašnje strane i preko polovice Massinog bolida pri ulasku u zavoj, a Massa je zatvorio vrata i skrenuo u njega. Volim ovakva izobličena sjećanja.
A i uspoređivati ovu situaciju (taman da je i Hamilton kriv, a nije) gdje ni jedan ni drugi nisu bili ni blizu naslovu, sa situacijom Senna/Prost koji su bili u direktnom dvoboju za naslov je očajno, stvarno.
Da se razumijemo, 2011. je bila najgora Hamiltonova godina i radio je dosta sranja za svoje standarde, ali ovo nije jedno od njih.
Hamiltona su prozivali radi tog poteza kad se vec sjecate, da nije trebao zabijat nos nego cekat ravnicu na kojoj bi bio brzi...ako se ne varam Coulthard prvi.
("However, others believed that the McLaren driver should have backed out of the move and not taken unnecessary risks.")
Realno Massa je znao gdje je Hamilton, znao je i Prost di je Senna, oboje su se postavili tako da vodeci vozac mora odustat od svoje putanje i vjerovatno pustit ovog ispred sebe.
Vidjet ćemo šta će biti od ovoga: https://www.planetf1.com/news/ers-storm-brewing/
Jedno se vrijeme vec prica nesto oko toga ali isto tako da Mercedes najvise koristi od toga ima i zlorabi tak da se nebude nist dogodilo vjerojatno.
Ali uglavnom FIA i njihova suvise komplicirana i glupa tehnicka pravila koja su napisana upravo tako da svaki interpretira na svoj nacin i pravi se lud i tako u krug.

Ja se nadam da smo spremni za novi Ferrarijev show danas
Ferrari je užasno spor. Bude dobro da sutra završe u istom krugu sa vodećim.

Ferrari je užasno spor. Bude dobro da sutra završe u istom krugu sa vodećim.
spasit ce ih safety car na sredini utrke pa ce se unlappat hahahahah
Neće se Sainz baš usrećiti sljedeće godine. Druge godine će biti još sporiji
Oba Ferrarija prošla dalje. I to je to šta mogu napravit.

Ja se nadam da smo spremni za novi Ferrarijev show danas
Ovo je tragikomedija. Na stazi gdje su prije godinu dana pobijedili oni su na ravnini najsporiji bolid. A idući vikend Monza...
Ovu utrku ih može spasiti jedino SC ili kiša.
Ferrari se nagodinu vraca u top 3 100%
Vec bi ove godine vjerojatno bili relativno jaki da smiju raditi nadogradnje motora.
Misliš dok su varali i prije nego su ih ulovili. Ovaj Ferarri je žalost i bijeda, treba svima podijeliti otkaze i početi ispočetka.
Ferrari se nagodinu vraca u top 3 100%
Vec bi ove godine vjerojatno bili relativno jaki da smiju raditi nadogradnje motora.
Da li ti pratiš stanje u F1? Nema nikakve nadogradnje koja bi nešto značila za sljedeću sezonu. Razvoj je zamrznut zbog covida. Ferrari je sam rekao da su slabi na svim područjima i da jednostavno nemaju dosta tokena da bi ispravili sve nedostatke na bolidu za sljedeću sezonu, te da se ne očekuju nikavi napretci do 2022. kada će vrijediti nova pravila.
Ovo je tragikomedija. Na stazi gdje su prije godinu dana pobijedili oni su na ravnini najsporiji bolid. A idući vikend Monza...
Ovu utrku ih može spasiti jedino SC ili kiša odustajanje.
Popravljeno
Po mogucnosti neki MGU problem ili rostiljanje.
Misliš dok su varali i prije nego su ih ulovili. Ovaj Ferarri je žalost i bijeda, treba svima podijeliti otkaze i početi ispočetka.
Ti misliš da drugi ne varaju ?
Ti misliš da drugi ne varaju ?
Svi muljaju, ali drugi nisu uhvaćeni.