- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Norbert Haug otišao iz Merca.
Kaj će im to značiti za 2013?

Norbert Haug otišao iz Merca.
Kaj će im to značiti za 2013?
gore nemre
A moj Lewise, crno ti se piše...
Ovaj vikend se vozi Race of Champions u Bangkoku. Od poznatije ekipe tu su Vettel, Kaiser, DC, Lorenzo, Ogier, Grozni, Kristensen, itd, itd...
Vettel i Schumi su jučer osvojili Kup nacija, što znači da je ovo već 6. titula za redom za Švabe.
Danas se vozi Utrka prvaka, koja kod nas počinje oko 14h, evo vam lista zelevizija koje prenose:
I link za stream (MotrosTV).
na programu sportske tv ne pise nista za to da prenose...
Ima na Motors TV ( kanal broj 425 na MaxTV-u )
Ja sad gledam valjda jučerašnju utrku ili nešto dok ovo ne počne.
na programu sportske tv ne pise nista za to da prenose...
Znam, gledao sam i ja.
Ovaj popis je star sigurno mjesec dana, tome još dodamo šlampavost naših medija (pogotovo što se tiće motosporta) i evo ti.
ima neki HD stream? tipa sopcast...
Jel zna netko od vas tko su ovi suvozači u utrkama s dvosjedima?
Jel zna netko od vas tko su ovi suvozači u utrkama s dvosjedima?
Schumiju je jednom bila Andrea Kaiser. Znam jer gledam na Sat 1, a ona je njihova.
Pitanje za milijun dolara!
Alternatore za KTM X-Bow proizvodi..... ...... Magneti Marelli! Bravo, točan odgovor!
Da, ali ko su oni? Šta su oni? Kako su dospjeli na suvozačka sjedala?
Da, ali ko su oni? - Neznam
Šta su oni? - Neznam
Kako su dospjeli na suvozačka sjedala? - Sjeli su
... detaljan opis
Grosjean osvojio race of champions, šteta što se Vettelu dogodio kvar dok se utrkivao s njim, bilo bi tjesno.
Očekivao sam poruku Schumija, ali šta je tu je.
Čestitke Grosjeanu.
šteta što se Vettelu dogodio kvar dok se utrkivao s njim, bilo bi tjesno.
Udaranje u ogradu spada pod kvarove?
Anyway cestitke Groznom..

what will you do next?
christmas
šteta što se Vettelu dogodio kvar dok se utrkivao s njim, bilo bi tjesno.
Udaranje u ogradu spada pod kvarove?
Anyway cestitke Groznom..
Jbg. nisam bio gledao poslije snimku toga što je bilo jer mi je taman došao prijatelj. Sad sam bacio oko i vidio da je Vettel malo dotakao ogradu( ustvari one kocke, šta je to neman pojma).
Svejedno, šteta da se nisu utrkivali do kraja.
Naravno, ne želim umanjiti uspjeh Grosjeana.
Jbg. nisam bio gledao poslije snimku toga što je bilo jer mi je taman došao prijatelj. Sad sam bacio oko i vidio da je Vettel malo dotakao ogradu( ustvari one kocke, šta je to neman pojma).
Svejedno, šteta da se nisu utrkivali do kraja.
Naravno, ne želim umanjiti uspjeh Grosjeana.
Mislim da sam tako čuo, ali me nemojte držati za riječ, da su te barijere od plastike.

blitz:
1. U 2013 nema Kobayashija - šteta http://www.thef1times.com/news/display/07105?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
2. Grozni će radit sr4nja i u 2013 - http://www.autosport.com/news/report.php/id/104858
3. Možda nam se vrati Sutil u Force Indiji - http://www.motorsport.com/f1/news/sutil-admits-good-chance-of-force-india-return/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
4. F1 doktor (pretpostavljam u ulozi legendarnog dr. Watkinsa) je malo pop1zdio na Jeana Todta i FIA-u jer mu nisu produžili ugovor za 2013. i prijeti sa objavljivanjem očito nekih prljavština - http://www.motorsport.com/f1/news/sacked-f1-doctor-admits-fury-at-fia/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
Lewisa su dostojno ispratili u McL: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rpNoRDcitS0
Samo da počne utrkivanje!!!!!
Novi ispušni sustav, stražnji ovjes i krila su ono na čemu se u Maranellu najviše radi.
Grbe ne nestaju za sezonu 2013 već će samo dobiti poklopac da nosevi ljepše izgledaju.
http://www.f1racing.com.hr/formula-1/po-cemu-ce-se-projekt-664-razlikovati-od-f2012

Novi ispušni sustav, stražnji ovjes i krila su ono na čemu se u Maranellu najviše radi.
Grbe ne nestaju za sezonu 2013 već će samo dobiti poklopac da nosevi ljepše izgledaju.
http://www.f1racing.com.hr/formula-1/po-cemu-ce-se-projekt-664-razlikovati-od-f2012
Taj F1Racing mi je legendaran. Pljuju po Ferrariju i Alonsu, a što se tiče tehničkog dijela pišu samo o njima [bar je tako bilo dok sam ga čitao].
Položili su Crash testove i smiju u Jerezu izaći na stazu 5.2.
Bolid će biti napravljen u Toyotinom zr. tunelu u Kolnu (neće se koristiti onaj talijanski šrot koji se zatvara do kolovoza).
Eto, tek tolko da malo dopunim :)
Evo review sezone 2012 sa Sky sports-a
Po meni odlično.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vNKynA5ljwY
Također pogledajte i ovu Red Bull-ovu priču
Joj, pa gdje je cijela ekipa koja prati formulu. Nadam se da bar uživate u praznicima :)
Nego, da stavim jednu anketu čisto da vidim što očekujete od nove sezone.
Po meni bi ova sezona mogla sličiti na onu 2007/2008 kad na bolidima praktički ništa nije napravljeno, samo nadograđivanje što će i ove godine biti.
Znači, DRS je zabranjen na treninzima i kvalifikacijama, oko motora, ovjesa, mjenjača i ispuha nema nikakvih značajnih pomaka, grba ne nestaje već dobiva poklopac i to je to, te naravno dosta izmjena vozača po momčadima ali i nešto novih vozača.
Očekujem da će sljedeća sezona biti:
1 | Uzbudljivija od prošle |
---|---|
3 | Manje uzbudljiva od prošle |
1 | Čekam prva testiranja |
25 | Čekam prvu utrku |
2 | Suzdržan |
Joj, pa gdje je cijela ekipa koja prati formulu. Nadam se da bar uživate u praznicima :)
Po meni bi ova sezona mogla sličiti na onu 2007/2008 kad na bolidima praktički ništa nije napravljeno, samo nadograđivanje što će i ove godine biti.
Znači, DRS je zabranjen na treninzima i kvalifikacijama, oko motora, ovjesa, mjenjača i ispuha nema nikakvih značajnih pomaka, grba ne nestaje već dobiva poklopac i to je to, te naravno dosta izmjena vozača po momčadima ali i nešto novih vozača.
Molim dodavanje opcije "Koga briga, bitno da cirkus krene što prije jer ga volim bez obzira na sve i život mi je prazan bez njega!"
Ja se bojim davati nekakve uber prognoze da ne ureknem cijelu sezonu, ali mislim da bi ovo također trebala biti jedna odlična godina.
Evo moja mala prognoza kako bi koje momčadi trebale izgledati.
Red Bull je bolid razvijao još od 2009. i sada ga je razvio do savršenstva, tako da oni (bar mislim) i nemaju baš previše prostora za nekakav veći napredak, a ako dodamo tome podatak da se DRS više nemože koristiti na svim mjestima u kvalama - njima pada cijeli sistem. Možda i ne, ako bolid bude najbrži u kvalama, ali upravo svi ti pole positioni u 2012/11. su osvojeni uz to ležanje u zavojima i najranije otvaranja DRS-a.
Newey bi možda (opet) trebao nešto smisliti.
McLaren po mojemu prije ikakvih počtka testiranja ima najviše šansa za senzaciju od bolida jer imaju jaki Merc-ov motor i (sad već) odličnu aerodinamiku. Jedini bi njihov problem (možda) trebao/li biti vozač/i. Ovime ne želim podcijeniti Buttona i/ili Pereza, ali niti jedan niti drugi nisu među najbržima na gridu, tako da njih više očekujem u utrci, tj. nešto slično što je Perez radio ove godine u nekim utrkama. Treba vidjeti kako će se Perez snaći pod pritiskom.
Ferrari od vodečih momčadi ima najviše (izuzev Mercedesa koji ima veliku razliku između traktora i bolida Formule 1) mjesta za napredak, ako ne na početku, onda tokom razvijanja bolida kako sezona odmiče, ali i na početku mogu fino srezati razmak jer taj bolid ima određene probleme koje uopće nije tako teško riješiti (ispuh, manjak mehaničkog gripa...), samo treba testiranja. Promjena rasporeda radijtora i samim time smanjivanje sidepod-sa bi im puuuuuuno trebalo olakšati development auta tokom sezone.
Kad se podvuće crta i napravi zaključak mislim da se tifosi imaju čemu nadati i s pravom mogu biti optimistični.
Za Lotus pojma nemam di bi mogli biti...
Mercedes možda neće biti u borbi za naslov, ali bi trebali tu i tamo uzeti koju pobjedu. Ajde, odlazak Hauga ih je oštetio, ali imaju Hamiltona, koji je sigurno donio par ideja i rješanja iz McLarena, i Brawna. Jedini problem je možda, što ovo govorimo već dvije godine, a oni još uvijek rade uredsku stolicu.
Eto, sada ću si ovo lijepo arhivirati i tamo negdje oko Kanade vidjeti kolko sam točan