Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.820
|
čitano: 4.155.513
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Kutak za ljubitelje Formule 1
If at first you don't succeed; call it version 1.0
16 godina
neaktivan
Kutak za ljubitelje Formule 1

Jeste vidjeli kako Vettel ima ludu kacigu? LOL

A bome i pace ima sada. Cini se da je opet sve na starom...

Interviewer: The most exciting moment during the race weekend? Kimi: I think it's the race start, always. Interviewer: The most boring? Kimi: Now..
17 godina
neaktivan

Da, opet ono dosadno VET na vrhu stoji...

"Oh, yeah, it was sooo easy, I can't believe it... No, it wasn't" (Mika)
16 godina
neaktivan

Kako ce nekoga kostati ova modificirana sikana, kao Kimija 2008. i Sutila sada na treningu. Strasno kako vremena padaju, ludilo.

Usput, zanimljivi podaci, malo ih je komentator podijelio s nama:

- bolid Formule 1 ima oko 150 senzora medjusobno povezanih koji registriraju vibracije, postotak pritisnuca papucice gasa i jacina stiskanja, kut volana u zavojima i sl.

- u svakom timu postoje 2 ili 3 mehanicara koji su zaduzeni za zvuk...iz onboard snimaka konkurencije po zvuku pokusavaju iscitati kada tocno prebacuju u brzinu vise; tako znaju kako je podesena getriba (mijenjac) bolida konkurencije

- svi podaci sa senzora bolida prenose se u box putem telemetrije (dobro, to svi znaju)

- na kraju godine nakupi se kolicina od 5000 DVD-a podataka za samo jedan bolid teama!

I najnovije iz govorkanja, silly season... Massa ide u Sauber, Sutil u Ferrari (onda di Resta ce voziti za FI, ako Sutil ostane, Liuzzi otpada, tako da ce biti Sutil i di Resta)...ako Sutil ostane u FI onda vjerojatno Kubica ide u Ferrari sto otvara put Raikkonenu za povratak...a i Glock se nada da bi mogao u Renault, steta da tako dobar vozac trune u Virginu...

A Alonso se parkirao :))

Interviewer: The most exciting moment during the race weekend? Kimi: I think it's the race start, always. Interviewer: The most boring? Kimi: Now..
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.9.2010 16:53 (Mike Litoris).
15 godina
protjeran
Mike Litoris kaže...

Kako ce nekoga kostati ova modificirana sikana, kao Kimija 2008. i Sutila sada na treningu. Strasno kako vremena padaju, ludilo.

Usput, zanimljivi podaci, malo ih je komentator podijelio s nama:

- bolid Formule 1 ima oko 150 senzora medjusobno povezanih koji registriraju vibracije, postotak pritisnuca papucice gasa i jacina stiskanja, kut volana u zavojima i sl.

- u svakom timu postoje 2 ili 3 mehanicara koji su zaduzeni za zvuk...iz onboard snimaka konkurencije po zvuku pokusavaju iscitati kada tocno prebacuju u brzinu vise; tako znaju kako je podesena getriba (mijenjac) bolida konkurencije

- svi podaci sa senzora bolida prenose se u box putem telemetrije (dobro, to svi znaju)

- na kraju godine nakupi se kolicina od 5000 DVD-a podataka za samo jedan bolid teama!

I najnovije iz govorkanja, silly season... Massa ide u Sauber, Sutil u Ferrari (onda di Resta ce voziti za FI, ako Sutil ostane, Liuzzi otpada, tako da ce biti Sutil i di Resta)...ako Sutil ostane u FI onda vjerojatno Kubica ide u Ferrari sto otvara put Raikkonenu za povratak...a i Glock se nada da bi mogao u Renault, steta da tako dobar vozac trune u Virginu...

A Alonso se parkirao :))

Po čemu je Glock dobar vozač..

BAZINGA
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.9.2010 17:47 (ZDS).
16 godina
neaktivan
ZDS kaže...

Cijeli moj post si citirao (i to jos nepravilno) da bi postavio ovo pitanje o Glocku?? LOL

Glock je 2000. i 2001. osvojio prvenstva Formula Junior i Formula BMW, prvenstva koja su tek poslije njega osvajali Nico Rosberg, Sebastian Vettel, Nico Hulkenberg...

Bio je treci u njemackoj Formula 3, koju su prije njega osvajali Trulli, Heidfeld, Schumacher i slicni. U CART-u se nesto nije bas proslavio, ali prvu (i jedinu) sezonu je zavrsio na solidnom osmom mjestu (te godine natjecalo se 30ak vozaca, puno iskusnijih i vise orjentiranih na CART nego sto je on bio, kao rookie nije losa sezona). U sezoni kada je Hamilton bio prvak u GP2 seriji, koja je BTW direkt ulaznica za Formulu 1 on je bio 4., ispred njega LH, Piquet i Premat. Iduce, 2007. godine bio je prvi, bolji od di Grassija, Petrova, Senne, Nakajime, Alguersarija i slicnih. U F1 je dosao u Toyotu koja je znamo kakva bila i nije nesto posebno pokazao, i obje sezone (2008. i 2009.) bio je nekih 5-6 bodova iza timskog kolege Trullija.Mislim da to nije lose. Gle sto Kubica ove godine radi Petrovu.

Vidis, u kakve su momcadi upali Petrov, Piquet, Hulkenberg...ova dvojica u Renault, ovaj u Williams...Glock jednostavno nikada nije dobio priliku, a natjece se 10 godina u open wheel natjecanjima i prosao je gotovo sve serije, i svugdje ostavio trag.

Volio bih ga zaista vidjeti u nekom boljem timu u F1, bar Force India, a idealno Renault. Godina mu je 28, sve se jos stigne :)

Eto, to si sve mogao i sam pronaci, ali vidim da se i na forumu tesko snalazis i tesko pises, kako je tek dalje...

Pozz

16 godina

practice 3 stream ??

McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
16 godina
neaktivan
loky4i4 kaže...

practice 3 stream ??

Hajde vise za sva vremena nadjite si sami stream i prestanite biti dosadni kad je svaki session.

http://c-football.blogspot.com/

15 godina
protjeran
Mike Litoris kaže...
ZDS kaže...

Cijeli moj post si citirao (i to jos nepravilno) da bi postavio ovo pitanje o Glocku?? LOL

Glock je 2000. i 2001. osvojio prvenstva Formula Junior i Formula BMW, prvenstva koja su tek poslije njega osvajali Nico Rosberg, Sebastian Vettel, Nico Hulkenberg...

Bio je treci u njemackoj Formula 3, koju su prije njega osvajali Trulli, Heidfeld, Schumacher i slicni. U CART-u se nesto nije bas proslavio, ali prvu (i jedinu) sezonu je zavrsio na solidnom osmom mjestu (te godine natjecalo se 30ak vozaca, puno iskusnijih i vise orjentiranih na CART nego sto je on bio, kao rookie nije losa sezona). U sezoni kada je Hamilton bio prvak u GP2 seriji, koja je BTW direkt ulaznica za Formulu 1 on je bio 4., ispred njega LH, Piquet i Premat. Iduce, 2007. godine bio je prvi, bolji od di Grassija, Petrova, Senne, Nakajime, Alguersarija i slicnih. U F1 je dosao u Toyotu koja je znamo kakva bila i nije nesto posebno pokazao, i obje sezone (2008. i 2009.) bio je nekih 5-6 bodova iza timskog kolege Trullija.Mislim da to nije lose. Gle sto Kubica ove godine radi Petrovu.

Vidis, u kakve su momcadi upali Petrov, Piquet, Hulkenberg...ova dvojica u Renault, ovaj u Williams...Glock jednostavno nikada nije dobio priliku, a natjece se 10 godina u open wheel natjecanjima i prosao je gotovo sve serije, i svugdje ostavio trag.

Volio bih ga zaista vidjeti u nekom boljem timu u F1, bar Force India, a idealno Renault. Godina mu je 28, sve se jos stigne :)

Eto, to si sve mogao i sam pronaci, ali vidim da se i na forumu tesko snalazis i tesko pises, kako je tek dalje...

Pozz

I dalje neznači to da je dobar vozač pa i Piquet je bio dobar prije f1 pa si vidio kaj je bilo, a Glock jedva se nosio sa Trullijem. Neznam zakaj si ti tak pametan Trulli nije isto što i Alonso te Kubica, a Petrov je i puno mlađi od Glocka i puno neiskusniji kao i Piquet kada je došao u Renault, Litoris cijenim tvoje znanje o f1 te si stariji od mene no pretjeruješ. Što se tiče Glocka ti si rekao da je izvanredan, a ne solidan kako sada govoriš i po meni nije zaslužio voziti za neku bolju momčad, a sjajno služi novim momčadima kao iskusan vozač.

e da i ono pod zelenim evo ti odgovor... hvala Bogu da si ti tako pametan

BAZINGA
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.9.2010 14:33 (ZDS).
16 godina
neaktivan
ZDS kaže...

I dalje neznači to da je dobar vozač pa i Piquet je bio dobar prije f1 pa si vidio kaj je bilo, a Glock jedva se nosio sa Trullijem. Neznam zakaj si ti tak pametan Trulli nije isto što i Alonso te Kubica, a Petrov je i puno mlađi od Glocka i puno neiskusniji kao i Piquet kada je došao u Renault, Litoris cijenim tvoje znanje o f1 te si stariji od mene no pretjeruješ. Što se tiče Glocka ti si rekao da je izvanredan, a ne solidan kako sada govoriš i po meni nije zaslužio voziti za neku bolju momčad, a sjajno služi novim momčadima kao iskusan vozač.

Nikada za Glocka nisam rekao da je izvanredan, moje rijeci su "steta sto tako dobar vozac trune u timu kao sto je Virgin". Nemas bas nekog znanja o Formuli 1 ili ne pratis dovoljno, nesto je. Glock je od Trullija obje sezone izgubio za 5-6 bodova, to je jedno trece mjesto, vise ili manje. To je od covjeka koji vozi F1 nebi vjerovao, od 1997.

Glock nikada nije dobio pravu sansu, kao ni Bourdais. No dobro, ti valjda najbolje znas, od gramatike, pravopisa, pa nadalje :)

16 godina
neaktivan

Sad kazu na RTL-u podatak koji sam smetnuo s uma. Ima trenutno 7 Njemaca u F1 i jedan Austrijanac. Treba reci Bernieu da neki veto uvede.

Sta je previse, previse je :)

Nema kise, Vettel P1.

17 godina

arijevski sport.

ako kupim igru f1, ova staza se samo vozi :)

Avanti o popolo, alla riscossa Bandiera rossa, bandiera rossa Avanti o popolo, alla riscossa Bandiera rossa trionferà.
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.9.2010 16:11 (torrente).
17 godina
neaktivan

Svaka čast Alonsu na pole positionu. :)

Sad kako se prvenstvo bliži kraju i on pokazuje da može. Šteta što sutra neću moći gledati utrku..

http://www.prisonbreaker.bloger.hr/
16 godina

Ajd dobro 3. misto nije tako loše za mog pulena...

hebene  napete su bile kvalifikacije... sutra se nadam

još bolja utrka i da mi niger bude još bolji

Najbolji osjećaj je upala mišića........ Krema Foruma!!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.9.2010 18:08 (Makić).
15 godina
protjeran

Odlične kvalifikacije i možda nagovještaj prekida dominacije Red Bulla jer Lewis i Alonso su bili stvarno brzi i to na stazi koja pretežito paše Red Bullu. Jedva čekam utrku ako bude kiša sve je moguće naravno očekujem pobjedu Hamiltona :))

BAZINGA
17 godina
neaktivan
ZDS kaže...

Odlične kvalifikacije i možda nagovještaj prekida dominacije Red Bulla jer Lewis i Alonso su bili stvarno brzi i to na stazi koja pretežito paše Red Bullu. Jedva čekam utrku ako bude kiša sve je moguće naravno očekujem pobjedu Hamiltona :))

I jaSmijeh

Full HD Addict :)
16 godina
neaktivan

Ovaj Jergović i njegova štićenica mi idu na jetra.

GO HAMILTON!

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
17 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

Ovaj Jergović i njegova štićenica mi idu na jetra.

GO HAMILTON!

I njegovi dečki iz ef- o-ema:)

World Championships: 7, GP started: 264, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,415
17 godina

Opet se pokazalo da je Singapur daleko najgora staza u F1.

Spektakl, svijetla, golf tereni, bazeni na tri kule, bla bla (teletu šareno drago).

Najslikovitiji primjer kako je zli bijeli pohlepni patuljak vrhunski motorsport pretvorio u k.u.®.v.u.

Pare, pare, pa i ...

15 godina
odjavljen

Dobra utrka bijaše. Zanimljiva i nedosadna barem.

Staza je i više nego dobra. Ako je ovo najgora staza u F1, onda ja stvarno neznam što su Budampest i Catalunya. Staza trazi skilla i pruza uvjek zanimljivih situacija i spektakla, što se nemoze reci za ove dvije.

// OFP Forever Fan // PM isključen zbog izuzetno dosadnih likova koji pitaju glupa pitanja.
15 godina
protjeran

Samo kad bi netko mogao objektivno pojasnit kako se Webber izvukao bez kazne? Smrad.

Bolje da ti stisnem TD, nego samar. - Erich Hartmann \m/
16 godina

Zamislite Hamiltona umjesto Vettla

McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
17 godina
neaktivan
Schumix kaže...

Spektakl, svijetla, golf tereni, bazeni na tri kule, bla bla (teletu šareno drago).

Najslikovitiji primjer kako je zli bijeli pohlepni patuljak vrhunski motorsport pretvorio u k.u.®.v.u.

Pare, pare, pa i ...

Pricaj sta os, al jedna od zanimljivijih trka u ovoj sezoni :)

Full HD Addict :)
17 godina
neaktivan
Schumix kaže...

Pare, pare, pa i ...

Jesi ti bio u Singapuru?Jesi dozivio njihov sistem,way of life?

Singapur cijenim vise od Japana,Koree i Tajvana zajedno!

Maheri u disciplini,ekonomiji,bankarstvu...nes ti divljat po ulicama Singapura kao sto mozes doma u lijepoj nasoj!

On topic: besprijekorna organizacija grand prixa-skidam kapu.

dasHHa
15 godina
protjeran

Moram priznat da sam jako razočaran nakon trke jer sam ipak navijač Lewisa Hamiltona, Webber je stvarno onaj tip vozača koji nepodnose da je netko bolji od njih lik je ove sezone isplivo radi najboljeg auta i njegov ego mu nedopušta da ga netko prijeđe. Po meni Hamilton i dalje ima šanse za naslov, ali to će ovisiti jako i o razvoju bolida jer da Hamilton i Button nemaju toliko sreće najviše Button i toliko vožnje na nož Hamilton daleko bi Mclaren bio od ovog uspjeha. Valjda to ekipi nije jasno no imali su dosta sreće ove sezone jedino su u Montrealu pobijedili u sasvim normalnim uvjetima no i tamo ih je Alonso počastio onim greškama sa bolidima koji zaostaju cjeli krug. Trebaju se trznut malo Ferrari je daleko bolje razvijao bolid, a Alonso je sada u velikoj seriji no ove sezone su često te serije trajale kod svakog vozača jedno 2 maksimalno 3 utrke.

BAZINGA
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.9.2010 17:52 (ZDS).
17 godina

Ovaj put LH nažalost nije imao sreće. Dok smatram da je na Monzi malo oportunistički pokušao prijeći Massu, ovdje je pokazao da je (za razliku od većine vozača) jedan od onih čije znanje i smjelost može načiniti prednost čak i sa inferiornijim bolidom.

Šteta što ga je Webber maznuo, nije mi bilo drago, kao ni njegovoj mami koja je jučer sigurno štucala, ali ohlađene glave smatram i želim vjerovati da je to ipak bio samo trkaći incident, bez namjere da se izbaci LH.

Još nije za nikoga kasno, pa tako ni za LH.

GO LEWIS!!

If at first you don't succeed; call it version 1.0
16 godina
neaktivan

Mene muči kako je McLaren mek. Ako Lewis udari naprijed Massu, Massa nastavlja, Lewis ispada, ako Webber udari naprijed Lewisa, Webber nastavlja, Lewis ispada. CoolSmijeh

Ma ipak je on za mene najbolji vozač ove sezone, imao jest nekoliko greški, ali zbog onakvih poteza i borbi, zato i pratim F1.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
15 godina

Nadam se da ce Alonso uzet naslov i zeznut Webbera i Hamiltona kao sto je njega i Hamiltona zeznuo Raikkonen 2007. Kako sam se samo smijao McLarenu, jedna od najboljih utrka u Brazilu koju sam gledao.

http://bfbcs.com/stats_pc/agent_00klc
17 godina
neaktivan

S Webberove kamere se vidi da nije kriv. Samo je slijedio svoju putanju i jedina druga opcija mu je bila da sječe zavoj. I ja sam isprva skočio i naljutio se na Webbera, ali kad sam vidio snimku, shvatio sam da Webber nije kriv. Hamilton nije bio za pola dužine bolida ispred tako da ga Webber nije trebao propustiti i jbg, došlo je do kontakta. Isto tako kao što će netko reći da je Webber smrad (jer nije htio popustiti), može netko reći i da je Hamilton smrad (jer ni on nije htio popustiti) pošto je mogao nastradati i Webber. Činjenica je da je Hamilton u zavoj ušao po trkaćoj liniji te je time ušao u Webberovu putanju.

When you came pulling in here, did you notice the sign on the front of my house that said ''Dead Nigger Storage''?
16 godina
neaktivan
agent_00klc kaže...

Nadam se da ce Alonso uzet naslov i zeznut Webbera i Hamiltona kao sto je njega i Hamiltona zeznuo Raikkonen 2007. Kako sam se samo smijao McLarenu, jedna od najboljih utrka u Brazilu koju sam gledao.

A kad je Massu Hamilton zalijepio u Brazilu? Jel to bilo još bolje?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice