- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
DuMe zasto ne bi bio natural? lik je u najboljim godinam, napredak je iz dana u dan vidljiv... ako mislis da je nemoguce tako izgledati natural, onda cemo uopce i treniranje?
Eto dario je dokaz da je unos proteina precjenjen, i dokaz da IIFYM radi.... a vi mislite sta god zelite
Genetika, rad, genetika.. i eto ti. ;) lik ima jebenu genetiku, to je najzasluzinije za toliki brz i dobar napredak... dalje, ima znanja, primjenjuje ih u praksi, i ne vidim nikakav problem s time.. lik napreduje iz dana u dan, jaca, trenira... i jos u najboljim godinama gdje bi bila steta uopce razmisljati o AASu... zaista su komentari nepotrebni
Sto se tih slika tice, osvjetljenje, sjene... i eto ti, ;) ....
Kakvo celavljenje. kao brate... pa ovo je postalo presmijesno..
Postali ste kao i onaj glupan nixa, cim netko izgleda bolje od vas, odmah steroidi
Ok ok, ima nabildanih naturalaca, posebno u toj dobi, ali ovo doista smrdi, posedno na toj slici koju je dume linkao.
To je skroz "čudan" razvoj, tolika mišićna masa na tako malo bf... mislim, nek radi dečko što hoće, ali mislim da bi tu
DuMe mogao biti u pravu, pa sad jel to onda sliči na njurganje od onog nixa ili ne, nebitno.
jel ja vidim ljubomoru u tebi??? pa daj molim te, ako stvarno mislis da je on na necemu onda nisi vidio kako izgleda lik na steroidima, jest da on pije svasta i kreatin i takve kemije al ne uzima steroide to siigurno, jebiga ima dobru genetiku i nek dobro trenira pazi na prehranu i evo rezultata a i u godinama je kad raste i kad najvise dobiva tako da molim te nemoj se sramotit, to sto ti nemozes izgledat tako makar trenirao svaki dan al jbg genetika igra najvecu ulogu
Argumenti sa "jalom" su idiotarija. Barem u ovom slučaju, jer Dume dobro izgleda.
"Kretain i takve kemije" su druga idiotarija. I nemaju veze sa izgledom ovog dečka.
I na steroidima možeš izgledati kao govno. Jer si prvo limitiran genetikom, drugo
tipom vježbi, treće voljom za težak intenzivan i redovit rad i čatvrto prehranom.
Tko nezna masnih prištavih agresivaca po birtijama i teretani...
Ali na steroidima ovo (pročam o linkanoj fotki) možeš postići, a naturalno... ne baš. Ovako "napuhan"
izgled sa toliko malo bf dakle bez ikakve katabolizacije pri defkanju, to radi samo
klen i slični. S time da dečko baš i nije potrefio sklad, vidi se da tu nema pravog režima
velikog opsega vježbi. Ali mogao bi bit impresivan, potencijala ima, jasno u tom rangu u koji je krenuo.
hahahaha tek sam sad vidio ovu fotku hhaha, a bolje da nisam..
pogledajte vi njemu ramena i trapez.. ima trapez i ramena 20% razvijenija od ostatka tijela, jednostavno bode u oci.. ovo su ramena i trapez koja idu na natural covjeka od 90 kila, a ne 74..
sad svako ko zna iti malo o steroidima ovo mu je dosta, jer zna se koji djelovi tijela eksplodiraju uporabom steroida.. Pogledajte samo chris jonesa, dakle pravi natty sa bogovskom genetikom.. 20 godina skoro je u treningu i ima SLABIJA ramena od ovog tipa sa 17 godina..covjek je bio prije u treningu nego li je ovaj iz pi*** izasao. Ma o cemu mi pricamo, jer pametnome dosta. Da ga je herkules radio nemoze imat ovakav izgled natural sa par godina treninga. Negovorim ja da je on na svim zivim steroidima, mozda je samo na testosteronu no natty nije 100% . celavost da ne spominjem jer sam rekao vec
Znači ako lik uzima roidse,on mora biti ko coleman,phil heath??? Po tvome svako ko uzima roidse mora biti ogroman,napucan mišićima?
Ti si iz "Ni s od steroida, ne pričajte gluposti ljudi" izvadio to? Problemi s vidom ili kaj?
Bravo foobar..vidi se da znaš :)
Exeru,bolje šuti..jer neznaš ništa o roidsima,informiraj se
Ja opet govorim cemu da se puca steroJidima,decko ima 17 godina,zivot pred njima,kao prvo ne PLANIRA SE NATJECATI,nije imao 150 kn da otide na bench press natjecanje a za kure +500-1000 kn ima ?
Geneticar je shvatite,svatko ce reci da je netko obdaren vise ili manje,a on je garant maksimala prema onom scoreu ocjenjivanja tjelesne grade ( mezomorf 5 je barem,Arnold je bio sedmica ).
Ne želim ulaziti u raspravu je li natural ili nije... ali ako je ovo postigao natural sa 17 godina, skidam kapu.
ajde djecarac nemoj pricat...ako su ti ovo steroidi mogu misliti koliko dugo bildas da nebi mozda napisao nesto grublje.
Ne želim ulaziti u raspravu je li natural ili nije... ali ako je ovo postigao natural sa 17 godina, skidam kapu.
ajde djecarac nemoj pricat...ako su ti ovo steroidi mogu misliti koliko dugo bildas da nebi mozda napisao nesto grublje.
Pa jesam rekao da je na steroidima?
Rekao sam da ne želim ulaziti u raspravu i da mu skidam kapu na tomu što je postigao.
S obzirom da te znam s drugih tema i znam da si oskudnog intelektualnog kapaciteta, neću ti zamjeriti što nisi čitao s razumijevanjem.
Jeba ga ja jel ti mozes shvatit da nemora dat 1000 kn za steroide niti da mora ici na cijeli ciklus, mozda uzima samo testosteron za koji u vecini slucajeva ni netreba pct ni estrogen blokeri. Testosteron se legalno propisuje kod osoba snizene mase npr anoreksicara i cak se propisuje sakom i kapom u zadnje vrijeme. Niko od nas nije rekao da je on na trenbolonu ili 10 vrsta steroida, al nesto uzima garant. Moguce da uzima npr clenbuterol koji NIJE steroid, no svejedno ako ga uzimas nemozes se smatrati nattyemi . bottom line uzima nesto sigurno
Ma ja sam osobno baš suprotno: sretan da je što više mladih(i ostalih) koji aktivno rade i vježbaju na sebi.
Da se razumijemo, ovakva forma i defka se ne dobijaju sjedenjem, birtijama, gamingom za kompom i sl.
Taman da se napuca neznam čime, radioaktivnim paukom.
Iza toga stoji puno truda, znoja i muke, bio on na nečemu ili ne.
kažem, jedini mali minus je ako zavarava one koji ga prate da je to baš sve "priroda dala".
No inače, da bih riječ rekao: mislim da ima budućnosti u tjelesnoj kulturi,
čega god da se uhvati (ako ustraje - teško je reći što nosi život ako imaš 17).
Da ali to i je problem. nixa bi se trebao srezat da bi izgledao slicno kao on, a ovaj cijelo vrijeme izgleda tako. Pa covjek nema masnoca koliko vidim u zadnjih godinu dvije, reci ti meni kako je on uspio u kalorijskom deficitu ili u najgorem slucaju u kalorijskom balansu izgraditi ovoliko misica sa ovakvom definicijom?
Razumijes da je potreban poveci kalorijski suficit kako bi se dodala ovakva misicna masa, a tek onda treba skinuti salo.. Da ja vidim iti jednu sliku gdje on ima 85-90 kila sa 16-17% bodyfatom onda nebi nista reko o steroidima.
Ljudi,foobar vam je dao lekciju..šutite svi i informirajte se prije nego što počnete lupetati ovdje gluposti :)
Ja sam jedini natty
Pa jesam rekao da je na steroidima?
Rekao sam da ne želim ulaziti u raspravu i da mu skidam kapu na tomu što je postigao.
S obzirom da te znam s drugih tema i znam da si oskudnog intelektualnog kapaciteta, neću ti zamjeriti što nisi čitao s razumijevanjem.
Nije nego...Ako ti je to uspijeh mogu misliti kakav si znalac...Imas 17 godina navijas za Real uzor ti je Ronaldo to je sve sto cu reci.Nemamm vremena za pisanje romana pa uvijek bez okolijevanja napisem ono sto msilim.
Veci sam znalac od tebe i u nogometu i u teretani.Pa ti sam procjeni kakvog si ti intelektualnog kapaciteta.
Da ali to i je problem. nixa bi se trebao srezat da bi izgledao slicno kao on, a ovaj cijelo vrijeme izgleda tako. Pa covjek nema masnoca koliko vidim u zadnjih godinu dvije, reci ti meni kako je on uspio u kalorijskom deficitu ili u najgorem slucaju u kalorijskom balansu izgraditi ovoliko misica sa ovakvom definicijom?
Razumijes da je potreban poveci kalorijski suficit kako bi se dodala ovakva misicna masa, a tek onda treba skinuti salo.. Da ja vidim iti jednu sliku gdje on ima 85-90 kila sa 16-17% bodyfatom onda nebi nista reko o steroidima.
Eto maloprije sam vidio u komentaru koji je ostavio na neki svoj video gdje kaže da dobiva u prosjeku 1,5kg mjesečno na masi.
Istina da je još u razvoju, i da tijelo raste, ali za to je potreban veliki suficit i pripadno tome vidljivo povecanje BF-a.
EDIT: evo ovdje na oko 1:50 kaže da dobiva 1.5kg dok je na masi mjesečno.
Simpatičan izazov...imam kolegicu koja ne može 9 sklekova na ručama za prolaz i treba ojačati...
e sad što i kako joj složiti neke kratke treninge da žena ojača malo tricu i prsa da lakše podnese te sklekove i odradi to.
Ne znam di krenuti..teretana je prepuna momaka pa joj je bed tamo jer je jedina, a opet u sobi joj se nekad neda.
MIslio sam si složit nekih par vježbica koje se mogu u sobi pa je malo forsat da to radi pa svako malo testirat na ruče kako je napredovala.
Ugl. za žene je sklek noge na klupu i onda sklek na ruče, kao propadanja samo što je sklek više.
Eto ako netko ima idejju...nije da joj mogu reć e odi sad benchaj tamo :)
haul cijenio bih tvoje stručno savjetovanje ovdje, thanks
e sorri nisam vidio odmah. Evo budem ovdje ako možda još kojem početniku pomogne:
Ako je baš početnik, stvar je jednostavna.
Radi na podu sklekove iz koljena a ne iz stopala, dakle skraćene, s time da se prije ugrije.
Ne ugrijavati toliko ruke (njih samo lagano razgibavati) jer će bez forme izgubiti snagu prije prvog skleka. Dakle radije ugrijavanje kroz noge.
Par čučnjeva, vijača, ili još prikladnije hodanje uz stepenice gore dolje sa preskakanjem svake druge.
Bitno da proradi pumpanje krvi i disanje da sve skupa pokrene ubrzanu reakciju kisika s glukozom koja daje vodu, ugljikov dioksid ATP.
To sve znaš.
Dakle onda bi trebala moći iz koljena nekih 15 komada. Ubrzano dizanje, usporeno spuštanje. Znaš već, negativno naprezanje jača.
Ako neide 15 komada po seriji ni iz koljena, neka radi sklekove prema zidu.
Oko metar i pol od zida, ruke na zidu u visini pupka, ali stisnute, dakle dodir kao kod boksanja da si ne napreže zglobove i pažljivo da se ne osklizne.
Tu već znaš, treba nakon 15 komada nekoliko minuta odmora, pa ponovo i tako jedno 5 serija bi trebalo ići. slobodno uzme i 5-10 minuta odmora, nema veze.
Samo da se razradi.
Negativne serije bi možda mogla, ako nije skroz početnik i sa pravim sklekom:
-dakle brzo dizanje "varanjem" iz struka ili koljena a spuštanje pravilno iz stopala od recimo sporije 2 sekunde.
Poslije ako je nova sigurno bude muskulfiber tako da bi trebala u početku jedno 2 dana pauze,
ali onda polako na prave sklekove nakon oporavka.
Njih pak bih piramidalno. Prvo početne serije iz koljena ili negativne, onda pravu seriju sklekova, onda opet nakon (ovaj put kraćeg) odmora seriju iz koljena.
Bitna stvar: mora vježbati i ojačati trbuh. Kod početnika trbuh za pozu(plank) troši puno energije koje onda fali rukama.
Dakle i on kad je jači, manje troši u plank pozi, pa više ostane za radne mišiće. Evo ovo je za trbuh za pripremu sklekova najbolje.
Za sam prolaz, može malo "varati" sa "preworkout boosterom": jedan slatki espresso sa tri žlice šećera i dosta vode jedno pola sata prije:)
Uglavnom, mora se natjerati preko dana kad nađe priliku barem ovo upiranje prema zidu. Nek si složi alarm za podsjetnik:)
Gledam dečku "motivacijski video" pa je između ove dvije slikice godina dana (dolje priloženo). Pa kaže da je samo tri mjeseca u teretani.
dakle očigledno je da ne drži vodu da vježba puno godina pa zato takva isklesanost, jer u videu kaže da kod kuće nije imao spomena vrednih
tereta koji bi mogli tako nabubriti dečka. Znam kako izgledaju kalistenički teenageri. Žilavi, gipki, jaki, dosta izdržljivi, ali nema velike mase na bodyweightu.
Dečko definitivno puno vježba i u tim godinama sigurno nema brige oko zastoja zbog ozljeda, ali ova vaskularnost i vretenast izgled nabreklih mišića zbog niskog bf
se lako prepoznaju, posebno ovako mladom dečku. No što se mene tiče, apsolutno se nemam što petljati i omalovažavati,
-očito je pozitivac, aktivan, zdrav, motivira druge, uči, napreduje i daje generalno dobre savjete
(dakle ne upada koliko sam vidio zbog svoje forme u egoističan bro science) Tako da nebih više ništa protiv dečka
Ljudi,foobar vam je dao lekciju..šutite svi i informirajte se prije nego što počnete lupetati ovdje gluposti :)
Ja sam jedini natty
Ma mislim, ono ako si ti zdrav i zadovoljan sa sobom, snagom i formom - to je to.
Barem što se tiče rekreativnog vježbanja. Natjecateljski sport bilo kojeg tipa je
već nešto drugo; - tamo moraš pobijediti i nekog suparnika, pa je to drugi par rukava:)
Ja se sada samo sa godinama borim, to mi je dovoljan suparnik:)
Nije nego...Ako ti je to uspijeh mogu misliti kakav si znalac...Imas 17 godina navijas za Real uzor ti je Ronaldo to je sve sto cu reci.Nemamm vremena za pisanje romana pa uvijek bez okolijevanja napisem ono sto msilim.
Veci sam znalac od tebe i u nogometu i u teretani.Pa ti sam procjeni kakvog si ti intelektualnog kapaciteta.
Nikad nisam rekao da mi je Ronaldo uzor, ne pričaj gluposti.
Ne znam odakle si izvukao podatak o mojim godinama, imam 20 godina, ali ne znam zašto je to uopće bitno.
Ako ti misliš da onakva leđa nisu vrijedna pohvale za dečka sa 17 godina onda mi nemamo o čemu pričati. Ja i dalje stojim iza toga da je to vrijedno pohvale za njegove godine.
Što se znanja tiče, nisam uobražen kao ti, šutim, radim i pomažem, a ne pametujem na svaku kao ti i exer (s tim da exer zna što priča, ali ima malo agresivan pristup). Uostalom, da me znaš malo duže sa foruma, pokrio bi se ušima na ovakve izjave.
Uostalom, maknuo sam te sa ignore da vidim što si napisao u ovoj temi, nadao sam se da si možda došao do razuma, ali vidim da si i dalje neodgojen i zatucan, stoga se vraćaš na ignore.
Živio.
sto radis za prsa?koliko dug treniras
sto radis za prsa?koliko dug treniras
nisam bas obracao veliku paznju na prsa, pa sam radio klasiku -flat bench, kosi sa bucicama, flyeve s bucicama i na butterfly mašini, i nekad s kabelima...
Nikako popuniti sredinu prsa, pa gledam da ubacim malo više crossover vježbi na kabelima ili bench s obrnutim hvatom.
ajmo reci treniram intenzivno (5x tjedno bez iznimke) i pazim na prehranu zadnja 4 mj, prije toga rekreacijski bez nekakvih gainsa.
gledao sam neki dan video sa Elliot Husselom ili kako se vec zove i govorio o tome kako kad je triceps puno jaci od prsa da prilikom vjezbanja triceps obavlja vecinu posla...Mozda je genetika u tome a mozda nesto drugo kao tipa ovo....
gledao sam neki dan video sa Elliot Husselom ili kako se vec zove i govorio o tome kako kad je triceps puno jaci od prsa da prilikom vjezbanja triceps obavlja vecinu posla...Mozda je genetika u tome a mozda nesto drugo kao tipa ovo....
Rekao bih da i sam to osjetim kod bencha. Na flyevima i kabelima ipak više osjetim aktivaciju u prsima pa ću se igrati malo s rutinom...
Pozz svima... Imam 15 godina, visok sam 168cm i imam samo 48kg... Jučer sam počeo trenirati, napravio sam oko 100 sklekova, uglavnom nepravilnih ali svejedno sam se dosta umorio, uz to sam napravio 200 čučnjeva... Znaci zelim se udebljati, ali uz to izgledati 'mišičavo'. Može li mi netko reći što je najbolje jesti, čega bi ja trebao najviše unositi, koje vježbe raditi itd. Ako se nekom da objasniti mi bio bih mu zahvalan. Molio bih bez vrijeđanja, početnik sam :)
http://www.tablicakalorija.com/ tu imas priblizne vrijednosti namirnica pa si slozi neku prehranu.
Ciljaj na nekih maximalno 50% protein, do maximalno 20% dobrih masti i resto ugljikohidrati. To su tak vrijednosti koje nisu nuzno najbolje za tebe. Moras vidjet kaj tebi pase posto si jos mlad. Pocni sa 40% 40% 20% pa vidi kak ti tijelo reagira i probaj nekaj drugo nakon mjesec dana ako ne rastes kak si zamislio. Proteina trebas za izgradit misice, UH trebas da imas energije radit a masti da ti se hormoni ne zmrdaju.
Pozz svima... Imam 15 godina, visok sam 168cm i imam samo 48kg... Jučer sam počeo trenirati, napravio sam oko 100 sklekova, uglavnom nepravilnih ali svejedno sam se dosta umorio, uz to sam napravio 200 čučnjeva... Znaci zelim se udebljati, ali uz to izgledati 'mišičavo'. Može li mi netko reći što je najbolje jesti, čega bi ja trebao najviše unositi, koje vježbe raditi itd. Ako se nekom da objasniti mi bio bih mu zahvalan. Molio bih bez vrijeđanja, početnik sam :)
Zanemari savjete brojanje kalorija, proteina, UH, masti i ta s*anja. Ako si početnik sigurno nećeš imati dovoljno motivacije za te gluposti, a pitanje je oćeš li imati i nakon nekog vremena. Iako si tek počeo i misliš da imaš najveću motivaciju na svijetu i znaš da je ovo long term commitment i da nikad nećeš odustati, vjeruj mi da ćeš kad tad skrenuti s rutine i onda ćeš mislit da je sve otišlo u K.
Zato, prvi savjet je da jedeš što manje gluposti, a probaj više zdrave hrane. Ne zaboravi pojest nešto prije treninga jer ti je to potrebno za energiju na treningu, a također i poslije treninga nešto pojedi da je bogato proteinima/bjelančevinama, tipa meso, riba, jaja, svježi sir...
Ponavljam, nije grijeh pojesti nezdravu hranu, samo je nemoj jesti na dnevnoj bazi, možeš probat sa debilnim američkim forama cheat meal ili tako nešto, ali bit priče je da se pre više ne zamaraš s glupostima ako me razumiješ
Što se tiče treniranja, odeš na youtube upišeš vježbu i pogledaš video gdje ti ljudi objasne kako se vježba izvodi. Kao početniku savjetujem ti da naučiš pravilno izvoditi vježbe, a kasnije ćeš se zamarati sa kilažama. Znači radije napravi manje pravilnih sklekova nego da pumpaš nepravilne, isto sa čučnjevima...
Je*emu genetiku..
Jel se može kako protiv toga?
Naime, što zbog takve genetike, što zbog nešto utjecaja skolioze, trbuh mi je malo izvučeniji prema naprijed. Točno se primjeti da su prsa uvučenija kad ih se usporedi sa trbuh. Mislim da sala toliko nemam. Nisam redoviti "vježbač" niti pazim na prehranu. Naravno, imam sloj sala, ali bar se na dodir osjeti 6 pack.
Također, tu su genetski mršave noge. Nebitno o težini, uvijek zaostaju za gornjim dijelom. Kako nabiti mesa? Sa čučnjevima? Definicija mi nije bitna.
Znaci bitno je da jedem sto vise proteina, nebitno koliko ih unesem, isto tako i sa UH? Zanima me još nešto u vezi treninga. Zašto dosta ljudi vježba recimo triceps i prsa zajedno? Zašto ne vježbaju to drugim danom? I zašto baš to dvoje zajedno?
"Probaj nekaj drugo nakon mjesec dana ako ne rastes kak si zamisli" - Ne znam ni ja sam šta sam zamislio, samo mi je bitno da ojačam koliko god mogu i da mi se ruke udebljaju jer su jako sitne. Znaci od 2349 kalorija ja trebam unijeti 40% proteina, 40% masti i 20% ugljikohidrata? To je za početak?