Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 31.113
|
čitano: 6.645.642
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
Re: Bodybuilding - od početnika do naprednih
Mr.Natural kaže...
Petar hw kaže...
Mr.Natural kaže...

ja pijem mozda maksimalno 1.5-2L vode na dan vecinom zato sto mi se smanjio kapacitet mjehura na 150-300ML ovisno koliko se micem, ako moram ici negdje van onda ne pijem sat dva prije da mogu duze izdrzat jer sam inkontinentan.

sta preporucate za ramena, htio bi ispucat 200-500 repsa ko petar sa 1-2kg utezima(imam utege za zglob od kilu i dve, jos 4kg i 8kg bucice), side lateral raise, rear delt fly i front raise za sve 3 glave.

2l vode dnevno je sasvim cool, dovoljno da se zadovolji zdravstveni aspekt vode

ako imas samo te bucice, nemas sta drugo nego time razvaljivati ramena, 4kg kontrolirani side flyes koliko ide i odmah dropset sa 2kg high reps 15+, tijekom serije dozvoljeno zaustavljanje na par sekundi zbog reseta cns-a na bol

mada tebi bi bilo idealno da se spustis na 70kg kako znas i umijes - zadas si cilj vidjeti na vagi 69.9 i rokas fokusirano do toga, pa onda polako gore opet do 78kg, sve ostalo bez toga ce donijeti slabe rezultate

Vec polako idem prema 70kg, al kad dodem do 70kg mislim da cu maingainat makar dobio slabije rezultate, jer neda mi se radit bulk i cut opet(nije problem pojesti vise, al zato pojesti manje je )  za 1-2 kila misica godisnje jer sam vec "advanced lifter", doduse ako ubijem treningom i pocnem jest vise proteina moglo bi biti i vise jer sam jeo nedovoljno proteina dok sam trenirao boks i sada, napredovalo se je ali sporije. Naturalac moze ocekivati 25-35kg misica u 10 godina.

Estimated Total Muscle Gain Over 10 Years:

• Year 1 (Beginner): 20–25 pounds (9–11 kg)
  • Year 2-3 (Intermediate): 10–12 pounds/year (4.5–5.5 kg/year) → 20–24 pounds (9–11 kg) over 2 years
  • Year 4-5 (Advanced): 5–8 pounds/year (2–3.5 kg/year) → 10–16 pounds (4.5–7 kg) over 2 years
  • Year 6-10 (Expert): 1–3 pounds/year (0.5–1.5 kg/year) → 5–15 pounds (2–7 kg) over 5 years

nisi advanced lifter. advanced lifter se ne postaje jer godinama treniras i gledas videje i citas studije, vec se advanced lifter postaje rezultatima.

e sad sto bi bili begginer medium advanced rezultati nema pravila i otvoreno je slobodnoj interpretaciji, ali po meni nebi smjelo biti govora o advanced statusu ako se nikada nije taknuo 100kg benc (makar jednom), cucanj 140 i mrtvo 180.

BeLLicus kaže...
Mr.Natural kaže...
Petar hw kaže...
Mr.Natural kaže...

ja pijem mozda maksimalno 1.5-2L vode na dan vecinom zato sto mi se smanjio kapacitet mjehura na 150-300ML ovisno koliko se micem, ako moram ici negdje van onda ne pijem sat dva prije da mogu duze izdrzat jer sam inkontinentan.

sta preporucate za ramena, htio bi ispucat 200-500 repsa ko petar sa 1-2kg utezima(imam utege za zglob od kilu i dve, jos 4kg i 8kg bucice), side lateral raise, rear delt fly i front raise za sve 3 glave.

2l vode dnevno je sasvim cool, dovoljno da se zadovolji zdravstveni aspekt vode

ako imas samo te bucice, nemas sta drugo nego time razvaljivati ramena, 4kg kontrolirani side flyes koliko ide i odmah dropset sa 2kg high reps 15+, tijekom serije dozvoljeno zaustavljanje na par sekundi zbog reseta cns-a na bol

mada tebi bi bilo idealno da se spustis na 70kg kako znas i umijes - zadas si cilj vidjeti na vagi 69.9 i rokas fokusirano do toga, pa onda polako gore opet do 78kg, sve ostalo bez toga ce donijeti slabe rezultate

Vec polako idem prema 70kg, al kad dodem do 70kg mislim da cu maingainat makar dobio slabije rezultate, jer neda mi se radit bulk i cut opet(nije problem pojesti vise, al zato pojesti manje je )  za 1-2 kila misica godisnje jer sam vec "advanced lifter", doduse ako ubijem treningom i pocnem jest vise proteina moglo bi biti i vise jer sam jeo nedovoljno proteina dok sam trenirao boks i sada, napredovalo se je ali sporije. Naturalac moze ocekivati 25-35kg misica u 10 godina.

Estimated Total Muscle Gain Over 10 Years:

• Year 1 (Beginner): 20–25 pounds (9–11 kg)
  • Year 2-3 (Intermediate): 10–12 pounds/year (4.5–5.5 kg/year) → 20–24 pounds (9–11 kg) over 2 years
  • Year 4-5 (Advanced): 5–8 pounds/year (2–3.5 kg/year) → 10–16 pounds (4.5–7 kg) over 2 years
  • Year 6-10 (Expert): 1–3 pounds/year (0.5–1.5 kg/year) → 5–15 pounds (2–7 kg) over 5 years

35kg kuraca a ne misica u 10 godina, pa odrađeno je hrpa videa o tome koliko čistog mišića možeš izgraditi, ne koliko kila možeš dobiti nego čistog mišića, i to je između 9 do 18kg za života natural, na steroroidima 18 do 36 ovisno o genetici i 27 do 54kg ako se baš blastaš steroide... Eno ti petar 10kg misica je uspio zaradit natty kroz 10 god. 

zato si mi ti zanimljiv jer si u 2god izgradio misica koliko sam ja u 10god. jebiga, jebena upper lower i nemoj ic do otkaza demagogija me bila obuzela

btw ove price sa prosle stranice "svatko treba trenirati kako voli" - zvuci tako lijepo i ima smisla jel, ali nazalost sto se tice pristupa treningu za najbrzu izgradnju misicne mase situacija je slicna situaciji nuznom pristupu prehrani - trebas se tjerati jesti ono sto ne zelis u kolicinama koje ne zelis - tako i u teretani - trebas raditi vjezbe koje ne zelis ili koje bi radije radio u drugacijem set rep rangeu. npr ja bih radije cucao 5x5, 3x10 ili klasika napravio jednu piramidu do otkaza i presao na druge vjezbe ali sta mogu kad mi kvad najbolje reagira na cucanj 10x10 i 5x15.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2024 19:35 (Petar hw).
9 godina
hw kaže.

nisi advanced lifter. advanced lifter se ne postaje jer godinama treniras i gledas videje i citas studije, vec se advanced lifter postaje rezultatima.

e sad sto bi bili begginer medium advanced rezultati nema pravila i otvoreno je slobodnoj interpretaciji, ali po meni nebi smjelo biti govora o advanced statusu ako se nikada nije taknuo 100kg benc (makar jednom), cucanj 140 i mrtvo 180.

zato si mi ti zanimljiv jer si u 2god izgradio misica koliko sam ja u 10god. jebiga, jebena upper lower i nemoj ic do otkaza demagogija me bila obuzela

btw ove price sa prosle stranice "svatko treba trenirati kako voli" - zvuci tako lijepo i ima smisla jel, ali nazalost sto se tice pristupa treningu za najbrzu izgradnju misicne mase situacija je slicna situaciji nuznom pristupu prehrani - trebas se tjerati jesti ono sto ne zelis u kolicinama koje ne zelis - tako i u teretani - trebas raditi vjezbe koje ne zelis ili koje bi radije radio u drugacijem set rep rangeu. npr ja bih radije cucao 5x5, 3x10 ili klasika napravio jednu piramidu do otkaza i presao na druge vjezbe ali sta mogu kad mi kvad najbolje reagira na cucanj 10x10 i 5x15.

Sigurno si belliciusu ovo odgvorio za 2 godine ko ti u 10, ja sam isti sada ko kada sam trenirao boks 1-2god, bio sam malo "leaner" i mrvu vise misica, imali smo bench koji sam uspio jednom 100 kila, sipku na podu s kojom nikad prije nisam radio mrtvo i digao sam 150kg jednom, a cucanj sam radio bio sa 40-50kg koliko sam mogo preko glave stavit na ramena, nije bilo squat racka.

nabaci sliku svog natural peaka, moze i u dm ako neces tu, jeff nippard je izgradio ogromnu kolicina misica za naturalca, barem tako izgleda(ili zato sto je 165cm kek).

3 godine
Bodybuilding - od početnika do naprednih
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2024 23:07 (Petar hw).
3 godine

jel jos netko primjecuje ovakve greske u kcal tablicama nekih proizvoda?

high res: https://ibb.co/fvykvVj

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.10.2024 23:03 (Petar hw).
9 godina
Petar hw kaže...

jel jos netko primjecuje ovakve greske u kcal tablicama nekih proizvoda?

high res: https://ibb.co/fvykvVj

mislim da ti je desni na gotov proizvod uracunato mlijeko secer i ostalo i sve tako 500 grama =  525 kalorija
a ovaj lijevi da je samo na sadrzaj vrecice nije uracunato mlijeko, secer i ostalo.

13 godina

Bulkancija lagano krenula. Zadovoljan sam sa ovim što imam, ne planiram bulkat kao inače (i nadam se da neću), ipak sam sad u 30.-ima odlučio fokus stavio na malo zdraviji lifestyle, što bulk definitivno nije. 

Rekao bih da se osjećam bolje i imam više snage nego u ranim 20.ima, jedino je oporavak mrvicu duži. 

Leđa zaliječena rekao bih na 85%, nadam se da ću ih dovesti u red skroz. Vratio prednji čučanj u trening, odmah mi se vrazila volja za životom 

Doduše, krenuo sam sa praznom šipkom, svaki trening za 2.5kg gore i evo me na 75kg (radio sam svaki trening na kraju treninga par serija). Čini se da izbacivanje vježbe nije rješenje, nego postupna adaptacija tijela na napor. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2024 13:36 (Cordas).
13 godina

Iskreno što mislite o tom kao natural tijelu? S obzirom da sam hard gainer, a i ne volim bb style trening nego više heavy lifting, nije ni toliko loše. 

btw @petar, kupio sam L-Theanine u prahu i sad imam 100g praha, a L-Theanine uzimam po 200-300mg. Kako ti to doziraš? Malo me uhvatilo na krivoj nozi jutros kad sam pravio preworkout pa nisam znao što napraviti, imam običnu kuhinjsku vagu koja ne važe ispod 1g. Roknuo sam otprilike, ali vjerojatno je bilo barem 1g.

Imam hyper, hyper aktivan dan, kao da sam na nekim drogama. Sad si razmišljam jel to do mega dosinga L-theaninea 🤣🤣

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.10.2024 18:59 (Cordas).
3 godine

mikrogramska vaga + mini plasticna zlicica s aliexpressa (ako ti se neda cekati vjerojatno i kod nas ima neka trgovina, elipso chipoteka, ili pogledati njuskalo) izvagati 1-2 puta zapamtiti koliko praha je okvirno s kojom zlicom i tako dozirati da nema previse zajebancije a opet da se bude precizan

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.10.2024 19:15 (Petar hw).
13 godina

Pročitao dosta stranica ove teme, ali nisam našao za kreatin da li se pije i u danima kad nema treninga?
Također i protein?
Nisam ga nikad pio prije (kreatin), a sada uzmem jednu malu čajnu žličicu i popijem puno vode tokom dana. Hvala Bogu ne osjećam nikakve nuspojave, nadutost ili slično.
Našao sam na YouTubeu plan treninga i za sada to pratim. Do sada sam radio street workout, ali htio sam neki mix sa utezima. Čitajući ovu temu počeo sam te treninge (serije) ići do otkaza i evo danas nakon vježbi (do otkaza sve serije) osjećam se kao rambo Moram priznati da sam se do sada striktno držao brojki (npr. 3x12) iako sam često osjetio da mogu još...
Sutra ću sigurno patiti, ali uz jedan dan odmora preživjeti ću
Trening je sa 2 male bućice, sve skupa oko 30 kg. Uz to radim propadanja i zgibove kako koji dan.
Za par mjeseci ulazim u 50 god, a motivacija sve veća. Jedino tijelo plače drugi dan haha.
Ovo je trening koji za sada radim.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.10.2024 20:14 (mariclius).
10 godina
Cordas kaže...

Bulkancija lagano krenula. Zadovoljan sam sa ovim što imam, ne planiram bulkat kao inače (i nadam se da neću), ipak sam sad u 30.-ima odlučio fokus stavio na malo zdraviji lifestyle, što bulk definitivno nije. 

Rekao bih da se osjećam bolje i imam više snage nego u ranim 20.ima, jedino je oporavak mrvicu duži. 

Leđa zaliječena rekao bih na 85%, nadam se da ću ih dovesti u red skroz. Vratio prednji čučanj u trening, odmah mi se vrazila volja za životom 

Doduše, krenuo sam sa praznom šipkom, svaki trening za 2.5kg gore i evo me na 75kg (radio sam svaki trening na kraju treninga par serija). Čini se da izbacivanje vježbe nije rješenje, nego postupna adaptacija tijela na napor. 

I trebaš biti zadovoljan, ne da super izgledaš nego živiš zdravije i izgledaš bolje od 99% svjetske populacije. Danas je teže nego ikad biti fit i dobro izgledati. Pretilost na sve strane, ovakva isklesana tijela su rijetkost :)

14 godina
mariclius kaže...

Pročitao dosta stranica ove teme, ali nisam našao za kreatin da li se pije i u danima kad nema treninga?
Također i protein?
Nisam ga nikad pio prije (kreatin), a sada uzmem jednu malu čajnu žličicu i popijem puno vode tokom dana. Hvala Bogu ne osjećam nikakve nuspojave, nadutost ili slično.
Našao sam na YouTubeu plan treninga i za sada to pratim. Do sada sam radio street workout, ali htio sam neki mix sa utezima. Čitajući ovu temu počeo sam te treninge (serije) ići do otkaza i evo danas nakon vježbi (do otkaza sve serije) osjećam se kao rambo Moram priznati da sam se do sada striktno držao brojki (npr. 3x12) iako sam često osjetio da mogu još...
Sutra ću sigurno patiti, ali uz jedan dan odmora preživjeti ću
Trening je sa 2 male bućice, sve skupa oko 30 kg. Uz to radim propadanja i zgibove kako koji dan.
Za par mjeseci ulazim u 50 god, a motivacija sve veća. Jedino tijelo plače drugi dan haha.
Ovo je trening koji za sada radim.

Da, 5gr mjerica, najbrže najlakše dry scoop u usta i bar 2dc vode.

tako i protein, ako ga imaš pij ga, neće škodit.

za te godine svaka čast na mtoivaciji i volji. Nastojte na svakom treningu dat maksimum, i izvuć još ono jedno ponavljanje, i tijelo će biti zahvalno.

također, uzmite si omega 3, magnezij i glukozamin kapsule. 

čisto za pripomoć tijelu s obzirom na fizički zahtijevne izazove.

Cordas kaže...

Iskreno što mislite o tom kao natural tijelu? S obzirom da sam hard gainer, a i ne volim bb style trening nego više heavy lifting, nije ni toliko loše. 

ne može u rečenicu takva slika, i riječ loše.

Odlično je i sad na odličan kvlaitetan i zdrav temelj bacaj masu.

kako ghod da je odradiš (nadam se ne premastno) bit će zadovoljan pa ćeš radije rezat od nove god :)

sretno!

Kompa probaj ignoriraj autora, pomaže.
13 godina
BeLLicus kaže...

I trebaš biti zadovoljan, ne da super izgledaš nego živiš zdravije i izgledaš bolje od 99% svjetske populacije. Danas je teže nego ikad biti fit i dobro izgledati. Pretilost na sve strane, ovakva isklesana tijela su rijetkost :)

fila2208 kaže...

Cordas kaže...

ne može u rečenicu takva slika, i riječ loše.

Odlično je i sad na odličan kvlaitetan i zdrav temelj bacaj masu.

kako ghod da je odradiš (nadam se ne premastno) bit će zadovoljan pa ćeš radije rezat od nove god :)

sretno!

Momci, hvala na lijepim riječima! Puno znači, pogotovo nama iskusnima kojima je body dysmorphia drugi najbolji prijatelj 

Idemo dalje. Ostati relativno lean i healthy. Fitness lifestyle koliko život dopušta i to je to. Pozdrav i rokanje na najjače 

13 godina

fila2208 , hvala na korisnim informacijama.

Jedino mi onda fali glukozamin kapsule, ostalo imam.

U street workout sam došao do 200 zgibova, 200 propadanja,

150 sklekova u nekih 40-ak minuta (jedan od treninga).

Serije piramide sa što manjim pauzama. Drugi dan

Hvala svima vama na ovoj temi. Motivirate nas ostale

14 godina
mariclius kaže...

fila2208 , hvala na korisnim informacijama.

Jedino mi onda fali glukozamin kapsule, ostalo imam.

U street workout sam došao do 200 zgibova, 200 propadanja,

150 sklekova u nekih 40-ak minuta (jedan od treninga).

Serije piramide sa što manjim pauzama. Drugi dan

Hvala svima vama na ovoj temi. Motivirate nas ostale

jebene brojke, street je odličan temelj za sve drugo, ali kao i svudgje pazi na trošenje materijala i sami zamor hehe zato dodaci kao magnezij, glukozamin, omega itd.

the nutrition ti ima široku lepezu proizvoda po ok cijenama pa si tamo baci oko

Kompa probaj ignoriraj autora, pomaže.
13 godina
Krenuo sam ja svaki dan raditi pa sam izgorio i od onda obavezno dan odmora:)
Još tad nisam koristio nikakve dodatke pa je i imunitet oslabio od previše treniranja (barem za mene).
Sad uz c vitamin i te ostale stvari i dane odmora top stanje.
Ako šta osjećam za svoje godine to su koljena. Kad radim iskorak sa bučicama uhuh:) Moram kupiti još utega. Osjetim da definitivno mogu malo više od ovih 30kg. Pa ću dozirati koliko ide da mogu dobar trening napraviti, a da mogu drugi dan hodati normalno:)
3 godine

stigli novi suplementi

beef protein za sada vrhunski

14 godina
Petar hw kaže...

stigli novi suplementi

beef protein za sada vrhunski

znaci dobar je okus ? isto ko whey ili..?

3 godine

dobar je

zadnjih par dana pijem 50g + 500ml bezlaktoznog mlijeka i super je, vrlo slicno wheyu, mozda malo manje topivosti, ostaje sloj gore

razmisljam skroz prijeci na beef protein, cvrstog sam uvjerenja da meso bolje gradi misic nego sir. ali jos nisam siguran obzirom svakakve informacije nalazim oko beef protein powdera, prema ovome clanku whey je bolja opcija:

https://pescience.com/blogs/articles/the-beef-protein-fad?srsltid=AfmBOopg9ruoTNMOlmr4fEA7lJN581Fu5MWrHlJgdgBwvv8w10xF1Bb4

ali clanak ima reference iz 1955 i 2000.godine

takoder dobro poznat indikator veceg unosa proteina je zutija mokraca, od wheya nikad nisam imao zutu mokracu bez obzira krknuo 50g ili 100g dok od beef proteina u ovih par dana primjetio sam navedeno, sto moguce govori u prilog o real world iskoristivosti proteina

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2024 12:57 (Petar hw).
14 godina
Petar hw kaže...

dobar je

zadnjih par dana pijem 50g + 500ml bezlaktoznog mlijeka i super je, vrlo slicno wheyu, mozda malo manje topivosti, ostaje sloj gore

razmisljam skroz prijeci na beef protein, cvrstog sam uvjerenja da meso bolje gradi misic nego sir. ali jos nisam siguran obzirom svakakve informacije nalazim oko beef protein powdera, prema ovome clanku whey je bolja opcija:

https://pescience.com/blogs/articles/the-beef-protein-fad?srsltid=AfmBOopg9ruoTNMOlmr4fEA7lJN581Fu5MWrHlJgdgBwvv8w10xF1Bb4

ali clanak ima reference iz 1955 i 2000.godine

takoder dobro poznat indikator veceg unosa proteina je zutija mokraca, od wheya nikad nisam imao zutu mokracu bez obzira krknuo 50g ili 100g dok od beef proteina u ovih par dana primjetio sam navedeno, sto moguce govori u prilog o real world iskoristivosti proteina

ili ne iskoristis nego ispišaš

ima dosta manje BCAA, sto automatski znaci manji misicni rast..a opet ima drasticno vise glyicina sto pogoduje veznom tkivu..mozda bi neka kombinacija bila najbolja..

EDIT:

https://www.performancelab.com/blogs/nutrition/beef-protein-vs-whey

"In summary, beef protein is not better than whey protein. Beef protein contains a lower bioavailability, less leucine content, and is questionably sourced.

When seeking the optimal protein source to support daily protein intake, muscle gains, and exercise recovery, whey protein is the best option!"

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2024 13:25 (Igor666).
13 godina

@Petar hw  nema to veze s proteinom

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2024 16:28 (exer1234).
3 godine

naravno da ima veze, vise proteina = vise ureje i zato se preporucuje i podici unos vode sa podizanjem unosa proteina

2 godine
Ulja

Koje ulje koristite u prehrani osim maslinova? Mislim za pečenje mesa i kolača...znam da dosta ljudi koristi kokosovo bez mirisa, ali i ono je samo zasicene masti pa ne znam zasto je tako popularno...itko koristio repičino ulje? Je li ono bolji izbor za pečenje ?

3 godine

na svinjskoj masti radim sve, ide uz jaja meso ribu

sve masti su dobre i trebaju tijelu osim transmasti (biljna ulja koje se dugo zagrijavaju, pecenje na suncokretovom ulju, mcd fries, lignje sa saltera i sl, margarin je mislim isto problematican) to se sve lijepi po zilama

maslac je takoder dobar izbor ali nesto slabije moci "podmazivanja" i ukusom cesto ne pase uz meso ili ribu

maslinovo nije dobro da se duze pece, eventualno jaja nabrzinu ispeci i to je to

ako se ides oko masti brinuti, gledaj izbjegavati trans mast i sto cesce barem 1x tjedno ubaciti neku plavu ribu, zbog omjera omega 6 9 mozak dugovjecnost ovo ono, konzervirane srdele su dobar izbor a vecini lako jestive i nema zajebancije oko pripremanja

omega3 kapsule su bacanje para, jer jako lako oksidiraju (postanu beskorisne) i dobivena kolicina omega 3 je smijesna naspram gotove ribe - kapsule su najcesce 180mg+120mg epa dha dok obrok srdela u 200-300g mesa ima 2000-3000mg epa dha

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2024 23:10 (Petar hw).
10 godina

Na kokosovom organskom pržim, i to isključivo jaja druge stvari ni ne jedem a da su pržene, evenutalno nekad žena ispoha piletinu ali jako jako rijetko, maslinovo ulje se smije zagrijavati samo do 180c znači idealno ako radite ribu staviti maslinovo preko nje i staviti pećnicu na 180c i to je to, ako zagrijavate na tavi isto kao i sa suncokretovim, otpušta slobodne radikale pretvara se u trans mast itd. Plava riba meni idealne male papaline 2 eura pola kile smješno su jeftine a odlične, uz krumpir ili grah salatu top. Bijela riba, brancin,orada, lososa koristim isto mada nemam pojma koja je on vrsta ribe. 

13 godina
Petar hw kaže...

naravno da ima veze, vise proteina = vise ureje i zato se preporucuje i podici unos vode sa podizanjem unosa proteina

ne pricam o vecem unosu proteina, nego citiram tvoju izjavu :

"wheya nikad nisam imao zutu mokracu bez obzira krknuo 50g ili 100g dok od beef proteina u ovih par dana primjetio sam navedeno, sto moguce govori u prilog o real world iskoristivosti proteina"

definitivno je whey vece bioloske vrijednosti..

svako ulje je dobro, jer ne przis hranu u litri ulja, nego cisto malo podmazes, tako da je nebitno, i suncokretovo ulje je skroz ok,,, 5g te nece ubiti

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2024 23:08 (exer1234).
13 godina

Oduvijek sve pečem na suncokretovom ulju, nikad nikakvih problema. Kao i sve, u umjerenim količinama nema nikakvih problema.

8 godina
Cordas kaže...

Oduvijek sve pečem na suncokretovom ulju, nikad nikakvih problema. Kao i sve, u umjerenim količinama nema nikakvih problema.

pomalo
mlad si jos 

13 godina
Ne postoji nikakav dokaz da je biljno ulje u umjerenim količinama loše za zdravlje. Klasični tiktok trendy fitness bs
10 godina
Re: Ulja
japaja55 kaže...

Koje ulje koristite u prehrani osim maslinova? Mislim za pečenje mesa i kolača...znam da dosta ljudi koristi kokosovo bez mirisa, ali i ono je samo zasicene masti pa ne znam zasto je tako popularno...itko koristio repičino ulje? Je li ono bolji izbor za pečenje ?

Svinjska mast,suncokretovo ulje,maslac za przenje...maslinovo ili bucino ponekad za salatu.

Origin_Steam: hrka11
10 godina
Cordas kaže...
Ne postoji nikakav dokaz da je biljno ulje u umjerenim količinama loše za zdravlje. Klasični tiktok trendy fitness bs

Ovo zapravo je puno prije tik toka, guglaj malo istraživanja pa ćeš naći dosta toga o zagrijavanju biljnih ulja... 

Kada se suncokretovo ulje kontinuirano zagrijava, odnosno kada je temperatura iznad 180 stupnjeva celzijusa, oslobađaju se toksični spojevi aldehidi, koji doprinose bolesti srca i Alzheimerovoj bolesti.”

Ima dosta toga i nije vezano za tik tok i to nego baš hrpa članaka o štetnosti zagrijavanju suncokretova ulja. Naravno da ti nece sada biti nista mlad si, sva ta sranja i greske koje radimo u zivotu dolaze na naplatu kasnije u poznijim godinama, ni pušaču ni alkosu ne bude ništa u tridesetima :D

Ugl probaj promjenit na kokosovo, nema mirisa 5 eura pola kile, imaš mjesec dana, imaš od nutrigolda za kupit u bipi... Bolje spriječiti nego liječiti ^^

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice