Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 31.974
|
čitano: 8.067.198
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Bodybuilding - od početnika do naprednih

Prije bih preporučio McGill "big three", koji uključuje i (sigurniju) varijaciju side planka. Svi koji imaju problema sa donjim dijelom leđa (hernije diska) bi trebali s tim početi što prije. Meni je žao što nisam krenuo u ranim 20-ima jer sad ne bih imao toliko problema, ako uopće, ali eto nije mi imao tko reći, doktori kod kojih sam bio znaju o tome manje nego ja. 

Iako u mojem slučaju nakon 20 godina intenzivnog sporta moralo je negdje nešto riknuti. 

10 godina

Svake 2 god iz znatizelje si idem provjerit testosteron ukupni .. I iznenadio sam se da 2 god stariji a rezultat  bolji nego prije 2 godine 

Bolje dvaput tri odjednom nego ni jednom jednu dvaput
13 godina
Re: Bodybuilding - od početnika do naprednih
Gdje to radiš?
Free test info ne dobiješ?
10 godina

Otisao privatno u polikliniku ukupni testosteron nalaz 16€ platio vađenje

Bolje dvaput tri odjednom nego ni jednom jednu dvaput
4 godine
protjeran

testosteron slobodni trebas gledati, ne ukupni

15 godina

Pozdrav.

Može pomoć ili savjet oko prehrane, tj. kako dobiti još 5kg, idealno 10kg?

Visok sam 186cm, imam 29god i imam ravno 80kg.

U proteklih nekoliko mjeseci sam došao sa 75kg na 80kg i bilo je dosta teško. Jednostavno jako puno treniram, posao mi je takav da se puno krećem po uredima (it support), pa se teško primaju kilogrami. Jel trebam napomenuti da imam brz metabolizam? Hahah

Tih 75kg prije no što sam počeo vježbati je bilo bez mišićne mase, odnosno jako malo. Sada sa 80kg i redovitim treningom, to izgleda znatno bolje.

Trening se sastoji od sljedećeg:

3 dana u nizu radim 200 uskih, pravih muških sklekova (10x20). 1 dan odmora, zatim opet 3 dana rada. 1 dan odmora, 3 dana rada i tako u krug.

Boks: Ponedjeljak srijeda petak treninzi, bog zna koliko kalorija tu potrošim. Znam da se majica uvijek topi nakon treninga.

Teretana: ponedjeljak srijeda petak direkt iza boksa. Što radim u teretani? Squat zagrijavanje, pa obično 3 serije po 5-6 puta 100kg. Sad radim sa 90kg jer me jedno vrijeme nije bilo u teretani, pa da se malo vratim i ne preforsiram.

Bench danas sam uspio 80kg napraviti 2 serije i jednu sa 70, 5 puta ponavljanja, inače je to bilo 3 serije po 5 ponavljanja sa 70kg.

Ubacit ću uskoro i deadlift, no to ne želim dok ne dobijem nekog tko će me pravilno naučiti raditi.

Svaki drugi dan radim chin upove kod kuće, 3 serije po 6 komada malo za latove.

I ubacio sam malo kod kuće od nedavno 

vježbe za obliques (kako je hrvatsko ime za to?) koje na videu radi na 5:00, samo što je meni trbuh na mjestu i ne miče se, jedna noga je dolje, a drugu podižem u zrak i spuštam tako da ne dotakne pod i tako jedno 50-60 puta svaku stranu, tako da sam više-manje pokrio cijelo tijelo. Radim i podizanje na svakoj nozi za listove kojih 30 komada dnevno.

Prehrana jedem više manje što i kad stignem.. Ne hranim se nužno samo smećem, ali kad sam gladan, pojedem što god je ispred mene. Mcdonalds izbjegavam, stvarno rijetko pojedem, ali ćevape recimo, kebab, pommes, kad god je ispred mene, jedem.

Šećera unosim rekao bih normalno, pokušavam ne pretjerati, kad se ulovim da popijem tipa 2-3 čaše Coca Cole, do kraja dana ne pijem ništa više sa šećerom.

Mogu reći da poprilično dobro izgledam i da mi je za to trebalo nekih pa ajmo reć otprilike 3 mjeseca teretane, a ovo ostalo sam sve kod kuće radio kao i obično. Ljudi koji me nisu dugo vremena vidjeli kažu da sam se "dobro napucao" haha, iako ja sebe kad pogledam u ogledalo, osjećam se malo jače no što sam bio prije no što sam počeo vježbati, no ne u tolikoj količini koliko me drugi vide. Jel to zato što se moj mozak nije uhvatio s činjenicom da više nisam mršavko? :D 

E sad je pitanje kako dobiti još kilograma? Proteini? Gaineri? Kolegica s posla koja je završila biokemiju i koja dodaje sastojke u jedno od najvećeg, ako ne i najvećeg proizvođača pića u Hrvatsko, mi je rekla da ovi proteini koje sam pio su više za mršavljenje nego za dobivanje tjelesne/mišićne mase, tako da to što sam pio tokom treninga, po njoj mi nije pomagalo. Kaže da su to proteini s američkog tržišta namijenjeni osobama koje vježbaju i žele IZGUBITI kilograme.

Neću u pitanje dovoditi njezinu stručnost, vjerujem joj i ona kaže da bi ovo bilo puno bolje od ovih proteina gore. Kaže da bi otprilike 2 mjerice dnevno bilo dosta za mene.

Ima li netko tko je već duže vrijeme u treningu i tko je pokušao dobiti mišićnu masu koristeći navedeni proizvod iz poleo sporta? Kakvi su vam bili rezultati? Jel vam ovaj plan treninga okej? Nešto što vam upada u oči i jako smeta?
To sam sam slagao, ciljao sam na više kilograma s manjim brojem ponavljanja. 

Hvala unaprijed na odgovorima!

10 godina
Marko_95 kaže...

Pozdrav.

Može pomoć ili savjet oko prehrane, tj. kako dobiti još 5kg, idealno 10kg?

Visok sam 186cm, imam 29god i imam ravno 80kg.

U proteklih nekoliko mjeseci sam došao sa 75kg na 80kg i bilo je dosta teško. Jednostavno jako puno treniram, posao mi je takav da se puno krećem po uredima (it support), pa se teško primaju kilogrami. Jel trebam napomenuti da imam brz metabolizam? Hahah

Tih 75kg prije no što sam počeo vježbati je bilo bez mišićne mase, odnosno jako malo. Sada sa 80kg i redovitim treningom, to izgleda znatno bolje.

Trening se sastoji od sljedećeg:

3 dana u nizu radim 200 uskih, pravih muških sklekova (10x20). 1 dan odmora, zatim opet 3 dana rada. 1 dan odmora, 3 dana rada i tako u krug.

Boks: Ponedjeljak srijeda petak treninzi, bog zna koliko kalorija tu potrošim. Znam da se majica uvijek topi nakon treninga.

Teretana: ponedjeljak srijeda petak direkt iza boksa. Što radim u teretani? Squat zagrijavanje, pa obično 3 serije po 5-6 puta 100kg. Sad radim sa 90kg jer me jedno vrijeme nije bilo u teretani, pa da se malo vratim i ne preforsiram.

Bench danas sam uspio 80kg napraviti 2 serije i jednu sa 70, 5 puta ponavljanja, inače je to bilo 3 serije po 5 ponavljanja sa 70kg.

Ubacit ću uskoro i deadlift, no to ne želim dok ne dobijem nekog tko će me pravilno naučiti raditi.

Svaki drugi dan radim chin upove kod kuće, 3 serije po 6 komada malo za latove.

I ubacio sam malo kod kuće od nedavno 

vježbe za obliques (kako je hrvatsko ime za to?) koje na videu radi na 5:00, samo što je meni trbuh na mjestu i ne miče se, jedna noga je dolje, a drugu podižem u zrak i spuštam tako da ne dotakne pod i tako jedno 50-60 puta svaku stranu, tako da sam više-manje pokrio cijelo tijelo. Radim i podizanje na svakoj nozi za listove kojih 30 komada dnevno.

Prehrana jedem više manje što i kad stignem.. Ne hranim se nužno samo smećem, ali kad sam gladan, pojedem što god je ispred mene. Mcdonalds izbjegavam, stvarno rijetko pojedem, ali ćevape recimo, kebab, pommes, kad god je ispred mene, jedem.

Šećera unosim rekao bih normalno, pokušavam ne pretjerati, kad se ulovim da popijem tipa 2-3 čaše Coca Cole, do kraja dana ne pijem ništa više sa šećerom.

Mogu reći da poprilično dobro izgledam i da mi je za to trebalo nekih pa ajmo reć otprilike 3 mjeseca teretane, a ovo ostalo sam sve kod kuće radio kao i obično. Ljudi koji me nisu dugo vremena vidjeli kažu da sam se "dobro napucao" haha, iako ja sebe kad pogledam u ogledalo, osjećam se malo jače no što sam bio prije no što sam počeo vježbati, no ne u tolikoj količini koliko me drugi vide. Jel to zato što se moj mozak nije uhvatio s činjenicom da više nisam mršavko? :D 

E sad je pitanje kako dobiti još kilograma? Proteini? Gaineri? Kolegica s posla koja je završila biokemiju i koja dodaje sastojke u jedno od najvećeg, ako ne i najvećeg proizvođača pića u Hrvatsko, mi je rekla da ovi proteini koje sam pio su više za mršavljenje nego za dobivanje tjelesne/mišićne mase, tako da to što sam pio tokom treninga, po njoj mi nije pomagalo. Kaže da su to proteini s američkog tržišta namijenjeni osobama koje vježbaju i žele IZGUBITI kilograme.

Neću u pitanje dovoditi njezinu stručnost, vjerujem joj i ona kaže da bi ovo bilo puno bolje od ovih proteina gore. Kaže da bi otprilike 2 mjerice dnevno bilo dosta za mene.

Ima li netko tko je već duže vrijeme u treningu i tko je pokušao dobiti mišićnu masu koristeći navedeni proizvod iz poleo sporta? Kakvi su vam bili rezultati? Jel vam ovaj plan treninga okej? Nešto što vam upada u oči i jako smeta?
To sam sam slagao, ciljao sam na više kilograma s manjim brojem ponavljanja. 

Hvala unaprijed na odgovorima!

Mogao si nabacit neku sliku :D. 

ne postoje proteini za mrsavljenje :D, jednostavno se sve svodi na dnevni unos kalorija, ako uneses vise nego sto ti treba ces se udebljati, ako uneses manje ces smrsaviti, ako uneses taman koliko ti treba ces ostati na istome(i moguce je ostati na istome a topiti salo i dobivati misice samo dugo traje proces)

svaka hrana na etiketi ima broj kalorija iza, npr , 100 grama sirove rize ima oko 350 kalorija. Probaj jesti isto sto i sada samo dodaj jos jedan obrok 250-500 kalorija dnevno i udebljati ces se, a to ti jedna mjerica mass gainera dnevno ovog sto si naveo tu(iako je pun secera al najednostavnije ti je to popiti na brzaka nego pojest nesto.) to ti je nekih 0,25-0,5kg tjedno vise

Boks je najjaci sport :D , ja sam na boksu prije ozljede smrsavio sa 100kg na 85kg u godinu dana, a za vjezbe nek ti petar kaze sta najbolje.

Evo slika ispod kad sam trenirao boks.

boks bog i batina boks bog i batina

10 godina

Trenutno stanje oko 78 kila radim laganini par serija za odrzavanje, ne jedem bas najkvalitetnije, vise manje sam skakao i padao sa 78-81kg ovih zadnjih godinu dana, moram nekako jos srezat bar 8 kila(kao sto sam i rekao prije godinu dana lol) ali tesko to ide kad si u kolicima. Moram samo mentalno ojacat i gladovat nema druge. Najgore kad stara napravi kolace pa steta ne pojesti  ili kada budu palacinke uff. bitno da je rucica tu malo slabija nego peak boksing dana al bar sam donekle uspio odrzati misice, a i lose svjetlo je tu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.9.2024 22:22 (Mr.Natural).
16 mjeseci
Tko je po vama najbolji naturalac vani, ali i na ovim prostorima? Nebitno dal se natjece ili ne. Ono kaj sam skuzio da mnogi tvrde da su natty, i jesu trenutno, ali koliko ih je LIFETIME natural?
10 godina

Mike O'Hearn je najveci i najjaci naturalac na svijetu, on je fenomen ljudske genetike koji trenira od osme godine zivota i koji je benchao 400 pounds sa 15-17 godina, bio je tezak 275LBS(124kg) sa 15 godina !

Onda Jeff Nippard, od nasih pratim jedino Marko Barić-a al on nije bio natural. 

EDIT: Will Tennyson, Jesse James West

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.10.2024 19:33 (Mr.Natural).
8 godina
Angelo97 kaže...
Tko je po vama najbolji naturalac vani, ali i na ovim prostorima? Nebitno dal se natjece ili ne. Ono kaj sam skuzio da mnogi tvrde da su natty, i jesu trenutno, ali koliko ih je LIFETIME natural?

Ed Helms.

13 godina

Layne Norton.

4 godine
protjeran

lol kakav layne norton, pogle te nogice > https://www.instagram.com/reel/CswYcMhgPmu/?igsh=djNsZ2oxNHVoMnR1

produkt low volume powerlifting pristupa

ali ali studies have shown da tako treba trenirati 

13 godina
Petar hw kaže...

lol kakav layne norton, pogle te nogice > https://www.instagram.com/reel/CswYcMhgPmu/?igsh=djNsZ2oxNHVoMnR1

produkt low volume powerlifting pristupa

ali ali studies have shown da tako treba trenirati 

Malo ti je percepcija iskrivljena zbog tog što gledaš nakemijane ljude pa ti naturalci izgledaju loše, ali Layne je sve samo ne loš. Trenutno se priprema za powerlifting natjecanje pa ga boli patka vjerojatno kako izgleda.

Za vrijeme BB natjecanja je bio i više nego dobar. I sam je rekao da su mu noge slabija točka, ali shredded je to izgledalo jako dobro.

Da ne pričamo koliki čovjek volumen treninga izgura, kakve brojke ima u 40-ima i kako se fenomenalno oporavlja od svih tih CNS destroying treninga i to natural... i to, ponavljam, u 40.-ima. 

Respect, ništa drugo. 

16 mjeseci
Mr.Natural kaže...

Mike O'Hearn je najveci i najjaci naturalac na svijetu, on je fenomen ljudske genetike koji trenira od osme godine zivota i koji je benchao 400 pounds sa 15-17 godina, bio je tezak 275LBS(124kg) sa 15 godina !

Onda Jeff Nippard, od nasih pratim jedino Marko Barić-a al on nije bio natural. 

EDIT: Will Tennyson, Jesse James West

Taj Mike nema sanse da je lifetime natural, covjek je vjerojatno najveci troll i fake natty ikada.

Ja bi jos dodao Jeff Albertsa medju sve ove koje ste naveli. S nasih prostora prirodnjake koji bas iskacu stvarno ne znam nazalost.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.10.2024 3:33 (Angelo97).
4 godine
protjeran

sta mislis da je uzimao? sta mislis da je uzeo sa 15-17god pa tako nabubrio? koliko si siguran da laze i da uzima steroide, 100% ili ipak manje onako 60-70%?

11 godina

Jedino za koga provjereno znamo da su naturalci su ovi decki jer tad steroida nije bilo. Sve ovo kasnije nije nikome za vjerovati. Mozemo samo nagadjati. Od ovih influcncera sa yt, jeff nipard, jessie james, will teneson su sigurno natty i to se vidi imaju finu definiciju ali nema tu mase. Mike o heran 115kg i 8% body fata aha kako da ne... Nemojte bit naivni ko madarske sobarice.

4 godine
protjeran

ja sam 80-90% siguran da je natural, analizirao sam ga dubinski

4 godine
protjeran

VECINI naturalaca rekao bih 90% su natural platoi snage (ako godinama radi stvari kako treba, krvari na treninzima i prehrana kalorije po spagi nekoliko perioda masa/defka) okvirno

benc 2 plejta 100kg cca 10 komada

cucanj 3 plejta 140kg 10 komada

mrtvo 4 plejta 180kg 10 komada

i shodno misicna masa

rijetko tko moze preko toga natural, to je sto vidim oko sebe

e postoje izuzetno rijetki kojima taj je taj plato snage kudikamo veci i zbog toga ce imati vise misicne mase, majk gura 180kg benc na easy repse, cucanj 260 sam nesto vidio, mrtvo 300kg, zgibovi siroki +60kg na repse... e sad ako nislite da je nemoguce biti tako jak bez steroida jebiga vas problem

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.10.2024 13:04 (Petar hw).
13 godina

Ronnie kaže da je ovdje bio natural. Što mislite?

4 godine
protjeran

tocno

5 godina

Da li su Saša Lazić i Tomislav Gustin natural?

4 godine
protjeran

gustin trenutno jeste po onomu sto vidim, eventualno TRT, prije je rokao i bio predan bodybuildingu a sada zena i dijete i receptici za coko proteinske mafine

za drugog mi je tesko reci ali rekao bih lako moguce da jeste natural

4 godine
protjeran

jos jedan vrhunski naturalac

https://www.tiktok.com/@aloyska0?_t=8qFQOfQL2DQ&_r=1

takvi kad zakemijaju - pravac mr olimpia stage

4 godine
protjeran

prejebena 

13 godina

Nije li to frajer s umjetnim cicama?

Know your limits.
4 godine
protjeran

nije, vidis da nema pimpeka

16 godina
Petar hw kaže...

prejebena 

Joj meni je to koma :( Nije mi to više žena.

Mislim svaka čast na trudu, bez daljnjeg. Ali meni to nije privlačno ni malo :S

It is always darkest just before the dawn.
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.10.2024 10:54 (mrsmith).
13 godina
Petar hw kaže...

nije, vidis da nema pimpeka

Nema ga baš ni mnogo muškaraca doduše 

Know your limits.
4 godine
protjeran

vi preferirate debeljuce sto lijece prehladu suhim kruhom i cajem od kamilice+med jel? jbg onda

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice