Slaganje Računala - Odabir Komponenti zaključana tema

poruka: 229
|
čitano: 107.461
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Slaganje računala - odabir komponenti
15 godina
neaktivan
RE: Slaganje Računala - Odabir Komponenti
Reedy kaže...

Pozz dragi forumaši i forumašice. Evo ja trebam pomoć oko PC-a. Za tjedan dana idem da nadogradim svoj trenutni. 

MOJ PC:

CPU:  AMD Athlon 7750+ X2 BE

RAM:  2GB Ram DDR2 667mhz Kingmax

MBO:  AsRock Alive NF6G-VSTA

GPU:  nVidia 9800GTX+

NAPAJANJE: Chieftec 450W

i sada, ja bi iz X2 presao na X4 procesor pa molim preporuku i sa DDR2 presao na DDR3 za sto mi treba i nova matična, pa evo trebam preporuku matične, rama i x4 cpu-a

Što se tiće cijene, neka normalna svota, najisplatljivije.

Hvala unaprijed. 

lp

Prvo pitanje: "Što je za tebe normalna svota?", drugo: "Gdje si kupio tu nVidia 980GTX+?"

Novak na Bug Forumu
16 godina
neaktivan
Slaganje Računala - Odabir Komponenti
Kako mislis gdje je kupio gf9800gtx+ ??????
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Saphire kaže...
Kako mislis gdje je kupio gf9800gtx+ ??????

Zato što ju ja tražim već nekih par dana da si ju kupim.

Novak na Bug Forumu
15 godina
neaktivan
Reedy kaže...

Pozz dragi forumaši i forumašice. Evo ja trebam pomoć oko PC-a. Za tjedan dana idem da nadogradim svoj trenutni. 

MOJ PC:

CPU:  AMD Athlon 7750+ X2 BE

RAM:  2GB Ram DDR2 667mhz Kingmax

MBO:  AsRock Alive NF6G-VSTA

GPU:  nVidia 9800GTX+

NAPAJANJE: Chieftec 450W

i sada, ja bi iz X2 presao na X4 procesor pa molim preporuku i sa DDR2 presao na DDR3 za sto mi treba i nova matična, pa evo trebam preporuku matične, rama i x4 cpu-a

Što se tiće cijene, neka normalna svota, najisplatljivije.

Hvala unaprijed. 

lp

Procesor AMD Phenom II X4 925, socket AM3, BOX , 8Mb cache, 95W( 1075kn)Najjeftiniji phenom x4
Gigabyte MA790X-UD3P, AMD 790X+SB750, S. AM2+ (AM3 support)(810kn)Jedna od dobrih ploča koja nudi i crossfire, a jeftina, jedan frend je ima i zadovoljan je.

DDR3 4GB (2x2GB) Kingmax, 1333MHz, FLFE(810kn) najjeftinijih 4GB rama

Uz ovu konfu , lijepo bi ti pasala i radeonka 5770 (1090kn) 9800gtx+ je dosta stara grafa.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1140073
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.5.2010 17:26 (Plahi).
16 godina
protjeran

Evo kupuje mi prijatelj djelove za komp. Ima 2600 kn. Kupuje procesor, matičnu i grafičku. Ima 4 Gb Rama ddr 2 800Mhz, pa je on sastavio ovo

Sapphire radeon 5770 1 Gb - 1220kn

Amd Athlon II x4 630 - 810kn

I sada ga muči matićna. Znači maximum do 600 kn.

On je gledao ove : LINK i LINK i LINK

http://zekidagames.webs.com /// http://www.youtube.com/user/ZeKiDaGames
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
APazinjan kaže...

Evo kupuje mi prijatelj djelove za komp. Ima 2600 kn. Kupuje procesor, matičnu i grafičku. Ima 4 Gb Rama ddr 2 800Mhz, pa je on sastavio ovo

E još samo reci koji monitor i napajanje ima.

Mislim da mu je ova taman : http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_188&products_id=7034

785, 790, nemaju ništa posebno bolje od ove. Sve imaju 4+1 regulaciju bez coolera na njima, mogućnosti NB-a i SB-a su više manje iste, jedino ovu koju sam naveo nema integriranu grafičku, a vjerujem da mu to ništa neznači. Nakraju manje će ti se grijat chipset.

Dosta ljudi ima tu 770DE+ i čut ćeš samo riječi hvale.

Time će uštedit 160 kn i mogao bi se razvuć do GTX260 216 koja je nešto jača. No ako je napajanje onako slabije i monitor 17,19" onda je HD5770 ipak isplativija.

Eh da ako neće se razvuć do jače grafičke onda može do jačeg procesora, phenom II x4 925 1098 -> http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_256_215&products_id=7688

Dodaš od matične 160kn onda mu još fali 130kn.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr | BOŽE ČUVAJ HRVATSKU, MOJ DRAGI DOM
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.6.2010 15:00 (Hyperion).
16 godina
protjeran
APazinjan kaže...

Ima 17" monitor i 400w no name napajanje...

Kaže da bi rađe Direct x 11...

Jel se po tvom mišljenju isplati rastezati ta taj procesor? Vidim da je samo u cache-u razlika... Ili se varam?

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.6.2010 15:11 (APazinjan).
16 godina
protjeran

Molim te pomozi, moramo naručiti. Sad ga zanima isplati li se možda rastegnuti skroz do phenoma II x4 955 i bi li mu to napajanje podržalo???

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
APazinjan kaže...

Molim te pomozi, moramo naručiti. Sad ga zanima isplati li se možda rastegnuti skroz do phenoma II x4 955 i bi li mu to napajanje podržalo???

Ova ploča, što ti je Hyp stavio, je sasvim ok. Što se tiče napajanja, kažeš da ima no name 400w. To je dosta škakljivo. Radije bi bocnio ovo što si naveo (HD5770 + x4 630), te se isprsio za još 200kn i kupio CX400. Ipak si mirniji ako imaš kvalitetnije napajanje u kučištu Namigiva.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.6.2010 13:41 (zabranjeniples).
15 godina
neaktivan

Ili ako nemaš para za CXa,onda bar Fortrona...

16 godina
neaktivan

Možete li mi reći koju bi grafičku karticu mogao uzeti a da radi dobro s procesorom intel celeron 2.4 ghz ?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
lebron kaže...

Možete li mi reći koju bi grafičku karticu mogao uzeti a da radi dobro s procesorom intel celeron 2.4 ghz ?

Koji utor? AGP ili PCI Express?

http://www.speedtest.net/result/785760360.png
16 godina
neaktivan

AGP.

16 godina
protjeran

a sta ce ti to vuc Procesor slab a grafa AGP je preskupa

z v o n e x p
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da li si ti ikada čuo za pravopis hrvatskog jezika ?

16 godina
neaktivan
http://www.speedtest.net/result/785760360.png
15 godina
neaktivan
PC komponente
ee ljudi trebam neki savjet. složil sam si dosta dobru konfiguraciju (čak bi rekal gamersku), pa me sad zanima kaj vi kažete na tu konfu, jel dobra i dal bi se moglo složit nešto bolje za isto novaca(ja sam ovu konfu složil na stranici svijeta medija). i još me zanima kak vam se čini grafička. jedini problem je kaj ima radni takt 600Mhz, to mi se čini slabo dosta... a takt memorije ima 3400Mhz(ovaj takt memorije mi nikad nije bil jasan, al mislim da to znači da se ona može dosta clockat???)

evo konfig. koju sam složil:

Matična ploča MSI 770-C45, AM3---525kn

Procesor AMD Athlon II X3 435, Socket AM3, Radni takt 2900Mhz---599kn

2x RAM 2GB DDR3 1333Mhz Super talent---369kn

Grafička GIGABYTE GT240OC(ovaj OC pretpostavljam znači overclock?), 1GB, 128-bit, max. rez. 2560x1600---919kn

----sve to košta 2781,00kn

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Alen1901 kaže...
PC komponente
ee ljudi trebam neki savjet. složil sam si dosta dobru konfiguraciju (čak bi rekal gamersku), pa me sad zanima kaj vi kažete na tu konfu, jel dobra i dal bi se moglo složit nešto bolje za isto novaca(ja sam ovu konfu složil na stranici svijeta medija). i još me zanima kak vam se čini grafička. jedini problem je kaj ima radni takt 600Mhz, to mi se čini slabo dosta... a takt memorije ima 3400Mhz(ovaj takt memorije mi nikad nije bil jasan, al mislim da to znači da se ona može dosta clockat???)

Grafička GIGABYTE GT240OC(ovaj OC pretpostavljam znači overclock?), 1GB, 128-bit, max. rez. 2560x1600---919kn

Daj napajanje,radije asrok m3a770de+ACC

Grafu mjenjaj uštedi na ejdnom modulu rama(kasniejs tavi jos jedan)

Te kupi 5770 vapor-x ili kupi gtx40 ako mos rastegnit jos 250kn

ADM,tu kupi besplatna ti je dostava ako si u Hr

Evo jedna iz ADM-a!

Edit:Za 100 dodatnih kuna dobijes:

Gigabyte Radeon HD5770 SuperOverclocked 1Gb 128-bit

Fantastična grafa!

A i vaporica je zakon sama za sebe nekoliko puta bolja od te 240 i po potrosnji i po preformansama

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.8.2010 20:20 (pandza94).
17 godina
Alen1901 kaže...
PC komponente

Tu maticnu plocu ne uzimaj, ova dole je malo skuplja a znatno bolja i nema problema. U ADM si slozi komp jeftiniji su djelovi, ak si ne mozes sam slozit komp od kupljenih djelova oni ce ti to napravit badave ak sve kupiš kod njih normalno i dostava  preko 2000 kn je besplatna. Ti samo trebas izabrat komponente na njihovoj stranici i to je to, za ostalo se lako dogovoris telefonom s njima ili preko Mail-a.Cool

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_188&products_id=8655

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=770%20Extreme3&cat=Specifications

15 godina
zanima me vase misljenje za ove dvije mbo

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=880GMH/USB3 protis 623,73 kn

i

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?model=m3a785gmh/128m protis 542,55 kn

te dal imate kakve posebne napomene za njih u kombinaciji sa napajanjem Corsair CMPSU-400CXEU i amd-ovim athlonom II 435 x3

po meni se puno bolja čini ova 880 ali evo ko se više razumije nek me savjetuje... ili ako znate koju bolju za cca 600kn ali obvezno s integriranom grafikom...

te još samo dal se isplati to kupovati... jesu bolje te matične npr od ASRock-ove M3A770DE ili 770 EXTREME3.. pošto je ova 880GMH najskuplja trebala bi bit najkvalitetnija...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
napajanje je CODEGEN 400w model: 300xx(rekal bi NONAME napajanje).
uštedil bi na ramu ali me brine to da grafička od gige nebi pojela sav ram, pogotovo na ovak jakim zahtjevnim igrama kakvih ima dns.
nisam ja baš za ati, više volim nvidinu zbog physx i zbog velike mogučnosti clockanja večina grafički a da se ne pregrijavaju. Gigabyte Radeon HD5770 SuperOverclocked 1Gb 128-bit je malo skupa ee, 1400kn, ne bi ja dal više od 1000kn za grafu, 1000 je max...
budem pogledal po netu za ove grafe kaj si mi rekal, al mislim da bi rađe nvidia gtx 4xx. tnx. :)
15 godina
neaktivan
Alen1901 kaže...
uštedil bi na ramu ali me brine to da grafička od gige nebi pojela sav ram, pogotovo na ovak jakim zahtjevnim igrama kakvih ima dns.
nisam ja baš za ati, više volim nvidinu zbog physx i zbog velike mogučnosti clockanja večina grafički a da se ne pregrijavaju. Gigabyte Radeon HD5770 SuperOverclocked 1Gb 128-bit je malo skupa ee, 1400kn, ne bi ja dal više od 1000kn za grafu, 1000 je max...
budem pogledal po netu za ove grafe kaj si mi rekal, al mislim da bi rađe nvidia gtx 4xx. tnx. :)

hd4870-1100kn

15 godina
neaktivan
tnx, budem pogledal tamo. a kaj je istina da MSI ne valjaju, da ima samo problema. budem rađe asrock onda.
a imaš kakvu dobru grafu za preporučit, a da ne košta više od 1000kn? :P
15 godina
neaktivan
pandza94 kaže...
Alen1901 kaže...

hd4870-1100

to je taman 1ram manje... a jel se mogu igrat sa tom grafom sve ove novije igre (mass effect2, GTA4, OF Dragon Rising, Splinter Cell Conviction, Assasins Creed 2 itd) na najjačim postavkama a da ne šteka. ja bi si kupil sad ono, sve super dobro tak da ne moram mijenjat za pola godine opet.  :/

i jel znaš možda, dal je bolje uzet 2-jezgreni ili 3-jezgreni proc..? po meni 3-jezgr jer neke od novijih igara zahtjevaju 4 jezgre pa... ovaj je taman između ajmo reć.  :D

15 godina
neaktivan
pandza94 kaže...
Alen1901 kaže...
PC komponente

Daj napajanje,radije asrok m3a770de+ACC

Grafu mjenjaj uštedi na ejdnom modulu rama(kasniejs tavi jos jedan)

Te kupi 5770 vapor-x ili kupi gtx40 ako mos rastegnit jos 250kn

ADM,tu kupi besplatna ti je dostava ako si u Hr

Evo jedna iz ADM-a!

Edit:Za 100 dodatnih kuna dobijes:

Gigabyte Radeon HD5770 SuperOverclocked 1Gb 128-bit

Fantastična grafa!

A i vaporica je zakon sama za sebe nekoliko puta bolja od te 240 i po potrosnji i po preformansama

evo ovo sam složil u ADM-u, slična konfiguracija ko ova tvoja kaj si napravil, za iste pare puno bolje sam dobil, nisam znal za ADM-ovu stranicu do sad.  :)

ja mislim da je ovo čist dobro, ne znam jedino dal bi trebalo jače napajanje, al mislim da je ovo ok. možda od 500w. (i 1ram modul mogu maknut ak će trebat)

17 godina

Pozdrav svima,

dobio sam ponudu za novu konfu pa me interesuje vaše misljenje - šta valja/ne valja

Molim savjet

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
kemal_r kaže...

Pozdrav svima,

dobio sam ponudu za novu konfu pa me interesuje vaše misljenje - šta valja/ne valja

Molim savjet

po meni je ovo dobra konfiguracija, jedino možda ove module rama da uzmeš sa više mhz, da budu brži, npr 1066mhz. makar ono, nije potrebno. i napajanje možda da uzmeš jače, jer sa godimana izgubi svoju snagu. meni je baš nedavno pregorilo 400w, komp mi se gasil kad bi duže igral neku igru. 500w slobodno uzmeš.

i imam pitanje, di si ti to slagal komponente??? sve tak jeftino, 1000kn sve skupa e.

17 godina
Alen1901 kaže...
kemal_r kaže...

Pozdrav svima,

Molim savjet

po meni je ovo dobra konfiguracija, jedino možda ove module rama da uzmeš sa više mhz, da budu brži, npr 1066mhz. makar ono, nije potrebno. i napajanje možda da uzmeš jače, jer sa godimana izgubi svoju snagu. meni je baš nedavno pregorilo 400w, komp mi se gasil kad bi duže igral neku igru. 500w slobodno uzmeš.

i imam pitanje, di si ti to slagal komponente??? sve tak jeftino, 1000kn sve skupa e.

www.imtec.ba

15 godina
neaktivan
kemal_r kaže...
Alen1901 kaže...
kemal_r kaže...

Pozdrav svima,

Molim savjet

www.imtec.ba

hvala. ja mislil da to negdje u hrv...

16 godina
neaktivan

sto mislite o ovoj maticnoj ploci kupio sam je prije nekolko dana asus P5G41C-M LX 

http://www.techbuy.com.au/p/134492/MOTHERBOARD_INTEL_SOCKET_775_CORE_2/ASUS/P5G41C-M-LX.asp

Teško je danas biti glup,prevelika je konkurencija !!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Slaganje računala - odabir komponenti
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice