nemre biti, moji zalmani su svi bili sa muškim konektorom i jednostavno samo uštekaš sa napajanja :S daj uslikaj sa kućišta taj konaktor...
nemre biti, moji zalmani su svi bili sa muškim konektorom i jednostavno samo uštekaš sa napajanja :S daj uslikaj sa kućišta taj konaktor...
Ajoj....sramote...
Gledao sa zadnje strane
Umjesto s prave...Pokušavam instalirati frendu na novi komp windowse.
Napravio sam bootabilni USB, ali mi odmah na početku baci ovo sa slike
Mbo je Msi a88xm-e35Trebao bi mi savjet sto hitnije.
U kompu nema CD/DVD
Pokušavam instalirati frendu na novi komp windowse.
Napravio sam bootabilni USB, ali mi odmah na početku baci ovo sa slike
Mbo je Msi a88xm-e35
Trebao bi mi savjet sto hitnije.
U kompu nema CD/DVD
Windows instalacijski medij je official ISO ili neki yogurt?
Ma nema brate do onog dukatovog jogurta
Dobro, ali znaš i sam da na forumu postoje linkovi za službene verzije.
Ali nema veze, probaj kad ti to izbaci kliknuti cancel, vratit će te na welcome screen, zatim izvadi USB i uključi ga u drugi USB utor,
klikni INSTALL NOW i morao bi ići dalje normalno.
bios - ide/ahci - poigraj se s time
Isto dobra ideja iako je osobno izbjegavam jer onda kad ideš ugradit SSD, opet moraš stavit na AHCI ako hoćeš izvući maksimum iz njega.
bios - ide/ahci - poigraj se s time
A može biti, probaj spojiti na 2.0 pa budeš vidio, moguće je da ga to zbunjuje.
Ima, uštekaj ga na 2.0 i nebi trebalo biti problema.
Stavljeno u 2 i SAD šljaka.
Zahvaljujem svima!!!!
Edit:
Krenula je instalacija i ostavljeno je IDE, da pustim tako?
Neće on tako skoro na ssd.
Neće on tako skoro na ssd.
A ostavi, ako uzme SSD i bude radio clean install lako prebaci u BIOSu na AHCI.
A ako bude radio clone diska, a onda bude morao prvo u registry bazi win-a prvo upaliti AHCI, a zatim ga upaliti i u BIOSu.
Hdd je wd6400aaks. Optika je sata. Kuciste je vento a9 asus chassis(midi tower).
Hdd je wd6400aaks. Optika je sata. Kuciste je vento a9 asus chassis(midi tower).
Jel moze neka konfiguracija do 3000kn(+-200kn), bez kucista,hdd-a i optickog pogona. Primarna upotreba bi bila gaming.
Hvala unaprijed.
Ukupno: 3146,00 kn Besplatna dostava
Isprike za off ali ne znam gdje da pitam pa cu tu.
Gledam temp CPU u BIOS su oko 35 a kad sam u win onda su oko 50-60 (gledano s Speccy i HwInfo).
Jel to OK i da malo ubrzan CPU vent?
On po difoltu vrti oko 1250 DP 40c onda ubrzava.
Trebam nešto za POS blagajnu:
- što jeftinije
- pouzdano
- da se ne grije previše (kad jednom namjestim da radi, da ne moram vaditi svako malo i mijenjati termalnu pastu)
- radit će na Win 8.1 (a kasnije na Win 10)
Probaj pregledati temp. sa "core temp".
Trebam nešto za POS blagajnu:
- što jeftinije
- pouzdano
- da se ne grije previše (kad jednom namjestim da radi, da ne moram vaditi svako malo i mijenjati termalnu pastu)
- radit će na Win 8.1 (a kasnije na Win 10)
Ukupno: 1900 kn
Ako ti ne treba DVD-RW, izbaci ga i uštedi 130 kn, windows snimi s USBa.
Gledao sam s ćore temp i on je pokazivao 7-8c.
Primijetio sam da se vent od CPU uvije vrti isto, oko 1250rpm, a namješteno je da se ubrza poslije 40c.
Da li ga možda ona opcija Cool n quiet Hebe?
Pa ne bi trebala, ja je uvijek ostavljam upaljenu, pa kad ne radiš ništa ti je takt CPUa oko 800 MHz, a to pogoduje da se manje zagrijava.
Ti za probu možeš probati to ugasiti, pa vidjeti što i kako bude.
Inače preporučio bih ti da si nadogradiš BIOS na zadnji dostupni, možda postoji neki problem sa njime koji je kasnije ispravljen.
Pazi da ti je power plan u windowsu postavljen na ballanced, nikako ne na high performance (prva rečenica u postu).
Temp. možeš gledati i sa Aida64 programom.
A sve preko 70*C za procesor sa TDPom od 65W je previše, barem po meni.
A gle, ništa mu ne bude, ako se pregrije bude se ili ugasio ili počeo spuštati takt ("CPU throttling") da se zaštiti od pregrijavanja.
Možda senzori zaje... jer ako si LCa složio kako se spada, te temp. ne bi trebale biti tako visoke na tako malom TDPu,
on se grije kao neki FX sa 125W TDPa.
ps. probaj prstom dirnuti tijelo hladnjaka, na toj temp. bi morao osjetiti da li se grije ili ne, ako ne, onda je moguće da LC ne sjedi kako se
spada na procesoru.
ps. 2 nadogradnja BIOSa ti je lagana, imaš manual od ploče, malo proučiš i nadogradiš to, nadogradnju svakako raditi iz samoga BIOSa,
nikako iz windowsa.
Ljudi zanima me kolko mogu dobit novca za ovo računalo pošto planiram uzet novo !!
Evo slike specifikacija :
Ovo kućište : http://prntscr.com/70a5la
Poz.Trebam konfu za bratića.Ima 3000kn i namjena bi bila neki gaming.Trgovina po vasoj zelji.Hvala
Poštovanje svima
trebam pomoć u svezi pc konfiguracija, dakle trebam jedan komp polovni do 600 kn, sa oglasa, za mog maloga da vrtimo crtiće na tome preko usb-a, za lagano surfanje internetom tj. gledanje youtube-a i da mogu staviti na komp wifi usb.
Gledala sam na njuškalu i izabrala ove 4 stranice, pa ako ima koja dobra duša da mi kaže koji od ovih kompa je najbolji za te novce.
Hvala unaprijed.
Temp. možeš gledati i sa Aida64 programom.
A sve preko 70*C za procesor sa TDPom od 65W je previše, barem po meni.
A gle, ništa mu ne bude, ako se pregrije bude se ili ugasio ili počeo spuštati takt ("CPU throttling") da se zaštiti od pregrijavanja.
Možda senzori zaje... jer ako si LCa složio kako se spada, te temp. ne bi trebale biti tako visoke na tako malom TDPu,
on se grije kao neki FX sa 125W TDPa.
ps. probaj prstom dirnuti tijelo hladnjaka, na toj temp. bi morao osjetiti da li se grije ili ne, ako ne, onda je moguće da LC ne sjedi kako se
spada na procesoru.
ps. 2 nadogradnja BIOSa ti je lagana, imaš manual od ploče, malo proučiš i nadogradiš to, nadogradnju svakako raditi iz samoga BIOSa,
nikako iz windowsa.
Evo stavio sam AIdu i ona pokazuje drugacije (realnije) rezultate.
Evo slike Aide i Speccy dok vrtim Prime95
Najvjerojatnije je onda Aida najtocnija, ha?Hej ekipa što je bolje uzeti i3 4150 u kombinaciji sa asrock h81 hds ili fx 6300 sa gigabyte 970 ds3p? Prvo sam imao u planu ići na i5 ali kako stvari stoje malo teže, a nestrpljiv sam čekati. Napomena, kako ne planiram clockati i komp mi služi za sve, pa tako i za igre, kasnije bi išla i neka grafa tipa gtx 760.
evo na assemblio sam nes poslozio pa mi recite otprilike koje su slabe tocke konfe i preporucite nesto da nadomjesti to
(komp je prvenstveno za igre, a igre koje ja vecinom igram ovise o procesoru tako da grafika ne mora bit extra jaka...)
http://assemblio.hr/pc/SWbgVDUeaM/2
MSI A78M-E35 (FM2+) (418kn)
AMD Athlon x4 740 (550kn)
Palit GT730 1GB (573kn)
Kingston HyperX Fury Black 4GB (345kn)
Seagate Barracuda 1TB (508kn)
Corsair CX430 (446kn)
Ukupno: 2840kn