Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 24.622
|
čitano: 4.119.493
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Savjeti o nadogradnji računala

Pozdrav ljudi.Evo ovako.Treba mi preporuka novog CPUa i MBO.a.Sa time,da bi postojeci ram,HDD ove ostale stvari pustio.Ovu maticnu i CPU bi prodao,pa ako bi te mi mogli procijeniti za kolko bih mogao prodati postojecu plocu i cpu.Imaju i garanciju ako se ne varam.Do nekih max 2000 kuna bi dao za novi proc i maticnu.Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.10.2017 9:25 (Endymon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
protjeran
Re: Savjeti o nadogradnji računala
Endymon kaže...

Pozdrav ljudi.Evo ovako.Treba mi preporuka novog CPUa i MBO.a.Sa time,da bi postojeci ram,HDD ove ostale stvari pustio.Ovu maticnu i CPU bi prodao,pa ako bi te mi mogli procijeniti za kolko bih mogao prodati postojecu plocu i cpu.Imaju i garanciju ako se ne varam.Do nekih max 2000 kuna bi dao za novi proc i maticnu.Hvala.

900 bi trebao dobit za ploču, cpu i ram.

Osim ploče i procesora moraš mijenjat i ram jer je ddr3.

Što se tiče šta kupit i nemaš niti velik niti težak izbor.

Ryzen 1200/1400/1600 ovisno o parama, b350 ploča, 2x4gb ddr4 rama.

11 godina
Da.Bas sada gledao...Niti jedna ploca za Ryzen ne podrzava ddr3mem.Malo mi je to glupo,ali ok.Ram je cak i najmanji problem
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
Mogu li na ovu ploču prikačit gtx 650ti boost od 2gb Vram, oce li to šljakat ?
Trust nobody, become the best !
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Još da napišeš koja je to ploča bilo bi odlično

7 godina

Manufacturer:  Hewlett-Packard

Model:  1495

Trust nobody, become the best !
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
To je 1155socket tako da mozes bez problema.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina

Pozdrav svima, mozete li mi molim vas eci vrijedi li ovo 2600 kun? Namjena kompa je video editing na 080p rezoluciji te mi je potrebna samo kutija. CPU: Intel(R) Core(TM) i7-2600 CPU @ 3.40GHz
MBO: Asrock Z68 Pro3 - Intel Z68, ATX, 4xDDR3 2133MHz
GPU: Sapphire HD 6850 Toxic, 1GB GDDR5 256bit, Dual Link DVI + HDMI
RAM: 8GB - (2x4GB) DDR3 Corsair Vengeance Heats, 1600MHz, 9-9-9-24,
HDD: Seagate 1Tb 7200rpm 32MB cache, SATA3
Optički uređaj: LG GH22NS, DVD±RW
PSU: Corsair 600W CX Series, 600 Watt, ATX
KUĆIŠTE: Zalman Z9, midi tower (black)
TIPKOVNICA : Logitech K200 (HR)
MIŠ : Trust LASER (optički)
ZVUČNICI: Logitech 2.1
MONITOR: Philips 221EL - 22" LED, 1920x1080 (FHD), 5 ms, VGA, DVI 

Imate li mozda bolju preporuku do 3000 kuna? da li slucajno ova konfa nece moci editirati video ? hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
protjeran
Gamer21 kaže...

Pozdrav svima, mozete li mi molim vas eci vrijedi li ovo 2600 kun? Namjena kompa je video editing na 080p rezoluciji te mi je potrebna samo kutija. CPU: Intel(R) Core(TM) i7-2600 CPU @ 3.40GHz

Sve je staro 6 godina, što je jako puno, dosta tu drloga ima koji diže sveukupnu cijenu, a bespotreban je.
hdd može krepat sutra, a i ko zna u kakvom je stanju. max 150kn vrijedi
Napajanje je ok, ali isto 6 godina staro. 200kn max
Procesor je i dalje dobar bez obzira na starost, ali stara platforma, ddr3 ram. cpu-mbo-ram 1200kn max zajedno
Optički nepotreban, ali vrijedi 50kn.
Kućište 150kn.
Tipkovnica isto ne treba, a vrijedi 50kn
Miš ne treba, a vrijedi ništa kn
Zvučnici ne znam točno koji su pa ne mogu reć kolko mislim da vrijede, ali opet tebi nepotrebni, a moraš ih kupit.
Monitor 250kn

Grafička 200kn

Sve skup izađe 2270kn
Ja mislim da je zajeb dat 2600kn za taj pc.

Nek ti još neko da mišljenje, a ja ti savjetujem nemoj to kupovat.

13 godina

Ali sto da kupim kada mi je ogranicen budzet. Novije sam nasao ovo . http://www.njuskalo.hr/pc-racunala/instar-stolno-racunalo-oglas-23459430

7 godina
protjeran
Gamer21 kaže...

Ali sto da kupim kada mi je ogranicen budzet. Novije sam nasao ovo . http://www.njuskalo.hr/pc-racunala/instar-stolno-racunalo-oglas-23459430

i5 6500 1050kn Ponudi 950kn+njegova poštarina.

ASRock H110M-DGS R3.0+Seagate Barracuda Guardian 3,5" 1 TB, 7.200 rpm, ST1000DM010+MS Helios III+Crucial 8 GB DDR4 2133MHz, CT8G4DFD8213 1420kn sa dostavom iz protisa.

400W FSP Fortron Hexa plus ponudi 150kn+njegova poštarina, a isplati se kupit i ako ti platiš poštarinu.

Asus GT730 2GB DDR5 ponudi 250kn+njegova poštarina, a isplati se kupit i ako sam platiš poštarinu.

Ukupno 2777kn

Uglavnom možeš sigurno složit bolje od togado 3000kn.

12 godina
neaktivan
Gamer21 kaže...

Imaš tu na našem oglasniku ako nije prodano; KLIK

Zadnji oglas za 2200kn. Promijeni napajanje.

CPU: i5 4460 3.2ghz
GPU:Palit GTX960 2gb OC
HDD:1TB 7200rpm
RAM: 12gb 1x8gb i 1x4gb 1600mhz
PSU:300W HEC-300TC-2WB 85+
MOBO: Gigabyte H81M-S2H

14 godina

Zanima me monitor 22', primarna svrha je da bude drugi monitor dok na prvom igram
Imam od prije drugi monitor manje rezolucije nego glavni, i narucivao vec tri convertera (gpu mi nema vga utor), niti jedan ne radi pa mi se ne da vise muciti - dakle samo da je 22', sto jeftinije i da ima hdmi ofc

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Matična: ASUS H81M-PLUS

Proc: Intel i54440 3.10GHz

Grafa: Gainward GeForce GTX 1060 6GB Phoenix GS

Ram: 16gb G.SKILL Ripjaws X series 1600MHz DDR3

Napajanje: COOLERMASTER G550M

HDD : 1000.0 GB WESTERN DIGITAL Blue

SSD: SSD 240.0 GB SANDISK Ultra II

Pozdrav  što preporučate oko proca i matične za upgrade nešto poput i7 4790k ili i7 4770k ili non k verzije ? Možda nešto drugo? 

We are amidst strange beings, in a strange land.

0 0 hvala 0
13 godina
Patrick_cro kaže...
Neznam koji klinac mu preporučuje kupnju i7 i to još k modela kada ionako ne može oc taj procesor na toj ploči. I5 4460 je sasvim dovoljan za tu grafu i na fhd a na 1440p će imati još manje opterećenja na cpu tako da nema ama baš nikakvog smisla kupovati i7. Ajde da ima ploču na kojoj može oc onda još ok.

Iskreno nisam znao da ploca nema oc potencijal. Gledao sam vlastito iskustvo na 1440p monitoru i prema tome savjetovao kupnju. Ali iako nema oc potencijal to neznaci da kupnja i7 nije losa investicija. Jer z97 mbo danas je kojih 300-500kn na njusci. (ili barem bila do prije mjesec dana).

mislim da je puno bolje imati 4 core 8 threads nego 4 core 4 threads.

Ali mozda i da proda sve i pređe na novu platformu nebih isto bila losa ideja. Sve ovisi koliko je voljan potrositi i da li je spreman na prodaju pa kupnju novog.

everyday i'm shuffling...
12 godina
protjeran
Haswell se ionako nikako overkloka, definitivno 4790k koji kuca na 4.4ghz po defaultu, mirni ste koju godinu.lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
neaktivan

Htio bih nadogradit svoj PC i razmatram neke opcije

1. Prodat trenutni procesor i matičnu, uzet FX 8320 i neku matičnu za njega + još 4GB RAM-a.

2. Prodat trenutni procesor i kupiti jači za taj socket i još 4GB RAM-a.

3. Prodat procesor, matični i RAM-e te uzeti Ryzen 3 1200, matičnu i 8GB RAM-a ( to je i najskuplja opcija, oko +2000kn investicije )

Trenutni dual core i 4GB RAM-a mi je slabo za neke igre koje želim igrat. Uz to još bi volio i streamat na twitchu. Naravno gledam da mi upgrade bude što isplativiji ako postoji neka bolja opcija molio bih vas za savjet. Naišao sam na njemačkom ebay-u na neke Xeon procesore ( 4 jezgre, 8 thread ) za socket moje matične i ispadnu oko 1500-1600kn sa dostavom, sad ne znam da li će to oporezivat, carinit ili što već ako bi naručivao iz njemačke..ali koliko vidim to je dosta sličan procesor i7 seriji, najjeftiniji kod nas u trgovini su preko 2000kn a na njuškalu ih uopće nema. 

0 0 hvala 0
13 godina
iAvenger kaže...

Htio bih nadogradit svoj PC i razmatram neke opcije

1. Prodat trenutni procesor i matičnu, uzet FX 8320 i neku matičnu za njega + još 4GB RAM-a.

2. Prodat trenutni procesor i kupiti jači za taj socket i još 4GB RAM-a.

3. Prodat procesor, matični i RAM-e te uzeti Ryzen 3 1200, matičnu i 8GB RAM-a ( to je i najskuplja opcija, oko +2000kn investicije )

Trenutni dual core i 4GB RAM-a mi je slabo za neke igre koje želim igrat. Uz to još bi volio i streamat na twitchu. Naravno gledam da mi upgrade bude što isplativiji ako postoji neka bolja opcija molio bih vas za savjet. Naišao sam na njemačkom ebay-u na neke Xeon procesore ( 4 jezgre, 8 thread ) za socket moje matične i ispadnu oko 1500-1600kn sa dostavom, sad ne znam da li će to oporezivat, carinit ili što već ako bi naručivao iz njemačke..ali koliko vidim to je dosta sličan procesor i7 seriji, najjeftiniji kod nas u trgovini su preko 2000kn a na njuškalu ih uopće nema. 

Za streamanje ti kvalitetom hardver ide ovako:

1. Puno više jezgri nego koristi igra (čak i više od 8 jezgri, npr Ryzen 7)

2. Nvidia hardversko kodiranje

3. Intel hardversko kodiranje

4. AMD hardversko kodiranje.

Prve tri točke ti ne upadaju pod budžet. Znači, uzmi procesor koji će moći pokretati igru koju želiš, a streamaj pomoću grafičke kartice.

A za taj izbor će netko drugi pomoći :D

P.S. pogledao si i Intel 4560?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
13 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže..

Za streamanje ti kvalitetom hardver ide ovako:

1. Puno više jezgri nego koristi igra (čak i više od 8 jezgri, npr Ryzen 7)

2. Nvidia hardversko kodiranje

3. Intel hardversko kodiranje

4. AMD hardversko kodiranje.

Prve tri točke ti ne upadaju pod budžet. Znači, uzmi procesor koji će moći pokretati igru koju želiš, a streamaj pomoću grafičke kartice.

A za taj izbor će netko drugi pomoći :D

P.S. pogledao si i Intel 4560?

Vidio sam taj i 4460 se prodaju oko 1000kn na njuškalu ( još uvijek drže cijenu :/ ), jedan streamer kojeg pratim ima FX 8370 i kaže da s njim igra sve igre na high/ultra bez problema i streama. Sad mi je dilema da li da pređem na AMD zbog više jezgri ili da sam upiknem novi procesor a stari prodam i nadokupim još 4GB RAM-a.

13 godina

Pozdrav, vrijeme je da nakon 7 godina nadogradim komp te imam na raspolaganju cca 3k kn. Razmišljao sam o novoj matičnoj, procesoru, ram memorijom, ssd i grafička kartica. Trenutno stanje je ovakvo:

- phenom ii x4 945

- GA-880GM-UD2H

- DDR 3-1333mhz 2x2gb

- Samsung hd103sj 1tb hard disk

- Seasonic s12II-430bronze (430w)

- VTX 3D PCI-E ATI Radeon HD5670 1GB

- Coolermaster elite 310 kučište

Ostavio bi kučište, napajanje i stari hard za pohranu podataka.

Pošto baš ne pratim u zadnje vrijeme što se događa molio bih vas preporuku za neki best buy.

Hvala.

0 0 hvala 0
7 godina
protjeran
Biteldjus kaže...

Pozdrav, vrijeme je da nakon 7 godina nadogradim komp te imam na raspolaganju cca 3k kn. Razmišljao sam o novoj matičnoj, procesoru, ram memorijom, ssd i grafička kartica. Trenutno stanje je ovakvo:

- phenom ii x4 945

- GA-880GM-UD2H

- DDR 3-1333mhz 2x2gb

Pošto baš ne pratim u zadnje vrijeme što se događa molio bih vas preporuku za neki best buy.

Hvala.

g4560

1151 ploca

2x4 GB DDR4 RAM

GTX 1050 Ti 4GB

cca 3000kn

prodaj ovo staro sto imas i kupi neki ssd za sistem s tim soldima...

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.10.2017 20:56 (Gorstak79).
11 godina
Biteldjus kaže...

- phenom ii x4 945

- GA-880GM-UD2H

- DDR 3-1333mhz 2x2gb

Hvala.

Ako se možeš još malo pretegnuti:

1x Matična ploča ASRock AB350M-HDV, s.AM4

1x Procesor AMD Ryzen 3 1200 BOX, 3.10GHz, 8MB Cache, s.AM4

1x DDR4 8GB (1x8GB) PC4-24000U 3000MHz CL15 Kingston HyperX Predator

1x Grafička kartica Inno3D GTX1050Ti 4G Twin X2, 4GB GDDR5, 128-bit, 1392/1750MHz

UKUPNO: 3.339kn

Besplatna dostava

10 godina

Druga i treca opcija. Prva opcija bi ti bila downgrade. Ako mozes nabaviti neki Hasswell povoljno, i5 ili pogotovo npr i7 4790/4770, puno bi bolje prošao, pogotovo za stream i7.

Battlelog: D3lBoy-00
9 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
7 godina
protjeran

mogu

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Klasicni i7 (4 kore) nije dovoljan za gaming i streaming zajedno.

6 jezgri je min za kvalitetno gaming/streaming iskustvo.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
10 godina

Naravno da je dovoljno, ignoriraj...

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
7 0 hvala 1
7 godina
protjeran
chaselol kaže...

Klasicni i7 (4 kore) nije dovoljan za gaming i streaming zajedno.

6 jezgri je min za kvalitetno gaming/streaming iskustvo.

A kak se streamlo i igralo do dolaska ryzena ?

Svi su imali intel 6/12 od 1000 dolara ?

Pričaš bedastoće.

13 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Druga i treca opcija. Prva opcija bi ti bila downgrade. Ako mozes nabaviti neki Hasswell povoljno, i5 ili pogotovo npr i7 4790/4770, puno bi bolje prošao, pogotovo za stream i7.

Znači FX bi bio downgrade sa Intelovog G3258 usprkos tome što ima 6 jezgri više? Meni je ovaj Intel odličan za igre tipa CS:GO i te neke već malo starije igre ali puno igara danas je optimizirano za quad core i više, i naravno tu je još manjak RAM-a, tak da neke igre ne mogu uopće igrat a kamoli streamat.... Onda neki i5 bi bio dovoljan za novije igre i stream? Stvarno me iznenadilo da jako malo Haswella ima na njuškalu a i oni kojih ima možda su 200-300 kn jeftiniji nego u trgovini, baš drže cijenu. Naravno svjestan sam da ne mogu na ultra sad igrat i streamat pošto sam limitiran i grafičkom, ali evo bar da mogu PUBG igrat bez da mi šteka.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.10.2017 20:15 (iAvenger).
12 godina
protjeran
iAvenger kaže...

Znači FX bi bio downgrade sa Intelovog G3258 usprkos tome što ima 6 jezgri više? Meni je ovaj Intel odličan za igre tipa CS:GO i te neke već malo starije igre ali puno igara danas je optimizirano za quad core i više, i naravno tu je još manjak RAM-a, tak da neke igre ne mogu uopće igrat a kamoli streamat.... Onda neki i5 bi bio dovoljan za novije igre i stream? Stvarno me iznenadilo da jako malo Haswella ima na njuškalu a i oni kojih ima možda su 200-300 kn jeftiniji nego u trgovini, baš drže cijenu. Naravno svjestan sam da ne mogu na ultra sad igrat i streamat pošto sam limitiran i grafičkom, ali evo bar da mogu PUBG igrat bez da mi šteka.

http://www.njuskalo.hr/procesori/intel-core-i5-4570-quad-core-3.6ghz-socket-1150-stock-cooler-oglas-23686714

taj i5 ti je trenutno najpovoljniji! perfomanse naspram tog dualca su "nemjerljive", i 270-tka ce ti poletiti! bez min 1500kn o i7 nemas kaj razmisljati.lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.10.2017 21:13 (Stjepanj).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice