Neces osjetiti nikakvu "razliku" ali imas 4 utora za ram dok na h110 imas samo dva. Definitivno je bolje ici na 4 utora kada sada uzimas samo keks od 4GB.
Savjeti o nadogradnji računala
- poruka: 24.623
- |
- čitano: 4.120.251
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imas i7 7700 i GTX1080 u garazi a pitas jel mos igrat Assasins Creed IV na dvojezgrenom athlonu i r9 270? Daj nemoj me zaj****
Izgleda da od 2x i7 7700 ne radi ni jedan, a od 2x gtx 1080 radi jedna al se nakon 2h pregrije i ugasi
Izgleda da od 2x i7 7700 ne radi ni jedan, a od 2x gtx 1080 radi jedna al se nakon 2h pregrije i ugasi
Ajme strašno, kaj je taj radio da je sje... dva procesora i tri grafičke kartice.
AKo je i7 7700 znaci da su kupljene nove, neka reklamira, i tko uzima i7 za mining, to je zesca glupost, isto kao i gtx 1080, uzima se cpu samo da vrti, najjeftiniji koji nadjes a ne i7.
Ne vjerujem da je proc otisao, prije maticna ili napajanje
De slikaj temp te gtx1080 u idlu kad upalis komp
AKo je i7 7700 znaci da su kupljene nove, neka reklamira, i tko uzima i7 za mining, to je zesca glupost, isto kao i gtx 1080, uzima se cpu samo da vrti, najjeftiniji koji nadjes a ne i7.
Ne vjerujem da je proc otisao, prije maticna ili napajanje
Sve je kupljeno polovno tkd nema garancije,a i ne znam kad je riknulo, brat mi je imao fix ideju za taj mining, uzeo komponente koje su mu ljudi na webu predlozili za gaming PC, nije otisla maticna niti napajanje, jer sam ih proba kod frenda i sve je radilo, al eto najvise mi je zao sta ne rade jer san ih moga nekom poklonit
Pa dobro iako je polovno to su novo komponente i moraju imati neki racun. Nisam vidio da netko uspije proc shebati ako ga nije extremno oc i maknuo safety opcije, a ovaj proc se uz to jos i ne moze oc. Mozda se moze po sn reklamirati direktno kod intela, ako nista probaj odnesti proc u neki servis i plati dijagnostiku jer ipak su to komponente koje dodju dosta. Nek se javi prodavacima od kojih je kupio
Pa dobro iako je polovno to su novo komponente i moraju imati neki racun. Nisam vidio da netko uspije proc shebati ako ga nije extremno oc i maknuo safety opcije, a ovaj proc se uz to jos i ne moze oc. Mozda se moze po sn reklamirati direktno kod intela, ako nista probaj odnesti proc u neki servis i plati dijagnostiku jer ipak su to komponente koje dodju dosta. Nek se javi prodavacima od kojih je kupio
Uzea je u nekog drogasa u splitu, ja uopce neznan podrijetlo tih komponenti, mozda je i nekog skratija za njih, a brat kaze da je sve skupa uzea za 1200kn i da ga sad boli neka stvar za to
ibme, sad mi nece niti ocita grafu, pali mi PC na integriranoj grafici, stvarno neznan koji je problem
EDIT: ne mislin da mi ih je brat nekom uzea, nego taj drogas
Odi u bios namjesti primarni grafiku na peg, pa spremi i restart. neznam koju tocno plocu imas pa ne mogu detaljno opisati gdje je. A to da je kupio za 1200kn je malo zesca baanana, mislim da ti je brat zesci pinokio. Eto ja ti odmah dam 1200kn za te komponente
Odi u bios namjesti primarni grafiku na peg, pa spremi i restart. neznam koju tocno plocu imas pa ne mogu detaljno opisati gdje je. A to da je kupio za 1200kn je malo zesca baanana, mislim da ti je brat zesci pinokio. Eto ja ti odmah dam 1200kn za te komponente
Sve san namistija u biosu i opet mi nece cita grafu, a sto se tice ove cijene, sad sumnjam da je 90% toga uopce ikad radilo
Jesi spremio postavke dok si stavio na PEG? mora raditi grafa bez ikakvih problema, pogledaj jel dobro sjela u utor i jer je ukljuceno napajanje u grafu.
Jesi spremio postavke dok si stavio na PEG? mora raditi grafa bez ikakvih problema, pogledaj jel dobro sjela u utor i jer je ukljuceno napajanje u grafu.
Save & Exit, sjela u utor kao sibica u benzinu, mislim dae do nje problem
ibme, sad mi nece niti ocita grafu, pali mi PC na integriranoj grafici, stvarno neznan koji je problem
Pa iskopcaj kabel iz integrirane i ostavi kabel samo u grafi
Pa iskopcaj kabel iz integrirane i ostavi kabel samo u grafi
Ala evo sram me je, ovo mi je najveća glupost u zivotu, od svega moguceg ja ne ukljucin kabel
Al evo opet me nesto jebe, pojavi se crna slika i maticna zvizdi ko luda koji je sad moguci problem ?
Ako si ju ponovno ukapcao pogledaj dali je dobro sjela i dali si prikljucio kablove iz napajanja na nju. BTW koje napajanje je u pitanju? Mozda se gasi jer ti je napajanje slabo/lose a ne zbog pregrijavanja.
Ako si ju ponovno ukapcao pogledaj dali je dobro sjela i dali si prikljucio kablove iz napajanja na nju. BTW koje napajanje je u pitanju? Mozda se gasi jer ti je napajanje slabo/lose a ne zbog pregrijavanja.
Chieftec 500w , ono koje san uzea prije par dana
Lako moguce da je to problem, ipak si stavio grafu koja vrijedi 5.000kn na ne bas kvalitetno napajanje bez ikakvog certifikata koje kosta 300-350kn. I sam proizvođač mu vjeruje toliko da mu je dao "čak" 24mj garancije :)
Uzet cu drugi dan u frenda neko jace napajanje sa gold certifikaton msn 850w pa cu vidit svejedno, hvala na savjetima
XEON X5650, E5645 ili L5640?
X5650 u tom slucaju ima multiplier na 20 tako da ces najvise izvuci iz njega
Ciljam nekih 4GHz minimalno, cooler Rajinitek Themis
A s kojom grafom ga planiras upariti?
Neces izvuci sigurno vise od 4ghz za 24/7, pitanje je i koju si tocno plocu uzeo? jer ima 3 razlicite ploce sa tim imenom
Pozdrav,
molio bi savjet o nadogradnji računala (starog 6 godina) za oko 1k-1.5k kn.
Planirao sam kupiti SSD + GPU, ali cijena je zadnji par mjeseci skocila za obje komponente. Isplati li se pricekat (izlazak nove generacije GPU-a, hype oko rudarenja itd...)?
Komponente mogu biti i polovne.
Igre koje igram su: Overwatch, Dota 2, Diablo 3. Htio bi odigrati i novije naslove: Unknown players battlegrounds, Shadow of War itd...
Pozdrav,
molio bi savjet o nadogradnji računala (starog 6 godina) za oko 1k-1.5k kn.
Planirao sam kupiti SSD + GPU, ali cijena je zadnji par mjeseci skocila za obje komponente. Isplati li se pricekat (izlazak nove generacije GPU-a, hype oko rudarenja itd...)?
Komponente mogu biti i polovne.
Igre koje igram su: Overwatch, Dota 2, Diablo 3. Htio bi odigrati i novije naslove: Unknown players battlegrounds, Shadow of War itd...
Za te novce nebih trenutno kupovao da sam na tvom mjestu. Iskreno ja bih i prodao taj PC. Jer kad bi isao ulagati u njega:
mijenjao bi CPU na i7 3770k, Jace napajanje, GPU nesto u stilu gtx 1070 + 8gb Rama + ssd etc ...
mozda je bolje cuvati novce pa prijeci na novu platforumu kad "dođe vrijeme".
Pozdrav, zelio bih svoj racunar nadograditi, tacnije novu graficku karticu staviti, trenutno imam GTX 750 2 GB DDR5, medjutim imam monitor koji nema hdmi izlaz nego VGA i koristim konverter na grafickoj kartici kako bih to sve islo. Eh sad zelio sam uzeti GTX 1060 3GB DDR5 pa sam negdje citao da na te graficke kartice ne moze ici konverter hdmi to vga signal, pa bih zelio da mi kazete da li je to istina da ne bih uzeo graficku, pa da mi ne moze onda na ovaj monitor ici taj konverter koji bi pretvarao hdmi u vga signal. Hvala unaprijed