Pozdrav,
Uzeo sam neki dan RX580 prek njuške kao upgrade mojoj već dosta godina staroj 1050ti ali već danima gubim razum oko spajanja iste. Naime, fali mi PCIE 6 pin na 6+2 pinski (ženski/ženski) ili 8 na 6+2 modularni kabel za napajanje grafičke jer RX580 traži jedan kabel sa 6 i jedan s 8 pinova, a do sad sam koristio samo 6 na 6 pinski za 1050ti koji je spojen preko nekakvog molex splittera čini mi se.
Zvao sam sve dućane u Zagrebu (osim Chipoteku koju je nemoguće dobit na telefon ili mejl) i nigdje nema takvih kablova. Vele da su ih rudari sve pokupovali i da nakon toga nisu ni mogli nabavit nove. Ekipa na Njuškalu prodaje nešto sitno ali nisam našao ovo kaj mi treba.
Imate li ideju gdje bi mogao nabavit takav kabel u Zagrebu ili makar naručit prek neta ukoliko se isplati kad se uzme u obzir poštarina?
Također, zna li itko nekog pouzdanog tko se bavi slaganjem konfiguracija da odfuram komp, platim neku lovu i to mi se pospaja? Znam kako ju sam spojit ali daleko sam od eksperta što se tiče spajanja hardvera i ne želim se dovest u situaciju da nešto krivo pospajam ili da ne daj bože nastane neki kuršlus sa strujom jer je loš kabel, itd.
Ako treba pošaljem fotke kompa/grafe/kablova/napajanja i objavim točne specke.
Ovo bi trebao bit kabel koji tražim: https://www.cmstore.eu/spare-parts/power-supply/pci-e-6-pin-to-2x-6-2-pin-modular-flat-cable/?fbclid=IwAR0wCp7NH2239RI7DX5aGWBQrHlthecXjZS1x9xI2bhiQAs-VJl2sS10zq4
Unaprijed hvala!