Konfiguracija do cca 7000 kn

poruka: 99
|
čitano: 12.240
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Hlp, konfiguracija cca 7 k kn

Pozdrav svima, unaprijed zahvaljujem na pomoći.

Imam doma 8 godina stari komp, još uvijek na njemu igram cod2 (grafa 32 mb RAM, komp 256 RAM ) i mislim da je vrijeme za novi Cool. Dosta mi je frikova koji me s 333 FPS ownaju na svakom koraku. A ja, stari špiler, igrao dok su neki od njih krenuli u školu.

Ni onda se nisam kužio u slaganje kompa, a sada pogotovo više niš ne kužim. Dakle, trebam pomoć.

Komp bi bio prvenstveno gejmerski, clockanje niti znam raditi niti znam čemu služi, prema tome-to ne.

Treba mi sve osim miša, tipkovnice i slušalica (i monitor mi preporučite i kučište koje će se moći dobro hladiti i dobar mousepad). Možete mi i trgovinu preporučiti, ali koliko vidim ADM je najbolji. Dosta mi je važno da je sve na jednom mjestu.

Lista želja:

procesor- čini mi se prema vašim postovima da je i5 bolja opcija od AMD-a. Uzeo bih njega

grafička: čini mi se da je 5850 najbolja opcija. Za sada bih jednu,a s vremenom još jednu (Crossfire ako se ne varam. Negdje sam pročitao da je to dobra kombinacija. Može i preporuka oko toga tj. da li će takva grafička moći hendlati nove igre za cca 2 godine).

ne znam s čim ima veze broj utora za usb, ali treba mi ih puno, namjeravam s ekipom igrat PES 2010 u četvero Namigiva, a tu su još i printeri i stick i bla bla.

malo sam i ćorav, pa bi mi dobar monitor trebao.

Cifra može biti i malo veća, jerbo ću uzeti na firmu pa će biti umanjeno za PDV (ako se ne varam), tako da bih vas molio da mi složite dobru konfiguraciju koju neću morati neko vrijeme mijenjati jer mi je to muka živa, pošto se ne kužim u to. A nemam ni živaca sva ta brojke i slova proučavati.

Dakle, između 7 i 8 k kn, SVE osim miša, tipkovnice i slušalica. Gejmerska pila.

Hvala puno

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

U ovoj temi ces vidjet intel konfiguraciju do 7000 kn, jos dodas ovaj monitor i imas konfiguraciju koja ce te sluzit dulje vrijeme.

0 1 hvala 0
15 godina
protjeran
Blizu 7000 Blizu 7000
a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2009 15:14 (Mentalist).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Hlp, konfiguracija cca 7 k kn
Mentalist kaže...

Evo ti...

Optički pogon po izboru.

Monitor ovaj.

U par hiljada sam pogodio...

Ploča i procesor ne pašu.Ili s.1156 ploču ili s.1366 procesor.

15 godina
protjeran
Regular John 19 kaže...
Mentalist kaže...

Evo ti...

Optički pogon po izboru.

Monitor ovaj.

Izvini... Biti ce ispravljeno...

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2009 15:11 (Mentalist).
15 godina
Mentalist kaže...
Regular John 19 kaže...
Mentalist kaže...

Evo ti...

Optički pogon po izboru.

Monitor ovaj.

Sta izmisljas.... Klikni na link...

Kliknuo sam i na link i na sliku i opet ti je isto.Ploča je za socket 1366 a procesor je i5 koji je socket 1156.

17 godina
Mentalist kaže...
Regular John 19 kaže...
Mentalist kaže...

Evo ti...

Optički pogon po izboru.

Monitor ovaj.

tesko skuzit kako si htio preuredio link a slika ostala... takve ne postujemo na ovom forumu...

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2009 15:11 (Batista).
15 godina

Moj prijedlog ide na ovo:

-Gigabyte P55-UD3

-Intel i5 750

-Sapphire HD5850 1gb

-Kingston 4gb (2x2gb) 1333mhz

-HDD samsung SpinPoint f1 750gb

-LG GH22NS dvd+-rw

-Corsair vx450w

Cijena u adm-u 30ak kuna ispod 6000. Dakle ostane nekih 2000kn za monitor i kučište po izboru. Osobno bi iša na kučište iz protisa(cijena 450kn) jer ga u adm-u nema. Antec Gamer Three Hundred. Smatram da u adm-u nema poštenog kučišta za neku sitniju lovu (samo moje mišljenje).

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2009 15:16 (zabranjeniples).
Moj PC  
2 2 hvala 0
15 godina
protjeran
Batista kaže...
Mentalist kaže...
Regular John 19 kaže...
Mentalist kaže...

Evo ti...

Optički pogon po izboru.

Monitor ovaj.

tesko skuzit kako si htio preuredio link a slika ostala... takve ne postujemo na ovom forumu...

Greska u brzopletosti...

Nisam nista promijenio jer sam bio malo... Uglavnom sad ja mislim da valja.

15 godina
neaktivan

Hvala ekipi. Tako ću i uzeti.

Ajte se izjasnite u vezi grafičke. Da li će moći, ako stavim dvije 5850, za par godina to biti dovoljno?

Kako imati više usb portova?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Lajbek kaže...

Hvala ekipi. Tako ću i uzeti.

Ajte se izjasnite u vezi grafičke. Da li će moći, ako stavim dvije 5850, za par godina to biti dovoljno?

Kako imati više usb portova?

Bit ce dovoljno bez brige, a ako ti nebude dosta 8/10 portova kolko vec maticna ima, ima za kupit USB spliter

15 godina
protjeran
Mentalist kaže...

ovo kuciste nije bas nesto...

15 godina
protjeran
flynex kaže...
Mentalist kaže...

Kako nije.... Ima 1 usisni (prednji) vent., dava izduvna, tako da vise izbacuje nego ubacuje i tako se unutar stvara negativan tlak i pri tome uvlaci iz (sam od sebe zbog negativnog tlaka) okoline hladan zrak kroz rebe na stranama. Ima fin crveni led vent. sprijeda i izgleda cool.

P.S.

Za "stvoritelja" teme:

Sta si uzeo?

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2009 18:57 (Mentalist).
16 godina
neaktivan

ADM:

Samo lutam, drogu gutam, izvana tako fin, a iznutra pucam... Puno lažem i kradem i seksam, to mi je u kostima jer ja sam mali gengsta...xD... filip.grguric@hotmail.com
15 godina
neaktivan

Nisam još ništa, vjerojatno ću u ponedjeljak otići i uzeti. Mudrujem još a i to uzimanje prek firme je malo komplicirano...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lajbek kaže...

Nisam još ništa, vjerojatno ću u ponedjeljak otići i uzeti. Mudrujem još a i to uzimanje prek firme je malo komplicirano...

a sto mislis uzeti na kraju?

16 godina
neaktivan
Posto vidim da neki ili ne citaju autorove zahtjeve ili nisu skroz upoznati sa CF-om zelio bih po x-ti put napomenuti da se na P55 plocama jedino isplati CF ako radi na x8, a prva maticna, cjenovno gledano, koja je to kadra ispuniti je GB P55-UD4.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Los Sam je, koliko vidim, jedini dao ponudu na koju nitko nema prigovora, pa ću, ako se nitko u međuvremenu ne javi s prigovorom na njegovu, uzeti ono što mi on preporuči. Vidim dosta rasprava o napajanju, hoće li navedeno biti dovoljno za dvije (u budućnosti) grafičke?

16 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Ati 5850 na 20 inch monitor jesi ti to pijan sastavljo ili sta?

15 godina
neaktivan

Ajde Cvjetko, daj mi molim te ti složi svoj prijedlog. Vidio si želje, složi mi jednu konfiguraciju do 7500 kn, može i AMD proc.

15 godina
protjeran
Mentalist kaže...
flynex kaže...
Mentalist kaže...

Kako nije.... Ima 1 usisni (prednji) vent., dava izduvna, tako da vise izbacuje nego ubacuje i tako se unutar stvara negativan tlak i pri tome uvlaci iz (sam od sebe zbog negativnog tlaka) okoline hladan zrak kroz rebe na stranama. Ima fin crveni led vent. sprijeda i izgleda cool.

P.S.

Za "stvoritelja" teme:

Sta si uzeo?

Jednostavno nije dobro,za malo vise nivaca oze kupit cm690!M5 je od loseg materjala,mala udaljenost izmedu poda i kucista,nekvalitetni drzaci graficke...

16 godina
neaktivan

Neda mi se sad slagat ali uzmi sto su ti drugi predlozili sam uzmi minimalno 23 inch monitor ak oces iskoristit dobre performanse iz 5850.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Iznenađen Omg, ovak nebum nikad niš uzeo, izbezumili ste me. Sad znam zakaj se ne kužim u slaganje komponenti...U utorak idem po komp, dajte pliz svaki jednu konfu s AMD i jednu s Intel varijantom.

Hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Konfiguracija do cca 7000 kn
Lajbek kaže...

Iznenađen Omg, ovak nebum nikad niš uzeo, izbezumili ste me. Sad znam zakaj se ne kužim u slaganje komponenti...U utorak idem po komp, dajte pliz svaki jednu konfu s AMD i jednu s Intel varijantom.

Hvala unaprijed

Još jednom moja preporuka. Odlična konfiguracija i za te novce najisplativija:

-Gigabyte P55-UD3

-Intel i5 750

-Sapphire HD5850 1gb

-LG GH22NS dvd+-rw

-Corsair vx450w

Cijena u adm-u 30ak kuna ispod 6000. Dakle ostane nekih 2000kn za monitor i kučište po izboru. Osobno bi iša na kučište iz protisa(cijena 450kn) jer ga u adm-u nema. Antec Gamer Three Hundred. Smatram da u adm-u nema poštenog kučišta za neku sitniju lovu (samo moje mišljenje).

16 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
Lajbek kaže...

Hvala unaprijed

Još jednom moja preporuka. Odlična konfiguracija i za te novce najisplativija:

-Gigabyte P55-UD3

-Intel i5 750

-Sapphire HD5850 1gb

-LG GH22NS dvd+-rw

-Corsair vx450w

samo neka umjesto tog harda stavi samsung f3 i odlicna konfa..uzimaj ovo!

16 godina
neaktivan

Ako neko ovo nadmasi za 8000kn (malo prelazi ali isplati se), skidan mu kapu, isti cas. 

Odlicna i kvalitetna ploca za overclock (ko nevjeruje neka provjeri na netu), famozan proc, ZVJER OD GRAFE - HD5870, dobar ram, odlicno a jeftino kuciste,brz i jako kvalitetan hard disk, odlican DVD burner, napajanje vise nego dovoljno jako, i 22" full hd monitor kakvog mi ima susjed... SAVRSENSTVO!

Play hard, go pro!
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2009 19:56 (Fowix).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Fowix kaže...

Ako neko ovo nadmasi za 8000kn (malo prelazi ali isplati se), skidan mu kapu, isti cas. 

Odlicna i kvalitetna ploca za overclock (ko nevjeruje neka provjeri na netu), famozan proc, ZVJER OD GRAFE - HD5870, dobar ram, odlicno a jeftino kuciste,brz i jako kvalitetan hard disk, odlican DVD burner, napajanje vise nego dovoljno jako, i 22" full hd monitor kakvog mi ima susjed... SAVRSENSTVO!

rami, hdd i kuciste ti nisu nesto, a ostalo je odlicno!

16 godina
neaktivan
Lajbek kaže...

Hvala unaprijed

Ma cvjetko gluposti priča neslušaj ga:

Evo idealne za tebe:

Paty
16 godina
neaktivan
Fowix kaže...

To sta si ti slozio nebi nikad kupio za te pare:P,,moze bolje za te pare :D

Sve to u ovo kučište 625 kn

UKUPNO: 9030 e to je konfiguracija brate :D

Paty
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2009 3:44 (vice).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice