[HELP] Preporučite mi Linux friendly konfiguraciju

poruka: 4
|
čitano: 1.167
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Poštovano pučanstvo BOL foruma,

Budući da sam zadnji PC sastavljao pred 10-ak godina, malo sam ispao iz štosa što je sad in u svijetu hardvera,

možete li mi preporučiti neku pristojnu desktop konfiguraciju (uključujući i neki monitor od kojeg ne otpadaju oči

sa digitalnim ulazom, ne vga) ?

Računalo će vrtiti Linux, primarna namjena je programiranje i razvoj softvera, dakle malo brži višejezgreni procesor,

dosta memorije, SSD disk (bitna brzina, ne veličina), nVidia je ok podržana pod Linuxom, neka novija kartica sa VDPAU

mogućnostima i gigabitni ethernet. Računalo se ne bi smjelo pregrijavati nakon cjelodnevnog korištenja. Optički disk,

kućište i napajanje ću pobrat od firme, a cijena ne bi trebala prijeći 6000 kn.

Puno hvala na odgovorima!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ovo bi ti moglo pomoci. moram malo prouciti, pokusat cu ja pomoci. samo daj detalje za napajanje i kuciste.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.2.2011 17:54 (xyan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: [HELP] Preporučite mi Linux friendly konfigura

Puno hvala na odgovoru! Znam za taj Canonicalov katalog, ali nisam baš previše doma sa slaganjem hardvera pa ne znam kaj odabrati, tj jel mi bitnija npr 1333 MHz DDR3 memorija ili CPU sa više jezgri/keša, jel AMD ili Intel, na kaj se treba fokusirati da se otklone uska grla (npr spor disk vs SSD) i u zadanim okvirima dobije najveća moguća brzina.

15 godina
neaktivan

definitivno su usko grlo mehanicki diskovi, to rjesavas ssd-om. pogotovo ako manipuliras velikim datotekama, tu ces najvise profitirati. sta se tice procesora, ja bi isao na intel, x58 chipset, no bojim se da ce se onda lagano izaci iz limita od 6000kn, jer sam procesor i7 950 dodje 2000kn + maticna 1500kn, a to je vec 3500kn. ssd - oko 1500kn, to je vec 5k kuna. sad ne znam koliko jaka treba grafa biti, ali sve nvidijine od g92 chipa podrzavaju vdpau. sta se tice monitora, to je najbolje pogledati u samome ducanu, bilo koji sa TN matricom 23/24".

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice