E a ovo sto je tu za ocjenu 5 na kraju akademije vam je za prolaz ili ocjenu 2, pa se na akademiji nemojte opustat u pogledu treninga.
Policijska Akademija - Zagreb
- poruka: 6.443
- |
- čitano: 1.677.314
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Tesko da ces upast sa peticom pa ti sad vidi
jel se dobije kakva poruka nazad da je prijava primljena?
jel se dobije kakva poruka nazad da je prijava primljena?
Mozda, ako si poslao/la s povratnicom.
zna li ko koliko ima prijava nedjeluje bi bas veliki interes... vi sta idete kako se spremate?
na cemu si pao?
bit ce bolje ove godine onda :)
mi može možda netko pomoći s psiho-testom? prošle godine sam bio po prvi put i odmah na početku sam pao na njemu, a problem je što uopće ni ne znam di
ove godine sam se prijavio i sad čekam da vidim kad me budu pozvali
Isto ak te pita da li si ikad uzel nekaj kaj ti ne pripada, zaokruzi da. Nemoj ne. Jer jesi, samo se mozda ne sjecas. ;)
Isto ak te pita da li si ikad uzel nekaj kaj ti ne pripada, zaokruzi da. Nemoj ne. Jer jesi, samo se mozda ne sjecas. ;)
znaci treba biti baš full full iskren? jer vidim na ovom forumu svatko drugacije napiše, sad ni sam ne znam kak da se postavim prema tome :S tipa na onome da li kradeš, jesi li ikad nešto ukrao?
Sto je cudno u ta dva pitanja ?
Eto dolazi RTL snimat zivot na akademiji pa imate priliku vidjet kako je to
di ce mo to moc gledat kad snime i kad ce bit?
Kaze jedna djevojka s akademije da se ove godine prijavilo 650 ljudi......
Eto dolazi RTL snimat zivot na akademiji pa imate priliku vidjet kako je to
Snimat će se i dokumentarni film o upisu u Policijsku školu.
Holivud, dolazim! :)
Taj Eysenckov upitnik ličnosti nije sastavljen konkretno za profesiju policajca, taj test možete pisati i za vojsku ili bilo koji drugi posao. Mjeri nekoliko crta ličnosti introverziju-eskstraverziju, neuroticizam i emocionalnu stabilnost, psihoticizam, ima i skalu laži i skalu kriminaliteta (ukupno 90 pitanja). Ocjenjuje se ručno (putem šablone) ili elektronski. Ono što je najbitnije je da ne postoje točni i netočni odgovori.
Vi sa svojim odgovorima formirate sliku o sebi, dajete opis svoje ličnosti. Previše se tu vrtite oko tih par pitanja i kalkulirate, razmišljate puno, a sve što trebate je odgovarati iskreno i bez previše razmišljanja kao što vam i kaže onaj psiholog tamo na akademiji. Kužim i zašto jer vas je strah da ne bi nešto otkrili o vama za što vi mislite da im se neće svidjeti i da će vas zbog toga rušiti. Plus ti testovi laicima predstavljaju bauk i onda vi previše razmišljate što odgovoriti jer im se želite prikazati u što boljem svjetlu i vi odgovarate onako kako mislite da biste trebali odgovarati, umjesto da odgovarate bez puno razmišljanja i spontano. Imate svega 10 do 15 minuta da riješite taj test i ne stignete se baš vraćati na prošle odgovore i ne smijete ih ispravljati.
Kad dajete lažne navode o sebi, oni to shvate i zato postoji skala laži.
Neka pitanja se ponavljaju više puta drugačije formulirana da bi na taj način pratili koliko ste dosljedni svojim odgovorima. Dakle, nisu bitna samo tih par pitanja koje vi ovdje na forumu često navodite, nego je bitan cjelokupni upitnik. Sve tvori jednu cjelinu, odnosno vašu ličnost. A ličnosti ima različitih. Vaši odgovori mjere se u obliku čestica, itema (brojeva).
Treba obratiti pažnju u pitanjima na riječi: često, ponekad, mnogo, lako, dugo, malo itd.
I ne događa se da su neki na tom testu pali, jer eto tako se psiholozima sprdnulo u tom trenutku i morali su nekog rušiti. Pali ste jer se niste uklapali u šablonu, odnosno davali ste lažne navode ili ste na nekim dimenzijama ličnosti imali dosta povišen rezultat. Ako primjerice imate dosta visok rezultat na depresivnosti, tjeskobi i neurotičnosti, naravno, padate.
I taj test i oni drugi koje pišete su standardizirani, skupi i njih u posjedu imaju samo psiholozi. Ovaj o kojem pišem je sastavljen je 1975. godine, a hrvatsko izdanje adaptirano je 1994. godine.
Psiholozi su vam dužni reći rezultate testa, znači kažu vam jeste li prošli ili ne, ali nisu dužni vam interpretirati rezultat i to posebno ako postoji bojazan da ćete idući put disimulirati na istom testu, manipulirati i sl. Vremenski je teško svakome ponaosob objasniti sve, a i vidjeli ste im po facama koliko su za isto voljni.