Iskustva za ova 2 fakulteta

poruka: 8
|
čitano: 2.619
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav svima! {#}

Dakle,kao što naslov teme govori,trebao bih pročitati iskustva za 2 fakulteta koji me trenutno zanimaju,a to su:Informatika,te Grafički fakultet(smjer:grafički dizajn)...

Gledao sam nastavni plan i program studija informatike u Mostaru na PMF-u,gdje nude dvopredmetne studije informatike,tj. informatika-fizika,informatika-matematika,itd.

No,mene zanima jednopredmentni smjer,nazovimo ga opći.....Prelistao sam plan i program također i za grafički fakultet,smjer grafički dizajn.....Neki dar za crtanje baš i nemam,ili ga možda do sada nisma pokazao,jer sve što sam radio od radova,nastalo je digitalno,dakle photoshop,corel,itd....Dobro poznajem te alate,i da,vidio sam da na prijemnom traže par crteža na njihovu zadanu temu,te povijest umjetnosti....

Jednu stvar za informatiku nisam napisao,a to je da baš i nisam dobar matematičar,i to me sve više i više udaljava od informatike.....

Dobro bi mi došla vaša iskustva,stoga,napišite ako ste voljni,ja vam se unaprijed zahvaljujem.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.12.2012 15:38 (MMuser).
12 godina
neaktivan

A daj,pa bar netko...

14 godina
neaktivan

Odabir fakulteta, težak zadatak.

Prvo što se trebaš zapitati je što bi želio raditi ostatak života? I to je teško pitanje, dosta ljudi ne zna na njega odgovor već se povode za tuđim primjerom. Često puta je slučaj da završiš fakultet i ne baviš se onim što si završio.

Obje opcije su dobre ali moraš sam prelomiti ne očekuj da to drugi napravi za tebe.

Stručnjak za odmaganje...
12 godina
neaktivan

Naravno da ne očekujem od drugih da mi izaberu fakultet,jer je to bezsmisleno.

Samo sam htio čuti iskustva,no u svakome slučaju,hvala ti za javljanje! {#}

14 godina
neaktivan
Re: Iskustva za ova 2 fakulteta
MMuser kaže...

Naravno da ne očekujem od drugih da mi izaberu fakultet,jer je to bezsmisleno.

Samo sam htio čuti iskustva,no u svakome slučaju,hvala ti za javljanje! {#}

Imaš li ti ideju čime bi se trebao baviti kad završiš jedan od ova dva smjera? Čisto da te potaknem da pogledaš malo unaprijed.

13 godina
neaktivan

Moj prijedlog ti je da bježiš van. Malo bolje potraži stipendije koje se daju za studiranje van Hrv., koje postoje ali za koje mali br. ljudi zna da uopće postoje.

14 godina
neaktivan
Re: Iskustva za ova 2 fakulteta
letece_prase kaže...

Moj prijedlog ti je da bježiš van. Malo bolje potraži stipendije koje se daju za studiranje van Hrv., koje postoje ali za koje mali br. ljudi zna da uopće postoje.

Sve to stoji ali ako želiš vani studirati moraš zadovoljiti neke preduvjete. Jedan od bitnijih je poznavanje jezika (i to poznavanje prema zahtjevanom nivou), engleski je obavezan ali često puta treba provjeriti da li se željeni studij (u ciljanoj zemlji) može pratiti na engleskom ili je obavezno poznavanje jezika zemlje u koju hoćeš ići studirati. Nećak je odabrao studirati u Beču, mislio je da će moći studirati na engleskom jeziku ali nažalost mora studirati na njemačkom (dva semestra ima priprema na njemačkom i na kraju ispit da bi zadovoljio i prošao na studij).

12 godina
neaktivan

Hvala vam komentarima....Trenutno sam zbunjen,obe stvari se na neki način povezuju,itd,moramo dobro razmisliti šta kako.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice