Državna matura 2014

poruka: 1.274
|
čitano: 220.306
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Državna matura 2014

*računarstvo

Coca-Cola je Najpoznatije piće, a ujedno i druga najpoznatija riječ na svijetu - odmah poslije riječi OK.Njezina je formula jedna od najvećih svjetskih tajni.U Brazilu se smatra da je Cola afrodizijak
15 godina
Državna matura 2014

Što nakon zaključavanja rang-lista 17.7.? Koji je postupak poslije, treba li kakve papire nositi na faks i kad?

Nakon 10 godina pauze mi se konačno ukazala prilika na odem na more pa da si znam isplanirati, jel se to radi u 9. mjesecu prije početka godine ili u 7. nakon objave konačnih rang-lista?

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
15 godina
neaktivan
blagus kaže...

Što nakon zaključavanja rang-lista 17.7.? Koji je postupak poslije, treba li kakve papire nositi na faks i kad?

Nakon 10 godina pauze mi se konačno ukazala prilika na odem na more pa da si znam isplanirati, jel se to radi u 9. mjesecu prije početka godine ili u 7. nakon objave konačnih rang-lista?

Mislim da su upisi uglavnom nakon zaključavanja rang-lista (barem je tako bilo prošle godine na feru).

MUST visit :D http://www.youtube.com/user/ZOJAmoviesProduction?feature=mhee
11 godina
neaktivan
Državna matura 2014

e pozdrav, tek sam 3. razred al imam jedno pitanje pošto nam u školi nisu znali reći a ni ne mogu naći na internetu

znači zanima me ako ja imam prosjek 4.8 kolko to donosi bodova ako faks daje 10% za prosjek ocjena. Neki su nam rekli 48, a neki kao da ako imaš 4.5 il više da ti je do automatski svih 10%

12 godina
burexmesom kaže...

e pozdrav, tek sam 3. razred al imam jedno pitanje pošto nam u školi nisu znali reći a ni ne mogu naći na internetu

znači zanima me ako ja imam prosjek 4.8 kolko to donosi bodova ako faks daje 10% za prosjek ocjena. Neki su nam rekli 48, a neki kao da ako imaš 4.5 il više da ti je do automatski svih 10%

Genijalno mi je kako u skolama ne znaju osnovne stvari objasniti.

Ako ti faks nosi 10% onda jednostavnom racunicom dolazis do broja 48. Nema zaokruzivanja nego se decimalno zbrajaju bodovi. 

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
15 godina
Državna matura 2014

Kako 48?
Ako ukupno ima 1000 bodova, a faks uzima 10% od srednje (prije bih rekao jedan razred 10% a ne cijela srednja), onda tu maksimalno ostvaruješ 100 bodova.

S 4.8 prosjekom ti ostvaruješ 96% (4.8/5=0,96*100%=96%) znači 96 bodova.

14 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Profesorica tvrdi da je zabranjeno koristiti tiskana slova na eseju. Je netko prošao maturu a pisao tiskanim slovima? (mala i velika, ne sve velika)

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
12 godina
blagus kaže...

Kako 48?
Ako ukupno ima 1000 bodova, a faks uzima 10% od srednje (prije bih rekao jedan razred 10% a ne cijela srednja), onda tu maksimalno ostvaruješ 100 bodova.

S 4.8 prosjekom ti ostvaruješ 96% (4.8/5=0,96*100%=96%) znači 96 bodova.

Istina, zbunio me sa ovim svojim gore, da... 96 bodova ima... 

16 godina
ROFLOLMAO kaže...

Profesorica tvrdi da je zabranjeno koristiti tiskana slova na eseju. Je netko prošao maturu a pisao tiskanim slovima? (mala i velika, ne sve velika)

Normalno da je, mi smo svi pisali tiskanim slovima i nikom nije uzet ni bod zbog toga. I nama je isto govorila u cetvrtom razredu za to, sam smo joj se smijali. Ne proc maturu jel ne pises pisanim slovima? LOL

Xfire: slickman25 Steam: ryou229
10 godina
protjeran
ROFLOLMAO kaže...

Ja sam prošao. U mom razredu od 30 ljud samo je dvoje pisalo pisana slova.

15 godina
Državna matura 2014

Da moram pisati pisana slova, 160 minuta mi ne bi bilo dosta za prepisati koncept na njihov papir, a kamoli da još smislim tekst...

10 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Pozdrav! Zanima me nešto... Naime, 4.razred sam medicinske škole i prva generacija koja ima 5 godina srednje. Htjela bih na višu medicinsku, te sve ovo s državnom maturom mi je novo.. Pa ako tko ima kakav savjet.. Razmišljala sam da se već sada počnem pomalo pripremati, jer sam hrvatski, matematiku i engleski imala samo prva 2 razreda srednje.. Što je apsolutna pogrješka.. No, ako tko ima kakav savjet, jer za višu traže sve B razine, a opet sam čitala nešto da ne možeš dobiti puni broj bodova ako i napišeš za 5 na B razini.. {#}

16 godina

Sumnjam da tu itko ide na medicinu tak da napisi sta se boduje za medicinu, sumnjam da ti se hrvatski boduje nego ga samo trebas polozit. Vjerojatno ti si boduju stvari ko fizika, kemija, biologija, mat. Pogledaj pa napisi da ti mozemo dat tocniji odgovor jer nema smisla ucit hrvatski za A razinu ako ti se ne boduje i npr dosta ti je da samo prodes B razinu(nzn kako je tamo samo primjer dajem)

13 godina
neaktivan
MS53 kaže...

Pozdrav! Zanima me nešto... Naime, 4.razred sam medicinske škole i prva generacija koja ima 5 godina srednje. Htjela bih na višu medicinsku, te sve ovo s državnom maturom mi je novo.. Pa ako tko ima 

Nama su profesori govorili da ocjena 5 na nižoj razini nosi isti broj bodova kao i 3 na višoj. Da li je to stvarno tako, ne znam. Po meni je bolje ići na A, ali nemoj ako nisi apsolutno sigurna da ćeš moći na ispitu dobiti rezultat koji želiš. Meni je sve to bila zajebancija pa sam sad kod kuće godinu dana na hlađenju.

Imagination will often carry us to worlds that never were. But without it we go nowhere.
12 godina
MS53 kaže...

Pozdrav! Zanima me nešto... Naime, 4.razred sam medicinske škole i prva generacija koja ima 5 godina srednje. Htjela bih na višu medicinsku, te sve ovo s državnom maturom mi je novo.. Pa ako tko ima kakav savjet.. Razmišljala sam da se već sada počnem pomalo pripremati, jer sam hrvatski, matematiku i engleski imala samo prva 2 razreda srednje.. Što je apsolutna pogrješka.. No, ako tko ima kakav savjet, jer za višu traže sve B razine, a opet sam čitala nešto da ne možeš dobiti puni broj bodova ako i napišeš za 5 na B razini.. {#}

Zavrsio sam ti ja medicinsku i upiso Sestrinstvo bez problema mada to nisam htio. Vama je frka jer imate sve dalje samo strucne pa se malo teze vratit na staro stanje :D Najbolje ti je sad krenuti citat i zapisivat sa strane stvari a kad ti sljedece godine izade ispitni katalog samo to dobro ponovit i to je to. Jer nije neka frka upasti na sestrinstvo, barem ih sad ima gdje god hoces.

I ovo je istina da ne mozes dobiti puni broj bodova ako pises nizu razinu.

10 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...
MS53 kaže...

Zavrsio sam ti ja medicinsku i upiso Sestrinstvo bez problema mada to nisam htio. Vama je frka jer imate sve dalje samo strucne pa se malo teze vratit na staro stanje :D Najbolje ti je sad krenuti citat i zapisivat sa strane stvari a kad ti sljedece godine izade ispitni katalog samo to dobro ponovit i to je to. Jer nije neka frka upasti na sestrinstvo, barem ih sad ima gdje god hoces.

I ovo je istina da ne mozes dobiti puni broj bodova ako pises nizu razinu.

Hvala ti puno, da, znam, iako lako je bilo upasti u srednju medicinsku u ''moje'' vrijeme, a sada je i to teško.. Boduju mi se i hrvatski i matematika i engleski, te negdje ima i biologija kao izborni. Traže sve B razine, a znam da nešto od toga mogu i A položiti ako se potrudim.  Zato ako imate savjete što se razina tiče, ili gradiva za DM.. Slobodno podijelite.. {#}

10 godina
neaktivan

Boduje mi se i hrvatski i matematika i engleski, tj strani jezik s DM-a. Uzimaju još zdravstvene njege koje sam imala u školi, te sve prosjeke.. :)

15 godina
neaktivan

evo ovdj su video upute kao rješavati sve zadatke sa više i niže razine

matura od prošle godine : ljeto 2013.

http://www.mim-sraga.com/matematika-drzavna-matura--2013-12-11.html

13 godina
neaktivan

Gledaj kad budeš upisivao sljedeće godine dobit ćeš username i password za stranicu postani-student tamo kada odabereš fakultete odeš na moji rezultati i tamo ti se za svaki fakultet pokaže koliko bodova imaš, ne vrijdi s tim razbijat glavu, kad je sve kompjuterski.

U školama ne znaju ništa objasnit moja draga razrednica nas priprema za maturu iz engleskog, uglavnom sve je krivo razredu rekla i i večina koji su je slušali su krivo riješili.  Na svu sreći nisam je slušao.

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
16 godina
Mladan kaže...

Ima sta takvo i za fiziku mozda?

15 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...
Mladan kaže...

Ima sta takvo i za fiziku mozda?

Bilo je nešto kod Toni Miluna ali za 2013. nisam vidio još ništa iz FIZIKE !!

14 godina
Državna matura 2014

Jel imaju neki zadaci na zaokruživanje na maturi iz matematike(A) da će ti pogledati i postupak ili gledaju samo rješenje, tj. ono što si zaokružio.

14 godina
neaktivan
Keops kaže...

Jel imaju neki zadaci na zaokruživanje na maturi iz matematike(A) da će ti pogledati i postupak ili gledaju samo rješenje, tj. ono što si zaokružio.

samo zadnji zadatak gledaju postupak

Origin ID za FIFU 13: strbi_zg
13 godina
neaktivan
Državna matura 2014

I jel ima neko neke skripte za informatiku na maturi? :)

Battlelog: gjurki
14 godina
neaktivan
Volvox kaže...

to i mene zanima? jel radite matematiku visu razinu? ja jos nisam bas poceo...

Origin ID za FIFU 13: strbi_zg
13 godina
neaktivan
strbi kaže...
Volvox kaže...

Puu, ja već od 10. mjeseca idem na pripreme za višu iz matematike, zaj*eano je jako. Ima jedna fora dobra šta smo ja i instruktorica skuzili. Za maturu kupite kalkulator fx-991ES PLUS, s njim mozete, naravno ako znate sve mogucnosti i znate kako radit sa njim riješit čak do 25% više razine, a to je već 2, tako da ono, ako neko nije baš siguran, ne stigne ili neznam sta, nek kupi ovaj kalkulator i ode na instrukcije neke nek mu ta instruktorica napiše sve šta se moze racunat s tim kalkulaturom i bez problema se dobije 2, ja probao rješit 2 mature samo uz pomoc njega i pozitivno bilo :) moze racunat integrale, derivacije, crtat parabole i ostale gluposti i jos masu toga :D

Battlelog: gjurki
12 godina
neaktivan
Volvox kaže...
strbi kaže...
Volvox kaže...

Puu, ja već od 10. mjeseca idem na pripreme za višu iz matematike, zaj*eano je jako. Ima jedna fora dobra šta smo ja i instruktorica skuzili. Za maturu kupite kalkulator fx-991ES PLUS, s njim mozete, naravno ako znate sve mogucnosti i znate kako radit sa njim riješit čak do 25% više razine, a to je već 2, tako da ono, ako neko nije baš siguran, ne stigne ili neznam sta, nek kupi ovaj kalkulator i ode na instrukcije neke nek mu ta instruktorica napiše sve šta se moze racunat s tim kalkulaturom i bez problema se dobije 2, ja probao rješit 2 mature samo uz pomoc njega i pozitivno bilo :) moze racunat integrale, derivacije, crtat parabole i ostale gluposti i jos masu toga :D

Da , samo što on nije dopušten na maturi :*

16 godina

Je, pa mi smo ga prosle godine koristili...

12 godina
neaktivan
Državna matura 2014

nama su rekli . što god crta grafove da se nesmije imati , sad vidim da je dopušten na listi...

14 godina
neaktivan
dino_pes13 kaže...

Da , samo što on nije dopušten na maturi :*

Imaš dokaz :*

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice