VIRUS - Zaražene exe datoteke

poruka: 44
|
čitano: 14.857
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: VIRUS - Zaražene exe datoteke
mind_challenge kaže...
dezus kaže...

evo sad je otvoren samo 1 crome  ovaj forum ...a pokazuje mi 6 crome...sto je tu problem ? 

Ekstenzije, svaka ima svoj proces.

ok ,,znaci to je u redu tako ,,da ne kopam dalje ? 

14 godina
neaktivan

Jesi odradio cijeli sken sa onim programom? Jesi li obrisao prijetnje?

11 godina
neaktivan
Marko :D kaže...

da samo sa njim...i sa jos 10 programa...radio sam od sinoc 10 navece do danas 4 popodne...cclener.emesoft,mbam,nod,superantisp,hitman,combofix, i vise se ne sjecam...sve sto postoji...oslobodio sam oko 7 gb prosora na c disku..i smanjio potrosnju ram na pola...vrijedilo je...svaki program je pronasao brdo toga za obrisati...malo je i previse toga pobrisano ali nije velika steta..hvala zasad 

17 godina
dezus kaže...

da samo sa njim...i sa jos 10 programa...radio sam od sinoc 10 navece do danas 4 popodne...cclener.emesoft,mbam,nod,superantisp,hitman,combofix, i vise se ne sjecam...sve sto postoji...oslobodio sam oko 7 gb prosora na c disku..i smanjio potrosnju ram na pola...vrijedilo je...svaki program je pronasao brdo toga za obrisati...malo je i previse toga pobrisano ali nije velika steta..hvala zasad 

NOD ili ESET nisi trebal niti koristit,Nevinašce nema od njega nikakve koristi za čiščenje gamadi a vezano za CCleaner nadam se da u njemu nisi stavljal neke dodatne kvačice pa onda čiščenje smeča.Za ubuduče skini si ovaj dole paket programa, pa pročitaj kak se treba pravilno koristit CCleaner pa i neki drugi vrlo korisni programi.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/kupio-novi-komp-kako-ga-odrzavati/122828.aspx?page=0&jumpto=2391074&sort=asc&view=flat

Ubuduče kad imaš problema sa gamadi, onda prvo koristi samo Malwarebytes Free ili SuperAntiSpyware Free pa Hitmanpro recimo i tu je AdWareCleaner za klasično Adaware smeče.Ako sumnjaš u neki Rootkit, onda uvjek imaj pri ruci ovaj Bitdefender alat jer je vrlo jednostavan i lak za korištenje a to je najbitnije u praksi.

http://labs.bitdefender.com/projects/rootkit-remover/rootkit-remover/

Combofix nemoj nikad koristit onak reda radi, jer to nije klasičan brzopotezni i potpuno siguran alat kao recimo Malwarebytes niti blizu.Kaj se tiče Windows Task Manager, pogotovo ovaj balvan na XP on ne valja ništa. Windows Task Manager zamjeni sa "System Explorer", pa kad vidiš kako se i na koji način koristi ovaj odličan program onda više neče bit problema. Cool

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/microsoft-o-task-manageru/120707.aspx?page=0&jumpto=2359766&sort=asc&view=flat

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
11 godina
neaktivan
rambox kaže...
dezus kaže...

NOD ili ESET nisi trebal niti koristit,Nevinašce nema od njega nikakve koristi za čiščenje gamadi a vezano za CCleaner nadam se da u njemu nisi stavljal neke dodatne kvačice pa onda čiščenje smeča.Za ubuduče skini si ovaj dole paket programa, pa pročitaj kak se treba pravilno koristit CCleaner pa i neki drugi vrlo korisni programi.{#}

cclener pokrenuo automatski kako su bile postavke...nema velike stete..sad je instaliran nod av free 30 dana...pa nek stoji zasad...vatrozid mi je iskljucen zbog nekih programa koje mi remeti  hmmm 

11 godina
neaktivan

mislim da sam se rijesio barem vecine nametnika...ovo mi se cini prihvatljivo  taskm..ako netko vidi ovdje nekog nametnika...bio bih zahvalan .

11 godina
neaktivan
dezus kaže...

mislim da sam se rijesio barem vecine nametnika...ovo mi se cini prihvatljivo  taskm..ako netko vidi ovdje nekog nametnika...bio bih zahvalan .

nema nikog ?

14 godina
neaktivan

Ovdje nema ništa. Jesi li sa MBAM-om radio Quick ili Full scan? Ako si radio Quick, napravi Full jer to pretražuje čitav sistem od virusa.

Skini si HitmanPro i napravi skeniranje sa njim (kratko traje ~ 1,5 min.)

11 godina
neaktivan

Ovdje nema ništa. Jesi li sa MBAM-om radio Quick ili Full scan? Ako si radio Quick, napravi Full jer to pretražuje čitav sistem od virusa.

Skini si HitmanPro i napravi skeniranje sa njim (kratko traje ~ 1,5 min.)

napravio oboje..a najvise je obrisao cclener ,,to ce bit sad ok..hvala 

11 godina
neaktivan

Imam jedno pitanje, naime ako skinem zipan file u kojoj se nalazi zaražena exe datoteka dali je moguće da mi se računalo zarazi, iako nisam raspakirao zaraženu arhivu?

Hope for the best,prepare for the worst
17 godina
Mislim da ne...ali danas nije nista 100%
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina
neaktivan

S vremena na vrijeme se nađu propusti u programima koji bi mogli biti baza za razvoj malwarea koji radi ovo što pitaš.

Ako postoji propust u programu koji parsira zip fajlove (npr. zip koji dolazi s Windowsima) ovisno o samom propustu u programu moglo bi se samo otvaranjem foldera gde se nalazi maliciozni zip fajl zaraziti. Isto vrijedi i za slike, ili bilo koj drugu vrstu datoteka.

Npr. Stuxnet je iskorištavao propust u parsiranju .lnk fajlova, prije dosta vremena poznat je bio propust u djelu Windowsa zaduženom za prikaz slika.

Don't believe what you're told. Double check.
16 godina
lexx kaže...

Imam jedno pitanje, naime ako skinem zipan file u kojoj se nalazi zaražena exe datoteka dali je moguće da mi se računalo zarazi, iako nisam raspakirao zaraženu arhivu?

- moguće.. (zapravo ne.. ali). Istina da bi prvo trebalo otvoriti (raspakirati) file, ali to je danas integrirano, to radi svaki browser, filemanager.. i ulazi u file, ispisuje podatke, preview itd. zato je defaultno u npr mailovima diseblirano..

- ako nije raspakirano, tad je nemoguće, ali zip je supportan pa je moguće, naravno ni približno kao kad raspakiraš file i pokreneš ga.

- pošto defaultno AV skenira i zipove, šansa je jednaka tj AV će na vrijeme spriječiti ako je prepoznao virus.

-nema puno 'pravih' (klasičnih) virusa.. ovakav problem nije neka veća opasnost. ostatak malwarea, flash i sl. su veći rizik, obično surfanje.. i npr ransom/crypt.. virus je tad najmanji problem, posljedice su gadne.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
neaktivan

Zapravo taj zip file je uredno prolazio skeniranje sa Microsoft Security Essentials, zarazu je pronašao MalwareBytes i uspješno je uklonio.

Nikakve simptome zaraze nisam primjetio, ali sam ipak htio pitati pa da budem siguran..

Veliko hvala na odgovorima

Hope for the best,prepare for the worst
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice