Imam spojen printer na moj Pc koji je preko routera spojen u mrežu od tri računala, problem je što mi ESET Smart Security 6 firewal u automatic modu blokira mogućnost spajanja drugih računala na moj Pc pa tako i printer koji dijelim u mreži. Čim isključim firewal drugi me vide u mreži i mogu printat. Kako to riješiti?
Eset firewall i printer u mreži
- poruka: 3
- |
- čitano: 1.272
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imam spojen printer na moj Pc koji je preko routera spojen u mrežu od tri računala, problem je što mi ESET Smart Security 6 firewal u automatic modu blokira mogućnost spajanja drugih računala na moj Pc pa tako i printer koji dijelim u mreži. Čim isključim firewal drugi me vide u mreži i mogu printat. Kako to riješiti?
Isključi Esetov firewall, a ako ti je baš firewall potreban instaliraj neki od besplatnih (Comodo Firewall, Private Firewall, Emsisoft Online Armor), koji ti neće stvarati probleme.
Zar nemaš neku mogućnost filtriranja računala po ip adresi, pa da određenim računalima dopustiš pristup?
Ako se ne varam možeš na nekim firewallima kontrolirati dopuštatš li pristup samo sa tvog računala na tuđe računalo ili omogućavaš obostrani pristup.
Neke upute možeš pronaći i na ovom linku: