Avira 9 - iskustva

poruka: 143
|
čitano: 52.201
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Avira 9 - iskustva

evo izašla je i avira 9. jeli tko isprobao? kakvi su dojmovi? ja ću si sutra skinut pa javim.

16 godina
Avira 9 - iskustva

evo sad sam se malo igrao sa avirama 8.2 i 9 premium na virtualnom xp-u

mogu reći da je nova avira sasvim super. instalacija je dobro prošla. i nakon instalacije komp se mora restartat i onda je dalje sve ok

sučelje je ostalo i dalje isto. engine za skeniranje je isti kao i kod avire 8.2., a većina drugih stvari su nove

i super je stvar što još uvijek vrijede hbedv ključevi od avire 8

skenirao sam čisti xp i sa avirom 8.2 i 9, a kod devetke je skeniranje trajalo 29 sekundi duže

toliko za sad...

zaboravio sam vidjeti koliko koja zauzima rama . to ću sljedećim javljanjem

još netko nešto?

about window about window
scan scan
splash screen splash screen
control center control center
17 godina
Avira 9 - iskustva

Ja sam jos na Aviri Premium 8 budem i ja uskoro presao na verziju 9, sad trenutno testiram Vipre Antivirus pa kad to zavrsim onda ide nova Avira 9 na komp!!!Cool

Athlon 64 LE-1620 (3.0ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (960mhz) - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
17 godina
Avira 9 - iskustva

Za one koji ne znaju Avira Free u verziji 9 sad ima i Antyspyware modul u sebi kao i Premium verzija Avire pa s time dobiva novu razinu zastite i postaje daleko najbolji izbor za besplatnu zastitu a i vise od toga!!!Cool

Athlon 64 LE-1620 (3.0ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (960mhz) - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
16 godina
RE: Avira 9 - iskustva
rambox kaže...

Ja sam jos na Aviri Premium 8 budem i ja uskoro presao na verziju 9, sad trenutno testiram Vipre Antivirus pa kad to zavrsim onda ide nova Avira 9 na komp!!!Cool

ja sam vipre prije testirao i nije mi bio loš. ali to je bilo još prije pa se ne sjećam baš točno. morat ću ponovit. ali vidio sam u bugovom testu da je loš pa sad...
17 godina
neaktivan
rambox kaže...

Za one koji ne znaju Avira Free u verziji 9 sad ima i Antyspyware modul u sebi kao i Premium verzija Avire pa s time dobiva novu razinu zastite i postaje daleko najbolji izbor za besplatnu zastitu a i vise od toga!!!Cool

Znaš li ima li ikakvih problema sa kombiniranjem nove Avire i Windows Defenderom (radi anti-spyware modula)?
FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.5GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17"; "Gravitacija je *učka"
16 godina
protjeran
Avira 9 - iskustva

evo da ja kazem nekoliko mislio o aviri, ja sam s neta skinuo aviru premium security suite trial verziju, i kada sam prvi put skenirao naslo je par stvari a moram reci da sam tek instalirao na novu windowse ocito sa usb ili od cega dosli nemam pojam ali nema veze kada sam usporedivao sa avg i nod32 moram reci da je avira 10 puta bolja, firewall je isto bolji od bilo kojeg sta sam ja koristio znaci skoro samo rijeci hvale ali uvijek postoji ali:D to da trosi 300 - 500 kb/s upload onaj koji skida s rs ili sl. stranica avira defitivno mu se nece dopasti,,, eh sada ja sma probao ukinuti update i svesti na min firewall ali imak manje od 300 nije islo, toliko o aviri

oni koji ne smeta umanjeni upload def avira!!Cool

edit : zaboravio napomenuti da sam se vratio na spyware doctor + antivirus > naslo je 3 trojana, oko 20 ostalog smeca 

ako itko misli stavljati bilo sta na komp sta se tice zastite ja mislim da doctor puno bolje rjesenje!!

Intel e5200 3.0 GHz, ati 4850, Hitachi 160GB, MB ECS P43T-A2, 4GB Buffalo, fortron 400W ,Xp sp3
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2009 1:58 (kris_marko).
17 godina
Avira 9 - iskustva

scorpion667 nemam poima ja nikad nisam koristio taj Windows Defender jer nevalja nema koristi od njega sad i Avira Free ima antyspyware u sebi pa je s time jos i bolja nego prije a sve to za badave kud ces bolje za krajnjeg korisnika mislim da ce se i ova nova Avira moc kombinirat sa ostalim Antispyware alatima bez problema!!!Cool

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2009 2:10 (rambox).
17 godina
neaktivan
rambox kaže...

scorpion667 nemam poima ja nikad nisam koristio taj Windows Defender jer nevalja nema koristi od njega sad i Avira Free ima antyspyware u sebi pa je s time jos i bolja nego prije a sve to za badave kud ces bolje za krajnjeg korisnika mislim da ce se i ova nova Avira moc kombinirat sa ostalim Antispyware alatima bez problema!!!Cool

Nema veze. U međuvremenu sam odlučio ipak riskirati i instalirati i nikakvih problema nema. A što se tiče Windows Defendera - nemoj da te jednostavan izgled zavara. Pokazao mi se malo bolji (i za resurse laganiji) od Spyware Terminatora kojeg sam koristio od kada je prvi put izašao pa sve do par mjeseci unazad. Zapravo Windows Defender smatram jednim od najugodnijih iznenađenja iz Microsofta - malen ali efikasan i opak kao zvijer.
FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.5GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17"; "Gravitacija je *učka"
16 godina
neaktivan
Avira 9 - iskustva

imam aviru antivir free v8.2 to sam stavio ovaj tjedan, e sad me zanima hoće li mi on sam napravit upgrade na 2009 ili to moram sam skinut i instalirat?

Bio sam ljudsko biće dok nisam dobio ADSL!!!
17 godina
Avira 9 - iskustva

Deinstaliraj staru Aviru Free  prvo  i onda stavi ovu novu verziju 9 i nema problema!!!Cool

17 godina
Avira 9 - iskustva

Upravo sam instalirao Aviru 9 i ne radi mi update. Na 8.2 je radio normalno. Jel još neko ima sličnih problema?

Edit: Proradio je nakon 15 minuta.

Karma is a funny thing.
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2009 14:33 (CikaSpaso).
17 godina
neaktivan
Avira 9 - iskustva

Jučer sam instalirao i pronašao je neke stvari koje su promakle AVG-u, koji je prethodno bio instaliran. Za sad samo pozitivna iskustva.

Probaj Linux! - www.linuxzasve.com | Otkrij Linux! - wiki.open.hr follow us > twitter.com/linuxzasve
16 godina
neaktivan
Avira 9 - iskustva

Isplati li se brisat aviru 8 i stavljat 9?? To mi se bas i neda,ali ako je dosta bolja i bez bugova onda se isplati.

Skoro sve sta kazen, to i mislin, zato me svatite ozbiljno.
16 godina
neaktivan
Fowix kaže...

Isplati li se brisat aviru 8 i stavljat 9?? To mi se bas i neda,ali ako je dosta bolja i bez bugova onda se isplati.

Isplati se ako imaš key......
16 godina
protjeran
Avira 9 - iskustva

da bude legalno najlakse vam je da skinete trial verziju te zatim skinete licencu za 95 dana! do toga ce sigurno izaci novija verzija pa opet se prebacite na nju!, sve je posve legalno!

Intel e5200 3.5 GHz, ati 4850, Hitachi 160GB, MB ECS P43T-A2, 4GB Buffalo, fortron 400W ,Xp sp3
16 godina
neaktivan
big_guy kaže...
Fowix kaže...

Isplati se ako imaš key......
 Pa ima i free verzija 9 koja ima antispyware,pa zato pitan.
@kis marko,kako da nabavin taj key za 95 dana!?
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2009 23:08 (Fowix).
16 godina
protjeran
Avira 9 - iskustva

https://license.avira.com/en/promotion-cj0ptfb6eh8cmw6a101r

ovdje ali radi samo na full verziji, premium i ostalima ne, znaci na avira premium security suite

Intel e5200 3.5 GHz, ati 4850, Hitachi 160GB, MB ECS P43T-A2, 4GB Buffalo, fortron 400W ,Xp sp3
16 godina
neaktivan
Avira 9 - iskustva

Predobaar antivirus

16 godina
Avira 9 - iskustva

Evo ja sam je instaliro jos u utorak čini mi se, prešao sa Avire 8 Premium (ova 9 je isto premium) i super mi je stvarno. Nisam primjetio neka velika poboljšanja (inače 8-ca mi je bila super, nikad problema sa virusima). Uglavnom da mi radi kao i Premium 8 ja zadovoljan.Osmijeh

C2D E6550,Abit IP35-E, 2 GB Kingmax(800 Mhz), 8800 GTS 320 MB, WD 400 GB, Philips 200 WS
16 godina
Avira 9 - iskustva

Imam je već nekoliko dana i nisam primjetia neke drastične promjene, tu i tamo koja sitnica kao malko dorađen izgled, drugaćiji update...

Inaće bio pre zadovoljan s osmicom i ostao pre  zadovoljan s ovom, odličan antivirus.

Intel Q6600 @ 3,0 + BigTyphoon 120 Asus P5K-E/WIFI-AP 2GB 800 MHz Kingston Asus EN9600GT WD 320GB Antec Sonata III 500
16 godina
neaktivan
Avira 9 - iskustva

o jeb*la vas vise ta avira

|^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^| || |...NOOB TRUCK..........| ||'|";,__ |_..._..._______===|=||_|__|..., ] "(@)'(@)"""''"**|(@)(@)*****''(@) Xfire: inferno2912
16 godina
Inferno kaže...

o jeb*la vas vise ta avira

ak nemaš šta pametnije za reći, onda šuti.

a uostalom instaliraj aviru pa ćeš vidjet što se zove antivirus
16 godina
neaktivan
Avira 9 - iskustva

Ma pusti ga kad nezna i ocito nezeli saznat...

17 godina
neaktivan
Avira 9 - iskustva

evo ja upravo idem instalirat aviru, do.....dio mi avg, detekcija mu je nikakva. da vidim sta ovaj moze.

Inace najbolje dojmove sam imao s kaspreskim, s bugovog dvd, ali je bio trial, pa je isteklo, a necu kupovat.

AMD Athlon64 X2 5200+ 2.71 GHz , Asus Radeon HD3650, 2 GB RAM, 320 GB, Logitech X-530
16 godina
neaktivan
Avira 9 - iskustva

Sve pohvale za Aviru 9,trosi malo resursa,skeniranje je brzo,detekcija po obicaju odlicna

a sto se moze vidjeti po novim rezultatima sa http://www.av-comparatives.org/comparativesreviews/main-tests/144

Vazna stvar je sto su i u free verziju uveli anti-spyware zastitu.

Jedina mala mana koja moze skupo kostati neiskusnog korisnika je malo veci broj FP (false positive) pa bih stoga preporucio oprez korisnicima

prilikom detekcije da ne odstrane neki vazan file (prvenstveno mislim na sistemske fileove) koji Avira moze (bilo je takvih slucajeva) smatrati zarazenim i time naprave vise stete nego koristi.Inace sve ostalo kao sto sam naveo je za cistu desetku.

16 godina
neaktivan
Nautilus kaže...

Sve pohvale za Aviru 9,trosi malo resursa,skeniranje je brzo,detekcija po obicaju odlicna

a sto se moze vidjeti po novim rezultatima sa http://www.av-comparatives.org/comparativesreviews/main-tests/144

Vazna stvar je sto su i u free verziju uveli anti-spyware zastitu.

Jedina mala mana koja moze skupo kostati neiskusnog korisnika je malo veci broj FP (false positive) pa bih stoga preporucio oprez korisnicima

prilikom detekcije da ne odstrane neki vazan file (prvenstveno mislim na sistemske fileove) koji Avira moze (bilo je takvih slucajeva) smatrati zarazenim i time naprave vise stete nego koristi.Inace sve ostalo kao sto sam naveo je za cistu desetku.

Nece avira sistemske filove tako lako unistiti. Stavice ih i karantin (ne ''delete in quarantine'', nego ''copy in quarantine'') Zna svabo sta radi, nebrini se za to. Ali ako neko od pocetnika sumnja u filove, onda nek se konsultuje na forumu s nekim od nas.   ha.. ha
Don't be surprise when a crack in the ice appears under your feet
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.3.2009 0:17 (RUNNER).
16 godina
neaktivan
kris_marko kaže...

https://license.avira.com/en/promotion-cj0ptfb6eh8cmw6a101r

ovdje ali radi samo na full verziji, premium i ostalima ne, znaci na avira premium security suite

thanks 
Avira je zakon! 
16 godina
neaktivan
Avira 9 - iskustva

Primjetija san da avira premium usporava ucitavanje internetskog sadrzaja (bilo kakve vrste) zbog svog web guard-a, pa san ga iskljucija, trenutacno iman aviru sa licencon za 3 mjeseca, mislin da nije nista bolja od free verzije...

EDIT: mcafee site advisor mi je bolji od avirinog web guarda...

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.3.2009 19:02 (Fowix).
16 godina
Fowix kaže...

Primjetija san da avira premium usporava ucitavanje internetskog sadrzaja (bilo kakve vrste) zbog svog web guard-a, pa san ga iskljucija, trenutacno iman aviru sa licencon za 3 mjeseca, mislin da nije nista bolja od free verzije...

EDIT: mcafee site advisor mi je bolji od avirinog web guarda...

pa normalno da usporava, kad pregledava sadržaj svake tranice

ti možda misliš da nije bolja ali zapravo jest. premium ima puno stvari koje nema free (usporedba)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice