evo izašla je i avira 9. jeli tko isprobao? kakvi su dojmovi? ja ću si sutra skinut pa javim.
Avira 9 - iskustva
- poruka: 143
- |
- čitano: 52.202
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
evo sad sam se malo igrao sa avirama 8.2 i 9 premium na virtualnom xp-u
mogu reći da je nova avira sasvim super. instalacija je dobro prošla. i nakon instalacije komp se mora restartat i onda je dalje sve ok
sučelje je ostalo i dalje isto. engine za skeniranje je isti kao i kod avire 8.2., a većina drugih stvari su nove
i super je stvar što još uvijek vrijede hbedv ključevi od avire 8
skenirao sam čisti xp i sa avirom 8.2 i 9, a kod devetke je skeniranje trajalo 29 sekundi duže
toliko za sad...
zaboravio sam vidjeti koliko koja zauzima rama . to ću sljedećim javljanjem
još netko nešto?
Ja sam jos na Aviri Premium 8 budem i ja uskoro presao na verziju 9, sad trenutno testiram Vipre Antivirus pa kad to zavrsim onda ide nova Avira 9 na komp!!!
Za one koji ne znaju Avira Free u verziji 9 sad ima i Antyspyware modul u sebi kao i Premium verzija Avire pa s time dobiva novu razinu zastite i postaje daleko najbolji izbor za besplatnu zastitu a i vise od toga!!!
Ja sam jos na Aviri Premium 8 budem i ja uskoro presao na verziju 9, sad trenutno testiram Vipre Antivirus pa kad to zavrsim onda ide nova Avira 9 na komp!!!
Za one koji ne znaju Avira Free u verziji 9 sad ima i Antyspyware modul u sebi kao i Premium verzija Avire pa s time dobiva novu razinu zastite i postaje daleko najbolji izbor za besplatnu zastitu a i vise od toga!!!
evo da ja kazem nekoliko mislio o aviri, ja sam s neta skinuo aviru premium security suite trial verziju, i kada sam prvi put skenirao naslo je par stvari a moram reci da sam tek instalirao na novu windowse ocito sa usb ili od cega dosli nemam pojam ali nema veze kada sam usporedivao sa avg i nod32 moram reci da je avira 10 puta bolja, firewall je isto bolji od bilo kojeg sta sam ja koristio znaci skoro samo rijeci hvale ali uvijek postoji ali:D to da trosi 300 - 500 kb/s upload onaj koji skida s rs ili sl. stranica avira defitivno mu se nece dopasti,,, eh sada ja sma probao ukinuti update i svesti na min firewall ali imak manje od 300 nije islo, toliko o aviri
oni koji ne smeta umanjeni upload def avira!!
edit : zaboravio napomenuti da sam se vratio na spyware doctor + antivirus > naslo je 3 trojana, oko 20 ostalog smeca
ako itko misli stavljati bilo sta na komp sta se tice zastite ja mislim da doctor puno bolje rjesenje!!
scorpion667 nemam poima ja nikad nisam koristio taj Windows Defender jer nevalja nema koristi od njega sad i Avira Free ima antyspyware u sebi pa je s time jos i bolja nego prije a sve to za badave kud ces bolje za krajnjeg korisnika mislim da ce se i ova nova Avira moc kombinirat sa ostalim Antispyware alatima bez problema!!!
scorpion667 nemam poima ja nikad nisam koristio taj Windows Defender jer nevalja nema koristi od njega sad i Avira Free ima antyspyware u sebi pa je s time jos i bolja nego prije a sve to za badave kud ces bolje za krajnjeg korisnika mislim da ce se i ova nova Avira moc kombinirat sa ostalim Antispyware alatima bez problema!!!
imam aviru antivir free v8.2 to sam stavio ovaj tjedan, e sad me zanima hoće li mi on sam napravit upgrade na 2009 ili to moram sam skinut i instalirat?
Deinstaliraj staru Aviru Free prvo i onda stavi ovu novu verziju 9 i nema problema!!!
Upravo sam instalirao Aviru 9 i ne radi mi update. Na 8.2 je radio normalno. Jel još neko ima sličnih problema?
Edit: Proradio je nakon 15 minuta.
Jučer sam instalirao i pronašao je neke stvari koje su promakle AVG-u, koji je prethodno bio instaliran. Za sad samo pozitivna iskustva.
Isplati li se brisat aviru 8 i stavljat 9?? To mi se bas i neda,ali ako je dosta bolja i bez bugova onda se isplati.
Isplati li se brisat aviru 8 i stavljat 9?? To mi se bas i neda,ali ako je dosta bolja i bez bugova onda se isplati.
da bude legalno najlakse vam je da skinete trial verziju te zatim skinete licencu za 95 dana! do toga ce sigurno izaci novija verzija pa opet se prebacite na nju!, sve je posve legalno!
https://license.avira.com/en/promotion-cj0ptfb6eh8cmw6a101r
ovdje ali radi samo na full verziji, premium i ostalima ne, znaci na avira premium security suite
Predobaar antivirus
Evo ja sam je instaliro jos u utorak čini mi se, prešao sa Avire 8 Premium (ova 9 je isto premium) i super mi je stvarno. Nisam primjetio neka velika poboljšanja (inače 8-ca mi je bila super, nikad problema sa virusima). Uglavnom da mi radi kao i Premium 8 ja zadovoljan.
Imam je već nekoliko dana i nisam primjetia neke drastične promjene, tu i tamo koja sitnica kao malko dorađen izgled, drugaćiji update...
Inaće bio pre zadovoljan s osmicom i ostao pre zadovoljan s ovom, odličan antivirus.
o jeb*la vas vise ta avira
o jeb*la vas vise ta avira
Ma pusti ga kad nezna i ocito nezeli saznat...
evo ja upravo idem instalirat aviru, do.....dio mi avg, detekcija mu je nikakva. da vidim sta ovaj moze.
Inace najbolje dojmove sam imao s kaspreskim, s bugovog dvd, ali je bio trial, pa je isteklo, a necu kupovat.
Sve pohvale za Aviru 9,trosi malo resursa,skeniranje je brzo,detekcija po obicaju odlicna
a sto se moze vidjeti po novim rezultatima sa http://www.av-comparatives.org/comparativesreviews/main-tests/144
Vazna stvar je sto su i u free verziju uveli anti-spyware zastitu.
Jedina mala mana koja moze skupo kostati neiskusnog korisnika je malo veci broj FP (false positive) pa bih stoga preporucio oprez korisnicima
prilikom detekcije da ne odstrane neki vazan file (prvenstveno mislim na sistemske fileove) koji Avira moze (bilo je takvih slucajeva) smatrati zarazenim i time naprave vise stete nego koristi.Inace sve ostalo kao sto sam naveo je za cistu desetku.
Sve pohvale za Aviru 9,trosi malo resursa,skeniranje je brzo,detekcija po obicaju odlicna
a sto se moze vidjeti po novim rezultatima sa http://www.av-comparatives.org/comparativesreviews/main-tests/144
Vazna stvar je sto su i u free verziju uveli anti-spyware zastitu.
Jedina mala mana koja moze skupo kostati neiskusnog korisnika je malo veci broj FP (false positive) pa bih stoga preporucio oprez korisnicima
prilikom detekcije da ne odstrane neki vazan file (prvenstveno mislim na sistemske fileove) koji Avira moze (bilo je takvih slucajeva) smatrati zarazenim i time naprave vise stete nego koristi.Inace sve ostalo kao sto sam naveo je za cistu desetku.
https://license.avira.com/en/promotion-cj0ptfb6eh8cmw6a101r
ovdje ali radi samo na full verziji, premium i ostalima ne, znaci na avira premium security suite
Primjetija san da avira premium usporava ucitavanje internetskog sadrzaja (bilo kakve vrste) zbog svog web guard-a, pa san ga iskljucija, trenutacno iman aviru sa licencon za 3 mjeseca, mislin da nije nista bolja od free verzije...
EDIT: mcafee site advisor mi je bolji od avirinog web guarda...
Primjetija san da avira premium usporava ucitavanje internetskog sadrzaja (bilo kakve vrste) zbog svog web guard-a, pa san ga iskljucija, trenutacno iman aviru sa licencon za 3 mjeseca, mislin da nije nista bolja od free verzije...
EDIT: mcafee site advisor mi je bolji od avirinog web guarda...