Samsung Galaxy S23/S23+/S23 Ultra - [Rasprava]

poruka: 1.352
|
čitano: 620.345
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
Re: Samsung Galaxy S23/S23+/S23 Ultra - [Rasprava]
Zaporožac kaže...
john142 kaže...

OneUI 6 dosta vise jede bateriju, ne dolaze poruke na Viber i ima vise trzavih animacija.

Meni je sve OK, S23+

Malo se unormalio. Google je ubijao bateriju pa sam pogasio sve sto sam mogao. Jedino sto prilikom upotrebe postotci brze padaju nego prije. Poruke na Viber jos uvijek kasne, mozda Viber treba napraviti nadogradnju apk.

Onemogucili su iskljucivanje Recycle bin-a u galeriji (mogla bi biti bolja, jos uvijek ima trzavih animacija, kod share opcije, otvaranje foldera...), i My files.

14 godina
MarcoXX kaže...

Pozdrav. Nakon update-a sam primjetio da mi ne radi MaxtTv aplikacija, da li ima kakvo rjesenje za to ili?

ne radi ni meni...napisao sam u reviewu da ne radi na android 14, napisi i ti, mozda vidi netko od developera..

14 godina
MarcoXX kaže...

Pozdrav. Nakon update-a sam primjetio da mi ne radi MaxtTv aplikacija, da li ima kakvo rjesenje za to ili?

Nije riješenje ali meni se jučer nije želio otvorit Messenger.
Nakon nekog vremena "proradio" sam od sebe.

14 godina

Meni još nije stigao update.... Na A1 sam, neznam ima li to veze...

2 0 hvala 0
14 godina
Do sad nikad nisam imao problem ni sa jednom aplikacijom, sad na 14 vec mi se par aplikacija srusilo, a ima i dosta povremenih trzanja..

Nadam se da ce u 1-2 updatea rijesiti probleme..
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Također na A1 i nema još updejta...

::: peace 0n earth :::
14 godina
neaktivan

S23 ultra 8/256gb.. jeste li primjetili da sa one ui 6 guta dosta vise rama ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

imam S23 ultru, 8/256.

sad ovih par dana nemam nikakvih zamjerki na update. neznam jel placebo ili sto ali nekako mi ljepse radi sve

jesus_tm1
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Brega55 kaže...

S23 ultra 8/256gb.. jeste li primjetili da sa one ui 6 guta dosta vise rama ?

Zamisli, računalni sustavi koriste RAM. O ne!

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2023 9:04 (Bitanga).
13 godina

RAM plus imam iskljucen, nisam primjetio da se aplikacije ponovno ucitavaju (bar ne cesce nek je do sad bilo).

8gb je po mojem jos uvijek dosta. ovih 12gb treba nekima za uredivanje videa i te fore.
a i ako ipak dode do reloada aplikacije, zato je tu uber brza memorija. ja sam zadovoljan

jesus_tm1
Moj PC  
2 0 hvala 1
22 mjeseca

Ja sam na vanilla S23 instalirao čim sam vidio da je Izašao update.

Primjetio sam da se baterija brže troši, pa sam napravio clean cache particije i sad ću vidjeti kako će se ponašati za par dana.

Nisam poremećen da radim factory reset samo zbog updatea.

Sve ostalo mi je ok, jedino što mi smetaju one dvije tipke na dnu expanded Quick panela (Smart View i Device control), jer ih ne koristim.

I ne, ne može ih se isključiti kroz opcije za panel. Može ih se sakriti da se ne prikazuju u "malom" panelu, ali se uvijek pokazuju u velikom.

Koliko sam pročitao po raznim forumima i sajtovima, korisnici kojima se ne sviđa novi panel su dosta glasni, tako da se možemo nadati da će Samsung omogućiti malo veću razinu konfiguracije.

0 0 hvala 0
15 godina
wiz4rd kaže...

Takoder da potvrdim i ja sam na A1 nema updejta stalno provjeravam ali nista

16 godina
kirenida kaže...

Ja sam na vanilla S23 instalirao čim sam vidio da je Izašao update.

Primjetio sam da se baterija brže troši, pa sam napravio clean cache particije i sad ću vidjeti kako će se ponašati za par dana.

Nisam poremećen da radim factory reset samo zbog updatea.

Sve ostalo mi je ok, jedino što mi smetaju one dvije tipke na dnu expanded Quick panela (Smart View i Device control), jer ih ne koristim.

I ne, ne može ih se isključiti kroz opcije za panel. Može ih se sakriti da se ne prikazuju u "malom" panelu, ali se uvijek pokazuju u velikom.

Koliko sam pročitao po raznim forumima i sajtovima, korisnici kojima se ne sviđa novi panel su dosta glasni, tako da se možemo nadati da će Samsung omogućiti malo veću razinu konfiguracije.

To se prije moglo isključiti u opcijama, šta se sada više ne može?

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
22 mjeseca

Znači doslovno u sljedećem redu nakon ovog kojeg si sam boldao je odgovor na tvoje pitanje.

16 godina
kirenida kaže...

Znači doslovno u sljedećem redu nakon ovog kojeg si sam boldao je odgovor na tvoje pitanje.

Eh, sorry, požurio sam se odgovoriti prije nego sam pročitao do kraja :-)

Katastrofa onda ako se ne može isključiti. Bolje da nisu ništa radili ako takva sranja daju ljudima za download.

22 mjeseca
Bitanga kaže...
kirenida kaže...

Eh, sorry, požurio sam se odgovoriti prije nego sam pročitao do kraja :-)

Katastrofa onda ako se ne može isključiti. Bolje da nisu ništa radili ako takva sranja daju ljudima za download.

Ma garant će u budućnosti dati mogućnost konfiguracije ako se dovoljno ljudi bude bunilo.

To i je jedan od razloga zašto sam se odlučio za Samsunga - veća šansa da će nešto popraviti jer su najpopularniji Android mob.

4 godine
neaktivan

Takoder preko A1 kupio, jos uvijek nije stigao Update. 

2 godine

Neznam za vas, ali ja sam na 8/256 s23 ultra.. update na Android 14 - One UI 6.0 i ovo zasad je brutala.. znači skinuo ga s punjača oko 8 ujutro (01.11.) i sad u 2:00h (02.11.) imam još 20% baterije - SOT 10+h .. do 13h bio na WiFi, do 22:30 na podatkovnoj vezi.. bez igrica

Prije je prosjek bio oko 9h.. 

3 0 hvala 0
14 godina

na običnom s23 baterija mi traje apsolutno isto ko i prije, ni bolje ni gore.

taj notifikacijski centar je malo presložen, koliko vidim colour palette malo bolje izlistava boje i primjenjuje ih na sistemske i druge aplikacije (koje ih podržavaju), novi font sliči dosta na googleov font na pixelu, ima nešto novih widgeta na samsung appovima, tipkovnica ima nešto sitnije gumbe, kamera ima dorađeni layout i sad mogućnost odabrati koliko želimo da slika bude "optimizirana", ako je scene optimizer uključen, galerija ima nove opcije za editiranje fotki, weather app nešto više informacija i malo ljepši izgled (i widget)...

uglavnom hrpa malih stvari, bez velikih promjena. taj android 14 je valjda najmanji pomak ikada u odnosu na staru verziju, komotno su mogli nasloviti ga kao 13.5

Tko leti vrijedi, tko ne leti ne vrijedi!

0 0 hvala 0
6 godina

Meni je na S23 losija baterija. Kod upotrebe brze padaju % nego prije. Nakon instalacije OneUI6 kao i inace napravio sam wipe cache.

0 0 hvala 0
16 godina

Upravo stigao S21 FE koji je na poklon, očito šalju već odmah.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.11.2023 13:02 (Bitanga).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina

Koliko vidim kamera je dobila zanimljive AI mogucnosti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.11.2023 14:12 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Kod mene neka cudna pojava hahah

Nakon  3.praznjenja i punjenja meni se baterija stabilizirala.

Evo recimo jutros skinuo sa punjača (cca 6 sati), cijeli dan normalno koristenje, yt fejs insta tiktok, upravo sad 53%.

Znaci odlično!

Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
Bitanga kaže...

ako ga zadržiš, javi dojam na S21 temi.

inače, na njemu još nema oneUI 6, ali možda i bolje da se manje troši baterija :)

12 godina
gusta21 kaže...
wiz4rd kaže...

Evo izgleda da je došao i nama na A1. Upravo se skida.

16 godina
spoonman039 kaže...
Bitanga kaže...

ako ga zadržiš, javi dojam na S21 temi.

inače, na njemu još nema oneUI 6, ali možda i bolje da se manje troši baterija :)

Vidjet ćemo. Mislio sam ga dati klincu koji je naslijedio moj S10+, ali osim 120Hz ekrana i nove baterije ništa drugo nije posebno bolje na S21 FE, čak ima manje RAMa i lošiji fingerprint senzor.

A na njuškalu je pala cijene već na 300€, a bude i još više kako mi se čini :-)

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.11.2023 9:25 (Bitanga).
15 godina
marinek98 kaže...
gusta21 kaže...
wiz4rd kaže...

da konacno je stiglo upravo skidam

16 godina
neaktivan

Dobio sada update i skinuo za sada mi se cini super sve i ljepše.

Jel zna tko gdje se nalaze custum stickeri i kako ih poslati na whatasapp? Jer sad se iz slike može napraviti sticker i može se drag&drop u drugi prozor npr whatsapp, ali i dalje nece poslati kao sticker nego ga šalje kao sliku? Na iphonu ovo i dalje funkcionira bolje.

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
marinek98 kaže...
gusta21 kaže...
wiz4rd kaže...

Kako to da na A1 kasnije dolazi? Kako točno funkcionira update? Zar operater mora pustiti dozvolu, dali je mobitel je ipak "kodiran" ako je kupljen kod operatera, a ne u slobodnoj prodaji npr. sancta domenica itd... ?

Totalno p****ski potez da ovisiš o operateru i čekaš update....

10 godina
Brega55 kaže...
marinek98 kaže...
gusta21 kaže...
wiz4rd kaže...

Kako to da na A1 kasnije dolazi? Kako točno funkcionira update? Zar operater mora pustiti dozvolu, dali je mobitel je ipak "kodiran" ako je kupljen kod operatera, a ne u slobodnoj prodaji npr. sancta domenica itd... ?

Totalno p****ski potez da ovisiš o operateru i čekaš update....

ma nije do operatera. koliko znam nema više kodiranih mobitela.

moguće da je do verzije modela. ovisno o količini RAM-a, interne memorije, pa i tržišta (Samsung je imao različite i procesore na prošlim serijama) modeli su različiti i vjerojatno nisu svi dobili update isti dan.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice