Kombi bojler u stanu

poruka: 7
|
čitano: 2.669
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Kombi bojler u stanu
Imam kombi bojler nekih 20 godina i kad mi je neki dan bio dimnjačar u kontroli dimnjaka pitao sam ga što na postojeći dimnjak (živim u stambenoj zgradi) mogu staviti kad jednog dana ovaj bojler ode. Kaže kondenzacijski ali svi na istoj vertikali moraju staviti kondenzacijske bojlere. Kaže da postoji i klasični kombi bojleri za kupiti ali oni ne bi dobro radili jer su "mokri" a moj sadašnji kombi bojler je "suhi" a tih više nigdje nema !? E sad, dajte mi pojasnite, jel to stvarno tako ili ...?

0 0 hvala 0
5 godina
Kombi bojler u stanu

Kondenzacijski bojleri su učinkovitiji od klasičnih kombi bojlera jer koriste toplinu vodene pare koja se oslobađa prilikom izgaranja plina za zagrijavanje vode.

Međutim, kondenzacijski bojleri zahtijevaju odgovarajući dimnjak koji može izdržati kiseli kondenzat koji se stvara tijekom procesa kondenzacije.

Zato je dimnjačar vjerojatno preporučio da svi stanari na istoj vertikali instaliraju kondenzacijske bojlere ako žele koristiti tu vrstu bojlera.

Što se tiče vašeg sadašnjeg "suheg" bojlera, pretpostavljam da je to zapravo konvencionalni kombi bojler koji koristi plin ili drugo gorivo za izravno zagrijavanje vode u spremniku. Ovakvi bojleri su stariji i manje učinkoviti od kondenzacijskih bojlera, ali se i dalje mogu kupiti.

Međutim, ako se odlučite za ovu opciju, trebat ćete biti sigurni da vaš dimnjak može izdržati dim koji se stvara tijekom izgaranja goriva.

Konačna odluka o tome koju vrstu bojlera želite instalirati ovisi o vašim željama i mogućnostima, ali bilo bi dobro da se konzultirate sa stručnjakom prije nego što donesete konačnu odluku kako bi bili sigurni da vaša instalacija odgovara sigurnosnim standardima.

i sada kada svi mislita da sam ovo ja israo - nisam nego chatGPT! :D

yup, za 5 godina svi dobivamo otkaz :D

NULL!=NULL

5 0 hvala 4
11 godina
Re: Kombi bojler u stanu
Ha ha... Ali ta umjetna inteligencija nije pogodila srž stvari.

1 0 hvala 0
12 godina
Bacite oko na ovaj uređaj https://emos.com.hr/sime-uniqua-revolution/

0 0 hvala 0
23 mjeseca
VladRi kaže...

i sada kada svi mislita da sam ovo ja israo - nisam nego chatGPT! :D

yup, za 5 godina svi dobivamo otkaz :D

Baš sam prije ove tvoje zadnje opaske htio reći da si "ono" sve od nekuda prepisao..... 

合氣道 Konačni cilj svih živih bića je neprestana potraga za srećom. Znanstveno dokazano na miševima.
11 godina
davor333 kaže...

Da... ima li tko iskistva s tim bojlerom?

Vidim da mu je cijena 2.000,00€

Inače htio sam pitati postoje li "mokri" i "suhi" atmoisferski bojleri kao što tvrdi moj dimnjačar?

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.3.2023 9:17 (tomislav10).
11 godina
Kombi bojler u stanu

Izgleda nitko ... 

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice