Kombi bojler u stanu
- poruka: 7
- |
- čitano: 2.669
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kondenzacijski bojleri su učinkovitiji od klasičnih kombi bojlera jer koriste toplinu vodene pare koja se oslobađa prilikom izgaranja plina za zagrijavanje vode.
Međutim, kondenzacijski bojleri zahtijevaju odgovarajući dimnjak koji može izdržati kiseli kondenzat koji se stvara tijekom procesa kondenzacije.
Zato je dimnjačar vjerojatno preporučio da svi stanari na istoj vertikali instaliraju kondenzacijske bojlere ako žele koristiti tu vrstu bojlera.
Što se tiče vašeg sadašnjeg "suheg" bojlera, pretpostavljam da je to zapravo konvencionalni kombi bojler koji koristi plin ili drugo gorivo za izravno zagrijavanje vode u spremniku. Ovakvi bojleri su stariji i manje učinkoviti od kondenzacijskih bojlera, ali se i dalje mogu kupiti.
Međutim, ako se odlučite za ovu opciju, trebat ćete biti sigurni da vaš dimnjak može izdržati dim koji se stvara tijekom izgaranja goriva.
Konačna odluka o tome koju vrstu bojlera želite instalirati ovisi o vašim željama i mogućnostima, ali bilo bi dobro da se konzultirate sa stručnjakom prije nego što donesete konačnu odluku kako bi bili sigurni da vaša instalacija odgovara sigurnosnim standardima.
i sada kada svi mislita da sam ovo ja israo - nisam nego chatGPT! :D
yup, za 5 godina svi dobivamo otkaz :D
i sada kada svi mislita da sam ovo ja israo - nisam nego chatGPT! :D
yup, za 5 godina svi dobivamo otkaz :D
Baš sam prije ove tvoje zadnje opaske htio reći da si "ono" sve od nekuda prepisao.....
Da... ima li tko iskistva s tim bojlerom?
Vidim da mu je cijena 2.000,00€
Inače htio sam pitati postoje li "mokri" i "suhi" atmoisferski bojleri kao što tvrdi moj dimnjačar?
Izgleda nitko ...