HTC One X

poruka: 2.501
|
čitano: 733.408
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HTC One X".
16 godina
HTC One X

life, ja fkt neznam o čemu ti govoriš... ja još uvijek imam dhd, još uvijek sam zadovoljan njime, jedan dan izdrži bez beda makar i surfam cijeli dan i da gore je stock rom. a to kaj veliš da im je touch gori od ajfona, neznam fkt kaj da ti velim

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
HTC One X

Mislim da je to vise "user error" :)

ja

2 0 hvala 0
16 godina
HTC One X

HTC izbaci cca svake godine jedan telefon koji je all-round (odličan).

Po meni ide ovako :
HD2 -> DHD -> One X

HD2 i dalje radi puno bolji posao nego neki noviji telefoni (mogućnost svih platforma baziranih na linuxu ili WP).
DHD je odlično podržan od strane developera, a ima optimalan ekran, dobar cpu i kvalitetu izrade.

I sad sve to donosi One X osim jednostavnog mijenjanja platforma (sve dok ne otključaju NAND i BL).

A ove komentare o iP si možete zabit znate gdje.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.

5 0 hvala 0
13 godina
HTC One X

amen.

hd2 mi jos koristi, prosao je custom romova uh :)

http://android.hd2roms.com/ :)

iza sam mu plazu od baterije ispolirao, super je mob stvarno. Imas totalnu slobodu.

ja

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: HTC One X
Mitch kaže...

Nije bas, jer između DHD i One X ima 2 godine pauze....

BTW izgleda da konkurencija, a i sam One S imaju bolje izglede. Tegra 3 je opet katastrofa.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
HTC One X

zna li itko kad ONE X dolazi u TELE2????? kupio bih ga čim dođe...

call of duty mw2
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Mitsuoka kaže...
Mitch kaže...

Nije bas, jer između DHD i One X ima 2 godine pauze....

BTW izgleda da konkurencija, a i sam One S imaju bolje izglede. Tegra 3 je opet katastrofa.

Tegra je izgleda opet podbacila u odnosu sto se najavljivalo. Uskoro ce pustiti i Tegru 3+ koja ima nesto bolje performanse... Koma

http://www.technobuffalo.com/news/wireless/nvidia-announces-updated-tegra-3-with-higher-performance-coming-soon/

16 godina
Ako niste primijetili, svaka Tegra je podbacila.

nVidia još uvijek nema što radit na polju SoC-a
13 godina
HTC One X

Iz nekog razloga (ne poznajem gpu, nisam informiran, tj povrsno samo znam jer me ne brigaju igrice bas itd.. ali valjda je geforce gpu chip u tegri 3 u antutu benchmarku, gledajuci na 2d i 3d rezultate za par bodova slabiji od score'a koji dobijem na htc sensation (gpu nije clockan) . A overall score je za 2500 - 3000 veci na htc one x.

ja
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.4.2012 14:03 (bender_007).

0 0 hvala 0
16 godina
Ma lol treba čekat cortex a15 quad...
15 godina
neaktivan
HTC One X

Evo, gotova je recenzija http://mob.hr/recenzija-htc-one-x/

0 0 hvala 0
16 godina
HTC One X
Recenzija je fkt ok, ali jedna stvar me nervirala, pa daj kolko je teško staviti neku jednostavnu galeriju za slike, a ne da ti se svaka slika otvara u prozor, to je jednostavno strašno...
inače recenzija i video na kraju su mi okej!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
HTC One X
hobi:moj-android.net

1 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
nsoul kaže...

Samo mali ispravak netočnog navoda... (kad ga već izbacuju iz sabora xD) nije dpi nego ppi. :)

Inače ok recenzija.

15 godina
HTC One X

zna li se koja količina memorije je dostupna za instalaciju aplikacija? na gsm areni navode za HTC one S da od reklamiranih 16 gb, 10 je dostupno za storage, a 2 gb je instalaciju aplikacija (btw. gdje su nestali 4 gb??). Nigdje nisam uspio naći taj podatak za HOX... 

0 0 hvala 0
16 godina
Maxx5000 kaže...

zna li se koja količina memorije je dostupna za instalaciju aplikacija? na gsm areni navode za HTC one S da od reklamiranih 16 gb, 10 je dostupno za storage, a 2 gb je instalaciju aplikacija (btw. gdje su nestali 4 gb??). Nigdje nisam uspio naći taj podatak za HOX... 

jako dobro pitanje, to je i mene zanimalo... jer kaj ovo 2gb, pa to je glupost...

14 godina
neaktivan
Blade18 kaže...
Maxx5000 kaže...

jako dobro pitanje, to je i mene zanimalo... jer kaj ovo 2gb, pa to je glupost...

Pa za početak računajte da 16gb nije 16gb negovjerojatno nekih 15gb... odbiješ 2gb za instaliravanje aplikacija, 10 za storage... treba odbiti još nekih pola gige-gigu za system... i još fali cca dvije gige. Nemam pojma. xD

15 godina
neaktivan
trap kaže...
nsoul kaže...

Samo mali ispravak netočnog navoda... (kad ga već izbacuju iz sabora xD) nije dpi nego ppi. :)

To je apsolutno ista stvar... imam predmet o tome na faksu.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
Jeli itko zna jeli moguce na Sense 4 nekako disableati volume tipke na lock screenu i notificatioj bar nanlock screenu?? To me ubija u pojam.
ptspclan.com | visit us ^^
16 godina
Mislim da nema opciju za to, odnosno ja nisam našao...

Probaj neki rom koji ima Sense ali da je customizable
16 godina
[Recenzija] nsoul: HTC One X
Tjedan dana se već družim s ovim uređajem, pa eto da se napiše par riječi o njemu.

DIZAJN

HTC se odlučio nakon metalnih unibody kućišta, svoj novi flagship upakirati u polikarbonatno kućište koje stvarno djeluje čvrsto , lijepo leži u ruci a najbitnije da je uređaj jako lagan. Samo kućište malo je "svinuto" poput Galaxy Nexusa, tako da još bolje prianja ruci , a ekran je ravan tako da na sredini uređaja izgleda malo podignuto, dok se na krajevima spaja s kućištem.Ekran je jako lijepo uklopljen u kućište, a rubovi zaobljeni i samim time ugodni za horizontalno skrolanje, što je velika razlika od Desirea HD kod kojeg su se osjetili oštri rubovi jer je ekran bio malo upušten u kućište.

Sam uređaj nema odvojivih dijelova, osim utora za microSim karticu tako da je i baterija nezamjenjiva ( može se zamijeniti ali u ovlaštenom servisu). Kraj utora za karticu, na vrhu uređaja, nalaze se kamera od 8 mpx i utor za slušalice te gumb za uključivanje i gašenje. S iste strane ali na dnu nalaze se zvučnik te 5 pinski konektor za dock . S prednje strane na vrhu nalazi se drugi zvučnik koji služi prvenstveno za razgovore, te prednja kamera od 1.3 mpx, dok su na dnu smještene senzorske tipke te mikrofon.

EKRAN

Namjeravao sam nakon Desirea HD kupiti uređaj sa SAMOLEDom jer SLCD nije najkvalitetniji ekran na tržištu, no HTC je odlučio u One X ugraditi IPS SLCD2, pa sam pregledao desetke recenzija jer sam stvarno htio kupiti uređaj ali jedini problem je bio ekran. Ali prema svim recenzijama ekran je bio stvarno dobar, pa sam se ipak odlučio na One X pa šta bude bude, ali nakon prvog uključivanja ostao sam iznenađen, ekran je odličan, boje prirodne, prikaz stvarno oštar, dobro se vidi na suncu, i uspoređujući s drugim uređajima mogu reći da je najbolji ekran na tržištu. Istina da nema najveći dpi, ali 720p rezolucija na 4.7 " ekranu daje otprilike 312 dpi, i samim time daje odličan prikaz sadržaja bez ikakve pikselizacije. A i primjetio sam da se manje "masti" tj. manje ostaje trag prstiju nego na DHDu.

SOFTVER

SENSE 4.0

HTC je stvarno oduševio uređajem kako dizajnom, materijalom, kvalitetom izrade te samim ekranom, no još jedna bitna stvar je softver koji se također brine o prikazu i fluidnosti uređaja. Starije verzije Sensa su bile dobre, no malo "preteške", pa se HTC odlučio na jako veliku promjenu, što se tiče dizajna i optimizacije. Sense 4.0 je stvarno "lagan" UI, koji je u suradnji s Androidom 4.0 jako fluidan i brz. Još nisam otkrio sve novosti, no uz optimizaciju najveća primjena je izgled koji nije drastično mjenjan već par verzija unatrag. HTC je odlučio na neki način zamijeniti tonove boja, pa su primjerice traka obavijesti koja je bila svjetla sad ima tamniju boju, a izbornik postavki koji je bio crn sad je svjetlije boje, a uz to neki dijelovi su zadržani od Androida 4.0 a to se može vidjeti kod instalacije i deinstalacije aplikacija. Još jedna izmjena dogodila se kod pop up prozora te widgeta, koji više nemaju jako zaobljene rubove, nego su više kvadratni i elegantniji. A kad smo već kod widgeta treba spomenuti da je sad puno lakše dodavat ih na homescreen a i s novim androidom dolazi mogućnost promjene njihovih veličina.

KONTAKTI I KOMUNIKACIJA

Isto kao i u prošlim verzijama, nakon instalacije nekih od aplikacija za društvene mreže, video pozive ili chat automatski se svi kontakti iz aplikacije sinkroniziraju s imenikom na uređaju. Promjena je u prikazu određenog kontakta gdje se sad nakon klika na ime pojavljuje popup prozor sa slikom , brojevima telefona koji su pridruženi kontaktu te ikone na druge servise poput facebooka, skypea...pa je samim tim lakše pozvat neki kontakt ili poslat poruku.

Aplikacija za e-poštu je promjenjena, tj. promjenjene su i Google aplikacija te ona koja dolazi uz Sense. Neću sad detaljno opisivati, samo navesti jednu od bitnijih stvari a to je bolja sinkronizacija i push. Moguće je uz pametnu sinkronizaciju odrediti kad da uređaj prima push obavijesti, a kad da novu poštu provjerava u nekom vremenskom razmaku, a to štedi bateriju. U vrijeme najvećeg opterećenja koje odredimo push obavijesti rade normalno i pošta stiže isti trenutak kad ju primimo, a u vrijeme manjeg opterećenja možemo postavit neki vremenski razmak od 15 minuta do 4 sata, a možemo uključit i pametnu sinkronizaciju koja prati koliko vremena je prošlo od posljednje primljene pošte te time sama povećava razmak provjere pošte,tj. ako uređaj ne nađe novu poštu razmak se povećava na pola sata, ako nakon pola sata ne nađe povećava se na sat vremena...A kad opet uđemo u vrijeme većeg opterećenja ponovi se uključuje push.

MULTIMEDIJA

Uz dobar ekran, i dobar zvuk, One X je odlčan multimedijalni uređaj. Uz snimanje u 1080p koje ću kasnije posebno opisati, uređaj tu rezoluciju jako dobro i reproducira te prikazuje na većim ekranima preko HDMI izlaza ili DLNA. Budući da nemam DLNA tv ni MediaLink, mogu probati samo HDMI koji radi jako dobro bez trzanja, fluidno, a uz mirroring moguće je sav sadržaj s ekrana reproducirati na TVu, a ako se na TV povezujemo preko DLNA moguće je reproducirati određeni sadržaj te istovremeno na uređaju raditi nešto drugo, a uz to reprodukcija je i dalje fluidna.

One X već standardno dolazi uz Beats podršku ali ne dolazi s Beats slušalicama. Beats jako dobro radi svoj zadatak, no kome se ne sviđa , moguće je odabrati neki od presetova koju dolaze uz glazbenu aplikaciju. Aplikacija Glazba više ne otvara player nego nas odvodi na na neku vrstu homescreena u kojem imamo posljednje reproducirane pjesme te prečace na player , Soundhound, TuneIn te 7digital...a moguće je dodat i prečace na neke vlastito instalirane aplikacije poput Slooshaj radija ili Soundclouda. Već prije spominjani Beats audio u novom sensu radi i s ostalim aplikacijama i nije ograničen samo na stock player. A dobro je i spomenuti da svaka audio aplikacija koja dolazi sa Sensom ima ugrađen SoundHound pa možemo lako saznati koja pjesma trenutno svira ako slušamo stream, ili pronaći tekst pjesme ako slušamo mp3 u playeru.

KAMERA

Jedan od aduta koje su naveli na predstavljanju One linije je odlična kamera, a s time se potpuno slažem, kamera je jako dobra, jedina mana je slabije osvjetljenje ali sve ostalo je jako dobro, od fotografiranja do snimanja videa.

Aplikacija se jako brzo uključuje,a sama kamera aktivira još brže, fokus radi fantastično i netreba mu dugo da fokusira kad prelazim s udaljenosti na bliži predmet. HTC ImageChip je dokazao da je jako dobar i da može konkurirati konkurenciji poput Sony Exmor R senzora. Fotografije su jako dobre, oštre, odličnih boja bez onog rozog odsjaja koji su pratili starije uređaje. Najbolja stvar je istovremeno snimanje videa te fotografiranje bez potrebe za prekidanjem snimanja, a uz to još jedna jako korisna stvar je FastBurst koja snima 4 fotografije u sekundi i olakšava uloviti stvari u pokretu.
ukupna ocjena

24 0 hvala 20
15 godina
HTC One X

još uvjk nisam uspio saznati koliko je 32 gb memorije dostupno za instalaciju aplikacija? kako trenutačno koristim Desire koji ima smješno malu količinu memorije dostupne za instalaciju aplikacija, ovaj podatak mi je jako važan pri izboru novog moba!

0 0 hvala 0
15 godina
S obzirom da pise u storage da ima 25.5 GB, pretpostavljam da je ostatak za OS i instalaciju appova.
Tako, ne vjerujem da je ispod 1GB za Aplikacije, sto je vise nego dosta.
16 godina
Maxx5000 kaže...

još uvjk nisam uspio saznati koliko je 32 gb memorije dostupno za instalaciju aplikacija? kako trenutačno koristim Desire koji ima smješno malu količinu memorije dostupne za instalaciju aplikacija, ovaj podatak mi je jako važan pri izboru novog moba!

cca 26gb

14 godina
Re: [Recenzija] nsoul: HTC One X
Pitanje za vlasnike One X-a: kakvo je stanje s baterijom? Jel' izasao kakav update koji je podignuo autonomiju baterije? Cuo sam da je neka dadoteka od Nvidije postavljena u krivo odrediste I da bi se ispravkom toga bateriji autonomija povecala za 10%-20%.
Ne vjeruj sjaju u njenim očima! To je samo svjetlost što joj prolazi kroz šuplju glavu!
15 godina
Re: [Recenzija] nsoul: HTC One X
Baterija izdrzi bez problema skoro cilo radno vrijeme, sto je bolje nego na Sensation i ja super zadovoljan.
To za nVidia file su rekli da nije istina, imas na XDA.
16 godina
neaktivan
HTC One X

Vidim da nitko nije spomenuo sluske koje dodu uz njega a s obzirom da su beats by dr. dre dosta razvikane zanima me kakva je kvaliteta zvuka samog uredaja i sluski?

http://www.youtube.com/watch?v=o8RsTjjYK7E
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

beats by dre su blago receno smece, a ja mislin da ni ne dolaze sa njime ionako.

16 godina
HTC One X
Evo testa baterije od strane gsmarene; http://blog.gsmarena.com/htc-one-x-battery-test-concludes-the-results-are-inside/
iskreno meni bi to bilo dosta jer sam se priviknul s DHD-om...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
WTF? Motorola malo ubija ostale na testu. :)
In the end there will be only ( c )haoss ...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice