Gledao sam po google-u ali ponovno nisam shvatio zašto on služi i kakav je ono nepregledan kod,jel se pamti cijela sintaksa?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Gledao sam po google-u ali ponovno nisam shvatio zašto on služi i kakav je ono nepregledan kod,jel se pamti cijela sintaksa?
XML nije "kod".
XML je markup jezik koji služi za prenošenje podataka. XML shvati kao univerzalni prenositelj informacija. Recimo da dvije aplikacije / layera / bilo čega žele komunicirati, onda se uzima XML kao neki standard da se to učini. Ili bi barem trebalo biti tako...
eXtandeble Makup Language iliti XML
God se ne pamti neg ga sam stvaraš kak tebi paše bitno ti je jedino da sve šta otvoriš da uredno i zadtvoriš obćno služi za ramjenu podataka između dva koda npr. javascript i html (daju se fine stvari napravit) obično služi ko mala baza podataka jedini mu je problem što nije relacioni za razliku od mySQL-a al za neš jednostavnije divota. Često se koristi u Flashu kao baza podataka jer ih Fleš ne kuži šta je to baza podataka (al se može povezati flash sa bazom preko nekog od serverskih jezika).
Nije uopče kompliciran sam se svi ti web servisi rade prek njega.