Web dizajniranje-tečaj za web dizajnera dovoljan?

poruka: 39
|
čitano: 22.139
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Web dizajniranje-tečaj za web dizajnera dovolj

web dizajn nije dovoljan treba znanje i o drugim stvarima barem da se zna o čem se prića i kako to otprilike napravit (neko osnova osnovno znanje).

Ovako što se tiće web dizajna već kontakta bi ti moglo zatrebati znanje serverskog jezika, ako očeš ić na dinamičke Web Stranice, CMS i slično onda poznavanje serverskih tehnologija je nezaobilazno netreba se bit maher al neko solidni znanje o čem se tu radi. Sam Flash je na zalazu iz mase razloga, aprvi upit su tražilice jer se može desit da ga loše ili još gore krivo indexiraju ima i drugih mana, al ako si dobar u fleshu da se to zaobić, al to zahtjeva poznavanje Action Script 3.0.

Što se samog dizajna tiće moro bi poznavat teoriju boja i koje one emocije izazivaju u koje suliminalne poruke šalju. Treba poznavat materiju još nekih stvari poput tipografije i SEO. Ko što čovjek reko prije mene to je poso u kojem češ se mućit u pregovorima za 1000kn do posla za koji će te pitat jel ti 10k kn malo sve ovisi o tvom znanju i sposobnostima. Nažalost moje je mišljenje da ti naši tečajevi (prekfalikacije) nisu niš drugo nego obična špljačka jer te ne nauće ni osnove osnova već ti samo upute koje bi programe trebao koristit, a to sve moš naći na Youtubu i sl. izvorima informacija besplatno.

14 godina

Noor, imaš jako dobro mišljenje, ali poradi na pravopisu i gramatici..

Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
david7 kaže...

Noor, imaš jako dobro mišljenje, ali poradi na pravopisu i gramatici..

Da, Noor zna napisati jako dobar komentar, čak i dok je teško iz toga izvući pravi smisao, odnosno mišljenje.

17 godina
gamecoder kaže...

Pozz!

Mene zanima da li je za pokrenut biznis web dizajna dovoljno znanje stečeno na tečaju za web dizajnera ili možda treba znanje web mastera? Znači, da li bih ja np. mogao krenuti sa poslom web dizajna, ako imam samo to znanje ?

Isto pitanje, ali u drugom kontekstu:

Mogu li s četverotjednim tečajem nogometa igrati (i zarađivati) kao Cristiano Ronaldo? Naravno da možeš, ali uz jaaaaaaaaaako puno truda poslije ta četri tjedna. Ništa ne dolazi preko noći.

Prije nego što "prodaš" svoj prvi website, napravit ćeš ih barem sto. A to ti je otprilike 5000 sati posla. (ako hoćeš raditi kvalitetno). 

Da bi izradio web site, ne treba ti ništa osim Joomle i/ili Wordpressa. Instaliraš ih na web server, ispuniš s nekoliko podataka, odabereš predložak dizajna i to je to. U pola sata imaš web site ;) To naučiš u sat vremena.

Da bi prodao web site, potrebno ti je znati i osnove programiranja (+ java, php, flash), css, raditi u photosphopu i naravno, podrobno poznavati Wordpress i/ili Joomlu kako bi mogao s njima napraviti malo više od izbora templatea ;)

Dobra stvar za početak ti je W3School i naravno Youtube i Google.

(a i na ovom forumu imaš masuuuu stvari koje bi valjalo pročitati)

http://www.bug.hr/forum/topic/razvoj-web-stranica/web-ofenziva-defanziva/23424.aspx

http://www.bug.hr/forum/topic/razvoj-web-stranica/tutorial-web-dizajnere/15562.aspx

http://www.bug.hr/forum/topic/razvoj-web-stranica/css-osnove-cascading-style-sheets/63122.aspx

http://www.bug.hr/forum/topic/razvoj-web-stranica/tutorial-css/57739.aspx

http://www.bug.hr/forum/topic/razvoj-web-stranica/sigurni-php/4436.aspx

;))

Djevojke postaju žene kada duboko u sebi osjete dovoljno čvrst razlog za to.
14 godina

Zašto se ograničavati na Joomlu i Wordpress?

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
david7 kaže...

Zašto se ograničavati na Joomlu i Wordpress?

Ograničavanje nikad i ni na što, ali za početku je to najbolje za početi jer ima najviše tutoriala i najviše ljudi se služi upravo njima pa ako zapne, lakše ćeš naći nekoga da ti pomogne..

Djevojke postaju žene kada duboko u sebi osjete dovoljno čvrst razlog za to.
14 godina

Upravo suprotno... Bolje mu je odmah učiti od nule postepeno nego uzeti neki glomazni CMS i gubiti se po tutorialima i sličnim glupostima... Govorim iz vlastitog iskustva..

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Soriy na pravopisu i gramatici patim od cyberdisleksije {#} bum se potrudio da to sredim sa pravopisom i gramatikom.

Ja sam pobornik otvorenog koda samo iz jednog razloga što ima dosta već gotovih riješenja koje se samo prilagode klijentu. Što se tiće WP i joomle to je ko da uspoređujemo fiču i mercedesa. Uredu oboje su opensource CMS sustavi i WP je puno zgodniji za početnike jer je dosta jednostavniji od Joomle. Al zato što je Joomla malo kompleksnija da se puno stvari napraviti u njoj koje možda nisu idealne za WP (premda bi to možda radilo i u njemu).

WP je zamišljen kako CMS riješenje za manje kompleksne stranice i za to je savršen, dok se u Joomli daju napraviti i dosta kompleksne stvari, čak joomla ima opciju da se na njoj vrti WP tj. koristiti najbolje strane WP i Joomle zajedno i tako doći do još boljeg CMS Sustava. Netreba se ograničavati, al opet čovjek nestigne sam to sve pratit ima tolko tehnologija, a isti rezultat se može napraviti na tisuču naćina. 

Sa druge strane, ajmo reć standardizacija CMS sustava mu je i boljka jer čim se ode malo u neke extravagantnije vode pokazuje se da čovjek mora sam pisati kod, testirati ga i ostalo, a sam to čovjek nemože, za to mora postajati tim.

10 godina
neaktivan

Ne snalazim se u otvaranju tema,  tražim web dizajnera za poslovnu suradnju.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice