WAMP: PHP & MySQL

poruka: 15
|
čitano: 5.210
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Bok svima,

ovako - pocetnik sam u PHP-u, pa sam radio donedavno u totorialima. Vecina tutoriala podrazumijevala je koristenje WAMP-a. Sad, kako je WAMP lokalni server, postoji li neki nacin da se MySQL baza podataka izdvoji zajedno sa PHP kodom i da se postavi na net, tj. na neki drugi server.

Ako ne, zanima me, postoji li neki alternativni nacin koji ce mi dati vise slobode?

Hvala unaprijed!

i'm going back to 505...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sa wampom si dobio i aplikaciju phpMyAdmin, preko njega lagano možeš exporatati svoje tablice i isto tako možeš i imporatat svoje tablice ponovo u bazu podataka. Mislim da svaki hosting na koji ćeš stavljati svoje php projekte ima također phpMyAdmin, tako da nemaš brige oko baze podataka. Samo potraži u phpMyAdmin tipku export(izvoz) i imoprt(uvoz) pa se igraj malo sa time, nije teško! A php kod jednostavno uploadaš preko nekog ftp klijenta na server!

www.lukasavic.com

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: WAMP: PHP & MySQL
el_manana kaže...

Bok svima,

ovako - pocetnik sam u PHP-u, pa sam radio donedavno u totorialima. Vecina tutoriala podrazumijevala je koristenje WAMP-a. Sad, kako je WAMP lokalni server, postoji li neki nacin da se MySQL baza podataka izdvoji zajedno sa PHP kodom i da se postavi na net, tj. na neki drugi server.

Ako ne, zanima me, postoji li neki alternativni nacin koji ce mi dati vise slobode?

Hvala unaprijed!

exportaš bazu s lokalnog i importaš u udaljeni server, prebaciš .php na web server, promjeniš podatke za spajanje na bazu u .php i vozi.

Ako sam shvatio što želiš >.>

15 godina
neaktivan

Da to je to :D! Exportaš tablice lokalno, na udaljenom serveru napraviš novu bazu i importaš te tablice u tu bazu! U principu sve sto si rekao! Ma pokušaj pa ces skužiti vec! :D

www.lukasavic.com
17 godina

Osim ako je baza podataka prevelika, onda se ne moze eksportirati kroz phpmyadmin. 

Danas kada postajem pionir ...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zeleni kaže...

Osim ako je baza podataka prevelika, onda se ne moze eksportirati kroz phpmyadmin. 

Da, al mislim ko ce puniti bazu podataka lokalno hrpom padataka? nema smisla :/ ! Eventualno ako se preuzima neki postojeci projekt, ali to je vec druga prica.

www.lukasavic.com
17 godina
neaktivan

Super, hvala vam ljudi. Probao sam PHPMyAdmin, ali sam mislio da sluzi samo za uredjivanje tablica.

i'm going back to 505...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zeleni kaže...

Možeš li mi možda pomoći?

Imam taj problem, instalirala sam wamp i trebam pospremiti phpbb2 forum lokalno jer se stranica gasi, a podatke treba spremiti tako da se mogu lokalno pretraživati taj forum. Međutim, kad hoću import baze kaže da je prevelika.

16 godina

Pozdrav,

Da ne otvaram novu temu, mene zanima ako netko zna koliko je isplativ tečaj u Algebri vezan za PHP i MySQL programiranje?

Tečaj košta nekih 7000 kn i traje 10 dana (140 sati).

Naime mene zanima koliko toga se tamo da naučiti i dali se  to isplati,odnosno dali nakon tog tečaja mogu raditi i od toga zarađivati?

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Iskreno, mislim da se taj tečaj ne isplati. Više-manje većina poslodavaca traži da znaš raditi, i da iza sebe imaš dosta referenci u izradi web stranica, aplikacija. Tečaj ti može značiti jedino ako postoji još jedan suparnik za radno mjesto, koji ima isto iskustva kao to pa ti je tečaj kao neka prednost, ili da ti taj tečaj, tj. tih par tisuća kuna natjeraju da nešto sam kreneš raditi. Ali činjenica je da ti to ne treba, ako te stvarno to zanima naučiti ćeš to sam, ima goma tutorijala i knjiga na netu. Taj ti tečaj neće dati nikakvu prednost kod poslodavca. Bolje je da sam kreneš radit, da te to zanima, usvojiš znanja, zadaš si neke projekte i stranice i kroz njih sve to naučiš. Bolje si kupi laptop ili novo računalo, nego da upisuješ taj tečaj.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Imam problem, pa bih molio isuksnije i stručnije osobe da mi pomognu ako to žele i mogu.
Instalirao sam Xampp, a li ne mogu pokrenuti MySql, premda mi piše running- port sam promijenio na skypu i ništa,  Xampp sam instalirao na E - disku, čak sam ga instalirao na tri različita compa i ništa.
Ukoliko netko zna kako riješiti ovaj problem bio bih mu zahvalan.
unaprijed hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
Mjesecevakci kaže...
zeleni kaže...

Možeš li mi možda pomoći?

Imam taj problem, instalirala sam wamp i trebam pospremiti phpbb2 forum lokalno jer se stranica gasi, a podatke treba spremiti tako da se mogu lokalno pretraživati taj forum. Međutim, kad hoću import baze kaže da je prevelika.

Import radiš sa phpmyadmin?  Vjerojatno je riječ o serverskom ograničenju. Možeš pokušati povećati limit u konfiguracijskim datotekama (php.ini, potreban restart servera) ili koristiti neki alat za sinhronizaciju baza podataka.

sʌǝ ɾǝ ʞɹǝunןo uɐodɐʞo :( http://clientsfromhell.net/
17 godina
rabbia27 kaže...

Imam problem, pa bih molio isuksnije i stručnije osobe da mi pomognu ako to žele i mogu.
Instalirao sam Xampp, a li ne mogu pokrenuti MySql, premda mi piše running- port sam promijenio na skypu i ništa,  Xampp sam instalirao na E - disku, čak sam ga instalirao na tri različita compa i ništa.
Ukoliko netko zna kako riješiti ovaj problem bio bih mu zahvalan.
unaprijed hvala.

Jesi li pokrenuo server? Ja koristim xampp godinama i nisam imao sličnih problema, isključi /provjeri firewall

sʌǝ ɾǝ ʞɹǝunןo uɐodɐʞo :( http://clientsfromhell.net/
15 godina
odjavljen

Nadam se da je pitanje na pravom mjestu, radi se o MySQL podupitima, odnosno subqueries.Na par mjesta sam pročitao informaciju da podupiti baš i nisu najbolje podržani u MySQL DB, te da je u velikom broj slučajeva spoj-odnosno joint dovoljan, zanima me dali se to promijenilo, uredno koristim podupite, no bojim se da kod veće baze ne dođe do greške.Ima li itko kakva iskustva sa time?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Meni je Wamp već  neko duže vrijeme uredno radio, do nedavno. Nakon uključivanja, zasvijetli zeleni logo - znači da je aktivan, ali u browseru se ne može otvoriti ni localhost početna stranica, phpmyadmin, ni bilo koja web stranica na localu .. Sada sam ga reinstalirao, no opet je sve isto

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.9.2011 10:37 (gamecoder).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice