Tracking software

poruka: 7
|
čitano: 1.047
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Tracking software

Recimo da imam mali cms koji nudim korisnicima za download besplatno ali uklanjanje linka prema mojoj stranici naplacujem.  E sad me zanima kako postici neku kontrolu tj pracenje korisnika koji su skinili moj cms. Postoji li neki traking kod koji bi se mogao ugraditi u cms, a koji bi onda slao podatke o domeni na kojoj je instalirano ili sl.  Naravno da mogu pri downloadu traziti podatke o domeni na kojoj ce biti instalirano ali kontam da korisnik moze ukucati i laznu domenu tako da to bas nema svrhe hmm.

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
Tracking software

Svoj cms zaštitiš licencom, na zapadu ljudi uglavnom poštuju te licence i plate za uklanjanje copyrighta, u tvom slučaju linka. Njihovi sudovi su efikasni po pitanju kršenja licenci i prava, fokusiraj se na to tržište. Ljudi na istoku ne mare za licence, ako staviš neki kriptovani kod za praćenje, iskusniji developeri / hakeri će isti ukloniti.

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Tracking software

nema tu para.ili daj besplatno pa naplati savjetovanje, održavanje, custom development, custom teme i sl. ili jednostavno ne dozvoli download prije naplate ili daj besplatno i ne pitaj ništa.

zaboravi na moral ljudi/korisnika.

pogledaj kako to rade wordpress, joomla, drupal, magento, umbraco, ezpublish,...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Tracking software

@Nix  Hvala na odgvoru , imas li mozda primjer nekog kriptovanog koda

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.4.2014 9:45 (skip).
16 godina

@sasa   tako sam i mislio da stoje stvari, zato bi  probo naplatit uklanjanje linka neku sicu i ponudit sve ovo sto si gore naveo. thanx na odgovoru.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.4.2014 9:45 (skip).
16 godina
Tracking software

@ autor.. čini mi se da malo mješaš stvari koje smiješ (i ne smiješ) u pristojnom (uređenom) poslovanju... želiš zaštititi svoj interes (i to je legitimno), ali pri tome ne smiješ ni na koji način ugroziti korisnika. Ako si se odlučio na neku freeware opciju tad se tog moraš držati. Ne smiješ (tajno) prikupljati nikakve podatke, jer tad si spyware, nisi ni po čemu drugačiji od npr 'policijskog virusa' i ostalih štetočina. Copyright je ono što te štiti (autoraka prava, zamp..) i to je to. Ti određuješ uvjete, ali se i sam moraš pridržavati pravila igre.

Copyright, licenca, .. i sretno.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.4.2014 11:53 (ihush).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
ihush kaže...

@ autor.. čini mi se da malo mješaš stvari koje smiješ (i ne smiješ) u pristojnom (uređenom) poslovanju... želiš zaštititi svoj interes (i to je legitimno), ali pri tome ne smiješ ni na koji način ugroziti korisnika. Ako si se odlučio na neku freeware opciju tad se tog moraš držati. Ne smiješ (tajno) prikupljati nikakve podatke, jer tad si spyware, nisi ni po čemu drugačiji od npr 'policijskog virusa' i ostalih štetočina. Copyright je ono što te štiti (autoraka prava, zamp..) i to je to. Ti određuješ uvjete, ali se i sam moraš pridržavati pravila igre.

Copyright, licenca, .. i sretno.

Ovo sam i ja prvo pomislio kad sam procito tvoj post, upotpunosti se slazem sa ihushom.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice