Sakrivanje neželjenog teksta sa web stranice

poruka: 4
|
čitano: 1.571
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Radim si jednu web stranicu i gore sam stavio tekst, koji ne želim da se vidi, samo da me podigne na googlu. U CSS sam ovako složio:

.class{

display: none;

width: 0px;   

height: 0px;

}

Poslije toga se ništa ne vidi, pa me zanima dali se to i dalje nalazi na web stranici. Hvala.

http://www.igre99.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Sakrivanje neželjenog teksta sa web stranice
Josip-Saric kaže...

Radim si jednu web stranicu i gore sam stavio tekst, koji ne želim da se vidi, samo da me podigne na googlu. U CSS sam ovako složio:

.class{

}

Poslije toga se ništa ne vidi, pa me zanima dali se to i dalje nalazi na web stranici. Hvala.

Display none samo skriva od prikaza, ali sav html u toj klasi je vidljiv u source-u stranice, s time i crawlable.

Ad astra peronospora
13 godina
neaktivan
Re: Sakrivanje neželjenog teksta sa web stranice
Josip-Saric kaže...

.class{

}

Google prepoznaje "skriveni" tekst, tekst koj je iste ili slicne boje kao pozadina itd. i to te NECE dignuti na poretku u njihovoj trazilici. Cak stovise, ako shvati da to radis cesto / namjerno, penalizirat ce ti polozaj na prirodnom searchu. Isto tako nabacivanje "kljucnih rijeci" po cijelom sajtu ne djeluje (ako se neka rijec pojavljuje previse Google shvati da je to samo SEO napucavanje pa ju pocne ignorirati).

Zar stvarno mislis da to nebi svi radili kad bi bilo efikasno?

Radje se potrudi i na stranici napravi neki clanak o temi po kojoj zelis biti više na poretku, dohvati si par linkova sa zdravih internet stranica itd. Koristenje tag cloudova isto nije losa stvar i moze pomoci.

Google nadograduje nacin crawlanja, indeksiranja i rangiranja stranica non stop i varanje za SEO se kad tad otkrije a onda kracu penali i bog ti vise nece pomoci da se vratis na staro mjesto.

15 godina
odjavljen

Evo, kolega tenkist ti je sve odlično objasnio, to su takozvane black-hat SEO metode, i samim time penalizirane od strane Googlea.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice