To su obično sitne ispravke.
Apsolutno svejedno. Ne postoji dobar razlog zašto ne bi koristio neku verziju source controla, a umjesto toga radio izmjene direktno na live siteu. Čak i ako radiš sam, a pogotovo ako radiš s još nekim.
Apsolutno svejedno. Ne postoji dobar razlog zašto ne bi koristio neku verziju source controla, a umjesto toga radio izmjene direktno na live siteu. Čak i ako radiš sam, a pogotovo ako radiš s još nekim.
Pozdrav, imam jedan problem koji je vjerojatno jako jednostavno riješiti, ali sam je preumoran da bih to skužio.
Riješeno, djelomično sam iskoristio odgovore odavde http://stackoverflow.com/questions/19622038/fatal-error-call-to-undefined-method-databaseprepare
Znači, imam 3 datoteke, jedna koja sadrži formu za unos podataka (task.php), jedna koja je u biti samo spajanje na bazu koristeći PDO (db.php) i jedna koja sadrži klasu u kojoj se nalaze funkcije za upravljanje podacima iz forme (tasks.php). db.php se nalazi u root direktoriju, task.php je u Admin direktoriju, a tasks.php je u Admin/Handlers.
U tasks.php includeam db.php te u konstruktoru klase pozivam klasu baza iz db.php i tako se povezujem na mysql (to mi je malo sumnjivo, mislim da ne bih trebao to u konstruktoru raditi)
U task.php includeam tasks.php koji mi treba podatke iz forme spremiti u bazu, međutim tu se pojavljuje greška sa includeanjem. Naime, task.php jednostavno ne želi prepoznati da je u task.php već includeno spajanje na bazu.
Probao sam includeati db.php u oba fajla, samo u jedan, samo u drugi, ali ništa...
Klasa za spajanje na bazu ($pdo predefiniran, tu se nalazi ono new PDO(...)):
class Database {
function __construct($pdo) {
$this->pdo = $pdo;
}
}
Dio tasks.php koda:
require_once "../../db.php";
class Tasks {
public function __construct() {
$this->database = new Databse($pdo);
}
public function add_task(...) {
$query = $this->database->prepare("INSERT INTO ...)
VALUES(...)");
$query->execute(array(
...
));
}
I dio task.php:
if (isset($_POST['add_task'])) {
include "handlers/zadaci.php";
$task = new Tasks();
...
$task->add_task(...);
}
Kažem, vjerojatno neka početnička greška, ali nisam u stanju sam skužiti što je..
Potpisujem. Riječ je o sitnim ispravkama, istina, dokumentiram u kodu, no pošto sam radio po tuđem kodu, radio sam izmjene live.
Pozdrav, jel netko ima problem sa rendanjem, odnosno prikazom hrvatskih znakova, odnosno ligatura sa Google Web fontovima u Firefoxu? Takve znakove prikazuje kao faux boldane, bez obzira što font ima hrvatske dijakritičke znakove. U Chromeu/IE sve se prikazuje normalno.
Imam i ja taj problem. Neki fontovi se prikazuju dobro, a neki ne.
Ono je bitno da kod includanja fonta postaviš subset=latin,latin-ext.
Kod nekih fontova to pomeže, al ne kod svih.
Oprostite kaj upadam s tak random pitanje u temu, palo mi je na pamet stavit na internet jednu stranicu koja jos ne postoji, tj bilo je pokusaja. Radi se o analizi knjige iz latinskog, kome se jos da analizirati recenice, pa sam mislio da pod praznicima svoje analize stavim na net, znaci rijec, padez, rod, broj, vrijeme, aktiv/pasiv itd. kak se vec analizira, jer toga na netu ima jako malo i to je relativno netocno i zastarjelo, a i dosli su novi udzbenici. Danas ionak svi to prepisuju s neta, ali samo prijevode, a analizu moraju sami raditi.
Web prostor imam od t-coma, dosta je to za probu.
E sad ja bi to napisal u html-u koji se koliko toliko uci u skoli, znaci samo osnovni izgled stranice, linkovi, tablice, mozda koja slika, pa imam 2 pitanja za vas:
1. kak zastititi od kopiranja? Znaci vidio sam stranice gdje nema copy-paste, znam ja da ce neko u krajnjem slucaju screenshotati ili gledati html kod, ali prosjecna gimnazijalka nece ici gledati neki izvor stranice ili tutorial na yt.
2. dal se moze nesto zaradit preko onog bit.ly? ili imate nesto slicno za preporucit? znaci trebam neku reklamu koja te ne pusta na stranicu prije nego se prikaze na 5 sekundi, jer na ove bannere nitko ne klika...
I jel moguce da tak neka stranica www.-----.t-com.hr dođe na prvu stranicu google pretrazivanja nakon nekog vremena?
Oprostite kaj upadam s tak random pitanje u temu, palo mi je na pamet stavit na internet jednu stranicu koja jos ne postoji, tj bilo je pokusaja. Radi se o analizi knjige iz latinskog, kome se jos da analizirati recenice, pa sam mislio da pod praznicima svoje analize stavim na net, znaci rijec, padez, rod, broj, vrijeme, aktiv/pasiv itd. kak se vec analizira, jer toga na netu ima jako malo i to je relativno netocno i zastarjelo, a i dosli su novi udzbenici. Danas ionak svi to prepisuju s neta, ali samo prijevode, a analizu moraju sami raditi.
Web prostor imam od t-coma, dosta je to za probu.
E sad ja bi to napisal u html-u koji se koliko toliko uci u skoli, znaci samo osnovni izgled stranice, linkovi, tablice, mozda koja slika, pa imam 2 pitanja za vas:
1. kak zastititi od kopiranja? Znaci vidio sam stranice gdje nema copy-paste, znam ja da ce neko u krajnjem slucaju screenshotati ili gledati html kod, ali prosjecna gimnazijalka nece ici gledati neki izvor stranice ili tutorial na yt.
2. dal se moze nesto zaradit preko onog bit.ly? ili imate nesto slicno za preporucit? znaci trebam neku reklamu koja te ne pusta na stranicu prije nego se prikaze na 5 sekundi, jer na ove bannere nitko ne klika...
I jel moguce da tak neka stranica www.-----.t-com.hr dođe na prvu stranicu google pretrazivanja nakon nekog vremena?
1. pa mogao bi napraviti nešto što je kao ovdje, dakle klikom na određeni dio teksta da ti njegovu analizu
To je ipak malo teže z akopirati a i dobro izgleda
2. misliš na adf.ly? :O
1. pa mogao bi napraviti nešto što je kao ovdje, dakle klikom na određeni dio teksta da ti njegovu analizu
2. da na adf.ly, kak sam uspio uopće bit.ly napisati, ne znam
Al ovak opcenito, sad sam skuzil da se ne isplati, previse je to truda, ionak od reklama zive samo veliki portali, npr. 24 sata svojim naslovima " UBIJEN IZBORNIK RUKOMETNE REPREZENTACIJE " i onda dok otvoris stranicu pise da se radi o izborniku Republike Južni Sudan, a ne HR
2. da na adf.ly, kak sam uspio uopće bit.ly napisati, ne znam
Al ovak opcenito, sad sam skuzil da se ne isplati, previse je to truda, ionak od reklama zive samo veliki portali, npr. 24 sata svojim naslovima " UBIJEN IZBORNIK RUKOMETNE REPREZENTACIJE " i onda dok otvoris stranicu pise da se radi o izborniku Republike Južni Sudan, a ne HR
Nije sve u parama... Preporučam ti da pokušaš nešto sklepati jer nemožeš ništa izgubiti, u najgorem skučaju ćeš imati jednu novu vještinu.
Može li mi neko objasniti sljedeće:
- testirao sam responsve web site na samsung s3 neo, u deklaraciji istoga piše rezolucija po širini 720px, međutim u stvarnosti sadržaj na zaslonu je prikazan kao kada smanjim na desktopu na 360px. Zašto je to tako? Pretpostavljam da je razlika u dpi ???
pozdrav
imam sliku i description div jedan preko drugoga , kada dodem na image div zelim da mi se prikaze description , e sad uspio sam to dobiti ali ako odem misem na description on mi nestane a ja zelim da ostane dok ne izadem sa image diva
probaj
<body>
<div class="image">
<h1>image</h1>
<div class="description" style="display: block; opacity: 0;">
</div>
</div>
</body>
probaj
..
ne pomaže http://fadetest.eu.pn
probaj
..
ne pomaže http://fadetest.eu.pn
Koristis mouseover event koji ti se triggera i kada prdjes misem preko child elemenata. Tebi treba mouseenter.
mysql > na današnji dan / obljetnice
Majstori da vas čujem, kako bi vi selektrali podatke iz jedne tabele u kojoj su spremljenji događaji iz različitog vremenskog perioda, kako bi u konačnici dobili rezultate poredane kronološki i da odgovaraju današnjem danu.
table events
| id | name | date |
============
| 1 | zzzzz | 1979-12-28
Majstori da vas čujem, kako bi vi selektrali podatke iz jedne tabele u kojoj su spremljenji događaji iz različitog vremenskog perioda, kako bi u konačnici dobili rezultate poredane kronološki i da odgovaraju današnjem danu.
table events
| id | name | date |
============
| 1 | zzzzz | 1979-12-28
Koristio bih mysqlove funkcije za datum, npr day_of_month http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/date-and-time-functions.html#function_dayofmonth
Može li mi neko objasniti sljedeće:
- testirao sam responsve web site na samsung s3 neo, u deklaraciji istoga piše rezolucija po širini 720px, međutim u stvarnosti sadržaj na zaslonu je prikazan kao kada smanjim na desktopu na 360px. Zašto je to tako? Pretpostavljam da je razlika u dpi ???
Deklarirana (native) rezolucija ne mora biti ista kao u browseru, stvarnu pogledaj npr. na: whatismybrowser.com
jel koristi/o tko masonry i infinite scroll pluginove zajedno da pojasni kako povezat infinite scroll sa masonryem..trenutno sam samo stavio masonry dio da mi napravi grid stranice od 4 kolumne {tumblr cms} koji zasad samo napravi grid od 10 postova kako je napravljeno u tumblr za jednu stranicu ,e sad me zanima kako da stavim i infinite scroll tako da mi pridruzuje svaki post sa iduce stranice tako da nema next/previous page dijela
<script type="text/javascript">
$(function(){
var container = $('#container');
container.imagesLoaded(function(){
//console.log( "Images loaded!" );
container.masonry({
itemSelector: '.post',
columnWidth: function( containerWidth ) {
return (containerWidth /4);// depends how many boxes per row
}(), // () to execute the anonymous function right away and use its result
isAnimated: true
});
});
});
</script>
table events
| id | name | date |
============
| 1 | zzzzz | 1979-12-28
Koristio bih mysqlove funkcije za datum, npr day_of_month http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/date-and-time-functions.html#function_dayofmonth
Hvala, korisne mysql funkcije su MONTH() i DAY()
SELECT * FROM events WHERE MONTH(events.date) = 12 AND DAY(events.date) = 28 ORDER BY events.date ASC;
table events
| id | name | date |
============
| 1 | zzzzz | 1979-12-28
Hvala, korisne mysql funkcije su MONTH() i DAY()
SELECT * FROM events WHERE MONTH(events.date) = 12 AND DAY(events.date) = 28 ORDER BY events.date ASC;
Yep, to je bila ideja :) a day === dayofmonth (sinonimi) :)
A ako ti to treba na dnevnoj bazi imaš NOW pa možeš složiti DAY(NOW()) i MONTH(NOW()).
Trebam malu pomoć s Ajaxom. Naime, kada u HTML formi imam input u kojem unosim broj, kako mogu u realnom vremenu provjeravati je li taj broj veći od broja redova koje vraća MySql upit?Također, korisnik sam bira podatke na temelju kojih se vrši MySql upit, tako da taj broj nije konstantan.
Trebam malu pomoć s Ajaxom. Naime, kada u HTML formi imam input u kojem unosim broj, kako mogu u realnom vremenu provjeravati je li taj broj veći od broja redova koje vraća MySql upit?Također, korisnik sam bira podatke na temelju kojih se vrši MySql upit, tako da taj broj nije konstantan.
Prvo što pada na pamet je na neki event pozivati funkciju u kojoj ćeš imati taj ajax. event može bit onkeydown ili nešto takvo.
U toj funkciji onda uhvatiš value input polja i to ajaxom pošalješ serveru koji ti nešto odgvori i onda ovisno o odgovoru napraviš nešto s formom...
Što točno želiš postići s ovim? Nekako mi smrdi da bi moglo bolje od ajaxom :)
Dakle u bazi imam xyz podataka različitih tipova (različito kategorizirani). Korisnik pristupa podstranici na kojoj upisuje koliko želi dobiti tih podataka. Ispod također ima checkboxove kojima bira kategoriju tih podataka kojim automatski smanjuje taj xyz broj, tj. postavlja maksimum koji može dobiti. Pritom ne zna koji je maksimalan broj podataka koji može dobiti iz baze.
Ono što želim jest u realnom vremenu upozoriti korisnika ukoliko unese broj veći od maksimuma koji može dobiti.
Dakle u bazi imam xyz podataka različitih tipova (različito kategorizirani). Korisnik pristupa podstranici na kojoj upisuje koliko želi dobiti tih podataka. Ispod također ima checkboxove kojima bira kategoriju tih podataka kojim automatski smanjuje taj xyz broj, tj. postavlja maksimum koji može dobiti. Pritom ne zna koji je maksimalan broj podataka koji može dobiti iz baze.
Ono što želim jest u realnom vremenu upozoriti korisnika ukoliko unese broj veći od maksimuma koji može dobiti.
Koliko imaš tih checkboxova/tipova podataka? Ako ih imaš malo, možda ne bi bilo loše unaprijed izračunati sve countove i onda samo javascriptom provjeravati i upozoravati korisnika bez potrebe za puno ajax poziva. No, ako je kombinacija puno ne ostaje ti drugo nego ajax pozivi (+cacheiranje na serveru ako ti trebaju performanse).
Ukupno 28. Nemoguće je unaprijed izračunati countove, korisnik može odznačiti jedan checkbox i maksimalan broj se smanji.
Možda bi bolje bilo po server da sve provjeravam tek nakon submita, da izbacim ovaj feature provjere u realnom vremenu? Bilo bi puno manje upita na MySQL.
Ukupno 28. Nemoguće je unaprijed izračunati countove, korisnik može odznačiti jedan checkbox i maksimalan broj se smanji.
Možda bi bolje bilo po server da sve provjeravam tek nakon submita, da izbacim ovaj feature provjere u realnom vremenu? Bilo bi puno manje upita na MySQL.
Uh da, za 28 checkboxova je puno previše kombinacija. A da, ja bih onda izbacio tu provjeru u realnom vremenu, bolje provjeriti na submitu. Ili reći korisniku da će toliko maximalno dobiti rezultata, a ne točno. Pretpostavljam da ti taj input ulazi u LIMIT u queryju. Pa ak je LIMIT 20, a ima 10 rezultata, dobit će 10 i bok.
Ma izbacit ću tu provjeru. Ovako može doći do situacije da korisnik mahnito checka/unchecka boxove i da se šalje mali milijun upita na bazu kako bi se dobio maksimum, a ne smijem limitirati query jer je bit aplikacije u tom da korisnik dobije ono što želi.
Ma izbacit ću tu provjeru. Ovako može doći do situacije da korisnik mahnito checka/unchecka boxove i da se šalje mali milijun upita na bazu kako bi se dobio maksimum, a ne smijem limitirati query jer je bit aplikacije u tom da korisnik dobije ono što želi.
Yep. A i countovi su jako spori ako imaš veliku InnoDB tablicu i to ti može dosta problema uzrokovati. Ili provjera na submitu ili ga pustit bez provjere i ako ima manje rezultata nego je želio, dati odgovarajuću poruku bez dodatnog queryja jer u tom trenutku znaš koliko ima rezultata, a koliko je traženo. To je možda čak i bolje sa strane user experiencea, jer će ipak dobiti neke rezultate. A ionako ćeš u slučaju da je stavio prevelik limit reći "e nemam X rezultata nego Y" i onda će korisnik staviti Y u input. Onako mu šparaš dodatni submit.
Na ovoj stranici su dobro uspoređene rezolucije ekrana: