Razvoj web-stranica - Rasprava izdvojena tema

poruka: 3.141
|
čitano: 643.222
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Razvoj web-stranica - Rasprava

Pročitao sam, ali i dalje ne nalazim rješenje. Probao sam mijenjati naziv polja za url u bazi, ali ista stvar. Evo kod iz .htaccessa, možda to da bolji uvid u situaciju.

Options +FollowSymLinks

RewriteEngine On

RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-d

RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-f

RewriteRule ^([^/.]+)*$ ./vijest.php?url=$1

RewriteRule ^([^/.]+)*$ ./stranica.php?link=$1

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ne moze to tako. moras nekako znati na koji file treba poslati zahtjev

oba rewritea su ti identicna, samo svaki na svoj file

napravi npr ovak

RewriteRule ^vijesti/([a-z_-0-9]+)$ vijesti.php?url=$1
RewriteRule ^stranica/( [a-z_-0-9]+)$ stranica.php?url=$1

www.prijevodi-online.org
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Sve je to super, radi, ali kako onda da sklonim ovo vijesti i stranica iz url-a? Oprostite na glupostima, ali taj .htaccess i rewrite mi najviše problema stvaraju šta god da radim. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ako neces u url-u nista osim npr: ja-hocu-cisti-url

onda moras imati neku routing tablicu gdje pogledas kamo vodi taj url pa onda pozvat klase / medote za ispis tog sadrzaja

www.prijevodi-online.org
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

Onda se neću mučiti sa tim tablicama i svim. I tako su to statične stranice na kojima se sadržaj samo povremeno mijenja. Napravit ću PHP datoteke za njih, srediti uređivanje iz CMS admina i skloniti im ekstenziju, valjda će raditi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav društvo, treba mi mali help.

Radim responsive html(5) template baziran na Bootstrap-u. Za carousel-e i main slider koristim Flexslider jQuery plugin. Problem je što kada skaliram stranicu na mobile-width u bilo kojem browseru, tab prestane respondati na bilo šta i skroz se zakoči, te moram ugasiti tab te otvoriti stranicu ponovo u drugom tabu da bi sve radilo.

To mi se događa dakle kada skaliram stranicu na negdje 400px širine.

Pitao sam svog partnera i on mi je rekao da se kod njega to ne događa, također nisam našao ništa googl-ajući, pa bih vas zamolio da posjetite stranicu i probate resize-ati browser na otprilike rezoluciju mobitela, pa mi javite dal se i vama zblokirao tab.

http://originalexe.com/responsive/

Hvala!

WordPress ❤

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
OriginalEXE kaže...
...

Hvala!

Da ista stvar se događa kod mene, čim promijenim širinu browsera. Vjerojatno već znaš, ali jqery lib ti se prestane odazivati. Browser je Mozilla Firefox 16.0.2.

14 godina
alankish kaže...
OriginalEXE kaže...
...

Hvala!

Da ista stvar se događa kod mene, čim promijenim širinu browsera. Vjerojatno već znaš, ali jqery lib ti se prestane odazivati. Browser je Mozilla Firefox 16.0.2.

Hvala na testiranju, stvarno sam lud više.

Ovo je prvi put da se to događa, a koristim Flexslider već duže vrijeme. Mora da je neka kombinacija Bootstrap-ovog js-a, jQuery-a i Flexslidera koja ovo prouzročuje -.-

WordPress ❤
17 godina

Vječno pitanje  koje boje izabrati za stranicu???

U mome slučaju riječ je o projektu koji će pokrivati poljoprivredne teme, pa se traže i takve boje.

Problem, naručitelj sadržajno želi imati portal koji će biti bosanska verzija hrvatskog agrokluba, koji ima vrlo lijepu šemu i dizajn.

Ubacio sam par zelenih sličica na pictaculous.com u potrazi za dobrom kombinacijom boja  koje su pokupljene sa ovog našeg podneblja..

Poredao sam ih onako kako se meni sviđaju, što vi mislite koja je kombinacija oku najugodnija?

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.12.2012 22:13 (Nix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nix kaže...

Vječno pitanje  koje boje izabrati za stranicu???

U mome slučaju riječ je o projektu koji će pokrivati poljoprivredne teme, pa se traže i takve boje.

Problem, naručitelj sadržajno želi imati portal koji će biti bosanska verzija hrvatskog agrokluba, koji ima vrlo lijepu šemu i dizajn.

Ubacio sam par zelenih sličica na pictaculous.com u potrazi za dobrom kombinacijom boja  koje su pokupljene sa ovog našeg podneblja..

Poredao sam ih onako kako se meni sviđaju, što vi mislite koja je kombinacija oku najugodnija?

Po meni opciju 3 ili zadnju odozgora. Daj samo pogledaj dal si pašu po teoriji boja i koju toćno poruku oćeš prenjet, ako oćeš prirodu, zaradu, rad onda su te pravi izbor.

17 godina

informativno-edukativno-promidžbeni portal, pokreće udruga poljoprivrednika, pčelara i čega već ne.

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Možda onda malćice matirat boje da nisu tolko životopisne, više ići na neku sivu varijantu. Pćele su ti naranđaste i plava (možda ljubičasta) koja je gotovo crna??? to je komplementarni kontrast tako da se pašu zajedno. To bi ti možda ovdje više pasalo probaj pa vidi imaš kuler i slićne alate za izradu palete boja.

Napravi par slika, al razlićitih pa pogledaj koje se boje istiću ili su zajednićke par salika sa pćelicom majom možda i prirodom??? 

14 godina
protjeran
OriginalEXE kaže...

Ovo je prvi put da se to događa, a koristim Flexslider već duže vrijeme. Mora da je neka kombinacija Bootstrap-ovog js-a, jQuery-a i Flexslidera koja ovo prouzročuje -.-

Bemu miša ljudovi, instalirajte firebug i sve će znati. Firebug ili neki web dev plugin sa konzolom za debugiranje.

Ad astra peronospora
14 godina
protjeran
Nix kaže...

informativno-edukativno-promidžbeni portal, pokreće udruga poljoprivrednika, pčelara i čega već ne.

Meni fali žuta; žuto-narančasta. Dakle kombinacija, zelenih, malo smeđe i žute/narnčaste. Sa crnom kao slova.

Ad astra peronospora
17 godina

Hvala na odgovorima

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

@Nix

Isto mi se svidjaju 3. i 5. Btw, jesi li gledao color theme na Kuleru? Meni se ova jako dopada i eco-friendly je. 

Follow me @k1c0
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Imam problem sa logiranjem preko LDAP direktorija. Dakle, imam napravljen Domain Controller u Windows Server 2008 r2 sa nekoliko korisnika. Imam i korisnika za test koji ima username i password "ldaptest". Ono što je moj problem jeste ova greška: Warning: ldap_bind() [function.ldap-bind]: Unable to bind to server: Invalid credentials in C:\xampp\htdocs\test\index.php on line 14. Razumijem da je greška u podacima. Da ne duljim, evo kod pa bih molio one s malo više iskustva da mi pomognu riješiti problem. WIN-UU4V2AE4UBP je naziv kompjutera, a domena je ddd.local. Možete zanemariti sigurnost i to, bitno mi je samo da sredim da prolazi autentifikacija, a onda ću rješavati pitanja sigurnosti.

<?php

echo "<form action='index.php' method='post'><input type='text' name='username'><br/><input type='text' name='password'><br/><input type='submit'></form>";

define('LDAP_SERVER', 'WIN-UU4V2AE4UPB');

define('LDAP_PORT', 389);

if(isset($_POST['username']))

{

if(!($ds = ldap_connect(LDAP_SERVER, LDAP_PORT)))

{

die ("Could not connect to mydomain domain");

}

$un = $_POST['username'].'@ddd.local';

echo "$un";

//echo stripslashes($un)."<br>";

$ldapbind = ldap_bind($ds, stripslashes($un), $_POST['password']);

if($ldapbind)

echo "login success";

else

echo "login failed";

}

?>

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav svima.

Nisam baš pre iskusan sa razvojem web stranica, pa bi vam postavio jedno pitanje. Stavio bi na svoje stranice nekakav konfigurator kao ovaj:

http://www.actualis.biz/pro/acheter/actualis-power-app-2u-mono-intel/actualis-power-app-a2p4d5b/FicheConfiguration/SACTCFG_A2P4D_5B

Pa bih cijenio svaku moguču pomoč.

Hvala u naprijed.

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Tunka kaže...

Pozdrav svima.

Nisam baš pre iskusan sa razvojem web stranica, pa bi vam postavio jedno pitanje. Stavio bi na svoje stranice nekakav konfigurator kao ovaj:

http://www.actualis.biz/pro/acheter/actualis-power-app-2u-mono-intel/actualis-power-app-a2p4d5b/FicheConfiguration/SACTCFG_A2P4D_5B

Pa bih cijenio svaku moguču pomoč.

Hvala u naprijed.

Uglavnom nekakav (ne nužno) server side kod koji će odrađivati svoj posao. I klasičan HTML dropdown.

15 godina
odjavljen

Pozdrav, ekipa Cool Koristi li netko ovdje online portfolio creator ili nešto slično? Bez glupih upada i pitanja zašto si ne kupim/platim prostor i domenu i sam napravim. I ako da, koji.

1 0 hvala 0
17 godina

Trenutno ne. Tek iza nove godine planiram ponovno dignuti svoju osobnu stranicu.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
odjavljen
Nix kaže...

Trenutno ne. Tek iza nove godine planiram ponovno dignuti svoju osobnu stranicu.

Znaš kako je to, za sebe imaš najmanje vremena, pa sam mislio iskoristiti Cargocollective, Coroflot, Behance ili neki treći servis.

15 godina
odjavljen

Ekipa, može mala anketa na temu CSS frameworka? Naglasak na responsive web designu, a ne na čistim grid sistemima. Anketu možete ispuniti ovdje. Hvala.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
SEO, web design/coding, fb app development
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Master Tino kaže...

Gdje ti tu vidiš slider?

16 godina
neaktivan

Ovdje konkretno ne, ali viđao sam po nekim siteovima takve slidere.

SEO, web design/coding, fb app development
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne znam tačno koji je to slider ali na sljedećoj stranici možeš pogledati da li ima neki slićan tome:

http://www.webdesignerdepot.com/2011/08/25-jquery-image-galleries-and-slideshow-plugins/

I'm changing and changing and with more time passing I'll be changing more. I'm not dissapointed anymore, just silent. Not unthinking, but reckless. Not unemotional, but emotional.'
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ukoliko bih se odlučio svoj cms ili web aplikaciju objaviti kao opensource projekt dostupan svima, kakve su mogućnosti profita od takvog poteza?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pa napravi trgovinu sa templateovima i pluginovima koji se plaćaju (Concrete5 mi prvi pada na pamet koji tako radi) i Contao CMS i još neki na tržištu

~22 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.12.2012 12:38 (kakapo).

1 0 hvala 1
14 godina
protjeran
Nix kaže...

Ukoliko bih se odlučio svoj cms ili web aplikaciju objaviti kao opensource projekt dostupan svima, kakve su mogućnosti profita od takvog poteza?

Community i profesional verzija. Ali za to treba puno posla, od API-a, do plaćanja, konstantnog developmenta itd itd.

Bolje je možda ako si sam prodavati cms na recimo themeforest itd.

Ad astra peronospora
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice