Znaci, kako biste objasnili totalnom noobu oko ovoga, da pravi web stranicu ?
Iako ja sam imao iskustva sa ovim, to je bilo davno i zelim da pocnem iz pocetka.
Ne mislim one free web vec neku sa hostingom i domenom.
Znaci, kako biste objasnili totalnom noobu oko ovoga, da pravi web stranicu ?
Iako ja sam imao iskustva sa ovim, to je bilo davno i zelim da pocnem iz pocetka.
Ne mislim one free web vec neku sa hostingom i domenom.
Ukratko, ako sam hoćeš programirati stranicu od nule, moraš pozvavati PHP ili ASP programiski jezik, HTML, Javascript (jQuery) i neki software za baze podataka kao MySQL, MSSQL ili PostgreSQL. Treba vremena za naučiti.
Ako nešto želiš brže, imaš Wordpress, Joomla, Drupal i ostali gotovi CMS (Content Management System).
Iskreno, na pitanje da ti se objasni, mogao bi ti 3 dana pisati bez problema, a ako imaš šta preciznije da pitaš, pitaj :)
Za sada nemam toliko vremena da sve to naucim da od 0 pocnem da sam isprogramiram...
Onda ti preporučujem software za stranice kao Joomla, Wordpress a za forum software Inivision Power Board i Woltlab Burning Board (oba komercijalna).
Joomli možeš skontati za par dana, princip rada i slično, također i Wordpress nekoliko dana, bar je meni toliko trebalo. Sve što bi želio imati, ima dosta plugina i addona
A što sam ja pisao ovaj tutorial?
http://www.bug.hr/forum/topic/razvoj-web-stranica/tutorial-izradu-web-stranice/175514.aspx