[Pomoć] HTML div

poruka: 3
|
čitano: 538
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
[Pomoć] HTML div

E ovako, kad u html-u napišem sve divove, znači sve. I kad u css odredim float i sl. Kako da napravim da mi sve ne bude na stranama, znači do kraja desno i lijevo, kako ne napraviti da na sredini bude site. A ne preko cijelog ekrana. Ako znate na šta mislim.

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: [Pomoć] HTML div
Zeus.pwn kaže...

E ovako, kad u html-u napišem sve divove, znači sve. I kad u css odredim float i sl. Kako da napravim da mi sve ne bude na stranama, znači do kraja desno i lijevo, kako ne napraviti da na sredini bude site. A ne preko cijelog ekrana. Ako znate na šta mislim.

Ne, naravno da nitko nemože znati na što ti misliš. Ono što ja mislim, je to da si ti preskočio jako, jako bitne stvari i sad imaš rupu u znanju. Veliku. Znaš čemu služi float property? Kolika ti je širina containera, wrappera, kako god da si ga već nazvao? I da, postaj screenshoot i daj kod negdje da se može točno vidjeti. Plus, mogao si staviti pitanje u opću temu Razvoj web stranica - rasprava, jer da ovako svaki forumaš otvara za svoj problem zasebnu temu, BOL bi ličio na cirkus.

12 godina
neaktivan
Re: [Pomoć] HTML div
Ako sam dobro shvatio, ti zelis centrirati sadrzaj stranice na ekranu. To cez uciniti tako da odredis sirinu diva kojeg zelis centrirati. Zatim margine toga elementa/diva stavis na: 0 auto 0 auto. Ove vrijednosti auto na lijevoj I desnoj margini govore browseru da lijeva I desna margina budu jednake, a ove dvije 0 mozes zamijeniti bilo kojom vrijednoscu ( ovisi koliko prostora zelis na vrhu I dnu)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice