Phpbb3 forum problem

poruka: 9
|
čitano: 1.051
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Phpbb3 forum problem

E ovako...

pravio sam forum, rucno instalirao zadnju verziju, uredio sve korisnicke postavke, uredio forume, neke podforume itd, uglavnom dosta onog dosadnog posla odradeno i padne mi na pamet da mi treba neki image resize mod, i nadem Reimg, kako sam vidio radi odlicno.

probam ga insatlirati nece, u biti instalira ga ali ne radi.

Nakon toga instaliram automod, i onda ubacim preko njega isti taj Reimg, stisnem install i automod mi javlja gresku da trebam rucno promjeniti neke kodove, sto sam vec uradio i kad odem u onaj fajl koji mi trazi da promjenim on je vec promjenjen, malo sam gledao na netu i tamo je se par ljudi javilo da je nastavilo sa force install i da je proslo sve ok, i meni vraj enda mira i ja kliknem. I tada problemi.

jednostavno kada udem na forum samo je prazna stranica. backup foruma sam napravio prije nego sam posao instalirti mod, ali nemam neke vajde od njega kad ga ne mogu vratiti. Nigdje ne mogu naci di se nalazi.

Jel moguce ikako izvuci taj backup preko FTP-a, i nanoo instalirati forum i onda pokreniti taj isti backup? ili bilo koje drugo rijesenje. ili jel bar moguce izvuci onaj dio koji sam radio, znaci forume i podforume, da ih ne pisem ponovno.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Phpbb3 forum problem
goodye kaže...

E ovako...

pravio sam forum, rucno instalirao zadnju verziju, uredio sve korisnicke postavke, uredio forume, neke podforume itd, uglavnom dosta onog dosadnog posla odradeno i padne mi na pamet da mi treba neki image resize mod, i nadem Reimg, kako sam vidio radi odlicno.

probam ga insatlirati nece, u biti instalira ga ali ne radi.

Nakon toga instaliram automod, i onda ubacim preko njega isti taj Reimg, stisnem install i automod mi javlja gresku da trebam rucno promjeniti neke kodove, sto sam vec uradio i kad odem u onaj fajl koji mi trazi da promjenim on je vec promjenjen, malo sam gledao na netu i tamo je se par ljudi javilo da je nastavilo sa force install i da je proslo sve ok, i meni vraj enda mira i ja kliknem. I tada problemi.

jednostavno kada udem na forum samo je prazna stranica. backup foruma sam napravio prije nego sam posao instalirti mod, ali nemam neke vajde od njega kad ga ne mogu vratiti. Nigdje ne mogu naci di se nalazi.

Jel moguce ikako izvuci taj backup preko FTP-a, i nanoo instalirati forum i onda pokreniti taj isti backup? ili bilo koje drugo rijesenje. ili jel bar moguce izvuci onaj dio koji sam radio, znaci forume i podforume, da ih ne pisem ponovno.

Kontaktiraj webhosting firmu kod koje imaš paket da ti backup prebaci u /public_html folder ili bilo koji drugi folder na tvom webhosting paketu.
Potom ces unutar tog backupa naci sve file-ove koje si imao, kao i databaze.

Baze možes vratiti kroz phpmyadmin, tako da dropaš "problematični" forum te koristeci "Import" uploadas .sql file koji se nalazi u backupu.

Druga opcija je da ponovo preuzmes phpbb3 te samo ponovo uploadas sve osim install foldera, novi file-ovi ce zamjeniti stare "loše" file-ove.

17 godina
*LN* gogi kaže...

Kontaktiraj webhosting firmu kod koje imaš paket da ti backup prebaci u /public_html folder ili bilo koji drugi folder na tvom webhosting paketu.
Potom ces unutar tog backupa naci sve file-ove koje si imao, kao i databaze.

Baze možes vratiti kroz phpmyadmin, tako da dropaš "problematični" forum te koristeci "Import" uploadas .sql file koji se nalazi u backupu.

Druga opcija je da ponovo preuzmes phpbb3 te samo ponovo uploadas sve osim install foldera, novi file-ovi ce zamjeniti stare "loše" file-ove.

Taj backup imam, ali je uradem prije nego sam poceo s uredivanjem foruma {#}, backup koji sam ja uradio je onaj iz acp-a foruma.

sa phpmyadmin mi se ne zeza, imam problema nekih s njim, uglavnom kada dropam baze ne mogu ih vratiti, javalja neku gresku kao da database vec postoji. to mi se prvi put desilo kada sam prebacivao encoding za hrv jezik, pa sam morao rucno sve.

Uglavnom ostaje mi ova zadnja opcija, uploadati cijeli stari phpbb3, pa da se "sam ispravi".

Puno ti hvala na odgovoru.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.11.2010 11:32 (goodye).
17 godina
Phpbb3 forum problem

Sada imam novi problem, kad sam uploadao phpbb3, sve osim install foldera, i probam na forum, nece da ucita nego me prebacuje na mojsite.net/forum/install/index.php, kojeg normalno nema jer ga nisam uploadao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
goodye kaže...

Sada imam novi problem, kad sam uploadao phpbb3, sve osim install foldera, i probam na forum, nece da ucita nego me prebacuje na mojsite.net/forum/install/index.php, kojeg normalno nema jer ga nisam uploadao.

Hm da , vjerojatno si presejvao config.php ili configuration.php

17 godina
*LN* gogi kaže...
goodye kaže...

Znaci nema povratka...

fuck it, ponovno cu, ipak hvala na pomoci.

15 godina
neaktivan
goodye kaže...
*LN* gogi kaže...
goodye kaže...

Znaci nema povratka...

fuck it, ponovno cu, ipak hvala na pomoci.

Dosta je informacija u samom configuration file-u koji se upisu tijekom samog setupa.

Nazalost probaj ponovo ispocetka, no sada kada imas radnu verziju , uzmi backup :)

17 godina
*LN* gogi kaže...

Dosta je informacija u samom configuration file-u koji se upisu tijekom samog setupa.

Nazalost probaj ponovo ispocetka, no sada kada imas radnu verziju , uzmi backup :)

Sta mislis pod time da imam radnu verziju i da uzmeme backup?

Jel ikako moguce izvuci one forume? bar nazive i opise, mislim da nemam nigdje snimljeno.

eidt:

USPIO SAM!!!

uzeo sam onaj stari backup i samo kopirao config.php na sever i to je to.

Za one koji budu citali temu a desi im se isto, znaci nemozete pristupiti forumu, stoji samo prazna stranica, ili vas preusmjerava na /install/index.php, skinite novi phpbb3, ali onu verziju koja vam je instalirana i uploadajte ju na server preko starih fajlova, uploadajte sve osim foldera Install i fajla config.pbp i trebalo bi fercerati.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.11.2010 14:24 (goodye).
15 godina
neaktivan
goodye kaže...
*LN* gogi kaže...

Sta mislis pod time da imam radnu verziju i da uzmeme backup?

Jel ikako moguce izvuci one forume? bar nazive i opise, mislim da nemam nigdje snimljeno.

Izvuci preko php my admina

1. Udjes u php my admin

2. Kliknes na phpbb bazu u lijevom izborniku

3. Klikni na export u gornjem izborniku te lupi "Submit" ( Save as file , mora biti chekirano )

4. Ponuditi ce ti se download sql file-a koji sadrzi sve phpbb3 podatke ( tablice, korisnike, passworde itd )

5. Spremi sql file negdje na pc

6. Dropaj sve tabele unutar baze

Potom :

1.Uploadaj sve phpbb3 file-ove ponovo na webhosting paket.
2.Instaliraj phpbb3 kroz instalacijsku proceduru ( koristi istu bazu kao sto si koristio za prvi puta )

3.Nakon sto si sve uspjesno instalirao, odi u phpmyadmin i opet uzmi backup baze kao iz prvog primjera ( sql file, samo mu daj drugo ime da slucajno ne presejvas stari backup )

4.Dropaj sve tabele unutar baze

5.Klikni na "Import" te potom izaberi SQL file od starog backupa, klikni na "Upload"

Uz malo srece webstranica ce ti ponovo raditi, i imati ces sve korisnike, forume itd.

edit : Eto drago mi je da si uspio, neka ovaj moj post ostane kao referenca, mozda ce nekome zatrebati

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.11.2010 14:27 (*LN* gogi).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice