E vako treba mi pomoc, znaci aplikacija za upload mp3 pjesama povezanu sa konekcijom i mogucnoscu downloada pjesama na drugoj stranici , znaci na jednoj stranici da mi se uploaduju a na drugoj listing tih pjesama i download...ako moze kakve pomoci
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne znam treba li ti samo ideja ili cijelo rješenje (koje nemam namjeru pisati :)). Ukratko, napraviš jednu stranicu na kojoj normalno imaš upload skriptu koja podiže fajlove na server i zapisuje podatke pojedinačnog fajla u bazu podataka (uključujući obavezno filename). Tada se na drugoj stranici s koje želiš da se fajlovi preuzimaju spojiš na tu istu bazu podataka, izlistaš potrebne podatke o fajlovima i dinamički generiraš njihove download url-ove. Ako ti je prva stranica na domeni stranica1.com ti linkovi bi ti izgledali nešto tipa stranica1.com/pjesme/asfFk.mp3 gdje bi ovaj zadnji filename bio izbačen iz baze podataka.
napravio sam sve i na jednoj stranici imam upload i zapisuje podatke u folder koji sam kreirao al na drugoj stranici koju god skriptu uzmem ne izlista mi ih uopste , ili ih izlista tako kao sto si ti napisao stranica/pjesme/ime pjesme.mp3 a hocu samo da im izlista redni broj i ime pjesme bez ovih sranja ostalih .....znaci treba mi skripta koja to radi
Ne znam uopće kakve skripte postoje, niti kakve si ti koristio, ali 99% sam siguran da nećeš naći skriptu koja će to raditi na način na koji ti to želiš jer je ovdje riječ o specifičnom problemu. To zahtijeva znanja iz programiranja web aplikacija. Btw, onaj string koji sam ti napisao kao primjer (stranica/pjesme/imepjesme.mp3) će ti biti itekako potreban jer je to upravo url na kojeg želiš da ti vodi download link određenog fajla pošto je to njegova apsolutna putanja.
Da li ti imaš povezanu bazu podataka sa skriptom ili to direktno skriptom samo šalješ u folder bez zapisivanja ikakvih podataka? Ako je takav slučaj ja bih na tvojem mjestu onda koristio .json datoteku u koju ćeš zapisivati svaki upload zajedno sa nazivom i putanjom.
Ja sam evo sklepao nešto na brzinu te najvjerojatnije ne radi i puno je bugova. Nisam ni radio prave provjere tako da ova skripta nije sigurna za LIVE, ali probaj pa vidi da li ti to radi.
Ja nisam provjeravao jer trenutno ne mogu već sam pisao iz glave tako da moguće da uopće ne radi :)
znaci slicnu skriptu za upload sam i ja iskoristio ,i radi bez problema samo bez json datoteka , e al listing na drugoj stranici nikako da dobijem kako treba , a pokusavao sam funkcijom GLOB , tako mi je nekako profa objasnio al nikako da dobijem normalnu listu uplodovanih fajlova , znaci lista uplodovanih pjesama:
Primjer:
1.Ime benda - Ime Pjesma
2.Ime benda - Ime pjesme
i tako dalje.....
a meni izbaci
c:/folder1/folder2/pa ekstenzija pjesme i tako ih lista e to me nervira bas ono pravo xD
, garant ima neka skripta koja to fino izlista
inace fala za skirptu i na izdovjenom vremenu
znaci slicnu skriptu za upload sam i ja iskoristio ,i radi bez problema samo bez json datoteka , e al listing na drugoj stranici nikako da dobijem kako treba , a pokusavao sam funkcijom GLOB , tako mi je nekako profa objasnio al nikako da dobijem normalnu listu uplodovanih fajlova , znaci lista uplodovanih pjesama:
Primjer:
1.Ime benda - Ime Pjesma
2.Ime benda - Ime pjesme
i tako dalje.....
a meni izbaci
c:/folder1/folder2/pa ekstenzija pjesme i tako ih lista e to me nervira bas ono pravo xD
, garant ima neka skripta koja to fino izlista
inace fala za skirptu i na izdovjenom vremenu
Jesi li u json spremio ime benda i ime pjesme? Nadam se da ne očekuješ da će to skripta sama izbaciti