Zanima me da li itko zna kako postaviti joomla site na public folder od dropboxa? Odnosno da li je potrebno "instalirati" joomlu na dropbox ili je izraditi pa je poslije prebaciti ili nešto treće??
Početnik sam u ovome, svaka pomoć dobrodošla:)
Zanima me da li itko zna kako postaviti joomla site na public folder od dropboxa? Odnosno da li je potrebno "instalirati" joomlu na dropbox ili je izraditi pa je poslije prebaciti ili nešto treće??
Početnik sam u ovome, svaka pomoć dobrodošla:)
To nije moguće jer ti za rad joomle treba baza podataka (mysql) koju ne možeš postaviti na dropbox.
Ne znam zašto bi to netko uopće radio. :S Možda da mu projekt bude dostupan na više računala odjednom. To bi već bilo moguće, ali trebao bi Apachea i PHP usmjeriti na taj folder u dropboxu (prekomplicirano za početnika), a nakon svakog rada u dropbox prebaciti backup baze (također komplicirano).
Radio bih na više računala, pa m ezanimalo... Ma tražio sam na web-u, našao sam ovaj sajt (http://wiki.dropbox.com/DropboxAddons/JoomlaPlugin) pa sam htio saznati... Dakle, moguće al prekomplicirano i nepraktično... Hvala vam
Pa jednostavno uzmi neki hosting i radi na njemu, pristupaš od bilo gdje.
Besplatni hosting je spor, a plaćat mi se neda....
Pokušaj instalirati WAMP u DropBox folder, onda Joomlu ubaciš u www folder. Onda na svako računalo instaliraj DropBox klijent i mislim da bi ti trebalo raditi. Samo na svakom računalu pokreneš WAMP iz DropBoxa i ne bi trebalo biti problema...
Hvala ti puno... Nisam isprobao ali ću svakako pokušati