JavaScript image preload

poruka: 13
|
čitano: 1.953
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
JavaScript image preload

Pa evo nakon par sati bauljanja i razmišljanja da cijeli koncept realiziram u flashu problem postam ovdje.Koristim s3slider(Google that) i u njemu imam oko 30 slika, svaka je prosječno velika oko 50-70kb.

<html>
<head>
<script language = "JavaScript">
function preloader()
{
Image = new Image();
Image.src = "heavyimagefile.jpg";
}
</script>
</head>
<body onLoad="javascript:preloader()">

OVO ne riješava problem, izgleda da se slike spremaju cache, no počnu se prikazivati prije nego se učitaju što dovodi do ovoga.Pogledajte ovdje:
http://bravarija-rajh.com/reference.html

Inače na localhostu to radi super.Any idea/solution?

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.12.2010 8:19 (alankish).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: JavaScript image preload

Nije mi bas jasno o cemu pricas. Prvo - kakav ti je to url s backslashovima? Drugo - to ti je cijeli preloader ili si ga ovdje skratio? Koliko vidim, "preloadao" si samo jednu sliku. Jesi mozda zelio sve slike?

Dalje - na okvir sa slikama stavi u CSS-u display:none, a na kraj preloadera postavi mu display u block - dakle, prikazi ga - mozda to pomogne. Znaci, to bi bilo nesto tipa document.getElementById("okvir-sa-slikama").style.display = "block";

BTW pogledao sam taj s3slider i na njihovoj demostranici on pocne prikazivati sliku prije nego se ucita, odnosno u Operi mi se nakratko prikaze mali okviric "Image". Sad kad su se sve slike izrotirale, sad se vise ne prikazuje taj okviric.

Ili mislis na to da ti se jedna slika ne prikazuje? Negdje si zeznuo u kodu ili putanji - navodnik, backshlash...

15 godina
odjavljen
JavaScript image preload

Uredit ću post ipak je slash /,lapsus linguae{#}.

To je samo dio preloadera, nod samo za jednu sliku, stime da sam probao urlove pucati i array ali opet bezuspješno.Inače slika(svaka) je veličine 500 x 300px, i težine 50-70kb, da probam još malo optimizirati slike?Ili da pokušam nešto sa callback funkciojom napraviti jer sam negdje pročitao da sa preloadom baš i ne radi, jer se slika počne prikazivati prije nego se učita.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.12.2010 8:22 (alankish).

0 0 hvala 0
15 godina

Problem je jednostavniji nego što misliš - nisi podigao sve slike na hosting pa ti se zbog toga ne mogu ni učitati. Fale ti ove: "premantura-fiksno.jpg", "premantura-vrata.jpg", "čakovec-dvokrilna.jpg", "čakovec-vrata.jpg".

15 godina
odjavljen
kipo kaže...

Problem je jednostavniji nego što misliš - nisi podigao sve slike na hosting pa ti se zbog toga ne mogu ni učitati. Fale ti ove: "premantura-fiksno.jpg", "premantura-vrata.jpg", "čakovec-dvokrilna.jpg", "čakovec-vrata.jpg".

Da bar {#}.Pogledaj page source, vidjet češ da su neke slike "izbjegnute" sa tagovima za komentare, tako da se samo sedam slika učitava, i za njih je sa JS-om složeno da se preloadaju, a uostalom ako ukucašhttp://www.bravarija-rajh.com/reference/ vidjet češ da su sve slike unutra.Stvarno nevidim u čemu je problem osim u bandwithu, jer na localhostu sve radi normalno.

15 godina
alankish kaže...
kipo kaže...

Da bar {#}.Pogledaj page source, vidjet češ da su neke slike "izbjegnute" sa tagovima za komentare, tako da se samo sedam slika učitava, i za njih je sa JS-om složeno da se preloadaju, a uostalom ako ukucašhttp://www.bravarija-rajh.com/reference/ vidjet češ da su sve slike unutra.Stvarno nevidim u čemu je problem osim u bandwithu, jer na localhostu sve radi normalno.

Ok, stvar je JOŠ jednostavnija nego što sam mislio. {#} U putanji do slika si stavio ".jpg", a slike ti imaju nastavak ".JPG" pa samo promijeni putanju tako da koristiš VELIKA slova u ekstenziji i stvar će proraditi.
Praktički ti te slike imaš na hostingu, ali zbog "različite" ekstenzije, nisu vidljive. Evo i dokaza - naizgled isti link, ali samo jedan radi:
http://www.bravarija-rajh.com/reference/premantura-klizna.JPG

http://www.bravarija-rajh.com/reference/premantura-klizna.jpg 

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.12.2010 9:07 (kipo).
17 godina
JavaScript image preload

Kod linuxa da, kod windowsa oba linka rade.

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
JavaScript image preload

KIPO, veliko hvala.Vidmi da problem nije uvijek tako velik kako se čini{#}.Na localhostu radi, sad dali je to zbog cache memorije(makar sam je brisao i ručno i kroz FF, i radio hard refresh...?!)Inače i na testnom hostu mi je radilo, tako da vidim da to zavisi od servera.Inače vidim da ovaj host ne voli ni hrv. dijakritičke znakove, tako da moram se malo poigrati sa imenima datoteka, prvo sam htio ih imenovati nešto tipa img_1.jpg, img_2.jpg i tako redom ali ovak mi je jednostavnije jer neznam za sve slike što koja predstavlja.Anyway hvala kipo još jedanput.

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
tnakir kaže...

Tu misliš na OS hosta?!Kako je lako izgubit vrijeme i živce na banalnom problemu, kao u ovom slučaju.Inače sad sam otkrio da mi PS(GNU sektaši, odbijte) dodaje ekstenzije u uppercaseu, a izričito sam u postavkama naznačio lower case.I sad na UNIX hostu dva iista fajla sa istim ekstenzijama, samo je razlika u caseu predstavljaju različite datoteke, damn.

17 godina
alankish kaže...
tnakir kaže...

Tu misliš na OS hosta?!Kako je lako izgubit vrijeme i živce na banalnom problemu, kao u ovom slučaju.Inače sad sam otkrio da mi PS(GNU sektaši, odbijte) dodaje ekstenzije u uppercaseu, a izričito sam u postavkama naznačio lower case.I sad na UNIX hostu dva iista fajla sa istim ekstenzijama, samo je razlika u caseu predstavljaju različite datoteke, damn.

na linuxo(unixo)idima "a" njie isto sto i "A". To su dva razlicita slova (sto zapravo i jesu jer u ASCII tablici imaju razlicite vrijednosti). Windowsi tu malo olaksavaju stvar, ali i poglupljuju.

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje
15 godina
odjavljen

Sa time se slažem, sad vidim da je za a hex 61, a za A hex 65, malo ći istražiti to da vidim koja su pravila na UNIX strojevima čisto da se nađe(A možda mi se svidi i počnem nakucavati ogromne linije koda u konzoli(u biti nekom tekst editoru, i preffer KATE), GNU flagelanti što kažete?!

OFFTOPIC:da na otvaram novi thread, koliko velikom G. -u treba da počne indeksirati site?

17 godina
alankish kaže...

Sa time se slažem, sad vidim da je za a hex 61, a za A hex 65, malo ći istražiti to da vidim koja su pravila na UNIX strojevima čisto da se nađe(A možda mi se svidi i počnem nakucavati ogromne linije koda u konzoli(u biti nekom tekst editoru, i preffer KATE), GNU flagelanti što kažete?!

OFFTOPIC:da na otvaram novi thread, koliko velikom G. -u treba da počne indeksirati site?

od tjedan do mjesec dana. Kako velikom G-u prne. Mozes ga i rucno submitat ali nije potrebno. Skuzit ce te on i sam.

17 godina
moderator
alankish kaže...

Za prvu silu ti je dovoljno znati da se razlikuju velika i mala slova, da nije pametno koristiti znakove koji nisu dio engleskog alfabeta (znači čćšđŠČ...), pa zapravo ni bilo kakve "cudne" znakove (apostrofe, tilde, postotke...) pa najbolje ne ni razmake. Znaci, koristi slova a-z, brojeve 0-9, - i _. Ne koristi razmak. I to je to, s tim si siguran.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice